• BIST 100

    15822,38%0,94
  • DOLAR

    43,35% 0,23
  • EURO

    50,93% 0,01
  • GRAM ALTIN

    6876,69% 0,58
  • Ç. ALTIN

    11182,28% 2,16

Kripto para şikayetleri yüzde 998 arttı

27 Aralık 2021, Pazartesi 10:39
27 Aralık 2021, Pazartesi 10:39
Kripto para şikayetleri yüzde 998 arttı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Kripto para şikayetleri yüzde 998 arttı

Yeni nesil yatırım aracı olarak dünyanın dört bir yanında kullanılan kripto para, Türkiye’de özellikle son aylarda yaşanan döviz kuru artışı ve finansal dalgalanmalar nedeniyle oldukça rağbet görüyor. Öyle ki Blockchain analizleri yapan Chainalysis ve Kaiko'nun verilerine göre, Türkiye'de günlük kripto para işlem sayısı 1 milyon seviyesinin üzerine çıktı. Artan ilgi yatırımcıların şikayetlerini de beraberinde getirdi. Tüketicilerin bir referans kaynağı olarak başvurduğu Şikayetvar kripto paralarla ilgili en çok sorun yaşanan konuları derledi.

Şikayetvar’ın paylaştığı verilere göre 2021’in ilk 11 ayıyla bir önceki yılın ayı dönemi karşılaştırıldığında şikayet oranı yüzde 998 arttı. 2020’de 4 bin 840 olan şikayet sayısı, 2021’de 60 bin 359’a yükseldi.

Platform tarafından açıklanan verilere göre, kripto para borsasıyla ilgili Şikayetvar’a ulaşan şikayetlerin 11 bin 997’si çözüme kavuştu. Bu rakam platformda yayınlanan şikayetlerin yaklaşık yüzde 20’sini oluşturuyor. Şikayetvar ‘da kripto para borsaları 5 milyon 73 bin kez aratıldı.

THODEX VURGUNUN YAŞANDIĞI NİSAN AYINDA 16 BİN 940 ŞİKAYET GELDİ

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük soygunlarından birisi olan Thodex vurgunun (vurgununun) yaşandığı Nisan ayında Şikayetvar’a toplam 16 bin 940 şikayet geldi.

14-20 Nisan haftasında Şikayetvar üzerinden Thodex şikayetleriyse yüzde bin 161 artış gösterdi. 2020’nin Nisan ayında 400 bin kullanıcıya sahip İstanbul merkezli kripto para borsası Thodex’in sahibi Fatih Özer yaklaşık 2 milyar dolarla birlikte Arvanutluk’a kaçtığı tespit edilmişti. Bu vurgun aynı zamanda Blokzincir veri firması Chainalysis, 2022 Kripto Suç Raporu’na göre bu yıl içinde en büyük kripto para vurgunu olarak değerlendiriliyor.

ELEKTRONİK BANKACILIK UYGULAMALARINDA ŞİKAYET SAYISI 47 BİNLERE ULAŞTI

Öte yandan Şikayetvar hazırladığı raporda elektronik bankacılık uygulamalarını ve bu kategoride gerçekleştirilen hizmetleri de inceledi. Verilere göre, bu kategoride 2020’in ilk 11 ayında 23 bin 329 olan şikayet sayısı yüzde 77 artarak 47 bin 565 oldu. Platforma gelen şikayetlerin yüzde 20’si çözüldü. Elektronik bankacılıkla ilgili toplam 2 milyon 670 bin arama gerçekleştirildi.

KRİPTO PARAYLA İLGİLİ EN ÇOK NELERDEN ŞİKAYET EDİLİYOR?

Şikayetvar kullanıcıların en çok şikayet ettiği başlıkları da derledi. Kullanıcıların karşılaştığı sorunlar, “Sisteme girişte hata vermesi, hesabın sıfırlanması, kimlik doğrulama işleminde sıkıntı çıkması, telefon numarası güncellemenin yapılmaması, fazla komisyon ücreti alınması, ön satıştaki fiyatların yanıltıcı olması, transfer işleminin uzun sürmesi, yavaş oluşu, yükselince satış işleminde sıkıntı çıkarmaları, düşünce de alım yaptırmamaları, müşteri temsilcilerinin yanlış yönlendirmesi sonucu işlemlerde zarar edilmesi, müşteri temsilcilerinin yatırım yaptıktan sonra ilgilenmemesi” olarak açıklandı.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

İletişim Başkanı Duran'dan Balıkesir'deki depreme ilişkin açıklama

Bakan Yerlikaya: Tüm ekipler saha taramalarına derhal başlamıştır

Pakistan’da çığ felaketi: 9 ölü, 1 yaralı

Hatay’da lastik deposunda çıkan yangın söndürüldü

Filipinler'de askerlere pusu: 4 asker hayatını kaybetti

Balıkesir'de 5.1 büyüklüğünde deprem

Venezuela Meclisinde petrolün ABD şirketlerine peşkeşe onay

Belçika'dan zorunlu askerlik adımı

İzmir’de inşaat sahasında iş makinesi kazası: 1 ölü

Kar yağışı nedeniyle yolları kapanan yerlerde mahsur kalan hastalar hastaneye ulaştırıldı

Pakistan'daki yangın felaketinde ölü sayısı 71'e yükseldi

Bakan Fidan: Suriye’de ateşkesin bir müddet daha uzatılması gündeme gelebilir

Ağrı Valiliği koordinesindeki ekipler sahada çalışmalar yürüttü

Ağrı'da 77 yaşındaki hasta için ekipler uzun soluklu bir çalışma gerçekleştirdi

Fransa ve İngiltere'den Rus gemisine ortak operasyon

Suriye’de olağanüstü hal sona erdi

Rusya, Ukrayna ve ABD heyetleri ilk kez aynı masada

Kocaeli’de 10 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

ABD'den İran'a yeni yaptırım kararı

Umut Kervanı Kütahya temsilciliği dualarla açıldı

Kuzey Marmara Otoyolu’nda feci kaza: 2 ölü, 1 yaralı

İstanbul'da "Fatih Sultan Mehmet Han Vakıfları ve Sahn-ı Seman Medreseleri" paneli

Manisa'da uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama

Japonya'da kar yağışı kazalara yol açtı: 4 ölü, 16 yaralı

Yapıcıoğlu’ndan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’a ziyaret

Tarımsal destek ödemeleri bugün çiftçilerin hesaplarına yatırılacak

ABD'de etkili olan kar fırtınası hava trafiğini felç etti

ABD'nin "Barış Kurulu" Avrupa'da şüphe ve ilgisizlik uyandırıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Balkan ülkelerinin dışişleri heyetlerini İstanbul’da kabul etti

Malatya'da 116 mahalle yolu ulaşıma açıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İletişim Başkanı Duran'dan Balıkesir'deki depreme ilişkin açıklama

Bakan Yerlikaya: Tüm ekipler saha taramalarına derhal başlamıştır

Pakistan’da çığ felaketi: 9 ölü, 1 yaralı

Hatay’da lastik deposunda çıkan yangın söndürüldü

Filipinler'de askerlere pusu: 4 asker hayatını kaybetti

Balıkesir'de 5.1 büyüklüğünde deprem

Venezuela Meclisinde petrolün ABD şirketlerine peşkeşe onay