• BIST 100

    14814,96%0,31
  • DOLAR

    43,04% 0,05
  • EURO

    50,34% 0,04
  • GRAM ALTIN

    6150,72% -1,06
  • Ç. ALTIN

    10131,50% -0,25

Kripto para şikayetleri yüzde 998 arttı

27 Aralık 2021, Pazartesi 10:39
27 Aralık 2021, Pazartesi 10:39
Kripto para şikayetleri yüzde 998 arttı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Kripto para şikayetleri yüzde 998 arttı

Yeni nesil yatırım aracı olarak dünyanın dört bir yanında kullanılan kripto para, Türkiye’de özellikle son aylarda yaşanan döviz kuru artışı ve finansal dalgalanmalar nedeniyle oldukça rağbet görüyor. Öyle ki Blockchain analizleri yapan Chainalysis ve Kaiko'nun verilerine göre, Türkiye'de günlük kripto para işlem sayısı 1 milyon seviyesinin üzerine çıktı. Artan ilgi yatırımcıların şikayetlerini de beraberinde getirdi. Tüketicilerin bir referans kaynağı olarak başvurduğu Şikayetvar kripto paralarla ilgili en çok sorun yaşanan konuları derledi.

Şikayetvar’ın paylaştığı verilere göre 2021’in ilk 11 ayıyla bir önceki yılın ayı dönemi karşılaştırıldığında şikayet oranı yüzde 998 arttı. 2020’de 4 bin 840 olan şikayet sayısı, 2021’de 60 bin 359’a yükseldi.

Platform tarafından açıklanan verilere göre, kripto para borsasıyla ilgili Şikayetvar’a ulaşan şikayetlerin 11 bin 997’si çözüme kavuştu. Bu rakam platformda yayınlanan şikayetlerin yaklaşık yüzde 20’sini oluşturuyor. Şikayetvar ‘da kripto para borsaları 5 milyon 73 bin kez aratıldı.

THODEX VURGUNUN YAŞANDIĞI NİSAN AYINDA 16 BİN 940 ŞİKAYET GELDİ

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük soygunlarından birisi olan Thodex vurgunun (vurgununun) yaşandığı Nisan ayında Şikayetvar’a toplam 16 bin 940 şikayet geldi.

14-20 Nisan haftasında Şikayetvar üzerinden Thodex şikayetleriyse yüzde bin 161 artış gösterdi. 2020’nin Nisan ayında 400 bin kullanıcıya sahip İstanbul merkezli kripto para borsası Thodex’in sahibi Fatih Özer yaklaşık 2 milyar dolarla birlikte Arvanutluk’a kaçtığı tespit edilmişti. Bu vurgun aynı zamanda Blokzincir veri firması Chainalysis, 2022 Kripto Suç Raporu’na göre bu yıl içinde en büyük kripto para vurgunu olarak değerlendiriliyor.

ELEKTRONİK BANKACILIK UYGULAMALARINDA ŞİKAYET SAYISI 47 BİNLERE ULAŞTI

Öte yandan Şikayetvar hazırladığı raporda elektronik bankacılık uygulamalarını ve bu kategoride gerçekleştirilen hizmetleri de inceledi. Verilere göre, bu kategoride 2020’in ilk 11 ayında 23 bin 329 olan şikayet sayısı yüzde 77 artarak 47 bin 565 oldu. Platforma gelen şikayetlerin yüzde 20’si çözüldü. Elektronik bankacılıkla ilgili toplam 2 milyon 670 bin arama gerçekleştirildi.

KRİPTO PARAYLA İLGİLİ EN ÇOK NELERDEN ŞİKAYET EDİLİYOR?

Şikayetvar kullanıcıların en çok şikayet ettiği başlıkları da derledi. Kullanıcıların karşılaştığı sorunlar, “Sisteme girişte hata vermesi, hesabın sıfırlanması, kimlik doğrulama işleminde sıkıntı çıkması, telefon numarası güncellemenin yapılmaması, fazla komisyon ücreti alınması, ön satıştaki fiyatların yanıltıcı olması, transfer işleminin uzun sürmesi, yavaş oluşu, yükselince satış işleminde sıkıntı çıkarmaları, düşünce de alım yaptırmamaları, müşteri temsilcilerinin yanlış yönlendirmesi sonucu işlemlerde zarar edilmesi, müşteri temsilcilerinin yatırım yaptıktan sonra ilgilenmemesi” olarak açıklandı.

Batman'da kura heyecanı gözyaşlarına sahne oldu

Cizre Milli Eğitim Müdürü İke, okullarda incelemelerde bulundu

Gaziantep'te ruhsatsız silah operasyonu: 3 gözaltı

Şanlıurfa dahil 63 ilde zehir satışçılarına darbe

Batman'da aç kalan yaban domuzları yerleşim yerlerine yaklaştı

Bingöl’de 150 umreci dualarla kutsal topraklara uğurlandı

E-Ticaretin belirli kurallar çerçevesinde yürütülmesi gerekiyor

Diyarbakır’da 2025’te 4 bin 368 trafik kazası: 36 ölü, 6 bin 122 yaralı

Yalova'da silahlı saldırı: Bir ölü, bir gözaltı

2025’te Türkiye genelinde 34,4 milyon trafik cezası uygulandı

2025 yılı trafik kazası bilançosu: 2 bin 500 ölü 400 bin yaralı

Onkoloji servisinden yazarlığa: Onkoloji koridorlarından kitap sayfalarına uzanan yolculuk

Gaziantep'te 9 bin 927 aranan şahıs yakalandı

HÜDA PAR: En düşük emekli maaşı asgari ücretin altında kalmamalı

Baskılara değil hizmete bakıldı: Siirt’te Kızılkaya ile devam

HÜDA PAR Dış İlişkiler Başkanı İmir: ABD’nin Venezuela saldırısı ve Maduro’yu kaçırması kabul edilemez

Gaziantep'te 2025'te 612 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

Gaziantep'te araması bulunan 2 bin 2 şahıs yakalandı

HAKSİAD’dan Filistin Alimler Birliği’ne ziyaret

Ağız bakımı ilk dişler çıkmadan başlamalı

Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Kaplan’dan Recebanlılar Derneği’ne Ziyaret

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Masada olmayanın menüye konulduğu bir kavganın içindeyiz

İşgal zindanlarında 1967’den bu yana şehit edilen esirlerin sayısı 323’e ulaştı

Mardin'de bağımlılıkla mücadelede 98 şahıstan 11’i tutuklandı

Güney Yemen'de kriz derinleşiyor: Zübeydi nerede?

Bakan Tunç'tan “Genel af” açıklaması

Batman'a içme suyunda yeni kaynak

İŞKUR'dan engelli ve eski hükümlülere 735 bin TL'ye kadar hibe desteği

İstanbul’da mülki idare amirleri toplantısı yapıldı

Yabancı Sözcükleri Türkçeleştirme Öneri Kılavuzu tanıtımı yapıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Batman'da kura heyecanı gözyaşlarına sahne oldu

Cizre Milli Eğitim Müdürü İke, okullarda incelemelerde bulundu

Gaziantep'te ruhsatsız silah operasyonu: 3 gözaltı

Şanlıurfa dahil 63 ilde zehir satışçılarına darbe

Batman'da aç kalan yaban domuzları yerleşim yerlerine yaklaştı

Bingöl’de 150 umreci dualarla kutsal topraklara uğurlandı

E-Ticaretin belirli kurallar çerçevesinde yürütülmesi gerekiyor