• BIST 100

    9390,51%1,20
  • DOLAR

    38,74% 0,39
  • EURO

    43,40% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4146,90% 1,06
  • Ç. ALTIN

    6711,63% -0,27

Kırklareli’nde Pınarhisar ve Çakıllı çevre yolları yarın açılacak

GÜNDEM 30.04.2022 10:17:09 0
Kırklareli’nde Pınarhisar ve Çakıllı çevre yolları yarın açılacak

Kırklareli’nde Pınarhisar ve Çakıllı çevre yolları yarın açılacak

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Kırklareli'nin, Dereköy Sınır Kapısı üzerinden Bulgaristan’a ulaşım sağlaması ve Edirne’den İstanbul’a kadar Trakya’yı kateden otoyol ve devlet yoluna yakınlığı ile lojistik açıdan önemli konumda bulunduğu belirtildi.

Kırklareli’yi Saray üzerinden organize sanayi bölgeleri ve Avrupa Serbest Bölgesi ile Tekirdağ’a bağlayan toplam 71,1 kilometre uzunluğundaki Saray-Kırklareli yolunun 32,1 kilometresinin bölünmüş yol, 39 kilometresinin de tek yol standardında projelendirildiği belirtilerek, 11,5 kilometrelik Kırklareli şehir geçişinin önceki yıllarda bölünmüş yol olarak tamamlandığı kaydedildi.

YILLIK 128,3 MİLYON TL TASARRUF

Yarın da proje kapsamındaki 7,4 kilometrelik Pınarhisar çevre yolu ile 3 kilometrelik Çakıllı çevre yolunun hizmete açılacağı belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın videokonferans ile açılışa katılmasının beklendiği belirtilen açıklamada, 'Açılışı yapılan kesimlerde 2 alt geçit, 6 hemzemin kavşak, 21 hidrolik sanat yapısı yer alıyor. Böylece, yolun 21,9 kilometrelik kesimi bölünmüş yol seviyesinde tamamlanacak. Kalan kesimlerde yapım çalışmaları devam ediyor. Kırklareli ile Tekirdağ illeri arasındaki ulaşım standardını artırmak amacıyla yapılan projeyle; Saray-Vize-Pınarhisar ve Kırklareli arasındaki organize sanayi bölgelerinden kaynaklanan ağır taşıt trafiği şehir merkezlerinin dışına alınarak trafik rahatlatılacak. İlçe ve köy merkezlerinden geçen sathi kaplamalı mevcut yol yerine yerleşim noktalarını bölünmüş yol kalitesiyle, varyant olarak geçen proje sayesinde güzergahtaki can ve mal güvenliği artırılacak. Projenin tamamlanmasıyla, yıllık ortalama günlük trafik miktarı 7 bine yaklaşan yoldaki seyahat süresi 33 dakika kısalacak ve 78 dakikadan 45 dakikaya inecek. Yıllık toplam 128,3 milyon TL tasarruf edilecek. Karbon emisyon miktarı 7.275 ton azaltılacak' denildi.

Malabadi'de 15 yaşındaki çocuk boğularak hayatını kaybetti

Mardin’de uyuşturucu operasyonunda 8 kişi tutuklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin’e müzakerelere ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını bildirdi

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 52 bin 829’a yükseldi

İran ile ABD müzakerelerinin dördüncüsü yapılıyor

Gazze’de işgal saldırılarında 1.500 kişi görme yetisini kaybetti

Malabadi’de 15 Yaşındaki Genç Suda Boğularak Hayatını Kaybetti

Endonezya’da 6 büyüklüğünde deprem

Putin, Ukrayna ile barış görüşmelerinin İstanbul'da yeniden başlatılmasını önerdi

Ağrı'da 69 kilogram eroin ele geçirildi

Batman'dan ilk hac kafilesi dualarla kutsal topraklara uğurlandı

Mardin’de yüksekten düşen 2 yaşındaki bebek hayatını kaybetti

Frankfurt'ta Gazze’ye destek gösterisi düzenlendi

Sri L'da yolcu otobüsü uçurumdan yuvarlandı: 21 ölü 14 yaralı

Tır ile otomobil çarpıştı: 3 kişi yaralı kurtarıldı

Arnavutluk’ta parlamento seçimlerine başladı

Gaziantep'te araması bulunan 33 şüpheli yakalandı

Sürüş Uzmanı Şahin: Havalar ısındı motosiklet sürücüleri daha dikkatli olmalı

Çekirdeksiz kuru üzüm, kuru kayısı ve kuru incir ihracatında 1 milyar dolar aşıldı

Kripto para odaklı suç örgütüne darbe: 9 kişi tutuklandı

Diyarbakır Oto Galericiler Sitesi yıllardır sorunlarına çare bekliyor

Evlilik kredisine çocuk düzenlemesi

Kolombiya'de sel ve heyelan: 5 ölü

Bir haftada yaklaşık 500 bin sürücüye işlem yapıldı

Bel fıtığında doğru bilinen yanlışlara dikkat!

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde sel felaketi: 62 ölü

İzmir'de doğal gaz patlaması: 4 yaralı

Meteoroloji'den 3 ayrı uyarı

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 2 yaralı

Kuzey Kore’den ABD’ye savaş tehdidi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