-
BIST 100
16220,28%0,17
-
DOLAR
44,10% 0,07
-
EURO
51,11% 0,15
-
GRAM ALTIN
7348,78% 0,18
-
Ç. ALTIN
11826,62% 0,00
Kayyum atanan şehirlere yeni vali atandı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Kayyum atanan şehirlere yeni vali atandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayınlanan ve Resmi Gazete'de yayımlanan Valiler Kararnamesi'ne göre terör örgütü PKK'lı kişileri Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde işe alan Selçuk Mızraklı'nın yerine atanan Hasan Basri Güzeloğlu Mülkiyet Başmüfettişi olarak görevlendirilirken Diyarbakır Valiliği'ne Münir Karaoğlu getirildi. Ayrıca yine geçmişte kayyum atamaları yapılan Siirt ve Mardin valiliklerde de değişim yaşandı. Siirt Valiliği'ne Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Osman Hacıbektaşoğlu atanırken, Mardin Valiliği'ne ise Adana Valisi Mahmut Demirtaş atandı.
DİYARBAKIR'A YENİ ATAMA
2019 yılında terör örgütü ile bağlantısı olan kişileri Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne doldurarak belediyeyi adeta bir PKK yuvası haline getiren eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı'nın görevden alınmasının ardından Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu belediye başkan vekilliğine atanmıştı. Yayınlanan son kararname ile birlikte Güzeloğlu Mülkiyet Başmüfettişliğine atanırken, Diyarbakır'a Antalya Valisi Münir Karaloğlu atandı.
SİİRT'E KAYYUM SONRASI YENİ VALİ
Hakkında ‘terör örgütü propagandası yapmak, terör örgütüne üye olmak, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama’ suçlarından soruşturma açılan Siirt Belediye Başkanı Berivan Helen Işık'ın yerine İçişleri Bakanlığı’nca yapılan kayyum Siirt Belediye Başkanvekilliği’ne Siirt Valisi Ali Fuat Atik getirilmişti. Açıklanan yeni kararname ile birlikte Bilgi İşlem Daire Başkanlığı yapan Osman Hacıbektaşoğlu Siirt Valiliği'ne atandı.
KAYYUM VALİSİ MARDİN'DE DE DEĞİŞTİ
HDP'li eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün, belediye bünyesinde çalışan birçok şirketin yönetimine PKK bağlantılı kişileri getirmesinin ve HDP'li olmayan çalışanların işlerine son vermesinin ardından kayyum ataması sonrasında göreve getirilen Mardin Valisi Mustafa Yaman'ın yerine Adana valisi Mahmut Demirtaş atandı.
Bakan Bolat: Ocak ayında cari işlemler açığı 6,8 milyar dolar oldu
Hürmüz Boğazı krizi petrol fiyatlarını tırmandırdı
Batman'da "Dünya Kudüs Günü" için basın açıklaması yapılacak
Bakan Bayraktar: Karadeniz’de iki yeni keşif sondajına başlayacağız
Doğu’da kar nedeniyle 44 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor
İçişleri Bakanlığı'ndan İstiklâl Marşı mesajı
İran: ABD ve ortaklarına Hürmüz Boğazı'nın geçiş izni verilmeyecek
YKS başvuru süreci bugün sona eriyor
İstiklâl Marşı’nın kabulünün 105'inci yılı dolayısıyla Mehmet Âkif Ersoy kabri başında anıldı
İran savaşı ABD'ye ilk haftada 11,3 milyar dolara mal oldu
Batman'da Şevval umresi öncesi umre semineri düzenlendi
Brent petrol 97,74 dolardan işlem görüyor
HAMAS'tan İspanya'nın kararına destek
Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan Dünya Kudüs Günü çağrısı
Hürmüz Boğazı'nda Tayland bayraklı gemi hedef alındı: Vurulan gemi sayısı en az 16'ya ulaştı
Şanlıurfa’da husumetli aileler arasında silahlı kavga: 2 yaralı
Adana şalgamına AB’den coğrafi işaret tescili
Şanlıurfa’da üniversiteli gençler kardeşlik iftarında buluştu
Tavuk yumurtası üretimi yüzde 15,1 arttı
Yalnız yaşayan yaşlı sayısı 1 milyon 836 bini aştı
Mardin Umut Kervanı'ndan ihtiyaç sahibi ailelere nakdi yardım
Ocakta 944 bin 926 ton inek sütü toplandı
Piyasalar Merkez Bsı'nın faiz kararına kilitlendi
Adana şalgamı AB tescili aldı
Gaziantep’te yüzlerce araç sürücüsüne ceza
Çin benzin ve dizel ihracatını askıya aldı
Mardin’de 16 yaşındaki kız evinde ölü bulundu
Bursa'da hafriyat kamyonu otomobile çarptı: Bir kişi yaralandı
Maden sahalarının ihale usulleri yeniden düzenlendi
Beyrut'ta kanlı gece: Siyonist rejim onlarca sivili şehit etti
Yükleniyor






