-
BIST 100
16087,70%-0,49
-
DOLAR
44,09% 0,06
-
EURO
51,15% -0,12
-
GRAM ALTIN
7344,15% -0,14
-
Ç. ALTIN
11829,31% -0,30
Koronavirüs bu köye hiç uğramadı! Bu başarının sırrı...
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Koronavirüs bu köye hiç uğramadı! Bu başarının sırrı...
1 yıldan fazla süredir dünyayı ve ülkemizi yoğun şekilde etkisi altına alan koronavirüs salgınının uğramadığı yer neredeyse yok sanıyorduk. Fakat kayıtlara geçen bir köy olduğu ortaya çıktı. Sivas kent merkezine 35 kilometre uzaklıkta bulunan 30 haneli, 101 nüfuslu merkeze bağlı Eğribucak köyünde şu ana kadar tek bir Covid-19 vakası bile görülmedi. Yaz aylarında vaka sayılarının patladığı Sivas’ta, Eğribucak köyü sakinleri misafir kabul etmezken, sosyal mesafeye ve temizlik kurallarına da dikkat ettiler. Köy muhtarı Fatih Durna, kent merkezine gidiş gelişleri azaltabilmek adına vatandaşların market alışverişini kendi yapıyor. Eğribucak köyü sakinleri Covid-19 ile mücadelede elde ettikleri başarıyla çevre köylerden takdir topluyorlar.
Tek bir vaka kalmayan ilçede tedbirsizlik yüzünden vakalar arttı, yasaklar geri geldi!

Köye dışarıdan gelene muhtar müsade etmiyor
Eğribucak köyünde yaşayan Mehmet Koç, Covid-19 sürecinde komşular arası ziyaret yapmadıklarını belirterek, “Şükürler olsun, şu ana kadar köyümüze korona uğramadı ve sorun yaşamadık. Komşularla gidip, gelmiyoruz. Sosyal mesafeye dikkat ediyoruz. İhtiyaçlarımızı da sağ olsun muhtarımız gideriyor. Köyden dışarı çıkmadığımız için herhangi bir vakayla karşılaşılmadı. Köyümüze dışardan gelenler de olmuyor. Muhtarımız müsaade etmiyor” dedi. 
İhtiyaçları muhtar görüyor
Eğribucak köyü sakini Faruk Polat da market alışverişlerini köy muhtarının yaptığını söyleyerek, “Koronadan dolayı buraya İstanbul’dan geldik. Köyümüz sakin, komşularımız kurallara dikkat ediyorlar. Muhtarımız hassas bu konuda. Bir ihtiyacımız olduğunda muhtarımıza getirttiriyoruz. Dikkat ediyoruz, sosyal mesafeyi koruyoruz. Fazla birbirimize gidip, gelmiyoruz” dedi. 
Köylülerimizin çabası sonucu köyümüzde hiç vaka görülmedi
Eğribucak köyü muhtarı Fatih Durna ise vatandaşların Covid-19 kurallarına riayet etmelerinin hastalığın ortaya çıkmamasında etkili olduğunu belirterek jandarma ekiplerinin de bu süreçte kendisine destek olduğunu söyledi. Durna, “Şu ana kadar hiçbir Covid-19 vakası köyümüzde görülmedi. Köylülerimizin birbirlerini ziyaret etmemesi, sosyal mesafe, hijyen ve maske kurallarına uyulması bu durumda etkili oldu. Köylülerimiz şehir merkezine gitmiyorlar. Genç arkadaşlar gittikleri zaman alışverişlerini yaptırıyorlar. İhtiyarlarımız zaten hiç şehre inmiyor. Kurallara uyuyoruz. Dışardan gelenleri uyarıyoruz. İstanbul ve Ankara’dan gelen yok şu anda gelmemeleri konusunda uyardık. Sağ olsunlar, onlarda riayet ediyorlar. HES kodlarınıza bakıyoruz, duruma göre hareket ediyoruz. Köyümüzde hiç hastalık olmadı” dedi.

İspanya, Tel Aviv'deki büyükelçisini geri çekti
Müftü Durmuş: İtikaf sünnetini ihya etmek büyük önem taşıyor
Pervari’de heyelan nedeniyle köy yolu ulaşıma kapandı
Malatya'da YKS adaylarına ücretsiz ve nitelikli eğitim sağlıyor
Bakan Gürlek: Mahkeme salonları siyaset arenası değildir, şov yapılamaz
İzmir’de 1 ton 346 kilogram skunk ele geçirildi
Bakan Fidan, Polonyalı mevkidaşı Sikorski ile görüştü
Siyonist rejimin Gazze'ye saldırılarında şehit sayısı 72 bin 135’e ulaştı
Kahramanmaraş’ta 4 büyüklüğünde deprem
TUS uzmanlık dalı değişikliği tercihleri başladı
DMM: İmam Hatip Lisesi’ndeki yurt projesine ilişkin iddialar asılsız
Elazığ’da uyuşturucu operasyonu: 14 tutuklama
Oto aksesuar esnafı: Bu yasakla dükkanlar kapanır
Petrol fiyatları 90 doların üzerine çıktı
Diyarbakır kırsalına füze başlığı düştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kardeş İran halkına 'bu Şii'dir, bu Sünni'dir' diye bakmadık ve bakmıyoruz
Batman’da 100 Öğrenci Okulda İftar Sofrasında Buluştu
Şanlıurfa’da ‘Kasten öldürme’ suçundan aranan hükümlü yakalandı
Hastalara Türkiye’de ilk pulmoner rehabilitasyon programı Bursa'da uygulanıyor
Küresel nükleer rekabet ve Türkiye
Yüzlerce zeytin ağacı işgalciler tarafından kesildi: "Güvenlik alanı" hazırlığı
Gaziantep'te fayans yüklü tır devrildi
Adıyaman'da hat, tezhip ve ebru sergisi açıldı
Gaziantep yumurta üretiminde Türkiye'de 4'üncü sırada
BİGG GARAJ programı ile girişimcilere 1,35 milyon lira destek fırsatı
Diyarbakır Ulu Cami'ye yeni aydınlatma
Şırnak'ta mıcır yüklü kamyon devrildi: Bir yaralı
Beytüşşebap'ta kar mesaisi: Kapanan köy yolları açılıyor
Molla Yalçın: İçerisinde Kadir Gecesini barındıran bu günleri değerlendirelim
Yeşilyurt'ta bayram öncesi detaylı temizlik ve çevre düzenlemesi
Yükleniyor






