• BIST 100

    16088,00%-1,23
  • DOLAR

    44,16% 0,22
  • EURO

    50,49% -0,78
  • GRAM ALTIN

    7134,90% -0,98
  • Ç. ALTIN

    11685,77% -0,65

Komşu illerin de yaralarını sarıyorlar

21 Mart 2023, Salı 14:55
21 Mart 2023, Salı 14:55
Komşu illerin de yaralarını sarıyorlar
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Komşu illerin de yaralarını sarıyorlar

Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde vatandaşlarının yardımına koşan ilçe belediyesi çevre illerdeki vatandaşların da yaraları sarıyor.
6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen asrın felaketinde Gaziantep’in Şahinbey ilçe belediyesi deprem felaketinde kendi ilçesindeki vatandaşların yaralarını sardıktan sonra Nurdağı, İslahiye, Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman vatandaşların yanında olurken, Şanlıurfa’da sel felaketinden etkilenen vatandaşlara da destek olarak yaralarını sarıyor.

'Adıyamanlı vatandaşlarımızın yaralarını sarıyoruz'
Şahinbey İlçesi’ndeki ve kırsal mahallelerindeki depremzedelerin yaralarını saran Şahinbey Belediyesi Adıyamandaki depremzedelere de destek oluyor. Adıyaman’da çadır kentlerdeki depremzedeler için mobil aşevi göndererek her gün 5 bin kişilik sıcak yemek ikramında bulunuyor. Şahinbey Belediyesi, çocukların deprem sonrası yaşadıkları travmayı atlatmalarına yardımcı olmak için Bilim Tırı göndererek çeşitli etkinlikler düzenlerken, çocuklara boyama seti, kalemi, kitaplar dağıtırken, 500’e yakın öğrenciye de TYT ve AYT kitapları hediye ediyor.

Ramazan’a hazırlık
Şahinbey Belediyesi, birlik ve beraberlik ayı olan Ramazan Ayı’nda Adıyaman’daki depremzedeler için her gün iftarlık ve sahurluk malzemeler hazırlayarak vatandaşlara dağıtımını gerçekleştirecek. Şahinbey Belediyesi’nin bu anlamda gerekli çalışmalarını tamamlandığı ifade edildi.

'Adıyamanlı kardeşlerimizin yanındayız'
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, hükümetin desteği ile Adıyaman’ı yeniden ayağa kaldırmak için gece gündüz demeden çalıştıklarını ifade ederek “11 ili etkileyen ve 50 bin insanımızın yaşamını yitirdiği, 100 binden fazla insanımızın yaralandığı çok büyük bir deprem felaketi yaşadık. Bu yaraları sarmak amacıyla bizde Şahinbey Belediyesi olarak Adıyaman’da depremzede vatandaşlarımıza her anlamda yardımcı olmak için çalışıyoruz. Enkazın çok fazla olduğu Adıyaman İlimizde Şahinbey Belediyemiz, 50’ye yakın araç ve 100’e yakın personelle her alanda Adıyaman’daki depremzede kardeşlerimizin yanındayız. Özellikle enkazların kaldırılması noktasında iş makinalarımız ve personellerimiz yoğun bir çalışma içerisindeler. Şuana kadar 800 kamyon enkazı kaldırmış olduk. Her günde 100’ün üzerinde iş makinası ile bu enkazları kaldırmaya devam ediyoruz. Diğer taraftan mobil aş evlerimiz ile vatandaşlarımıza hem yemek çıkarıp dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda aşure ve tatlılar da yaparak tüm çadır kentteki vatandaşlarımıza dağıtımını geçekleştiriyoruz. Bunun yanı sıra Sosyal İşler Müdürlüğü ekiplerimiz ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza battaniye, kıyafet, gıda ve benzeri ürünleri ulaştırıyorlar. Kültür sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerimiz üniversiteye hazırlanan 500’e yakın öğrencimize hazırlık kitapları ve soru bankaları dağıttı. Yine 20 bin çocuğumuza boyama kitabı, kalemi ve setleri hediye ettik etmeye de devam ediyoruz. Amacımız depremin yaralarını sararak birlikte vatandaşlarımıza yardımcı olmak’ dedi.

