-
BIST 100
16050,09%-1,29
-
DOLAR
44,33% 0,02
-
EURO
51,43% -0,09
-
GRAM ALTIN
6492,96% 1,85
-
Ç. ALTIN
10740,95% 0,00
Kamuya taşıt alımında öncelik yerli üretim ve çevreci araçlarda
09 Eylül 2023, Cumartesi 09:44
09 Eylül 2023, Cumartesi 09:44
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Kamuya taşıt alımında öncelik yerli üretim ve çevreci araçlarda
Ekonomide 3 yıllık yol haritasana belirleyen OVP'den yapılan derlemeye göre, program döneminde, kamu harcamalarında tasarrufu sağlayacak yapısal değişiklikler hayata geçirilecek.
Deprem ve afet riski harcamaları hariç kamu açığı düşürülecek ve bütçe disiplini çerçevesinde maliye politikasının sürdürülebilirliği güçlendirilecek.
Harcama gözden geçirmeleri sistematik hale getirilecek, verimsiz harcama alanları tasfiye edilecek, yeni harcama alanları sınırlandırılacak.
Kamu yatırım programında rasyonelleştirme çalışmaları yapılarak, bu çalışma kısa sürede tamamlanacak. Ekonomik ve sosyal fayda üretecek yatırımlar önceliklendirilecek.
Hazine nakit rezervinin güçlendirilmesi ve daha etkin kullanımı için 'Tek Hazine Kurumlar Hesabı'nın' kapsamı daha da genişletilecek.
Sektörel kamu alımları düzenlemesi hayata geçirilecek. Kamu alımlarına yönelik harcamaların rasyonelleştirilmesi anlayışıyla tasarruf odaklı merkezi kamu alım politikalarının kapsamı genişletilecek.
TAŞIT KULLANIMI GÖZDEN GEÇİRİLECEK
Kamu taşıtlarının kullanımı ihtiyaç analizleri çerçevesinde sistematik olarak gözden geçirilecek. Taşıt ihtiyaçları öncelikle geçici tahsisle ya da ihtiyaç fazlası taşıtların devriyle karşılanacak. Yeni taşıt edinimlerinde ekonomiklik gözetilerek yerli üretim ile çevreci araçlara öncelik verilecek.
Kamu mali yönetiminde sürdürülebilir ve sağlıklı gelir kaynaklarının artırılması için vergi tabanı genişletilecek. Vergi harcamaları gözden geçirilecek, etkin olmayan istisna, muafiyet ve indirimler kaldırılacak.
Gelir, kurumlar, katma değer vergileri kanunları ile vergi usul kanununun güncellenmesi için düzenlemeler hayata geçirilecek. Orta vadede doğrudan vergilerin payı artırılacak.
Karbon vergisi niteliği taşıyan vergiler gözden geçirilecek. Tamamlayıcı karbon vergisi dahil karbon fiyatlandırma araçlarının kalkınma ve yatırım ortamı üzerinde yol açacağı ekonomik ve sosyal etkiler analiz edilecek.
Kayıt dışılıkla mücadelede, teknolojik imkanlardan daha çok faydalanılacak. Dijital faaliyetlerde kayıt dışılığı kavrayacak ve yatırım ortamının cazibesini artıracak vergi uygulamaları geliştirilecek. Dijital olarak alınıp satılabilen ve transfer edilebilen, dijital bir değeri temsil eden sanal varlıklar kullanılarak yapılan işlemlere yönelik mevzuat çalışmaları sürdürülecek.
Sosyal güvenlik sisteminde kişilerin daha çok istihdamda kalmasını teşvik eden, hakkaniyeti ve aktüeryal dengeyi önceleyen düzenlemeler hayata geçirilecek, sistemin mali sürdürülebilirliği güçlendirilecek. Sosyal güvenlik mevzuatı ve uygulamaları değişen işgücü piyasası koşullarına ve yeni nesil esnek çalışma şekillerine daha uyumlu hale getirilecek. Prim borçlarının takip ve tahsilat süreçleri etkinleştirilecek. Kayıt dışı istihdam ve kayıt dışı ücretle mücadelede veri analizine dayalı risk odaklı denetim faaliyetleri artırılarak prim tabanı genişletilecek.
SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMAYI TEŞVİK FONU ETKİN KULLANILACAK
Sağlık hizmetlerinin geri ödemesinde risk analizini ve hizmet sunucularının davranışlarını dikkate alan denetim modelleri etkinleştirilecek.
Sosyal Güvenlik Kurumunun bilişim sistemleri güçlendirilecek, kurumlar arası veri paylaşımı artırılacak. Sağlık hizmetlerinin finansmanında değer bazlı geri ödeme yöntemleri kullanılacak.
İstihdam teşviklerinden etkin olmayanlar sonlandırılacak. Kadın, genç ve engellilere yönelik teşviklerin ağırlığı artırılarak, teşvik sistemi sade ve etkin bir yapıya kavuşturulacak. Sosyal yardım sistemi gözden geçirilecek. İşgücüne katılıma mani olmayacak şekilde bütünleşik bir yapıda, aile odaklı ve fert başına asgari bir geliri garanti edecek şekilde yeniden kurgulanacak. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu kaynakları daha etkin kullanılacak.
Ülke genelinde yağışlı hava bekleniyor
Gazze'nin aşiretleri işgalle bağlantılı milislere tövbe çağrısı yaptı
Orta Doğu'ya binlerce asker sevk ediliyor: ABD'den yeni saldırı hazırlığı
Siyonist rejimden skandal adım: Filistinli esirler için idam yasası oylamaya gidiyor
ABD ile İran arasında temas arayışı: Üçlü arabuluculuk devrede
BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin oturumu: İşgal ve yerleşim politikalarına sert tepki
İran'dan çok cepheli misilleme: İşgal altındaki topraklar ve Körfez ülkelerindeki ABD üsleri vuruldu
Aydın açıklarında 34 düzensiz göçmen yakalandı
Fatih Dönmez: Dünya genelindeki ekonomik büyüme ve istikrarı tehdit ediliyor
Kocaeli’de 22 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı
Almanya Cumhurbaşkanı, İran savaşı nedeniyle ABD'yi kınadı: "Uluslararası hukukun ihlali ve feci hata"
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Özgür Özel'e tepki
Gazze'de işgalciler bir çocuğu şehit etti
Lübnan'dan siyonistlere roket atışı: Bir ölü çok sayıda yaralı
Balıkesir açıklarında sürüklenen lastik bottaki kişi kurtarıldı
Batman’da silahlı kavga: Yaralılar var
Kontrolden çıkan kamyonet şarampole yuvarlandı
İşgalcilerin Lübnan'a bugünkü saldırılarında 17 kişi şehit oldu
Öğretmenlerin alan değişikliğine bağlı yer değiştirme atamaları 28 Nisan'da yapılacak
Malatya'da 2 araç çarpıştı: 1 yaralı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Klasik ittifaklar çözülürken yeni ittifaklar kuruluyor
Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Ağrı'da gerçekleştirilen operasyonda 8 kilogram uyuşturucu ele geçirildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile telefonda görüştü
Polise silahla mukavemet eden hükümlü yakalandı
Hepatit sinsi ilerleyebiliyor!
Malatya'da otomobil yayaya çarptı: 2 yaralı
Konya'da maddi hasarlı trafik kazası
İran ile Çin dışişleri bakanları görüştü
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Özgür Özel'e tepki
Yükleniyor







