-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Kurbanlık fiyatları yükseldi, büyükbaşlar 70 bin TL'yi gördü
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Kurbanlık fiyatları yükseldi, büyükbaşlar 70 bin TL'yi gördü
Bayramın yaklaşmasıyla hazırlıklara başlayan vatandaşlar, pazar araştırması yapmaya başladı. Bu seneki kurbanlık fiyatlarında, büyükbaş hayvanlardaki çıtanın 70 bin TL'ye kadar yükseldiği görüldü.
Kurban Bayramı yaklaşırken hayvan fiyatlarındaki artışlar da gündeme geldi.
9 Temmuz’dan 12 Temmuz arasında eda edilecek bayram için hazırlık yapan vatandaşlar, şimdiden pazarlardaki durumu araştırmaya başladı.
Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların fiyatlarındaki artış cep yaktı.
Tosunlar 40 bin- 70 bin fiyat aralığındaErzurum’un Oltu ilçesinde, dişi dana 6 bin TL ile 12 bin TL arası alıcı bulurken, erkek dana 8 bin ile 20 bin TL arası değişti.
Düvelerin 12 bin-20 bin TL, ineklerin 15 bin ile 35 bin TL, tosunların ise 40 bin ile 70 bin TL arasında seyrettiği görüldü. Hayvan üreticisi Salih Yavuz, “Pazarın durumu iyi. Fakat yem fiyatları pahalı.” dedi.
“Keçi daha ucuz”Ankara’nın Güdül ilçesinin Boyalı köyünde çiftçilik ve hayvancılık yapan Mustafa Erginde bu yıl küçükbaş kurban fiyatlarının 1.750 liradan başlayarak 3-4 bin liraya kadar ulaşabileceğini söyledi.
Ergin açıklamalarında şu sözleri kaydetti:
“Ortalama 50 kiloluk bir hayvan 50 liradan bugün kurbanda 2 bin 500 lira yapar. Ortalama bin 750’den başlar, 3-4 bin liraya kadar gider. Bu sene böyle olur. Keçi daha ucuz. Keçi etine teşvik yok. Aslında keçi eti daha güzel. Ama milletimiz bilmediğinden dolayı keçi etini tercih etmiyor. Mevsimleri var ondan dolayı insanlar kurban ayında mevsimlere göre ayırıyor. Keçiler de 1.500 liradan başlıyor bu sene.”

2021 yılında kurban olabilecek büyükbaş hayvanların fiyatı yaklaşık 10 bin liradan 25 bin liraya kadar alıcı bulmuştu.
Hisse olarak düşünüldüğünde, yaklaşık 2 bin liraya büyükbaş hissesi alınabilinirken, büyükbaş hayvanın canlı kilogram fiyatı bölgelere göre 28 ila 30 lira arasında değişiklik göstermişti.
Büyükbaşlar en fazla 30 bin TL, küçükbaşlar en fazla 3.000 TL olarak satışa çıkmıştı.


“Keçi daha ucuz”
Ankara’nın Güdül ilçesinin Boyalı köyünde çiftçilik ve hayvancılık yapan Mustafa Erginde bu yıl küçükbaş kurban fiyatlarının 1.750 liradan başlayarak 3-4 bin liraya kadar ulaşabileceğini söyledi.
Ergin açıklamalarında şu sözleri kaydetti:
“Ortalama 50 kiloluk bir hayvan 50 liradan bugün kurbanda 2 bin 500 lira yapar. Ortalama bin 750’den başlar, 3-4 bin liraya kadar gider. Bu sene böyle olur. Keçi daha ucuz. Keçi etine teşvik yok. Aslında keçi eti daha güzel. Ama milletimiz bilmediğinden dolayı keçi etini tercih etmiyor. Mevsimleri var ondan dolayı insanlar kurban ayında mevsimlere göre ayırıyor. Keçiler de 1.500 liradan başlıyor bu sene.”
Bener: Ramazanın özellikle son 10 günü itikâf ve ibadetle geçirilmeli
Siyonist rejimin Gazze'ye saldırılarında şehit sayısı artıyor: 72 bin 234 şehit
Küba ABD ile son dönem görüşmelerini ilk kez doğruladı
Brezilya ile ABD arasında vize gerginliği
Kenya’da sel felaketi: Ölü sayısı 62’ye yükseldi
Fransa’da yerel seçimler için halk sandık başına gidiyor
Bakan Fidan: Mescid-i Aksa'nın ibadete kapatılması tehlikeli bir adım
Bakan Işıkhan: Batman, Türkiye Yüzyılı'nın lokomotif şehirlerinden biri oldu
Hark Adası neden önemli?
Hatay’da Umut Kervanı’ndan iftar sofrası
Kazakistan'da anayasa referandumu
Dışişleri Bakanı Fidan, Bangladeşli mevkidaşı Rahman ile görüştü
Polonya'da sıcak balon kazası: 1 ölü, 2 yaralı
Umut Kervanı Tarsus'ta yetimlerin yüzünü güldürdü
Kudüs Kardeşlik Platformu: Kudüs, Mescid-i Aksa ve Gazze'de yaşanan soykırım durdurulmalı
Duayen hekimlerden 14 Mart Tıp Bayramı mesajı: Genç doktorlar ülkelerine hizmet etmeli
Konya Umut Kervanı Ramazanda yetim ve ihtiyaç sahiplerine yardımda bulundu
Van-Bitlis kara yolunda feci kaza: 2 ölü, 5 yaralı
Konya’da siyer sergisi yoğun ilgi gördü
Adıyaman'da iş yerinden bakır ve hurda hırsızlığı yapan 4 kişi tutuklandı
Gaziantep Umut Kervanı sosyal marketi dualarla hizmete açıldı
ABD Büyükelçiliği önünde Filistin’e destek: Mescid-i Aksa’nın kapatılması kabul edilemez
Umut Kervan'ından bayram öncesi ihtiyaç sahiplerine gıda ve kıyafet yardımı
Konya'da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Batman'da bayram öncesi otobüslerde emniyet kemeri denetimi
Adana’da 1,2 milyon fidan toprakla buluşturuldu
İran’dan BAE’ye liman ve üs uyarısı
Şanlıurfa’da yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklara bayramlık giyim yardımı
Kuran kursu öğrencilerinden ihtiyaç sahibi ailelere ramazan kolisi
Adana merkezli bahis operasyonu: 24 şüpheli tutuklandı
Yükleniyor






