• BIST 100

    15036,80%0,81
  • DOLAR

    43,12% 0,00
  • EURO

    50,40% 0,37
  • GRAM ALTIN

    6364,11% 1,82
  • Ç. ALTIN

    10268,62% 0,98

Koronavirüsü yenen doktor: Ne çektiğimi insanlar görse kurallara uyarlardı

27 Ağustos 2020, Perşembe 09:54
27 Ağustos 2020, Perşembe 09:54
Koronavirüsü yenen doktor: Ne çektiğimi insanlar görse kurallara uyarlardı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Koronavirüsü yenen doktor: Ne çektiğimi insanlar görse kurallara uyarlardı

Tokat Devlet Hastanesi’nin pandemi servisinde görev yapan, evli ve 2 çocuk babası Uzm. Dr. Orhan Yıldız, 7 Ağustos'ta grip belirtileri ve yüksek ateş şikayeti ile hastanenin pandemi polikliniğine başvurdu. Yıldız'ın Covid-19 testinin pozitif çıkması sonrası evinde tedavisine başlandı. 14 gün boyunca ilaç tedavisi gören Yıldız, tedavisinin 10'uncu gününde virüsü yendi. Yıldız, yapılan son testin negatif çıkmasının ardından karantina süresinin dolmasıyla görevine yeniden döndü. Yıldız, koronavirüse yakalanmasının ardından tedavi sürecini DHA'ya anlattı.

'HAREKET ETMEK BİLE IZDIRAPTI'

Çok sıkıntılı bir tedavi süreci geçirdiğini dile getiren Dr. Orhan Yıldız, 'Pandemi servisi sorumluluğu yapıyordum. İlk zamanlarda hafif bir burun akıntısıyla başladı. Acaba üşüttüm mü, diye düşündüm. İkinci gün ateş başladı. Ama bildiğiniz gibi bir ateş değil. 38 derece ama sizi 40 derece gibi sarsıyor.  Üçüncü gün artık dayanılmaz bir hale gelince pandemi polikliniğine başvurdum. Akşam da pozitif olduğumu öğrendim. Tomografimi çektirdim. Akciğerlerim de ağrıyordu. Nefes almakta zorlanıyordum ama tam akciğerlerime yerleşmemişti. Arkadaşlarım hemen tedavime başladılar. O dönemde de evde de tedavi olma imkanım vardı. Bunu önceleri hastanede veriyorduk. Ama yeni çıkan kararla evde de verilebiliyor. Kemikleriniz patlayacakmış gibi ağrıyor. Gece hayatta uyuyamıyorsunuz. Uyku kesinlikle yoktu. O dönemde hareket etmek bile bir ızdıraptı. Mesela duşa giriyorsunuz, demirli zincirlerle vurulmuş gibi tüm kaslarınız ağrıyor. Ben bunu ilk 5 gün çok çektim. Ondan sonra koku alamadım. Koku almanın müthiş bir şey olduğunu hastalıktan sonra anladım. Ağızda tat yok, acıkınca yiyorsunuz. Bunu da mecburen yiyorsunuz. Yemezseniz bu hastalıkla baş edemezsiniz. Yemekleri sadece soğuk ve sıcak olarak algılıyordum. 10'uncu günden sonra normale döndüm. 14'üncü günden sonra tekrar işimin başına döndüm' diye konuştu. 



'MASKEMİZE KESİNLİKLE DİKKAT EDELİM'

