• BIST 100

    16720,34%2,29
  • DOLAR

    43,58% -0,03
  • EURO

    51,99% 0,79
  • GRAM ALTIN

    7118,61% 2,53
  • Ç. ALTIN

    11665,04% -0,82

Kripto paralarda 7 haftadır yaşanan kayıp piyasadan 1 trilyon doları sildi

23 Mayıs 2022, Pazartesi 08:55
23 Mayıs 2022, Pazartesi 08:55
Kripto paralarda 7 haftadır yaşanan kayıp piyasadan 1 trilyon doları sildi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Kripto paralarda 7 haftadır yaşanan kayıp piyasadan 1 trilyon doları sildi

Kripto para piyasası, dünyada yaşanan Rusya-Ukrayna savaşının etkisinde güvenli liman arayan yatırımcının tercihlerindeki değişiklik nedeni ile kan kaybediyor.

Küresel anlamda yaşanan gelişmeler ve yüksek enflasyon ile faiz ortamına ilişkin endişelerin kripto piyasalardaki kayıpları devam ettiriyor.

Son 7 haftada Bitcoin'in fiyatı yüzde 40'a yakın, Ethereum'un fiyatı yüzde 45 geriledi. Kripto paralar 7. haftayı da kayıpla kapattı, piyasadan yaklaşık 1 trilyon dolar silindi.

Yüksek enflasyonist ortamda riskli varlıklardan kaçışın ivme kazanmasıyla kripto para piyasasında geçen yılın kasım ayında başlayan düşüş devam ediyor.

Uzmanlar uyarıyor

Uzmanlar, ortaya çıktığı günden bugüne birçok hızlı iniş ve çıkışın deneyimlendiği kripto paralardaki son yaşananların, dijital varlık ekosistemi için en önemli sınavlardan biri olduğuna işaret ederek, yatırımcının risklerini iyi tartmaları gerektiğini kaydetti.

İlk 10 da gösterilen LUNA'daki çöküş kripto paraya güveni azalttı

AA'nın haberine göre, Terra platformu tarafından bir dolara eşit olmak üzere tasarlanan kripto para UST'nin fiyatını dengelemek amacıyla çıkarılan stabil coin LUNA'da yaşananların ardından güvenin sorgulanması ise çöküşü hızlandırdı.

Gelinen noktada ilk 10'da gösterilen ve çok sayıda yatırımcısı bulunan LUNA'nın değerinin sıfırlanması ve Binance'den delist edilmesi, sabit coinlerdeki istikrarsızlığın piyasanın geneline sıçramasıyla sonuçlandı.

2,1 trilyon doları aşan kripto para piyasasının toplam değeri 1,2 trilyon dolara indi

Analiz şirketi Coinmarketcap'in verilerine göre, nisan başında 2,1 trilyon doları aşan kripto para piyasasının toplam değeri 1,2 trilyon dolar seviyelerine geriledi.

Bitcoin 558,6 milyar dolarla en yüksek piyasa değerine sahip kripto varlık olurken, ikinci sırada 237,6 milyar dolarla Ethereum geliyor.

Bitcoin 1,5 yılın en dip seviyesini gördü

Blokzincir teknolojisine sahip kripto para birimi olan Bitcoin'in fiyatı, geçen yılın kasım ayında 69 bin doları aşarak rekor kırdı. O tarihten bu yana düşüşe geçen Bitcoin'in fiyatı, bu ay piyasada oluşan istikrarsızlık ortamı ile 24 bin 500 dolara kadar gerileyerek 1,5 yılın en dip seviyesini gördü. Bitcoin'in fiyatı böylece zirvesinden yüzde 64,5 düşüş kaydetmiş oldu.

Bitcoin'deki düşüş 7 haftada yüzde 40'a dayandı

Bitcoin'in fiyatı mart sonunda kayıplarının bir kısmını telafi ederek 48 bin doların üzerini görse de o tarihten bu yana üst üste 7 haftayı da değer kaybıyla tamamladı ve 29 bin 100 dolar seviyelerinde dengelendi. Böylece, nisan başından bugüne kadar geçen 7 haftalık süreçte Bitcoin'in fiyatındaki kayıp yüzde 40'a dayandı.

