• BIST 100

    11063,68%-0,54
  • DOLAR

    42,45% 0,03
  • EURO

    49,54% 0,35
  • GRAM ALTIN

    5765,84% 0,37
  • Ç. ALTIN

    9320,33% -0,07

Koronavirüste yeni alarm: Ankara için iyi, İstanbul için kötü haber

14 Eylül 2020, Pazartesi 08:33
14 Eylül 2020, Pazartesi 08:33
Koronavirüste yeni alarm: Ankara için iyi, İstanbul için kötü haber
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Koronavirüste yeni alarm: Ankara için iyi, İstanbul için kötü haber

Sonbahar aylarının gelmesiyle yeni tip koronavirüs tablosundaki rakamlar tırmanmayı sürdürüyor. Sağlık Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı özellikle büyükşehirlerde Kovid-19 ile mücadele için peş peşe koordinasyon toplantıları yapıyor. İkinci dalga önlemlerinin masaya yatırıldığı toplantılarda, ilk etapta yasaklar yerine denetimlere ağırlık verilmesi, ceza sisteminin uygulanması gündeme getirildi. Cezaların tahsilinde sorun yaşanacağına ilişkin görüşler üzerine formüller geliştirildi. Büyükşehirlerde, apartman içi ve site içi görüşmelerin önlenmesi için çalışma yapılıyor. Özellikle yaz aylarını farklı kentlerde geçirenlerin, temasının kesilmesinin doğru olacağı değerlendiriliyor.

DOĞU İLLERİNDE VE ANKARA'DA GERİLEME, İSTANBUL VE MARMARA'DA ARTIŞ BEKLENİYOR

Yapılan toplantılarda, yaz hareketliliğinin sona ermesiyle birlikte, taşra kentleri ile doğu illerindeki vakalarda gerileme beklendiği, büyükşehir ve metropollerde artış görüleceği ifade ediliyor. Ankara'daki vaka sayısının İstanbul'dan önce yükselişe geçmesinin, kamuda çalışanların sınırlı olan izinleri kullanarak erken dönmesinden kaynaklandığı belirtiliyor. Bu nedenle de Ankara'daki vakaların eylül sonunda inişe geçeceği, ekim başında ise İstanbul ve Marmara’da artış görüleceği sanılıyor.

İZOLASYON SORUNU

Uzmanların değerlendirmesine göre, son günlerde ev içi bulaşların sayısında artış yaşandı. İzolasyon ve izolasyon takibinde sorun yaşandığı için karantinadan da beklenen sonuç elde edilemiyor. Sağlık Bakanlığı'nca da fark edilen bu zafiyetin giderilmesi için denetimlerin ve cezaların arttırılması planlanıyor. Hafta sonu sokağa çıkma yasakları dahil, diğer yasaklar şu aşamada düşünülmüyor. İleride gelişmelere göre konu değerlendirilecek.

İKİ TEHLİKELİ GRUP

Çalışmalarda, 65 yaş üstü ile gençleri bir araya getirmemek için formül aranıyor. Gençlerin virüsü taşıma oranlarının, 65 yaş üstünde ise ölüm ve yoğun bakıma ihtiyaç oranlarının çok yüksek olduğu belirtiliyor. Bu nedenle, iki yaş grubunun birbiriyle olan temasının kesilmesi, farklı saat uygulamasına gidilmesi, banka, PTT, market gibi alanların farklı saatlerde kullanılması öneriliyor.

GRİP VE KORONAVİRÜS ÇOK KARIŞACAK

Dicle Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Covid-19 Yoğun Bakım Koordinatörü Prof. Dr. Recep Tekin, koronavirüs, grip ve nezlenin 3 farklı virüsün neden olduğu enfeksiyonlar olduğunu ve özellikle grip ve koronavirüsün birbirine karıştırılabildiğini söyledi. Özellikle eylül ve ekim ayı ile birlikte artık grip mevsiminin de başladığına dikkat çeken Tekin, 'Ateş, öksürük, yaygın vücut ağrısı, halsizlik ve baş ağrısı ikisinde de olabilecek semptomlar ama koronavirüsü gripten ayıran temel özellik solunum sıkıntısı olması. İki hastalığın ayırımını yapabilmemiz için laboratuvar testlerine ihtiyacımız oluyor' dedi.

HÜDA PAR Antalya'da engelli üç kardeşi ziyaret etti

Müftü Aruk: 4-6 yaş Kur’an kursları, toplumun ahlaki geleceği için büyük bir sorumluluktur

Kurtulmuş: Önümüzdeki dönem Orta Asya ülkeleriyle müşterek hedeflerimiz bakımından yeni bir dönem olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP, cellat görmek istiyorsa geçmişine baksın

Batman'da bisikletli çocuğa araç çarptı

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı engelli dernekleriyle bir araya geldi

Batman'da iki aracın çarpıştığı kazada maddi hasar oluştu

Dr. Büşra Eskifuruncu: Hepimiz birer engelli adayıyız, empati engelleri kaldırır

Yetimler Vakfı bu kışta mazlumları sevindirdi

HÜDA PAR Gaziantep Gençlik Kolları Başkanı: Engelli bireyler toplumumuzun ayrılmaz bir parçası

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Buhara’da Özbekistan Ali Meclisi Yasama Meclisi Başkanı İsmailov ile görüştü

Ankara'da yerli "Otomatik Şok Cihazları" halkın hizmetine sunuldu

CHP'li Seyhan Belediyesi’nin hesapları TMSF tarafından bloke edildi

HÜDA PAR Sosyal İşler Başkanlığı’ndan “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” mesajı

Demir: Mardin'deki engelli bireyler hâlâ fiziksel erişilebilirlik sorunlarıyla karşılaşmaktadır

Malatya'da 3 anlamlı buluşma: Engelliler için özel program düzenlendi

İşgal rejimi: Batı Şeria’da çöp yakan Filistinliler öldürülsün

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Cizre'de coşku ile kutlandı

Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde başhekimlik değişimi

Malatya'da İkizce bölgesine dev altyapı çalışması

Bakan Göktaş, Engelsiz Mobil Uygulama Tanıtım Programı'nda konuştu

Siirt'te polis aracının çarptığı genç kadın 30 gün sonra hayatını kaybetti

Diyarbakır’da Bizans dönemine ait tarihi eserler ele geçirildi

Gaziantep'te kasten öldürme suçundan aranan hükümlü yakalandı

Gaziantep'te liseli öğrencilerden Gazze'ye anlamlı bağış

Amatör balıkçılar için sualtı avcılığında yeni zorunluluk

Engelli vatandaşlara 55 tekerlekli sandalye dağıtıldı

Hüseyin Kölük Camii’nin temeli dualarla atıldı

Adana'da bulunan mahalle camisi yardımlarıyla örnek bir merkez haline geldi

Batman İŞKUR'dan engelli istihdamında rekor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HÜDA PAR Antalya'da engelli üç kardeşi ziyaret etti

Müftü Aruk: 4-6 yaş Kur’an kursları, toplumun ahlaki geleceği için büyük bir sorumluluktur

Kurtulmuş: Önümüzdeki dönem Orta Asya ülkeleriyle müşterek hedeflerimiz bakımından yeni bir dönem olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP, cellat görmek istiyorsa geçmişine baksın

Batman'da bisikletli çocuğa araç çarptı

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı engelli dernekleriyle bir araya geldi

Batman'da iki aracın çarpıştığı kazada maddi hasar oluştu