-
BIST 100
16252,82%1,87
-
DOLAR
44,21% 0,06
-
EURO
51,20% 0,35
-
GRAM ALTIN
7121,86% 0,14
-
Ç. ALTIN
11584,42% 0,00
Kurbanlık fiyatlarına bu yıl zam yok
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Kurbanlık fiyatlarına bu yıl zam yok
Kurban Bayramı’na sayılı günler kala hayvan üretim yerlerinde fiyatlar belli olmaya başladı. İllere göre farklılaşan fiyatlar, küçükbaşta 1.500 TL ile 3.500 TL, büyükbaşta ise 8 bin TL ile 30 bin TL arasında değişiklik gösteriyor. Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, “Restoranların ve otellerin kapalı olması sebebiyle et tüketimi neredeyse yarı yarıya düştü. Dolaysıyla üretim merkezlerinden kesimhanelere hayvan gitmedi. Hâl böyle olunca hayvanlar üreticinin elinde kaldı. Bir piyasada mal çok olunca fiyatı düşer. Kurban Bayramı’nda da böyle bir durum yaşıyoruz.' dedi.
ÜRÜN SAYISI FAZLA
Normal şartlarda her yıl yüzde 15-20 arası zam beklendiğini söyleyen Tunç, 'Bu yıl zam yapılmıyor çünkü ürün çok. Eritilmesi gereken hayvan sayısı fazla. Öte yandan yem fiyatlarına yüzde 70 zam geldi. Bunu da göz ardı etmemek lazım. Ancak üreticinin elindeki hayvanı eritmesi için zam yapmama kararı aldık. Kesim yerleri ile ilgili de sıkıntı yaşanmaz. Geçen yıl devletimiz gayet iyi tedbirler aldı. Keza salgın daha yüksek seviyelerdeydi. Bu yıl da aynı tedbirlerin alınacağını düşünüyoruz” açıklamasını yaptı.
KÜÇÜKBAŞ TERCİH EDİN
Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ da şunları söyledi: Fiyatlar bu yıl aşağı yukarı aynı kalacak. Ancak bu, ticaret ve pazarlık işi. Fiyat aslında pazarda belirleniyor. Küçükbaş tercih edilmeli. Çünkü sayısı daha fazla, maliyeti de düşük. Büyükbaş, ithal yem ile beslenirken küçükbaşa ne verirseniz yer. Ayrıca kesilmesi daha kolay olur. Bu arada et, bir meslektir. Kurban Bayramı’nda herkes kasap oluyor. Etlerin çoğu ziyan ediliyor. Paslı bıçaklar ve kıyma makineleri kullanılıyor. Burada ciddi bir israf yapılıyor. İşi uzmanına bırakmak gerek.
Türkiye
Siyonist rejim Lübnan'ın başkentinde bir binayı yerle bir etti
DMM dolandırıcılık mesajlarına karşı uyardı
Bakan Fidan Riyad’daki toplantıya katılacak
İran'ın misillemesi siyonist rejime zor bir gece yaşattı
Fas’ta Kadir Gecesi’nde 900 bin kişi aynı safta teravih kıldı
Bayramda köprü, otoyol ve toplu taşıma ücretsiz
İşgal rejimi Kudüs çevresinde de ibadet edilmesini engelliyor
Döviz kurlarında son durum
Altın fiyatlarında kritik eşik aşağı yönlü kırıldı
İran, Mosaad ajanını idam etti
Batı ve iç bölgelerde sağanak yağış, Marmara'da kuvvetli rüzgâr, doğuda çığ tehlikesi
Petrol yükseldi, benzine zam sınırlı yansıdı
2026'da Filistinlilere yönelik işgalci saldırıları 16 bini aştı
ABD uçak gemisi Yunanistan'a çekildi: İran vurduğunu açıklamıştı
Kudüs'te basına baskı: Siyonist rejim gerçekleri susturmaya çalışıyor
Körfez'de kritik gece: İran'dan füze ve İHA operasyonları
Gazze'de sivil araca siyonist saldırı: 3 şehit, 14 yaralı
İran'ın misillemesi Tel Aviv'i vurdu: Parçacıklı füzeler büyük yıkıma yol açtı
Bağdat ve Erbil Türkiye üzerinden petrol ihracatında uzlaştı
Eskişehir'de motosiklet kazasında sürücü hayatını kaybetti
FETÖ hükümlüsü Malatya'da yakalandı
Malatya'da uyuşturucu ve silah operasyonu: 4 gözaltı
Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonunda 3 tutuklama
İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi: Laricani şehit edildi
Artvin'de bayram öncesi gıda ve fiyat denetimleri sıkılaştırıldı
Kayısıda çiçeklenme başladı: Üreticilere monilya uyarısı
Bozcaada hattında bazı araçların geçişine kısıtlama
AB: Rusya ile diyalog kurmaya hazırlanmalıyız
Hatay'da 1.1 kilogram esrar ele geçirildi: 1 tutuklama
AB’nin Kosova’ya uyguladığı cezai tedbirler kaldırıldı
Yükleniyor






