-
BIST 100
16202,21%0,95
-
DOLAR
44,35% 0,05
-
EURO
51,52% 0,02
-
GRAM ALTIN
6501,38% 1,97
-
Ç. ALTIN
10948,01% 1,72
Kırsal kalkınmaya 125 Euro destek
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Kırsal kalkınmaya 125 Euro destek
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin 7 Ocak'ta Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun (TKDK) 10. proje başvuru çağrısını ilan etti. Bu çağrı döneminde Aydın'ın da aralarında olduğu 42 ilde yapılacak projeleri yatırımlara 125 milyon Euro hibe desteği sağlanacağı belirtildi. TDKK Aydın İl Koordinatörü Mustafa Bozkurt yapılacak desteklemelerle ilgili bilgi verdi.
Tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik 101, tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması ile ilgili fiziki yatırımlara yönelik 103 başvurunun kabul edileceğini belirten Bozkurt, desteklenecek alt sektörleri sıraladı. Bozkurt, 'Süt ve et hayvancılığı, kanatlı eti üreten tarımsal işletmeler, yumurta üreten tarımsal işletmeler, süt ve süt, kırmızı ve kanatlı et, su ürünleri, meyve ve sebze ürünlerinin işlenmesi, pazarlanması desteklenecek sektörler arasında yer alıyor. Tarımsal işletmeler için hibe desteğimiz yüzde 50 ile 70 arasında, balıkçılığa yönelik yüzde 40-50 arasında olacak. Yatırımlar kapsamında inşaat işleri, makine-ekipman alımı, hizmet alımı ve görünürlük harcamalarına hibe desteği verilecek. Tüm sektörlerde uygun harcamalar tüm vergilerden muaf olacak' dedi. 103 ana tedbirinde önceki çağrılarda olduğu gibi sektörle ilgili makine ekipmanlarına ek olarak frigorifik araçlar, süt toplama merkezleri için soğutma tanklı süt toplama araçları, süt işleme sektörü için süt tankerleri vb. araç alımlarının da desteklenmeye devam edeceğini vurgulayan Bozkurt, 'Faydalanıcılar, uygun harcama olan araçlar için ÖTV ve KDV gibi vergileri ödemeyecek. Tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımlar için başvurular 15 Şubat 2021 saat 09.00'dan itibaren kabul edilmeye başlanacak. Online proje başvuru sistemi 16 Mart 2021'de saat 18:00'de kapatılacak. Başvuruların son teslim tarihi 19 Mart 2021'de saat 18.00'de olacak' dedi. Tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması ile ilgili fiziki varlıklara yönelik yatırımlar için başvuruların 15 Şubat 2021'de saat 09:00'dan itibaren kabul edilmeye başlanacağını anlatan Bozkurt, 'Online proje başvuru sistemi 23 Mart 2021'de saat 18:00'de kapatılacak. Başvuruların son teslim tarihi 26 Mart 2021'de saat 18.00 olacak. Başvurular hakkında detaylı bilgileri ve başvuru kurallarını içeren kurumumuzun resmi internet adresinden www.tkdk.gov.tr'den temin edilebilir.
ŞİMDİ YATIRIM ZAMANI
KDK Aydın İl Koordinatörü Mustafa Bozkurt, 'Uygun harcamalar karşılığında sağlanacak olan Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanı ile oluşturulan IPARD Fonu'ndan Aydın'ın azami derecede faydalanabilmesi adına herkesin bilgilendirilmesi için yoğun çaba harcıyoruz. Sektördeki tüm yatırımcıların il koordinatörlüğümüze başvurması ve bu desteklerden faydalanması ilimiz ve bölgemiz ekonomisi açısından çok önemli' dedi
Uzmanından kritik uyarı: Geçmeyen öksürük veremin habercisi olabilir
TKDK, IPARD III kapsamında 2026 yılı çağrı takvimini açıkladı
“Her gebeye bir ebe” uygulamasıyla anne adaylarına yakın takip
Türkiye ile İngiltere arasında Eurofighter için teknik ve lojistik destek anlaşması
Batman'da sera üretimine nem uyarısı
Siirt'te hastane önündeki yol yeniden çöktü
Ürün değişikliği başvurularında son tarih 15 Nisan
İngiltere’de 300 gencin evinde sosyal medya yasakları ve zaman sınırlaması test ediliyor
Şehid Muhammed Ata Zengin’in annesi Mardin’de hayatını kaybetti
24 ilde DAİŞ operasyonu: 88 gözaltı
Mersin’de millet bahçesine bakım tepkisi: Görevliler var ama ilgilenen yok
Müftü Soykök: Ramazanda kazanılan değerler yılın tamamına yayılmalı
Trump'tan ikiyüzlü politika: Bir yandan "barış" diyor, diğer yandan İran'a saldırıyor
Yetimler Vakfı 2026 yılı Ramazan ayı faaliyet raporunu açıkladı
Kütahya’da şap hastalığı nedeniyle 15 köy karantinaya alındı
Şanlıurfa’da tarihi eser operasyonu: 4 şüpheli hakkında işlem
Aksa Tufanı direnişçilerinden anlamlı video: Şehit Süleyman Ebu Hudayr'ın son anları paylaşıldı
Siyonist rejimin Gazze’ye saldırılarında şehit sayısı 72 bin 265’e yükseldi
Fransa’da yaklaşık 770 bin öğrencinin bilgileri sızdırıldı
Şanlıurfa’da hac yolculuğu öncesi eğitim başladı
Mersin’de hafif ticari araç devrildi: Bir yaralı
31 Mart 2026’da Türkiye 5G ile tanışıyor
İzmir’de baraj doluluk oranları yükselişte
İzmir’de ekmeğe zam
İran Kızılayı: Saldırılarda 5 yaş altı 66 çocuk şehit oldu
İzmir Karabağlar’da mobilya imalathanesinde yangın
Hürmüz Boğazındaki gerilim nedeniyle zirvelere çıkan benzin fiyatında düşüş
Kış lastiği uygulamasında 2026 takvimi netleşti
Mersin’de uyuşturucu satıcılarına operasyon: 4 tutuklama
Hava sıcaklıklarında önemli derecede değişim bekleniyor
Yükleniyor







