• BIST 100

    17249,60%-0,47
  • DOLAR

    43,72% 0,05
  • EURO

    51,77% -0,13
  • GRAM ALTIN

    6857,63% -2,24
  • Ç. ALTIN

    11540,30% -0,93

Komşu illerin de yaralarını sarıyorlar

21 Mart 2023, Salı 14:55
21 Mart 2023, Salı 14:55
Komşu illerin de yaralarını sarıyorlar
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Komşu illerin de yaralarını sarıyorlar

Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde vatandaşlarının yardımına koşan ilçe belediyesi çevre illerdeki vatandaşların da yaraları sarıyor.
6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen asrın felaketinde Gaziantep’in Şahinbey ilçe belediyesi deprem felaketinde kendi ilçesindeki vatandaşların yaralarını sardıktan sonra Nurdağı, İslahiye, Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman vatandaşların yanında olurken, Şanlıurfa’da sel felaketinden etkilenen vatandaşlara da destek olarak yaralarını sarıyor.

'Adıyamanlı vatandaşlarımızın yaralarını sarıyoruz'
Şahinbey İlçesi’ndeki ve kırsal mahallelerindeki depremzedelerin yaralarını saran Şahinbey Belediyesi Adıyamandaki depremzedelere de destek oluyor. Adıyaman’da çadır kentlerdeki depremzedeler için mobil aşevi göndererek her gün 5 bin kişilik sıcak yemek ikramında bulunuyor. Şahinbey Belediyesi, çocukların deprem sonrası yaşadıkları travmayı atlatmalarına yardımcı olmak için Bilim Tırı göndererek çeşitli etkinlikler düzenlerken, çocuklara boyama seti, kalemi, kitaplar dağıtırken, 500’e yakın öğrenciye de TYT ve AYT kitapları hediye ediyor.

Ramazan’a hazırlık
Şahinbey Belediyesi, birlik ve beraberlik ayı olan Ramazan Ayı’nda Adıyaman’daki depremzedeler için her gün iftarlık ve sahurluk malzemeler hazırlayarak vatandaşlara dağıtımını gerçekleştirecek. Şahinbey Belediyesi’nin bu anlamda gerekli çalışmalarını tamamlandığı ifade edildi.

'Adıyamanlı kardeşlerimizin yanındayız'
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, hükümetin desteği ile Adıyaman’ı yeniden ayağa kaldırmak için gece gündüz demeden çalıştıklarını ifade ederek “11 ili etkileyen ve 50 bin insanımızın yaşamını yitirdiği, 100 binden fazla insanımızın yaralandığı çok büyük bir deprem felaketi yaşadık. Bu yaraları sarmak amacıyla bizde Şahinbey Belediyesi olarak Adıyaman’da depremzede vatandaşlarımıza her anlamda yardımcı olmak için çalışıyoruz. Enkazın çok fazla olduğu Adıyaman İlimizde Şahinbey Belediyemiz, 50’ye yakın araç ve 100’e yakın personelle her alanda Adıyaman’daki depremzede kardeşlerimizin yanındayız. Özellikle enkazların kaldırılması noktasında iş makinalarımız ve personellerimiz yoğun bir çalışma içerisindeler. Şuana kadar 800 kamyon enkazı kaldırmış olduk. Her günde 100’ün üzerinde iş makinası ile bu enkazları kaldırmaya devam ediyoruz. Diğer taraftan mobil aş evlerimiz ile vatandaşlarımıza hem yemek çıkarıp dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda aşure ve tatlılar da yaparak tüm çadır kentteki vatandaşlarımıza dağıtımını geçekleştiriyoruz. Bunun yanı sıra Sosyal İşler Müdürlüğü ekiplerimiz ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza battaniye, kıyafet, gıda ve benzeri ürünleri ulaştırıyorlar. Kültür sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerimiz üniversiteye hazırlanan 500’e yakın öğrencimize hazırlık kitapları ve soru bankaları dağıttı. Yine 20 bin çocuğumuza boyama kitabı, kalemi ve setleri hediye ettik etmeye de devam ediyoruz. Amacımız depremin yaralarını sararak birlikte vatandaşlarımıza yardımcı olmak’ dedi.

