• BIST 100

    16746,52%0,30
  • DOLAR

    43,49% 0,05
  • EURO

    51,41% -0,04
  • GRAM ALTIN

    7055,16% 2,12
  • Ç. ALTIN

    12059,81% 2,22

Kripto paralarda 7 haftadır yaşanan kayıp piyasadan 1 trilyon doları sildi

23 Mayıs 2022, Pazartesi 08:55
23 Mayıs 2022, Pazartesi 08:55
Kripto paralarda 7 haftadır yaşanan kayıp piyasadan 1 trilyon doları sildi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Kripto paralarda 7 haftadır yaşanan kayıp piyasadan 1 trilyon doları sildi

Kripto para piyasası, dünyada yaşanan Rusya-Ukrayna savaşının etkisinde güvenli liman arayan yatırımcının tercihlerindeki değişiklik nedeni ile kan kaybediyor.

Küresel anlamda yaşanan gelişmeler ve yüksek enflasyon ile faiz ortamına ilişkin endişelerin kripto piyasalardaki kayıpları devam ettiriyor.

Son 7 haftada Bitcoin'in fiyatı yüzde 40'a yakın, Ethereum'un fiyatı yüzde 45 geriledi. Kripto paralar 7. haftayı da kayıpla kapattı, piyasadan yaklaşık 1 trilyon dolar silindi.

Yüksek enflasyonist ortamda riskli varlıklardan kaçışın ivme kazanmasıyla kripto para piyasasında geçen yılın kasım ayında başlayan düşüş devam ediyor.

Uzmanlar uyarıyor

Uzmanlar, ortaya çıktığı günden bugüne birçok hızlı iniş ve çıkışın deneyimlendiği kripto paralardaki son yaşananların, dijital varlık ekosistemi için en önemli sınavlardan biri olduğuna işaret ederek, yatırımcının risklerini iyi tartmaları gerektiğini kaydetti.

İlk 10 da gösterilen LUNA'daki çöküş kripto paraya güveni azalttı

AA'nın haberine göre, Terra platformu tarafından bir dolara eşit olmak üzere tasarlanan kripto para UST'nin fiyatını dengelemek amacıyla çıkarılan stabil coin LUNA'da yaşananların ardından güvenin sorgulanması ise çöküşü hızlandırdı.

Gelinen noktada ilk 10'da gösterilen ve çok sayıda yatırımcısı bulunan LUNA'nın değerinin sıfırlanması ve Binance'den delist edilmesi, sabit coinlerdeki istikrarsızlığın piyasanın geneline sıçramasıyla sonuçlandı.

2,1 trilyon doları aşan kripto para piyasasının toplam değeri 1,2 trilyon dolara indi

Analiz şirketi Coinmarketcap'in verilerine göre, nisan başında 2,1 trilyon doları aşan kripto para piyasasının toplam değeri 1,2 trilyon dolar seviyelerine geriledi.

Bitcoin 558,6 milyar dolarla en yüksek piyasa değerine sahip kripto varlık olurken, ikinci sırada 237,6 milyar dolarla Ethereum geliyor.

Bitcoin 1,5 yılın en dip seviyesini gördü

Blokzincir teknolojisine sahip kripto para birimi olan Bitcoin'in fiyatı, geçen yılın kasım ayında 69 bin doları aşarak rekor kırdı. O tarihten bu yana düşüşe geçen Bitcoin'in fiyatı, bu ay piyasada oluşan istikrarsızlık ortamı ile 24 bin 500 dolara kadar gerileyerek 1,5 yılın en dip seviyesini gördü. Bitcoin'in fiyatı böylece zirvesinden yüzde 64,5 düşüş kaydetmiş oldu.

Bitcoin'deki düşüş 7 haftada yüzde 40'a dayandı

Bitcoin'in fiyatı mart sonunda kayıplarının bir kısmını telafi ederek 48 bin doların üzerini görse de o tarihten bu yana üst üste 7 haftayı da değer kaybıyla tamamladı ve 29 bin 100 dolar seviyelerinde dengelendi. Böylece, nisan başından bugüne kadar geçen 7 haftalık süreçte Bitcoin'in fiyatındaki kayıp yüzde 40'a dayandı.

