• BIST 100

    11206,44%1,81
  • DOLAR

    42,56% 0,08
  • EURO

    49,61% 0,11
  • GRAM ALTIN

    5749,87% 0,08
  • Ç. ALTIN

    9289,24% 0,09

Kilosu 10 bin liranın altındakini almayın!

27 Mayıs 2020, Çarşamba 15:27
27 Mayıs 2020, Çarşamba 15:27
Kilosu 10 bin liranın altındakini almayın!
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Kilosu 10 bin liranın altındakini almayın!

Dünyanın en yüksek besin değerine sahip ve vatandaşlar tarafından doğal vitamin deposu olarak bilinen arı sütüne olan ilgi, koronavirüs salgınıyla birlikte arttı. İşçi arıların kraliçe arılar için ürettikleri arı kovanlarından gram gram sağılan ve birçok hastalığın tedavisinde kullanılan arı sütü, özellikle hafıza kaybı ve kanser hastası olanlar tarafından tüketiliyor. İçinde bulunan proteinler sayesinde kozmetik sektöründe de kullanılan arı sütü, metabolizmayı güçlendirmesi ve hücre yenilemesi açısından da insanların günümüzde tercih ettiği ürün olarak biliniyor.

SAHTESİ ZOR ANLAŞILIYOR

Erdemlide 60 yıllık arı yetiştiricisi Şahbaz Çay, kilosu 16 bin TL’ye satılan arı sütünün sahtesinin anlaşılmasının oldukça zor olduğunu, 10 bin TL’nin altında satılan arı sütünün gerçek olmayacağını belirterek, rengine, kokusuna ve tadına çok dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Gerçek arı sütünün beyazımsı bir renge ve hafif ekşimsi bir tada sahip olduğunu belirten Çay, 'Arı sütünün sahtesi makinalarda yapılmaz. Arı sütünün içerisine koyulan bal oranı bellidir. Bu bal oranı yüksek olduğu takdirde, arı sütü gerçek özelliğini yitirir ve besin değeri düşer. Bunu tüketici kolay kolay anlayamaz. Arı sütünü bildiğiniz yerden ve gerçek arıcılık ile uğraşan kişilerden temin edilmesi gerekiyor. Günde 1.5 gram tüketilen arı sütünün faydası, yaklaşık bir hafta içerisinde kendisini gösterir. Arı sütü, vücuda direnç kazandırır ve bağışıklık sistemini güçlendirir' diye konuştu.

MERSİNDE YILDA 150 KİLO ÜRETİLİYOR

En çok arı sütünün üretildiği bölge olan Akdeniz bölgesinde arı sütü üretiminin her geçen gün arttığına dikkat çeken Şahbaz Çay, 'Önceki yıllarda Mersin bölgesinde yılda 50-60 kilo arı sütü üretimi yapılırken bu yıl 150 kilogram civarında arı sütü üretimi yapılması bekleniyor. Gelecek yıllarda bu rakamın daha da artması bekleniyor dedi.

2 YIL RAF ÖMRÜ VAR

Bal üreticisi Murat Çay ise nisan ayında başlayan hasadın eylül ayına kadar devam edeceğini kaydederek, 'Kovanlarda gram gram olan ve çok meşakkatli bir çalışmanın sonunda elde edilen arı sütleri cam kavanozlara konarak muhafaza ediliyor. Arı sütü, normal koşullarda 20 derecenin altında muhafaza edilirse 2 yıl aynı özelliğini koruyabiliyor. Arı sütü normal ev dolaplarında 5 ila 6 derecede muhafaza edilirse yaklaşık olarak 8 ay özelliğini yitirmiyor. Arı sütünün güneşten ve gün ışığından uzak tutulması gerekiyor diye konuştu.

Hollanda'dan Ukrayna'ya ek askeri yardım

Benin'de darbeci askerler firar etti

Ordu’da trafiği tehlikeye atan sürücüye 14 bin lira ceza uygulandı

Hollanda’da dron paniği

Tayvan'da 5,5 büyüklüğünde deprem

E3 ülkelerinden Ukrayna'ya destek açıklaması

Venezuela'da orduya binlerce yeni asker katıldı

İletişim Başkanı Duran’dan Türkiye-Macaristan zirvesine dair açıklama

Kütahya'da zincirleme kaza: 4 yaralı

Türkiye ile Macaristan arasında 16 anlaşma imzalandı

Kırgızistan'da solunum yolu enfeksiyonlarının hızla artması sağlık krizine yol açtı

Kadim kent Mardin’de eşsiz kartpostallık görüntüler

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

AB'nin göç politikasında yeni dönem

Türkiye-Macaristan ticari iş birliği 5 milyar doları aşacak

HÜDA PAR yılsonu değerlendirme kampını Genel Başkan Yapıcıoğlu'nun katılımıyla Afyonkarahisar'da gerçekleştirdi

Gümrük teminat işlemlerinde yeni dönem

HDK, Sudan'daki önemli petrol merkezini ele geçirdi

Türkiye ile Macaristan arasında 16 anlaşma imzalandı

Endonezya'daki yağışlar nedeniyle ölenlerin sayısı 961'e yükseldi

Van Ortanca Göleti’nde su tutuldu

Bakan Yerlikaya ülkesine dönen Suriyeli sayısını açıkladı

Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye-Macaristan Ortak Toplantısı’na ev sahipliği yaptı

Manisa'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Sisi, Libya'nın doğusundaki Hafter ile görüştü

Avustralya orman yangınlarıyla mücadele ediyor

İspanya’da domuz vebası alarmı

Japonya'da 7,2 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı yapıldı

Rusya: Zaporijya ve Donetsk'te 2 yerleşim birimi ele geçirildi

Macaristan Başbakanı Orban, Ankara’da

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Hollanda'dan Ukrayna'ya ek askeri yardım

Benin'de darbeci askerler firar etti

Ordu’da trafiği tehlikeye atan sürücüye 14 bin lira ceza uygulandı

Hollanda’da dron paniği

Tayvan'da 5,5 büyüklüğünde deprem

E3 ülkelerinden Ukrayna'ya destek açıklaması

Venezuela'da orduya binlerce yeni asker katıldı