'Esnaf için işyeri, yetim aileler için konut yapacağız'
Başkan Mehmet Tahmazoğlu, Adıyman’da ticaretin yeniden canlanması için 65 tane iş yeri yapacaklarını belirterek, ‘Bunun yansıra Şahinbey Belediyesi olarak Adıyaman’a 55 bir alanda 10 tanesi başka bir alanda olmak üzere iş yerleri yaparak çarşı kuruyoruz. Amacımız burada tekrar ticaretin yeniden canlanarak iş yerlerin çalışmasına yardımcı olacağız. Geleneksel motiflerle yaptığımız modern çarşımızı en geç 2 ay içerisinde Adıyaman halkımızın hizmetine sunacağız. Diğer taraftan depremde eşini kaybeden, çocukları yetim kalan, özellikle çocuk sayısı fazla olan ve hak sahipliği bulunmayan annelere 62 tane konut yaparak onlara tahsis edeceğiz. Yapacağımız bu konutları da 2 ay içerisinde tamamlayacağız. Şahinbey Belediyesi olarak depremzede vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. Onların ihtiyaçlarına destek olmaya devam edeceğiz. Ramazan boyunca da vatandaşlarımıza iftarlık, sahurluk hazırlayarak onların Ramazan Ayı’nda sıkıntı yaşamamaları için destek olacağız. El birliği ile millet olarak bu yaraları hep birlikte saracağız” diye konuştu.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Kudüs işgal ediliyor: Müslümanlara Mescid-i Aksa ve çevresi için harekete geçme çağrısı

HAMAS'tan "Barış Konseyi"ne çağrı: Gazze'deki ihlalleri durdurun

Türkiye ile Etiyopya'dan ekonomi ve enerjide stratejik adım

Nükleer ikiyüzlülük: ABD teste hazırız dedi, Çin'i suçladı

ABD bölgeye yeni savaş uçakları sevk etti, İran meydan okudu

Siyonist rejim ateşkesi delmeyi sürdürdü: Gazze'de bir çocuk şehit oldu

Rize’de feci kaza: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Peru'da Devlet Başkanı Jeri görevden alındı

BM üyesi 80'den fazla ülke, işgal rejiminin Batı Şeria'yı ilhak kararını kınadı

Adıyaman'da trafik kazası: 3 yaralı

DMM, “CİMER’de 90 bin kişinin görev yaptığı” iddialarını yalanladı

Senegal Sahra Tozu'nun etkisi altında

Diyanet İşleri Başkanlığından Ramazan ayının başlangıcına ilişkin açıklama

Isparta’da uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı

BUDO seferlerine fırtına engeli

AB'den savunmaya 800 milyar avro kaynak

Umut Kervanı’ndan Karakoçan’da Ramazan öncesi ihtiyaç sahiplerine yardım

Rusya’da askeri tesiste patlama: 2 ölü

Bakan Bayraktar: Etiyopya ile enerji alanında iş birliği mutabakatı imzalandı

Bursa'da bir özel hastanede “hasta limit” iddiasına soruşturma

Siyer Yarışması'nda bazı sorulara yapılan itirazlar komisyon tarafından değerlendirilip sonuçlandırıldı

Siyonist rejim Batı Şeria'da işgal ve yıkıma devam ediyor

Rusya, ABD ve Ukrayna görüşmelerinde üçüncü tur sona erdi

Bosna Hersek'te 4,4 büyüklüğünde deprem

Uşak’ta yasa dışı avcılığa termal drone ile müdahale

Muş'ta tarihi eser operasyonu: 1 gözaltı

Rusya'dan donanmayı sahaya sürme sinyali

TMO 1,2 milyon ton buğdayı TÜRİB üzerinden satışa sunuyor

Nijerya'da tekne battı: 14 ölü, onlarca kayıp

ABD, Doğu Pasifik ve Karayipler'de 3 tekneyi vurdu: 11 ölü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kudüs işgal ediliyor: Müslümanlara Mescid-i Aksa ve çevresi için harekete geçme çağrısı

HAMAS'tan "Barış Konseyi"ne çağrı: Gazze'deki ihlalleri durdurun

Türkiye ile Etiyopya'dan ekonomi ve enerjide stratejik adım

Nükleer ikiyüzlülük: ABD teste hazırız dedi, Çin'i suçladı

ABD bölgeye yeni savaş uçakları sevk etti, İran meydan okudu

Siyonist rejim ateşkesi delmeyi sürdürdü: Gazze'de bir çocuk şehit oldu

Rize’de feci kaza: 1 ölü, 1 ağır yaralı