-
BIST 100
15959,77%-0,80
-
DOLAR
44,18% -0,08
-
EURO
50,78% 0,48
-
GRAM ALTIN
7135,37% 0,00
-
Ç. ALTIN
11505,20% -0,55
Kurbanlık fiyatları 'yüzde 8' oranında artabilir
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Kurbanlık fiyatları 'yüzde 8' oranında artabilir
İslam alemi 31 Temmuz’da Kurban Bayramı’nı idrak edecek. Müslümanlar, bayram namazının ardından kurbanlarını İslami usullere göre kestirerek ya da keserek ibadetlerini gerçekleştirmeye başlayacaklar. Samsun Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan, 2 aydan kısa bir süre kala Kurban Bayramı öncesi kurbanlık fiyatları hakkında açıklamalarda bulundu.
“Fiyatlarda yüzde 5 veya 8 oranında bir zam olabilir”
Fiyatlarda geçen seneye göre az bir zam olabileceğine dikkat çeken Erdal Doğan, “Korona virüsünün Kurban Bayramı’na nasıl etki edeceği şu anda tam olarak bilinmiyor. Kurbanlık fiyatlarının geçen seneyle pek farklı olacağını sanmıyorum. Üreticimizin yeterli sayıda kurbanlığı mevcut. Kurban kesmek isteyenler rahatlıkla kurbanlığa ulaşabilecek. Fahiş bir artış söz konusu değil. Fiyatlarda yüzde 5 veya 8 oranında bir zam olabilir. Yüzde 50 ya da yüzde 100 artış söz konusu değil. Toplu yerlerde yapılacak kesimlerle ilgili alınacak kararları bekliyoruz. Geçen sene 30 kiloluk büyükbaş hisse fiyatı bin 600 civarında oldu. Küçükbaş fiyatı da 800 TL ile bin 200 TL arasında oldu. Bu sene büyükbaş hissesi bin 800-850 civarında, küçükbaş hayvan da bin 350 TL civarında olabilir” dedi.
“Samsun’da 20 bin civarında büyükbaş 15 bin civarında da küçükbaş kurbanlık var”
Samsun’da yeterli sayıda kurbanlığın hazır bulunduğunu ifade eden Doğan, “Samsun’da ve ilçelerinde kurbanlık sayısında bir sıkıntımız yok. Hayvan sayımız yeterli. Meraların ücretlendirilmesi üreticiye iyice anlatılmalıdır. Mera vergisi zaten vardı. Mera fonu adı altında üreticiden zaten bir vergi alınıyordu. Bunun daha iyi ifade edilmesi gerekiyor. Mera vergisinin kurbanlık fiyatlarına bir etkisi olmaz. Samsun’da bu sene ortalama 20 bin civarında büyükbaş kurbanlık var. 15 bin civarında da küçükbaş kurbanlık var. Geçen sene kurbanlıkların tamamına yakını satılmıştı. Üretici de tüketici de mağduriyet yaşamadı. İnşallah bu sene de güzel bir Kurban Bayramı geçiririz” diye konuştu.
Vali Canalp: Bayramda güvenlik ve trafik denetimleri artırılacak
Avrupa Yetim Eli bayramlık kıyafetlerle yetimleri sevindirdi
Batman'da bölgesel göçebe hayvancılık çalıştayı düzenlenecek
Mısır ve Umman, bölgesel gerilimi görüştü
Memur-Sen İl Başkanı Önlü: Halepçe insanlık vicdanında silinmeyen bir yaradır
Engin: Kadir Gecesi kalplerimizi Kur'an'la yeniden diriltme fırsatıdır
Battalgazi Devlet Hastanesi otoparkı yenilendi
HÜDA PAR: Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatmak İslam ümmetine karşı açık bir savaş ilanıdır
Diyarbakır’da çok sayıda silah ele geçirildi
MEB, ikinci dönem birinci ortak yazılı sınavlar için kılavuz yayımladı
Siverek'te Sakal-ı Şerif yoğun ilgiyle ziyarete açıldı
İzmir’de bayramda havalar nasıl olacak?
HÜDA PAR’ın Ramazan Bayramı programı belli oldu
Diyarbakır’da kaçakçılık operasyonu
Gölete doğru yuvarlanan otomobil, kaya parçasına takılarak durdu
Buca’da uyuşturucu operasyonu: 2 şüpheli yakalandı
Diyarbakır’da uyuşturucu operasyonu
Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Etiyopya’da heyelan: Ölü sayısı 125’e yükseldi
IHO EBRAR bayram öncesi yetimleri giyindirdi
Ağrı'da rahatsızlanan 66 yaşındaki hasta hastaneye yetiştirildi
Diyarbakır’da aranan şahıslara operasyon
Ağrı’da başıboş köpek sorunu hem can hem mal güvenliğini tehdit ediyor
Diyarbakır’da organize suç örgütüne operasyon: 10 tutuklama
Savaşın yeni yüzü: ABD ve işgalci siyonist rejimin yapay zekâ destekli katliamları
Gençler için yeni kariyer alanı: Gayrimenkul sektörü üniversitelere giriyor
MAZLUM-DER Malatya Şube Başkanı Anıl: Zalime karşı tek yürek olmalıyız
Siyonist rejimin Gazze’ye saldırılarında şehit sayısı 72 bin 247’ye yükseldi
Biriktirdiği harçlığını Gazze'ye bağışladı
"Kadir Gecesi’ni ibadet ve hayırla değerlendirin, affedilmeyenler var"
Yükleniyor