14 gün boyunca tek başına bir odada kaldığını ve pencereden bisiklet süren çocukları izlediğini söyleyen Dr. Yıldız, 'Bu hastalıkta çektiklerimi insanlar görse kesinlikle ve kesinlikle maske ve sosyal mesafe kurallarına uyarlardı. Kas ağrıları, içinde bomba patlayacak, kasınıza bir iğne batırayım da içindeki havayı boşaltayım gibi ağrıyor. Bizler de maske ve mesafe olaylarına dikkat ediyoruz. Ama sonuçta pandemide çalışıyoruz. Herkesten duyuyoruz 'Ben çok ağır grip geçirdim'. Ben bu hastalığı atlattım. Öyle değil. Ben ağır grip geçirdiğim zaman günlük 5-10 kilometre koşuyordum. Bunda 10 kilometre yürümek değil 1 metre yürümek bile büyük bir ızdıraptır. Benim herkese diyeceğim; maskemize kesinlikle dikkat edelim. Hijyen temizliğine dikkat edelim. Mümkün olduğunca bu süreçte ortamlardan uzak duralım' dedi. 
 

İstanbul’da 3,3 milyon sentetik ecza hap ele geçirildi, 6 şüpheli yakalandı

Ghebreyesus: Daha fazla ülkenin, Gazze'den gelen hastalara kapılarını açması gerekir

Somali, BAE ile güvenlik ve savunma alanındaki tüm anlaşmaları iptal etti

Kastamonu’da motosiklet ve motokuryelerin trafiğe çıkışı yasaklandı

Pehlevi ve Machado’dan ülkelerine ihanet yarışı: Trump'a "bizi seçersen pişman olmazsın" söylemi

Batman'ın Kozluk ve Sason ilçelerinde eğitime kar tatili

Kruvaziyer yolcu sayısı 2 milyonu aştı

İngiltere'den Grok'a "uygunsuz görüntü" soruşturması

Batman'da iki otomobil çarpıştı: 4 ölü, 2 ağır yaralı

Malatya'nın 9 ilçesinde eğitime kar engeli

ABD'de ülke genelinde protestolar devam ediyor: Minneapolis’e ek güvenlik gücü

Malatya'da kar yağışı nedeniyle yolda mahsur kalanlar kurtarıldı

Kocaeli’de narkotik operasyonunda 5 şüpheli yakalandı

Mardin’de bazı ilçelerde eğitime bir gün ara verildi

Malatya'da 3.6 büyüklüğünde deprem

Mersin'de İmam Hatip Ortaokulları Arası Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması yapıldı

Adana’da kural ihlali yapan 22 bin 259 sürücüye cezai işlem uygulandı

Adana’da asayiş uygulamaları: Aranan 442 kişi yakalandı

Bursa’da kaçak akaryakıt operasyonu: 5 gözaltı

Küba Devlet Başkanı Canel: ABD ile müzakere etmiyoruz

Yarıyıl tatili öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme duyuruları yayımlandı

Mersin’de 2026 Yılı I. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı

Tarihi Memişpaşa Camii bakımsızlık nedeniyle yağmur sularıyla mücadele ediyor

DMM, vatandaşları sosyal yardım dolandırıcılığına karşı uyardı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç'ten alkol kullanımı ve bağımlılığına ilişkin soru önergesi

Rusya Novoboykovskoye yerleşim yerini ele geçirdi

Söylemez: Norm fazlası öğretmenlerin resen atanması ciddi mağduriyetlere yol açıyor

Meslek lisesi mezunu gençlerin istihdamı için protokol imzalandı

HÜDA PAR Tarsus İlçe Başkanı Tanış’tan nezaket ziyaretleri

Ermenistan'dan Rusya'ya protesto notası

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İstanbul’da 3,3 milyon sentetik ecza hap ele geçirildi, 6 şüpheli yakalandı

Ghebreyesus: Daha fazla ülkenin, Gazze'den gelen hastalara kapılarını açması gerekir

Somali, BAE ile güvenlik ve savunma alanındaki tüm anlaşmaları iptal etti

Kastamonu’da motosiklet ve motokuryelerin trafiğe çıkışı yasaklandı

Pehlevi ve Machado’dan ülkelerine ihanet yarışı: Trump'a "bizi seçersen pişman olmazsın" söylemi

Batman'ın Kozluk ve Sason ilçelerinde eğitime kar tatili

Kruvaziyer yolcu sayısı 2 milyonu aştı