-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,18% -0,06
-
EURO
50,61% 0,24
-
GRAM ALTIN
7127,71% -0,10
-
Ç. ALTIN
11571,81% 0,00
Kurbanlık fiyatları yükseldi, büyükbaşlar 70 bin TL'yi gördü
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Kurbanlık fiyatları yükseldi, büyükbaşlar 70 bin TL'yi gördü
Bayramın yaklaşmasıyla hazırlıklara başlayan vatandaşlar, pazar araştırması yapmaya başladı. Bu seneki kurbanlık fiyatlarında, büyükbaş hayvanlardaki çıtanın 70 bin TL'ye kadar yükseldiği görüldü.
Kurban Bayramı yaklaşırken hayvan fiyatlarındaki artışlar da gündeme geldi.
9 Temmuz’dan 12 Temmuz arasında eda edilecek bayram için hazırlık yapan vatandaşlar, şimdiden pazarlardaki durumu araştırmaya başladı.
Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların fiyatlarındaki artış cep yaktı.
Tosunlar 40 bin- 70 bin fiyat aralığındaErzurum’un Oltu ilçesinde, dişi dana 6 bin TL ile 12 bin TL arası alıcı bulurken, erkek dana 8 bin ile 20 bin TL arası değişti.
Düvelerin 12 bin-20 bin TL, ineklerin 15 bin ile 35 bin TL, tosunların ise 40 bin ile 70 bin TL arasında seyrettiği görüldü. Hayvan üreticisi Salih Yavuz, “Pazarın durumu iyi. Fakat yem fiyatları pahalı.” dedi.
“Keçi daha ucuz”Ankara’nın Güdül ilçesinin Boyalı köyünde çiftçilik ve hayvancılık yapan Mustafa Erginde bu yıl küçükbaş kurban fiyatlarının 1.750 liradan başlayarak 3-4 bin liraya kadar ulaşabileceğini söyledi.
Ergin açıklamalarında şu sözleri kaydetti:
“Ortalama 50 kiloluk bir hayvan 50 liradan bugün kurbanda 2 bin 500 lira yapar. Ortalama bin 750’den başlar, 3-4 bin liraya kadar gider. Bu sene böyle olur. Keçi daha ucuz. Keçi etine teşvik yok. Aslında keçi eti daha güzel. Ama milletimiz bilmediğinden dolayı keçi etini tercih etmiyor. Mevsimleri var ondan dolayı insanlar kurban ayında mevsimlere göre ayırıyor. Keçiler de 1.500 liradan başlıyor bu sene.”

2021 yılında kurban olabilecek büyükbaş hayvanların fiyatı yaklaşık 10 bin liradan 25 bin liraya kadar alıcı bulmuştu.
Hisse olarak düşünüldüğünde, yaklaşık 2 bin liraya büyükbaş hissesi alınabilinirken, büyükbaş hayvanın canlı kilogram fiyatı bölgelere göre 28 ila 30 lira arasında değişiklik göstermişti.
Büyükbaşlar en fazla 30 bin TL, küçükbaşlar en fazla 3.000 TL olarak satışa çıkmıştı.


“Keçi daha ucuz”
Ankara’nın Güdül ilçesinin Boyalı köyünde çiftçilik ve hayvancılık yapan Mustafa Erginde bu yıl küçükbaş kurban fiyatlarının 1.750 liradan başlayarak 3-4 bin liraya kadar ulaşabileceğini söyledi.
Ergin açıklamalarında şu sözleri kaydetti:
“Ortalama 50 kiloluk bir hayvan 50 liradan bugün kurbanda 2 bin 500 lira yapar. Ortalama bin 750’den başlar, 3-4 bin liraya kadar gider. Bu sene böyle olur. Keçi daha ucuz. Keçi etine teşvik yok. Aslında keçi eti daha güzel. Ama milletimiz bilmediğinden dolayı keçi etini tercih etmiyor. Mevsimleri var ondan dolayı insanlar kurban ayında mevsimlere göre ayırıyor. Keçiler de 1.500 liradan başlıyor bu sene.”
Malatya'da ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'e yoğun ilgi
Ankara'da minibüs ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 12 yaralı
Aile Hareketi Başkanı Ergincan: Aileyi yıkan kanunların kaldırılması için mücadelemiz devam edecek
Ticaret Bakanlığından tüketici haklarına yönelik açıklama
Siirt’te sağanak yağış sonrası yol çöktü
Kurtalan’da sel ve su baskınlarına 21 araç ve 59 personelle müdahale
Malatya'da iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı
Mescid-i Aksa'nın statüsü sistematik olarak değiştiriliyor: Mescidin kapatılmasının siyasi ve toplumsal arka planı
ABD ve Çin ekonomi müzakereleri için masada
Dışişleri Bakanı Fidan Suudi Arabistanlı mevkidaşı Bin Ferhan ile görüştü
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ve Macron görüştü
Siyoinst işgalciler Lübnan'da bir savaş suçu daha işledi: Sivil yerleşim yerine fosfor bombası kullandı
HÜDA PAR Tarsus İlçe Başkanlığından ‘Kardeşlik İftarı’
Çığ nedeniyle ulaşım dururken mahsur kalan 40 yolcu kurtarıldı
Yoğun sis kazaya neden oldu: İş makinesi kontrolden çıktı
Diyarbakır’da sağanak yağış: Cadde ve sokaklar göle döndü
Şırnak’ta sel ve heyelan: Evler zarar gördü, çok sayıda hayvan telef oldu
Batman’da site içinde park halindeki araç alev aldı
Fransa’da yerel seçimlerin ilk turu yapıldı
CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesinde yolsuzluk operasyonu: 7 kişi tutuklandı
Kuveyt'teki İtalya-ABD hava üssüne insansız hava aracıyla saldırı düzenlendi
Aksaray'da feci kaza: 2 ölü, 4 yaralı
HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz'dan Kadir Gecesi mesajı
Kadir Gecesi’nde “Hediyem Kur’an Olsun” programı: Vatandaşlara Kur’an-ı Kerim hediye edilecek
Macaristan: Ukrayna AB'ye katılmayacak
Bayram yolculuğuna çıkacaklar öneri ve uyarılar
DSÖ: Hastane veya okul bombalamak savaş suçudur
İran Dışişleri Bakanı: Asla ateşkes ve müzakere talebinde bulunmadık
Hark Adası'nda petrol yüklemesi devam ediyor
İran ve Fransa Dışişleri Bakanları görüştü
Yükleniyor






