• BIST 100

    15124,55%0,02
  • DOLAR

    43,18% 0,04
  • EURO

    50,32% 0,05
  • GRAM ALTIN

    6405,99% -0,37
  • Ç. ALTIN

    10352,53% -0,20

Koronavirüste yeni alarm: Ankara için iyi, İstanbul için kötü haber

14 Eylül 2020, Pazartesi 08:33
14 Eylül 2020, Pazartesi 08:33
Koronavirüste yeni alarm: Ankara için iyi, İstanbul için kötü haber
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Koronavirüste yeni alarm: Ankara için iyi, İstanbul için kötü haber

Sonbahar aylarının gelmesiyle yeni tip koronavirüs tablosundaki rakamlar tırmanmayı sürdürüyor. Sağlık Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı özellikle büyükşehirlerde Kovid-19 ile mücadele için peş peşe koordinasyon toplantıları yapıyor. İkinci dalga önlemlerinin masaya yatırıldığı toplantılarda, ilk etapta yasaklar yerine denetimlere ağırlık verilmesi, ceza sisteminin uygulanması gündeme getirildi. Cezaların tahsilinde sorun yaşanacağına ilişkin görüşler üzerine formüller geliştirildi. Büyükşehirlerde, apartman içi ve site içi görüşmelerin önlenmesi için çalışma yapılıyor. Özellikle yaz aylarını farklı kentlerde geçirenlerin, temasının kesilmesinin doğru olacağı değerlendiriliyor.

DOĞU İLLERİNDE VE ANKARA'DA GERİLEME, İSTANBUL VE MARMARA'DA ARTIŞ BEKLENİYOR

Yapılan toplantılarda, yaz hareketliliğinin sona ermesiyle birlikte, taşra kentleri ile doğu illerindeki vakalarda gerileme beklendiği, büyükşehir ve metropollerde artış görüleceği ifade ediliyor. Ankara'daki vaka sayısının İstanbul'dan önce yükselişe geçmesinin, kamuda çalışanların sınırlı olan izinleri kullanarak erken dönmesinden kaynaklandığı belirtiliyor. Bu nedenle de Ankara'daki vakaların eylül sonunda inişe geçeceği, ekim başında ise İstanbul ve Marmara’da artış görüleceği sanılıyor.

İZOLASYON SORUNU

Uzmanların değerlendirmesine göre, son günlerde ev içi bulaşların sayısında artış yaşandı. İzolasyon ve izolasyon takibinde sorun yaşandığı için karantinadan da beklenen sonuç elde edilemiyor. Sağlık Bakanlığı'nca da fark edilen bu zafiyetin giderilmesi için denetimlerin ve cezaların arttırılması planlanıyor. Hafta sonu sokağa çıkma yasakları dahil, diğer yasaklar şu aşamada düşünülmüyor. İleride gelişmelere göre konu değerlendirilecek.

İKİ TEHLİKELİ GRUP

Çalışmalarda, 65 yaş üstü ile gençleri bir araya getirmemek için formül aranıyor. Gençlerin virüsü taşıma oranlarının, 65 yaş üstünde ise ölüm ve yoğun bakıma ihtiyaç oranlarının çok yüksek olduğu belirtiliyor. Bu nedenle, iki yaş grubunun birbiriyle olan temasının kesilmesi, farklı saat uygulamasına gidilmesi, banka, PTT, market gibi alanların farklı saatlerde kullanılması öneriliyor.

GRİP VE KORONAVİRÜS ÇOK KARIŞACAK

Dicle Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Covid-19 Yoğun Bakım Koordinatörü Prof. Dr. Recep Tekin, koronavirüs, grip ve nezlenin 3 farklı virüsün neden olduğu enfeksiyonlar olduğunu ve özellikle grip ve koronavirüsün birbirine karıştırılabildiğini söyledi. Özellikle eylül ve ekim ayı ile birlikte artık grip mevsiminin de başladığına dikkat çeken Tekin, 'Ateş, öksürük, yaygın vücut ağrısı, halsizlik ve baş ağrısı ikisinde de olabilecek semptomlar ama koronavirüsü gripten ayıran temel özellik solunum sıkıntısı olması. İki hastalığın ayırımını yapabilmemiz için laboratuvar testlerine ihtiyacımız oluyor' dedi.

Bitlis Memur-Sen’den ücret dengesizliği ve gelir adaletsizliğine tepki

Ocak ayı SED ödemeleri hesaplara yatırıldı

Yetimler Vakfı Miraç Kandili'nde yetimleri unutmadı

Söylemez: Memuru ezerek enflasyonla mücadele edilemez

Ankara, Suudi Arabistan–Pakistan ittifakına katılmayı değerlendiriyor

Gazze Şeridi Yönetimi Ulusal Komitesi üyeleri kimlerdir?

Memur-Sen Adıyaman İl Temsilcisi Demir: Ücrette denge, gelirde adalet, işyerinde huzur istiyoruz

MASKİ’den Kuluncak’a 400 milyon Tl’lik Altyapı Yatırımı

Bakan Ersoy çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ağrı'ya geldi

87 yaşındaki hastadan 4,5 kiloluk tümör alındı

Merkez Bsı rezervleri açıklandı

Mardin Memur-Sen’den ücret dengesizliği ve gelir adaletsizliğine karşı basın açıklaması

Memur-Sen’den kamuda ücret reformu çağrısı: Ücrette denge yoksa huzur olmaz

Miniklerden Miraç Kandili etkinliği

Battalgazi’de karla mücadele çalışmaları devam ediyor

Batman'da kadınlara yönelik okuma yazma kursu

Eğitimci Sarıtaç: Basın kamu vicdanının, eğitim ise geleceğin teminatıdır

Batman'da tıbbi acil çağrı yönetimi eğitimi verildi

Fransa, ilk askeri birliğini Grönland'a gönderdi

Batman'da kar engeline rağmen hayat kurtaran müdahale

Diyarbakır Memur-Sen'den kamu personel sistemine reform çağrısı

İki uçlu duygu durum bozukluğu nedir? Görülen belirtiler nelerdir?

Umut Kervanı Kahramanmaraş, Miraç Kandili nedeniyle gıda ve kırmızı et dağıttı

Üniversite öğrencilerinden 3 yılda lisans modeline destek

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin: Miraç gecesi Gazze için bir çare kapısı olsun

Dışişleri Bakanı Fidan: Filistinlilerin huzuru önceliğimiz

Tayland’da iki gün içinde ikinci vinç kazası: 2 kişi daha öldü

Memur-Sen Gaziantep Şubesi'nden kamuda ücret ve gelir adaletsizliğine sert çıkış

Memur-Sen’den ücret dengesizliği ve gelir adaletsizliğine tepki

Kızaran gözleri hafife almayın: Kış aylarında çocukları bekleyen tehlike

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bitlis Memur-Sen’den ücret dengesizliği ve gelir adaletsizliğine tepki

Ocak ayı SED ödemeleri hesaplara yatırıldı

Yetimler Vakfı Miraç Kandili'nde yetimleri unutmadı

Söylemez: Memuru ezerek enflasyonla mücadele edilemez

Ankara, Suudi Arabistan–Pakistan ittifakına katılmayı değerlendiriyor

Gazze Şeridi Yönetimi Ulusal Komitesi üyeleri kimlerdir?

Memur-Sen Adıyaman İl Temsilcisi Demir: Ücrette denge, gelirde adalet, işyerinde huzur istiyoruz