Ethereum'un fiyatı 7 haftada yarıya yakın indi

Kripto paralar arasında en yüksek ikinci piyasa değerine sahip Ethereum'un fiyatı da geçen yılın kasım ayında 4 bin 870 dolarla zirveyi görmüş, o tarihten sonra düşüş trendine girmişti. Sabit coinlerdeki düşüşün sıçramasıyla nisan başında bulunduğu 3 bin 590 dolar seviyelerinden 1.925 dolara kadar gerileyen Ethereum'un fiyatı, arka arkaya 7. haftayı da kayıpla kapatarak 1.960 dolar seviyesinde dengelendi. Ethereum'da söz konusu 7 haftanın kaybı yüzde 45 oldu.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Şanlıurfa’da Ramazan öncesi gıda denetimi

Şanlıurfa’da sokak ortasında silahlı kavga: Bir yaralı

Şanlıurfa’da dolu yağışı kazaya neden oldu: 2 yaralı

Şanlıurfa’da 12 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

Gaziantep'te deprem sonrası 131 okul hizmete açıldı

Şanlıurfa’da sahipsiz köpek saldırısında 6 yaşındaki çocuk yaralandı

HAKSİAD, genişletilmiş yönetim toplantısını Yassıada’da gerçekleştirdi

Şanlıurfa’da yağış sonrası kaza: 2 yaralı

Şanlıurfa’da 5 Şubat’ta planlı elektrik kesintisi uygulanacak

Adana’da uyuşturucu operasyonu: 5 bin sentetik hap ele geçirildi

Hurma ile oruç açmanın sağlığa faydaları nelerdir?

ABD’de ICE şiddetinde yeni skandal ve yargı freni: Barışçıl göstericilere gaz ve mermi yasağı

Batı kesimleri için kuvvetli sağanak uyarısı

BDDK'dan kredi kartı limit açıklaması

Böbrek hastalarına ev ortamında diyaliz imkânı

Kaçak avcılık yapan 8 kişiye 431 bin TL ceza

Batman'da otomobil direğe çarptı: 1 yaralı

Çermikliler: Çermik-Siverek yolunda artık cenaze taşımak istemiyoruz

Gaziantep'te otomatik tabanca ele geçirildi

İşgal medyası: israil geleceğini kaybediyor

Restoranda tehlikeli anlar: havalandırma boşluğuna düşen genç kız ölümden döndü

Uzmanlar: Kanserden değil, geç tanıdan korkmalıyız

Batman Valisi Canalp: Asayiş olayları yüzde 28 azaldı

Filistin Kızılayı: Refah Sınır Kapısı’ndan hasta ve yaralı tahliyesi askıya alındı

Türkiye’de alanında yapılmış tek çalışma: Konut ve zeminin deprem riskini gösteren sistem geliştirildi

Musk’ın şirketine Paris’te baskın: X ve Grok çocuk istismarı gerekçesiyle inceleniyor

Diyarbakır’da aranan 101 kişi yakalandı

ABD, Suudi Arabistan'a 3 milyar dolarlık F-15 ekipmanı satışını onayladı

ABD’de kriz bütçesi: Trump’tan geçici çözüm, kalıcı kaos

Endonezya’da toprak kaymasında ölü sayısı 85’e yükseldi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Şanlıurfa’da Ramazan öncesi gıda denetimi

Şanlıurfa’da sokak ortasında silahlı kavga: Bir yaralı

Şanlıurfa’da dolu yağışı kazaya neden oldu: 2 yaralı

Şanlıurfa’da 12 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

Gaziantep'te deprem sonrası 131 okul hizmete açıldı

Şanlıurfa’da sahipsiz köpek saldırısında 6 yaşındaki çocuk yaralandı

HAKSİAD, genişletilmiş yönetim toplantısını Yassıada’da gerçekleştirdi