-
BIST 100
17925,02%-0,64
-
DOLAR
44,84% -0,02
-
EURO
52,86% 0,11
-
GRAM ALTIN
6941,77% -0,34
-
Ç. ALTIN
11099,36% -0,12
Kurs bitirme belgeleri e-Devlet'ten alınacak
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Kurs bitirme belgeleri e-Devlet'ten alınacak
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Kurumları yönetmeliğinde yapılan değişiklikle bürokrasi ve kırtasiyeciliğin azaltılması, e-Devlet uygulamalarına entegrasyon sağlanması amacıyla basılı verilen yıllık ortalama 8 milyon kurs bitirme belgesi elektronik ortama taşınarak, kâğıt ve basım maliyetinden tasarruf sağlanacak.
MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Yusuf Büyük, yazılı açıklama yaparak, MEB Hayat Boyu Öğrenme Kurumları yönetmeliğinde değişiklik yapıldığını belirtti. Büyük, yönetmeliğin ilkinin 2018 yılında yayımlandığını hatırlatarak, 'Bazı maddeler hayata geçirilememiş, bazı maddelerde de uygulama birliği sağlanamamıştı. Bu haliyle istek ve ihtiyaçlar tatmin edici düzeyde karşılanamıyordu. Hızla artan bilgi ve gelişen teknoloji; eğitim sürecini teknolojik yeniliklerle uyumlu hâle getirme gerekliliğini doğurmakla birlikte bireylerin eğitim ihtiyaçlarını artırmaktadır. Taşra teşkilatımızdan Genel Müdürlüğümüze ulaşan istek ve ihtiyaçlar da göz önünde bulundurularak, değişen bilgi akışına ve gelişen teknolojik yeniliklere ayak uydurmak ve ortaya çıkan ihtiyaçları karşılayabilmek amacıyla bahse konu yönetmelikte gerekli değişiklikleri yapma ihtiyacı hâsıl olmuştur' dedi.
'YILLIK 8 MİLYON BELGE E-DEVLET'TEN ALINACAK'
Büyük, yönetmelikte yapılan iyileştirme ve değişiklikleri maddeler halinde şöyle sıraladı:
1) Bürokrasi ve kırtasiyeciliğin azaltılması, e-Devlet uygulamalarına entegrasyon sağlanması amacıyla basılı olarak verilen yıllık ortalama 8 milyon kurs bitirme belgesi elektronik ortama taşınarak kâğıt ve basım maliyetinden tasarruf sağlanacaktır. Vatandaşlarımız kurs bitirme belgelerini e-Devlet üzerinden alabileceklerdir.
2) Ders ücreti karşılığı ücretli usta öğretici olarak görevlendirilecek kişilerin müracaatı, görev sıralaması ve göreve başlatılmalarıyla ilgili çizelge güncellenerek müracaatlar eylül ayına çekilerek hakkaniyete uygun bir düzenleme yoluna gidilmiştir. Lisans ve lisansüstü eğitime sahip usta öğretici adayların görev almalarındaki sorunlar ortadan kaldırılmıştır.
3) Engelli öğretmenler ve engelli çocuğu ve/veya bakmakla yükümlü olduğu engelli bireyi olanlar ile hamile öğretmenlerin ders programı çizelgesi ile nöbet uygulaması hususunda pozitif ayrımcılık yapılmıştır.
4) Olgunlaşma enstitülerinin kursiyeri bulunmayan 'araştırma', 'tasarım ve üretim' ve 'tanıtım ve pazarlama' bölümlerinde görevli öğretmenlerin çalışma sürelerine ilişkin uygulamada karşılaşılan tereddütler ortadan kaldırılmıştır.
5) Komisyon toplantıları, kurs açma onayları gibi bürokratik işlemler asgari düzeye indirilerek, uygulamalarda tekrardan kaçınılarak emek ve zaman tasarrufu sağlanması hedeflenmiştir.
6) Özel, resmî kurum/kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşları ile yapılacak protokollerde bir takım standartlar getirilerek kolaylıklar sağlanmıştır.
7) Yeni kurs talebi olması hâlinde, 15 günlük olan yeniden duyurma süresi 7 güne çekilmiştir.
8) Yılda iki kez toplanan hayat boyu öğrenme komisyonu yılda bir defaya indirilerek her yıl ağustos ayı içerisinde toplanmasına karar verilmiştir.
Arif: İran’ın ihracatı kısıtlanırken ücretsiz güvenlik beklenemez.
Diyarbakır'da otobüste unutulan altın dolu çanta sahibine teslim edildi
Azerbaycan'dan 2 AB ülkesine ''Karabağ'' tepkisi
Çin'den ABD'ye Hürmüz uyarısı
Doku Soruşturmasi’nda kamu görevlilerine yönelik inceleme derinleşiyor
Lavrov’dan yeni blok açıklaması
İstanbul Valiliği’nden yağış uyarısı
İşgal ordusundan Lübnan'da geri dönmeye çalışanlara engel
Sıfır atık bilinci küresel iş birliğiyle yaygınlaşıyor
Magyar'dan netanyahu için tutuklama iması
Antalya’da ABD’ye alternatif arayışı
Rusya: Fransa'nın nükleer doktrini Avnupa'nın güvenliğinin zayıflamasına yol açacak
Filistinli tutukluların şartları ağırlaştı, şikayetler katlandı.
CENTCOM: 27 gemi geri döndürüldü
Merz’den ABD ve İran’a çağrı
İran'dan Türkiye'ye uçuşlar yeniden başlıyor
Merz: Küba tehdit değil
BM raportörleri: siyonist rejim ile Ortaklık Anlaşması askıya alınmalı
Van TSO Başkan Adayı Bayram’dan HAKSİAD’a ziyaret
Mersin’de hacı adayları dualarla uğurlandı: Bu bir sabır ve arınma seferidir
Rosatom Genel Müdürü Likhachev, 600’den fazla personelin Rusya’ya gönderildiğini açıkladı.
Çin’den Japonya’nın askeri tatbikata katılımına tepki
Ermenistan Başbakanı Paşinyan'dan Karabağ açıklaması
Erdoğan: Ekranlarda çarpık ilişkileri meşrulaştıran, kötülüğü sıradanlaştıran yapımlardan ziyade aileyi merkeze alan yapımlara yer verilmeli
NATO Genel Sekreteri Mark Rutte Türkiye'ye geliyor
Almanya, Rusya’nın Almanya’daki hedeflere yönelik tehditlerini kabul edilemez buldu.
CBP, 127 milyar dolarlık iade sürecini başlattı.
Mevlid-i Nebi etkinliğine katılan yaşlılardan gençlere anlamlı mesaj: Peygamberi tanıyın, yönünüzü kaybetmeyin
Prof. Dr. Artut: Yapay zekâ üretim süreçlerini ortadan kaldırmıyor odağını dönüştürüyor
Şanlıurfa badem üretiminde ikinci sıraya yükseldi
Yükleniyor







