-
BIST 100
16193,56%0,17
-
DOLAR
44,10% 0,06
-
EURO
51,01% 0,05
-
GRAM ALTIN
7308,81% -0,37
-
Ç. ALTIN
11826,62% 0,00
Kış sofralarının vazgeçilmezi yazın da talep görüyor
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Kış sofralarının vazgeçilmezi yazın da talep görüyor
Dünyayı etkileyen corona virüs nedeniyle geçtiğimiz yıl turşu satışlarında büyük yükselme yaşandı.
Uzmanlara göre; insan bağışıklığının güçlendirmede olumlu role sahip turşunun satışları, normalde kış aylarına zirve yaparken yaz aylarında azalma bekleniyor. Ancak bu sene devam eden pandemi sebebiyle yaz aylarında da iyi talep gören turşu, satıcının yüzünü güldürüyor.
Pandeminin olmadığı yıllarda sezonun bitmesiyle beraber sadece yeni turşu kurmasıyla meşgul olan turşucular, bu sene dükkânlarda taleplere yetişmeye çalışıyor.
'TALEPLERE YETİŞEMİYORUZ'
Uzun yıllardır Eskişehir'de turşu dükkânları bulunduran Güray Atalay, turşunun yaz aylarındaki satışları hakkında konuştu. Atalay, 'Bizim sezonumuz kışındır. Kış aylarında turşu daha çok satılıyor. Dolaysıyla normal satış sezonumuz bitti ve üretim sezonumuz başladı. Şu anda yeni turşuların üretimi devam ediyor.
Sarımsak, erik, yaprak gibi yeni mahsul ürünlerin turşularını yapıyorum. Bu sırada satışlarımız bir yandan devam ediyor. Taze çıkan ürünlerimizi getiriyoruz. Önceki yaz aylarında turşu satışlarımız durma noktasında geliyordu. Biz yeni turşu kurmakla meşgul oluyorduk. Ancak bu sene pandemi devam ettiği için, yaz ve havanın sıcak olmasına rağmen turşu satışlarımız pek etkilemedi. Çok hafif bir azalma var.
Vatandaşlar bağışıklığın güçlenmesi için bu sene yazın da turşu tüketiyor. Yaz aylarında olmamıza rağmen vatandaşlar lahana, pancar, salata ve sarımsak turşuya çok fazla talep gösteriyor. Sarımsak turşumuz hala o kadar satılıyor ki; zaman zaman taleplere yetişemiyoruz' dedi.
'YAZIN TURŞU SAKLAMAK FARKLI OLUR'
Yaz aylarında turşunun saklanması kış aylarına benzemediği söyleyen Atalay, yaz aylarında turşunun üzeri beyazlanmaması için muhakkak soğuk yere saklanması gerektiği belirtti.
Turşucu Atalay, “Biz müşterimize turşu vereceğimiz zaman yanında turşuyu koruyacak kadar suyu da veriyoruz. O verdiğimiz su turşuyu koruyor. Ancak şöyle bir şey var. Doğru olarak bilinen bir yanlış şöyle ki; vatandaşlar turşuyu dışarıda bırakıyorlar. Bu kış aylarında bir süreliğine turşuyu koruyabilir, ancak turşularımızın içerisinde herhangi bir koruyucu bulunmadığı için yaz aylarında üzeri beyazlama yapar.
Sıcak havada mutfakta veya yemek masasında bulundurmak yerine muhakkak soğuk bir yere, buzdolabına saklanması gerekiyor. Ama işte bu sıcakta bir gün bile dışarda dursa, mutfakta dursa direkt bembeyaz olur üzeri. Bu konuda vatandaşlarımızı uyarmak isterim' dedi.
Limonda gümrük vergisi yeniden düzenlendi
Elazığ’da uyuşturucu operasyonunda 14 şüpheli tutuklandı
Rojin Kabaiş'in babasına yönelik tehdit iddialarına ilişkin soruşturma başlatıldı
Bakan Güler Suudi Arabistan Savunma Bakanı Selman ile görüştü
İstanbul'da 2 katlı iş yerinde çıkan yangın söndürüldü
İranlı Tümgeneral Rızaî: Uzun bir savaşa hazırız ancak düşman buna hazır değil
Bakan Bayraktar: Kozlu'da en kısa sürede normal üretim süreçlerine döneceğiz
Büyükşehir Belediye Meclisi mart ayı toplantısını yaptı
Manisa Akhisar'da meydana gelen bıçaklı kavgada vefat eden Ağrılılar defnedildi
Bitlis’te yolcu otobüsünde 4 kilo skunk ele geçirildi
İran'dan ABD'ye "liman" uyarısı
Batman'da toplumun farklı kesimleri iftarda buluştu
Endonezya genelinde birçok volkanın aktivitesinde artış gözlemleniyor.
Malatya Meslek Lisesinin yeniden inşası için imzalar atıldı
Ağrı'da 29 milyon TL'lik para trafiğine operasyon çok sayıda gözaltı
Etiyopya'da heyelan: 30 ölü
Şehitler Hayrına Yoldaki Vatandaşlara İftar İkramı
Yeşiltepe’deki Haliliye Camii Yardım Bekliyor
Malatya'da çatı yangını
Bingöl Valisi Çelik, UMKE’nin çalışmaları hakkında bilgi aldı
Bingöl Üniversitesinde “Yeni Nesil Üniversite Vizyonu” toplantısı gerçekleştirildi
Malatya'da Ramazan şenliğinde cami çocukların neşesiyle doldu
Malatyada Kutsal Emanetler ve Vakıf Eserleri Sergisi'ne yoğun ilgi
Gazprom: Türkiye'ye giden doğalgaz boru hattı altyapısına yönelik saldırılar püskürtüldü
Batman’da Birlik Sofrası: Şah-Mar İftarına Yoğun İlgi
İzmir'de yaban domuzları ilçe merkezine indi
İzmir'de HÜDA PAR Gençlik Kolları, trafikte iftariye dağıttı
Diyarbakır'da otomobil takla attı: Bir yaralı
İzmir’de çöpe atılan APP plakalar dikkat çekti
İngiltere, Epstein'ın arkadaşının ABD elçisi olarak atanmasına ilişkin belgeleri yayınladı
Yükleniyor






