• BIST 100

    11136,53%0,18
  • DOLAR

    42,41% -0,03
  • EURO

    49,31% 0,03
  • GRAM ALTIN

    5733,85% -0,81
  • Ç. ALTIN

    9307,67% -0,23

Kronik hasta Uygun’dan sağlıkçılara yaşam tüyosu

22 Ocak 2023, Pazar 11:00
22 Ocak 2023, Pazar 11:00
Kronik hasta Uygun’dan sağlıkçılara yaşam tüyosu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Kronik hasta Uygun’dan sağlıkçılara yaşam tüyosu

Uzun yıllardır kronik hastalığı olan ve kitap yazan TOÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Uygun, Medical Point Gaziantep Hastanesi ev sahipliğinde sağlık çalışanları ile söyleşide bir araya geldi.
Medical Point Gaziantep Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Erkan Altuncu’nun moderatörlüğünü yaptığı söyleşiye TOÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Uygun konuk oldu. Hastaneden birçok hekim ve sağlık çalışanın izleyici olarak katıldığı söyleşide, Ebru Uygun uzun yıllar kronik hastalıklar ile mücadelesini, uygulanan tedavi yöntemlerini, hastalık sürecinde yapılan hataları, kronik hastalık sürecinde ailesi ile iletişimini, hastalıkla mücadele sırasında yaşadığı sorunları anlattı. Yaşam mücadelesini kaleme alan Uygun, “Kendi Masalımın Kahramanıyım” isimli kitapta hastalıkla ilgili tecrübelerini yazdığını ifade etti. Bunun yanı sıra kitapta, şikayetleri olan hastalara ve sağlık çalışanlarına bazı önerilerde bulunduğunu belirten Ebru Uygun, hastalıkla ilgili farkındalığın artmasına katkı sağladığını da kaydetti. Uzun yıllardır hastalıkla ilgili tanı ve tedavi sürecinin devam ettiğini ifade eden TOÇEV Başkanı Uygun, “Medical Point Gaziantep Hastanesi’nde olmaktan mutluyum çünkü yaşadığım deneyimleri sağlık çalışanları ile paylaşmak gerçekten çok keyifli, bunun yanı sıra hem bir kronik hasta olarak hem de yazdıklarımı paylaşmak için buradayım. Yıllardır bu bölgeye projeler için gelen biri olarak, Gaziantep’te yapılan yeniliklerle gerçekten gurur duydum. Projelerimizde de bahsettiğim gibi, kronik hastalıklarım mevcut ama yaşam bende projesine katkı sağlayarak, kronik hastalıklarla mücadele eden ihtiyaç sahiplerine destek olunmaktadır. Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hayrullah Kubba başta olmak üzere, Medical Point Gaziantep Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ekber Şahin ve tüm ekibini canı gönülden kutlarım. Bütün personel çok özverili ve çalışkan. Sağlık çalışanları ile sürekli diyalog halindeyim ve bende çok özel bir yere sahipler. Uzun yıllar kronik hastalıklar ile mücadelemi, uygulanan tedavi yöntemlerini, hastalık sürecinde yapılan hataları, kronik hastalık sürecinde ailem ile iletişimimi, hastalıkla mücadele sırasında yaşadığım sorunları hikayeleştirerek kaleme aldım. Burada sağlık çalışanları arkadaşlarımızla yaptığımız söyleşiyle belki de onların da hayatına dokunarak hastalar ile kuracakları diyalogların daha farklı olacağını düşünüyorum. Bu bağlamda ‘’Yaşamdaki Gücün Kaynağı Sensin’’ sloganıyla herkesin mücadeleci ruhunu keşfederek farkındalığa ulaşmasını hedefliyorum' dedi.
Medical Point Gaziantep Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ekber Şahin şu ifadelere yer verdi, “Ebru Uygun kendisi TOÇEV Yönetim Kurulu Başkanı olup, kronik hastalıklarla ilgili ‘’Kendi Masalımın Kahramanıyım’’ isimli, oldukça da önemli bir kitap yazmıştır. Ebru Hanımı hastanemize sosyal sorumluluk projemiz çerçevesinde davet ettik. Bizi kırmayıp geldiler hastane çalışanlarımız ve hastalarımızla kronik hastalıklardan ötürü yaşadıklarını paylaşıp bir nebze kolaylık sağlama amacıyla yaşadıklarını ve öğrendiklerini bizlerle paylaşacak” diye konuştu.
Medical Point Gaziantep Hastanesi’nde Ebru Uygun için ayrılan alanda yazar, hastane çalışanları ve misafirlerin katılımıyla 'Kendi Masalımın Kahramanıyım’’ isimli kitabını imzalayarak, fotoğraf çektirdi. İmza etkinliği hastane çalışanları ve misafirler tarafından oldukça ilgi gördü.
[gallery ids=',80910,80911,80912,80913']