'Esnaf için işyeri, yetim aileler için konut yapacağız'
Başkan Mehmet Tahmazoğlu, Adıyman’da ticaretin yeniden canlanması için 65 tane iş yeri yapacaklarını belirterek, ‘Bunun yansıra Şahinbey Belediyesi olarak Adıyaman’a 55 bir alanda 10 tanesi başka bir alanda olmak üzere iş yerleri yaparak çarşı kuruyoruz. Amacımız burada tekrar ticaretin yeniden canlanarak iş yerlerin çalışmasına yardımcı olacağız. Geleneksel motiflerle yaptığımız modern çarşımızı en geç 2 ay içerisinde Adıyaman halkımızın hizmetine sunacağız. Diğer taraftan depremde eşini kaybeden, çocukları yetim kalan, özellikle çocuk sayısı fazla olan ve hak sahipliği bulunmayan annelere 62 tane konut yaparak onlara tahsis edeceğiz. Yapacağımız bu konutları da 2 ay içerisinde tamamlayacağız. Şahinbey Belediyesi olarak depremzede vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. Onların ihtiyaçlarına destek olmaya devam edeceğiz. Ramazan boyunca da vatandaşlarımıza iftarlık, sahurluk hazırlayarak onların Ramazan Ayı’nda sıkıntı yaşamamaları için destek olacağız. El birliği ile millet olarak bu yaraları hep birlikte saracağız” diye konuştu.
admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Gaziantep'te göçmen kaçakçılığı: 3 gözaltı

Diyanet Başkanı Arpaguş: İslam düşmanlığına karşı durmak insanlık borcudur

Palandöken: Esnaf bayramda 100 milyar liranın üzerinde ciro bekliyor

İran’ın misillemelerine karşı ABD’den medyaya tehdit

Bakan Gürlek: İslamofobi değil, İslam düşmanlığı

Evde Bakım Yardımı ödemeleri başladı

Sürücülerin merak ettiği düzenleme: Hangi ekranlar yasak?

Eric Cantona’dan Trump’a savaş göndermesi: Savaş başlatan başkanlar cepheye gitmeli

İstanbul’da baraj doluluk oranı yüzde 45,93 olarak açıklandı

İran Dışişleri Bakanı Arakçi’den Hürmüz Boğazı açıklaması

Adana’da 4,1 milyon kaçak makaron ele geçirildi

Peygamber Sevdalıları: Kadir Gecesi'ni ibadet, dua ve muhasebe ile değerlendirelim

Esnafın bitmeyen kâbusu: Yağmurla gelen su baskınları

Cezaevinden firar eden hükümlü jandarma tarafından yakalandı

Pendik’te silah operasyonu: 44 tabanca ele geçirildi

İran Devrim Muhafızları: Netanyahu’ya yönelik saldırılar sürecek

İşgalciler, bayram alışverişine giden aileyi kurşunladı: 2'si çocuk 4 Filistinli şehit oldu

Ulusal staj programı başvuruları 31 Mart’a kadar uzatıldı

Trump’tan “Küstah” açıklama: Hark Adası’nı eğlence olsun diye yine vurabiliriz

İran: ABD ve işgal rejimi İran İHA’sını taklit ederek bölge ülkelere saldırıyor

İran'dan siyonist işgal rejimine bilgi sızdıran 20 ajan yakalandı

İşgal rejiminin gece Lübnan saldırısında 14 kişi şehit oldu

19 il için sarı kodlu uyarı

Netanyahu ilk defa askeri kabine toplantısına katılmadı

İşgalci ABD Rümeylan Üssü’nden çekildi

Meteoroloji’den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Konya Kapu Camii’nde Ramazan’ın son günlerinde itikâf yoğunluğu

Aksaray’da acı kaza: Anne ve baba hayatını kaybetti, 4 çocuk ağır yaralı

Mehmet Salih Seyhan Kimdir?

Malatya'da çocuklara tekne orucu iftarı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gaziantep'te göçmen kaçakçılığı: 3 gözaltı

Diyanet Başkanı Arpaguş: İslam düşmanlığına karşı durmak insanlık borcudur

Palandöken: Esnaf bayramda 100 milyar liranın üzerinde ciro bekliyor

İran’ın misillemelerine karşı ABD’den medyaya tehdit

Bakan Gürlek: İslamofobi değil, İslam düşmanlığı

Evde Bakım Yardımı ödemeleri başladı

Sürücülerin merak ettiği düzenleme: Hangi ekranlar yasak?