-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Kartlı ödemelerde yüzde 119 artış
30 Mayıs 2023, Salı 22:00
30 Mayıs 2023, Salı 22:00
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Kartlı ödemelerde yüzde 119 artış
BKM, nisan ayına ilişkin verilerini açıkladı.
Buna göre, nisan ayı sonunda Türkiye'de 105,8 milyon adet kredi kartı, 176,1 milyon adet banka kartı ve 77,3 milyon adet ön ödemeli kart sayısına ulaşıldı.
2022 yılının nisan ayı ile kıyaslandığında kredi kartı adedinde yüzde 19, banka kartı adedinde yüzde 14, ön ödemeli kart adedinde ise yüzde 27'lik artış yaşandı.
Toplam kart sayısı ise 359,3 milyon adede ulaşarak geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18 artış gösterdi.
BANKA KARTI İLE ÖDEME YÜZDE 145 ARTTI
Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile nisan ayında yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 119 artarak 544 milyar TL oldu.
Kartlı ödemelerin 422,3 milyar TL'si kredi kartları ile yapılırken 112,5 milyar TL'sinde banka kartları, 9,4 milyar TL'sinde ise ön ödemeli kartlar kullanıldı.
Kredi kartı ile ödemelerde önceki yılın aynı dönemine göre büyüme oranı yüzde 114, banka kartı ile ödemelerde yüzde 145 olurken, ön ödemeli kartlar ile yapılan ödemelerde ise bu oran yüzde 105 olarak gerçekleşti.
Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile yapılan işlemler bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 24 arttı. 2023 yılı nisan ayında kartlı ödemeler ile yapılan işlemlerin yüzde 55'i kredi kartları, yüzde 39'u banka kartları ve yüzde 6'sı ön ödemeli kartlar ile gerçekleştirildi.
10 İŞLEMDEN 7'Sİ TEMASSIZ
Kredi kartı ve ön ödemeli kartlar ile yapılan işlemlerde büyüme, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 21 olurken banka kartı ile yapılan işlemlerde bu oran yüzde 30 oldu.
İnternetten kartlı ödeme tutarı nisan ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 120 artarak 148,6 milyar TL oldu. Geçen yıl nisan ayında yüzde 25,5 olan internetten kartlı ödemelerin toplam kartlı ödemeler içindeki payı ise yüzde 26,6 seviyesine ulaştı.
Her 3 TL kredi kartı ödemesinin 1 TL'si ticari kartlarla gerçekleşti. Kartlı ödemelerde temassız işlem payı yüzde 74,4 oldu.
Malatya'da çocuklara tekne orucu iftarı
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu Diyarbakır’da ilçe başkanları ve il yönetimiyle buluştu
Yetimler Vakfı’ndan iftar programı
Yapıcıoğlu, Şehit Yasin Börü’nün ailesini ziyaret etti
ABD Irak'taki vatandaşlarını ülkeyi terk etmeleri yönünde uyardı
Rusya, Ukrayna'daki askeri ve enerji tesislerini hedef aldı
Lübnan'da can kaybı artıyor: Siyonist işgalcilerin saldırılarında şehit sayısı 826'ya yükseldi
Malatya'da 2 otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Mardin’de sağanak yağış etkili oldu: Yollar göle döndü
AB, Rusya’ya yönelik yaptırımları 6 ay daha uzattı
Arakçi: Hürmüz Boğazı sadece ABD, israil ve müttefiklerine kapalı
Bener: Ramazanın özellikle son 10 günü itikâf ve ibadetle geçirilmeli
Siyonist rejimin Gazze'ye saldırılarında şehit sayısı artıyor: 72 bin 234 şehit
Küba ABD ile son dönem görüşmelerini ilk kez doğruladı
Brezilya ile ABD arasında vize gerginliği
Kenya’da sel felaketi: Ölü sayısı 62’ye yükseldi
Fransa’da yerel seçimler için halk sandık başına gidiyor
Bakan Fidan: Mescid-i Aksa'nın ibadete kapatılması tehlikeli bir adım
Bakan Işıkhan: Batman, Türkiye Yüzyılı'nın lokomotif şehirlerinden biri oldu
Hark Adası neden önemli?
Hatay’da Umut Kervanı’ndan iftar sofrası
Kazakistan'da anayasa referandumu
Dışişleri Bakanı Fidan, Bangladeşli mevkidaşı Rahman ile görüştü
Polonya'da sıcak balon kazası: 1 ölü, 2 yaralı
Umut Kervanı Tarsus'ta yetimlerin yüzünü güldürdü
Kudüs Kardeşlik Platformu: Kudüs, Mescid-i Aksa ve Gazze'de yaşanan soykırım durdurulmalı
Duayen hekimlerden 14 Mart Tıp Bayramı mesajı: Genç doktorlar ülkelerine hizmet etmeli
Konya Umut Kervanı Ramazanda yetim ve ihtiyaç sahiplerine yardımda bulundu
Van-Bitlis kara yolunda feci kaza: 2 ölü, 5 yaralı
Konya’da siyer sergisi yoğun ilgi gördü
Yükleniyor