HÜDA PAR Milletvekili Dinç'ten Diyarbakır’da düzenlenecek "Madde Bağımlılığı" paneline ilişkin açıklama

YÖK Başkanı Özvar, Tacikistan Eğitim ve Bilim Bakanı Saidzoda ile görüştü

Çocuklar mikroplarla doğal yollarla tanışmalı!

HÜDA PAR Şırnak İl Başkanı Yalçın: Modern kölelik biçimleri insanlığın yüz karasıdır

Siirt’te yangın merdiveninde çıkan yangın paniğe neden oldu

Mersin’de uyuşturucu operasyonlarında 25 şüpheli tutuklandı

HÜDA PAR Kızıltepe İlçe Başkanı Kavan'dan ilçede yaşanan üzücü olaylar hakkında açıklama

Tarsus Yeni Devlet Hastanesi’ndeki mescit tuvaletlerindeki bakımsızlık tepki çekti

Sağlık Bakanlığı aday memur eğitim sınavları Siirt’te iki oturum halinde gerçekleştirildi

Battalgazi Belediyesi aralık ayı meclis toplantısı birinci birleşimi yapıldı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Engelsiz bir Malatya için çalışıyoruz

Psikolojik dayanıklılık "engel"leri aşmayı kolaylaştırıyor!

Malatya'da silahlı saldırı: Bir yaralı

Türkiye, Pakistan’da 5 sahada petrol ve doğal gaz arayacak

Darende'de balıkçı esnafı satışlardan memnun

İran’ın en büyük barajlarından birinde şiddetli su çekilmesi yaşanıyor

Belediye Başkanı Geçit: Engelli bireylerimizin yanındayız

Tavuk yüklü kamyon devrildi: Yüzlerce hayvan telef oldu, sürücü yaralandı

Bursa'da çalınan Tiny House’un kamera görüntüleri ortaya çıktı

Engelliler: Sorunlarımızı görmezden gelmeyin, haklarımızı gasp etmeyin!

Siirt’te evlerin bulunduğu alanda odunluk yangını

Ev sahibi haftalardır evinin altında yaşayan siyah ayıyla mücadele ediyor

Kilis’te feci çarpışma: 5’i ağır 6 yaralı

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Tacikistan Ali Meclisi Milli Meclis Başkanı Emomali ile bir araya geldi

Dr. Demirbaş: Paketli gıdalardaki gizli şekerlere karşı uyanık olmalıyız

Japonya'nın yeni Ankara Büyükelçisi Tamura’dan Vali Şahin’e nezaket ziyareti

ABD, Bahreyn'e "F-16" satışı için olası anlaşmaya onay verdi

Adana’da kasım ayında 857 narkotik operasyonu: Bin 94 Şüpheli gözaltında, 180 tutuklama

Fenalaşarak hastaneye kaldırılan kardeşlerden biri öldü diğer yoğun bakımda

Gaziantep'te en az 4 çocuğu olan aileler çekilişsiz, kurasız konut kaydı yaptırabilecek

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HÜDA PAR Milletvekili Dinç'ten Diyarbakır’da düzenlenecek "Madde Bağımlılığı" paneline ilişkin açıklama

YÖK Başkanı Özvar, Tacikistan Eğitim ve Bilim Bakanı Saidzoda ile görüştü

Çocuklar mikroplarla doğal yollarla tanışmalı!

HÜDA PAR Şırnak İl Başkanı Yalçın: Modern kölelik biçimleri insanlığın yüz karasıdır

Siirt’te yangın merdiveninde çıkan yangın paniğe neden oldu

Mersin’de uyuşturucu operasyonlarında 25 şüpheli tutuklandı

HÜDA PAR Kızıltepe İlçe Başkanı Kavan'dan ilçede yaşanan üzücü olaylar hakkında açıklama