• BIST 100

    14264,61%1,67
  • DOLAR

    43,02% 0,16
  • EURO

    50,44% -0,24
  • GRAM ALTIN

    5984,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    10051,88% 1,21

Koronavirüs sürecinde çocuklarda artışa geçti: Miyop

08 Aralık 2021, Çarşamba 10:07
08 Aralık 2021, Çarşamba 10:07
Koronavirüs sürecinde çocuklarda artışa geçti: Miyop
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Koronavirüs sürecinde çocuklarda artışa geçti: Miyop

Kayseri Şehir Hastanesi Göz Kliniği Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Mustafa Ataş, vatandaşların korona virüse yakalanma korkusundan dolayı hastanelere gelmediğini ve korku yaşadığını söyledi.

Uzmanı açıkladı: Diyabete karşı tüketilmesi gereken 10 besin

VATANDAŞLAR TEDAVİLERİNİ ERTELEMEMELİ

Vatandaşların tedavilerini ertelememeleri gerektiğinin altını çizen Ataş, uyarılarda bulunarak, 'Covid-19 denildiği zaman insanlarda artık bir panik ve korku durumu oluşuyor. Hastalığın çok ağır seyretmesinden dolayı özellikle kronik hastalığı olan hastalarımız, şeker hastalığı, göz tansiyonu, sarı nokta hastalığı veya kataraktlı olan hastalar hastanelere gelmekten çekiniyorlar, korkuyorlar ve tedavilerini erteliyorlar. Bize hastalık ilerledikten sonra geliyorlar veya geri dönüşsüz noktalarda geliyorlar. Örneğin şeker hastaları, gözlerinde kanamalar ya da yırtıklar oluştuktan sonra geliyorlar. O zaman bu durumun tedavisi çok daha zor hale geliyor. Sarı nokta hastalığında artık iyice kanamalar, sıkarlar oluşmuş veya katarakta çok ilerlemiş oluyor bunların da aynı şekilde tedavisi zor oluyor. Hastalarımızın bir yandan tedavilerini ve kontrollerini aksatmamaları gerekiyor. Hastalarımızı belirli hijyen kurallarına uyarak, özellikle maskelerini, mesafe ve temizliklerine dikkat ederek, hastaneye gelip tedavilerini yaptırmaları gerekiyor. Kontrollerini aksatmamaları gerekiyor. Aksi takdirde daha ağır durumlarla karşılaşma durumu söz konusu olabiliyor' ifadelerini kullandı. 



KORONAVİRÜSLE BİRLİKTE ARTIŞA GEÇTİ

Korona virüsle beraber sokağa çıkma kısıtlamalarında çocukların cep telefonu ve bilgisayar ile fazla zaman geçirdiği için gözde miyop rahatsızlığının arttığını dile getiren Kayseri Şehir Hastanesi Göz Kliniği Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Mustafa Ataş, 'Uzun süreli sokağa çıkma yasakları oldu. Okullarda eğitimler uzaktan eğitim oldu. İnsanlar hep evde kaldı. Özellikle çocuklar bu dönemde bilgisayara ile cep telefonu ile uğraşmak zorunda kaldı. Bunun birçok etkisi oldu. Özellikle gözde miyop dediğimiz, uzağı görmeme durumunu tetiklemiş olabilir. Bu da tabi ki yapılan çalışmalarda uzun süre telefonla uğraşmak, bilgisayar ile uğraşmak bu hastalığı tetikleyebiliyor. O yüzden çocuklarımızın telefonla, bilgisayarla çok uzun süre vakit geçirmemeleri, mümkün mertebe dışarı çıkıp, açık havada gezmelerini, spor yapmalarını öneriyoruz. Bu konuda literatürde yapılmış birçok çalışma var. Sürekli yakından telefonla oynamanın, meşgul olmanın miyop hastalığını tetiklediğini biliyoruz. O yüzden belli bir sürenin üzerine bunlarla meşgul olmamak gerekiyor' şeklinde konuştu.

HAKSİAD'dan “Küresel Ekonomi ve Türkiye” konulu seminer

Suriye'de yeni banknotlar piyasaya sürüldü

Maduro’nun Yardımcısı Rodriguez'den ABD'ye sert cevap: Hiçbir ülkenin kolonisi olmayacağız

Ukrayna'da kritik atamalar

Venezuela'dan dünyaya "ABD'yi kınayın" çağrısı

Brezilya Devlet Başkanı Lula: ABD, kabul edilemez bir çizgiyi aştı

ABD'de helikopter kazası: 4 ölü

Edirne'de otomobil ile tır çarpıştı: 4 yaralı

Rusya: Donbass’ta bir yerleşim daha Rus ordusunun kontrolüne geçti

Rusya Dışişleri Bakanlığı: Maduro ve eşi derhal serbest bırakılmalı

İstanbul için fırtına uyarısı

Trump, Venezuela saldırısındaki gerçek niyetlerini açıkladı: Petrol şirketleri devreyi girecek, ülkeyi biz yöneteceğiz

Diyarbakır Havalimanı'nda "kar temizliği" tartışması: Valilik, belediyeyi yalanladı

Elazığ'da 4.7 büyüklüğünde deprem

Kolombiya, Venezuela sınırına güvenlik güçleri konuşlandırdı

ABD savaş gemisindeki Maduro New York'a götürülüyor

Fransa'dan ABD'nin Venezuela saldırısına tepki: Uluslararası hukukun ihlalidir

BMGK'ya ABD'nin Venezuela'ya saldırısına ilişkin acil toplantı çağrısı

Yunanistan genelinde çiftçilerin eylemleri sürüyor

Çin'den ABD'nin Venezuela saldırısına kınama

Siyonist rejim destekçisi Machado: Venezuela'da hükümeti devralmaya hazırız

5 Ocak etkinlikleri nedeniyle Adana’da bazı yollar trafiğe kapatılacak

Malatya'da konteyner iş yerinde yangın

Dışişleri Bakanlığı: Venezuela'da tüm tarafları itidalli davranmaya çağırıyoruz

​Bitlis’te köy yollarının açılması için çalışmalar sürüyor

HÜDA PAR'dan Venezuela açıklaması: Amerika küresel bir haydut gibi hareket ediyor

Batmanlı minikler harçlıklarını Gazze'ye bağışladı

Kars'ta yolcu otobüsü kaza yaptı: 17 yaralı

Ankara’da Uluslararası Kur’ân-ı Kerîm’i Güzel Okuma Yarışması'nın finali yapıldı

Urfa’da Gazze için yürüyüş ve gıyabi cenaze namazı etkinliği düzenlendi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HAKSİAD'dan “Küresel Ekonomi ve Türkiye” konulu seminer

Suriye'de yeni banknotlar piyasaya sürüldü

Maduro’nun Yardımcısı Rodriguez'den ABD'ye sert cevap: Hiçbir ülkenin kolonisi olmayacağız

Ukrayna'da kritik atamalar

Venezuela'dan dünyaya "ABD'yi kınayın" çağrısı

Brezilya Devlet Başkanı Lula: ABD, kabul edilemez bir çizgiyi aştı

ABD'de helikopter kazası: 4 ölü