-
BIST 100
16193,11%0,89
-
DOLAR
44,35% 0,05
-
EURO
51,43% -0,15
-
GRAM ALTIN
6515,44% 2,19
-
Ç. ALTIN
10952,68% 1,76
Kurbanlıkların fiyatları düştü ama alıcı yok
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Kurbanlıkların fiyatları düştü ama alıcı yok
Kurban satıcıları fiyatlarda geçen seneye göre bir düşüş olduğunu ancak halen hayvanların yarısının satılmadığını belirtiler. Pazarda geçen sene 250 kilo hayvan 15-16 bin liradan alıcı bulurken bu sene 12-13 bin liraya alıcı arıyor.
Kurban satışları pandemi gölgesindedevam ediyor. Ancak ilgi önceki yıllara göre daha az. Bu sene pandemi dönemine denk gelen Kurban Bayramı, satışları olumsuz etkiledi.Kurbanlıkların fiyatları geçen seneye göre düştü ancak pazarda alıcıya rastlanmıyor. Bu durumdan kurban satıcıları da muzdarip.
“Bu sene pandemiden dolayı kurbanlarımızın yüzde 50’si elimizde kaldı”
Kurban Bayramına kısa bir süre kala kurban satışlarının düşük olduğunu belirten kurban satıcısı Cemal Arıkan, “Bu sene pandemiden dolayı kurbanlarımızın yüzde 50’si elimizde kaldı. Geçen sene bayrama bir hafta kala hayvanların hemen hemen yüzde 80-90’ını satılmıştı. Hayvanlarımızı memlekette sattığımız fiyatla burada sattığımız fiyat aynı. Geçen sene 7 hisseli bir hayvan 16 bin liradan alıcı bulurken, bu sene aynı hayvanı 13 bin liraya satıyoruz. Büyük baş olarak 50 hayvan getirdik bunlardan sadece 26 tanesini sattık gerisi duruyor. Hala umudumuz var satmak için ama satılacağını tahmin etmiyoruz. Vatandaş küçükbaş hayvana 3 hisse giriyorlar bu yüzden büyükbaş hayvanlar elimizde kalıyor” şeklinde konuştu.
“Hayvanlarımızı geçen seneki fiyatların altında satıyoruz”
Hayvan satışlarının hiç iç açıcı olmadığını söyleyen kurban satıcısı Nejdet Bastil, “Büyük baş olarak 27 tane hayvan getirdik bunların 12 tanesini satabildik. Hayvanlarımızı geçen seneki fiyatların altında satıyoruz. Pandemiden dolayı pazara giren dahi yok. Normalde bayrama bir hafta kala hayvanlarımızın bitmesi lazımdı ama şu anda 15 tane daha hayvanım var. 250 kilo hayvan geçen sene 15-16 bin liradan alıcı bulurken, bu sene ise 12-13 bin liradan alıcı buluyor. Hayvanlarımızın fiyatı günden güne düşüyor” ifadelerini kullandı.
DMM: Dezenformasyon faaliyetlerinde artış gözlemlenmektedir
İçişleri Bakanı Ağrı’da
ABD’nin Kızıldeniz başarısızlığı Hürmüz’de tekrar ediyor
Mardin’de karton yüklü tır devrildi
Bakan Gürlek’in tapu kayıtlarını sorgulayan ilçe tapu müdürü tutuklandı
Diyarbakır’da çöken yolun sebebi ortaya çıktı
Şanlıurfa’da kuvvetli sağanak uyarısı
Gaziantep'te 15 bin ton mısır açık artırma usulüyle satışa sunuldu
Uluslararası ayakkabı fuarı 74'üncü kez kapıları açtı
Bakan Fidan, Suriye, Katar ve Özbekistanlı mevkidaşlarıyla görüştü
Bakan Çiftçi: Nevruz etkinlikleri kapsamında 209 kişi gözaltına alındı
Ulusal Pediatri Kış Kongresi Bursa’da gerçekleştirilecek
Rusya-İran hattına saldırı: Siyonist rejim stratejik tedarik yolunu bombaladı
Mardin’de otomobilin çarptığı kadın hayatını kaybetti
"Hesap ve IBAN Bilgisi Paylaşma Suçtur" seminerleri sürüyor
Evlenecek gençlere faizsiz kredi ve indirim desteği
Kapanan köy yolları yeniden ulaşıma açıldı
Bingöl'de okulda 'Kar spreyi' paniği: 30 öğrenci hastaneye kaldırıldı
İzmir Serbest Bölgesi’ndeki rüşvet soruşturmasında 34 sanık hakkında dava
Gazze'de şehit sayısı 72 bin 265'e yükseldi
Ramazan sonrası düzenli beslenme alışkanlığını kazanmak için izlenmesi gereken yol
Bingöl’de kuzuların anneleriyle buluşma anı kalpleri ısıttı
Bakan Göktaş: Gençlere 10 milyar 734 milyon lira kredi desteği sağladık
Uzmanından kritik uyarı: Geçmeyen öksürük veremin habercisi olabilir
TKDK, IPARD III kapsamında 2026 yılı çağrı takvimini açıkladı
“Her gebeye bir ebe” uygulamasıyla anne adaylarına yakın takip
Türkiye ile İngiltere arasında Eurofighter için teknik ve lojistik destek anlaşması
Batman'da sera üretimine nem uyarısı
Siirt'te hastane önündeki yol yeniden çöktü
Ürün değişikliği başvurularında son tarih 15 Nisan
Yükleniyor







