• BIST 100

    17568,26%1,33
  • DOLAR

    44,73% 0,11
  • EURO

    52,77% 0,37
  • GRAM ALTIN

    6872,13% 0,87
  • Ç. ALTIN

    10987,71% 1,06

Koronavirüs sürecinde çocuklarda artışa geçti: Miyop

08 Aralık 2021, Çarşamba 10:07
08 Aralık 2021, Çarşamba 10:07
Koronavirüs sürecinde çocuklarda artışa geçti: Miyop
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Koronavirüs sürecinde çocuklarda artışa geçti: Miyop

Kayseri Şehir Hastanesi Göz Kliniği Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Mustafa Ataş, vatandaşların korona virüse yakalanma korkusundan dolayı hastanelere gelmediğini ve korku yaşadığını söyledi.

Uzmanı açıkladı: Diyabete karşı tüketilmesi gereken 10 besin

VATANDAŞLAR TEDAVİLERİNİ ERTELEMEMELİ

Vatandaşların tedavilerini ertelememeleri gerektiğinin altını çizen Ataş, uyarılarda bulunarak, 'Covid-19 denildiği zaman insanlarda artık bir panik ve korku durumu oluşuyor. Hastalığın çok ağır seyretmesinden dolayı özellikle kronik hastalığı olan hastalarımız, şeker hastalığı, göz tansiyonu, sarı nokta hastalığı veya kataraktlı olan hastalar hastanelere gelmekten çekiniyorlar, korkuyorlar ve tedavilerini erteliyorlar. Bize hastalık ilerledikten sonra geliyorlar veya geri dönüşsüz noktalarda geliyorlar. Örneğin şeker hastaları, gözlerinde kanamalar ya da yırtıklar oluştuktan sonra geliyorlar. O zaman bu durumun tedavisi çok daha zor hale geliyor. Sarı nokta hastalığında artık iyice kanamalar, sıkarlar oluşmuş veya katarakta çok ilerlemiş oluyor bunların da aynı şekilde tedavisi zor oluyor. Hastalarımızın bir yandan tedavilerini ve kontrollerini aksatmamaları gerekiyor. Hastalarımızı belirli hijyen kurallarına uyarak, özellikle maskelerini, mesafe ve temizliklerine dikkat ederek, hastaneye gelip tedavilerini yaptırmaları gerekiyor. Kontrollerini aksatmamaları gerekiyor. Aksi takdirde daha ağır durumlarla karşılaşma durumu söz konusu olabiliyor' ifadelerini kullandı. 



KORONAVİRÜSLE BİRLİKTE ARTIŞA GEÇTİ

Korona virüsle beraber sokağa çıkma kısıtlamalarında çocukların cep telefonu ve bilgisayar ile fazla zaman geçirdiği için gözde miyop rahatsızlığının arttığını dile getiren Kayseri Şehir Hastanesi Göz Kliniği Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Mustafa Ataş, 'Uzun süreli sokağa çıkma yasakları oldu. Okullarda eğitimler uzaktan eğitim oldu. İnsanlar hep evde kaldı. Özellikle çocuklar bu dönemde bilgisayara ile cep telefonu ile uğraşmak zorunda kaldı. Bunun birçok etkisi oldu. Özellikle gözde miyop dediğimiz, uzağı görmeme durumunu tetiklemiş olabilir. Bu da tabi ki yapılan çalışmalarda uzun süre telefonla uğraşmak, bilgisayar ile uğraşmak bu hastalığı tetikleyebiliyor. O yüzden çocuklarımızın telefonla, bilgisayarla çok uzun süre vakit geçirmemeleri, mümkün mertebe dışarı çıkıp, açık havada gezmelerini, spor yapmalarını öneriyoruz. Bu konuda literatürde yapılmış birçok çalışma var. Sürekli yakından telefonla oynamanın, meşgul olmanın miyop hastalığını tetiklediğini biliyoruz. O yüzden belli bir sürenin üzerine bunlarla meşgul olmamak gerekiyor' şeklinde konuştu.

admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Isparta'da 25 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Avrupa'daki hava yolu şirketleri yakıt için AB'den yardım istedi

Elazığ'da kamyonet ve otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Osmaniye'de bağımlılıkla mücadelede uygulama süreçleri ele alındı

Norveç ve Ukrayna’dan İHA üretiminde işbirliği kararı

2025 yılında mobilya ihracatı 4,6 milyar dolara ulaştı

Hatay’da 28 köy evi depremzedelere teslim edildi

Polonya Parlamentosu’nda Nazi sembollü bayrak krizi

BM Genel Sekreteri Guterres: Diplomasiye dönülmeli

Çin'de Licien-1 roketiyle 8 uydu yörüngeye gönderildi

işgalci rejim ile Lübnan doğrudan müzakerelere başlıyor

İtalya'da olumsuz hava koşulları nedeniyle 2 kişi öldü

Mersin’de güvenlik ve kamu hizmetleri toplantılarında son veriler paylaşıldı

Arakçi ve Fidan müzakere sürecini görüştü

ABD, İran savaşında tüm PrSM füzelerini tüketme noktasına ulaştı

Pezeşkiyan’dan işgalci rejim karşıtı tutumlara destek

Tunus'ta sel felaketi: Bazı bölgelerde eğitime ara verilirken, 1 kişi hayatını kaybetti

Trump: İran görüşmeleri Pakistan’da yeniden başlayabilir

İran: Yeni müzakere turu için anlaşma yok

Adalet Bakanı: Vatandaş adliyede güven duymalı

BM: Orta Doğu'da müzakerelere devam edilirken ateşkes de devam etmeli

Doğum izni 24 haftaya çıkarılıyor

Pamukta genetik devrim: Bin yıllık süreç birkaç yıla indi

Sivas'ta TAKE Projesi kapsamında tohum dağıtımı yapıldı

Çin'de elektrikli otomobil üreticisi fabrikada yangın

İBB davasında Ongun’dan ilk savunma

Kazakistan'da meydana gelen göçükte 2 işçi öldü

Ayasofya’da Bizans bayrağı açan turistler tutuklandı

Karlıova'da nesli tükenmekte olan porsuk görüntülendi

Uganda’dan geri adım

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Isparta'da 25 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Avrupa'daki hava yolu şirketleri yakıt için AB'den yardım istedi

Elazığ'da kamyonet ve otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Osmaniye'de bağımlılıkla mücadelede uygulama süreçleri ele alındı

Norveç ve Ukrayna’dan İHA üretiminde işbirliği kararı

2025 yılında mobilya ihracatı 4,6 milyar dolara ulaştı

Hatay’da 28 köy evi depremzedelere teslim edildi