Ethereum'un fiyatı 7 haftada yarıya yakın indi

Kripto paralar arasında en yüksek ikinci piyasa değerine sahip Ethereum'un fiyatı da geçen yılın kasım ayında 4 bin 870 dolarla zirveyi görmüş, o tarihten sonra düşüş trendine girmişti. Sabit coinlerdeki düşüşün sıçramasıyla nisan başında bulunduğu 3 bin 590 dolar seviyelerinden 1.925 dolara kadar gerileyen Ethereum'un fiyatı, arka arkaya 7. haftayı da kayıpla kapatarak 1.960 dolar seviyesinde dengelendi. Ethereum'da söz konusu 7 haftanın kaybı yüzde 45 oldu.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

HAMAS Sözcüsü Kasım: İşgalciler sahte bahanelerle ateşkes ihlallerini tırmandırıyor

AFAD Başkanı Pehlivan Gazze Yüksek Temsilcisi Mladenov’u kabul etti

Kastamonu’da aranan 20 kişi yakalandı

Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde'den siyonistlerin işbirlikçisi çetelere: Akıbetleri ölüm ve yok oluştur

Hakkında 30 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

Siyonist Herzog'un ziyareti sırasında Avustralya polisinden namaz kılan Müslümanlara sert müdahale

Kahramanmaraş’ta 7 bin sentetik hap ele geçirildi: 3 tutuklama

Rusya ile ABD arasında Küba krizi derinleşiyor

Malatya'da mezarlıklar ve çevresinde güvenlik denetimi

Giresun’da kar nedeniyle yolda mahsur kalan 9 kişi kurtarıldı

Ağrı ve Van'da eğitime kar engeli

Bosna Hersek'in Sırp entitesinde başkanlık seçimini Karan kazandı

THY ocak ayında 7,6 milyon yolcuya hizmet verdi

Kırşehir'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Japonya'da dünyanın en büyük nükleer santrali yeniden aktif

Rusya'dan Ukrayna'ya İHA ve füze saldırısı: En az 5 ölü

Somali ile Suudi Arabistan arasında askeri iş birliği anlaşması

Rusya: Orta Doğu'daki durumun yakın zamanda düzelmesi olası görünmüyor

Ağrı'da Ezan Okuma Yarışması finali gerçekleştirildi

Kandilli Rasathanesi’nden kamuoyuna yansıyan iddialara ilişkin açıklama

İzmir'de 104 bin sentetik ecza ele geçirildi

Osmaniye otobanda hareket halindeki tır alev aldı

Mersin’de hizmet ve yatırımlar koordinasyon toplantısında ele alındı

Dışişleri Bakanı Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü

Battalgazi'de Ramazan ayına özel mukabele okumaları için başvurular alınmaya başlandı

DMM’den “Saat kulesinin çevresindeki inşaatlar hâlâ tamamlanmadı” iddialarına yalanlama

Siirt için kuvvetli yağış uyarısı

Güney Kore'de askeri helikopter düştü! 2 ölü

ABD, Hint Okyanusu'nda petrol tankerine el koydu

Avustralya'da işgalci rejimin cumhurbaşkanının gelişi protesto edildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HAMAS Sözcüsü Kasım: İşgalciler sahte bahanelerle ateşkes ihlallerini tırmandırıyor

AFAD Başkanı Pehlivan Gazze Yüksek Temsilcisi Mladenov’u kabul etti

Kastamonu’da aranan 20 kişi yakalandı

Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde'den siyonistlerin işbirlikçisi çetelere: Akıbetleri ölüm ve yok oluştur

Hakkında 30 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

Siyonist Herzog'un ziyareti sırasında Avustralya polisinden namaz kılan Müslümanlara sert müdahale

Kahramanmaraş’ta 7 bin sentetik hap ele geçirildi: 3 tutuklama