-
BIST 100
16175,23%-0,52
-
DOLAR
44,34% 0,10
-
EURO
51,52% 0,06
-
GRAM ALTIN
6296,25% 0,31
-
Ç. ALTIN
10757,95% 0,00
Kuru meyve ihracatından 343 milyon dolar gelir elde edildi
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Kuru meyve ihracatından 343 milyon dolar gelir elde edildi
Ege İhracatçı Birlikleri'nden alınan verilere göre, tarım ürünleri ihracatında önemli yer tutan kuru meyve, 60'ın üzerinde ülkeye pazarlanıyor.
Kuru üzümde ihracat, sezonun başladığı 1 Eylül'den 28 Kasım'a kadar olan dönemde 140 milyon 278 bin dolar olarak gerçekleşti. Bu sene rekoltenin kısmen düştüğü kuru üzümde ihracat pazarlarının başında 42 milyon 161 bin dolarla İngiltere yer aldı. Bu ülkeyi 16 milyon 700 bin dolarla Almanya ve 14 milyon dolarla Hollanda izledi. Kuru üzümde toplam ihracatın yüzde 82'sine denk gelen 115 milyon 536 bin dolarlık kısım Avrupa ülkelerine yapıldı.
ABD'ye kuru incir ihracatı yüzde 19 arttı
Üretim ve ihracatın büyük kısmının Ege Bölgesi'nden yapıldığı kuru incirde de ihracat sezonu 30 Eylül'de başladı. Kasım ayının 28'ine kadar olan dönemde kuru incir ihracatından 91 milyon 597 bin dolar elde edildi. Kuru incir ihracatında ilk sırada 15 milyon 664 bin dolarla Almanya yer aldı. Almanya'yı 13 milyon dolarla Fransa izledi. Kuru incir ihracatının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19 artış gösterdiği ABD üçüncü sırada yer aldı. Bu ülkeye 8 milyon 683 bin dolarlık ihracat yapıldı. Avrupa ülkelerine 55 milyon dolarlık kuru incir gönderildi.
Kuru kayısı ihracatı devam ediyor
Kuru kayısıda ise ihracat 1 Ağustos'ta başladı. 28 Kasım'a kadar olan dönemde kuru kayısı dış satım tutarı 111 milyon 407 dolar olarak kayda geçti. Kuru kayısı ihracatında ilk sırada 14 milyon dolarla ABD yer aldı. Almanya 11 milyon 855 bin dolarla ikinci, Fransa 10 milyon 253 bin dolarla üçüncü büyük pazar oldu. Kuru kayısı ihracatının yüzde 45'lik kısmını oluşturan 49 milyon 629 bin dolarlık satış Avrupa ülkelerine gerçekleştirildi.
Böylece, kuru üzüm, incir ve kayısı ihracatı söz konusu dönemde 343 milyon 282 bin dolar seviyesinde gerçekleşti. 220 milyon 165 bin dolarla kuru meyve ihracatının yüzde 64'ü Avrupa ülkelerine yapıldı.
Nevruz kutlamalarında 170 kişi gözaltına alındı
Şanlıurfa’da sel mağduru aileye destek
Eğitim-Bir-Sen’den Ramazan Avuşmak açıklaması: Süreci yakından takip ediyoruz
Şanlıurfa’da okul kantinlerine sıkı denetim
Gaziantep'te öğrenciler siber dolandırıcılığa karşı bilinçlendirildi
İstanbul’da FETÖ Operasyonunda 25 şüpheli gözaltında
Batman'da yarın sular kesilecek
Şanlıurfa’da sağanak yağış Balıklıgöl’ü çamura buladı
Siyonist işgalciler Filistinlileri araçla ezmeye çalıştı: 5 Yaralı
Adıyaman'da aranması bulunan 42 şahıs gözaltına alındı
Peygamber Sevdalıları Mevlid-i Nebi etkinlik takvimini açıkladı
İran'ın misilleme operasyonlarında 4 bin 829 siyonist yaralandı
MEB’den okullarda finansal okuryazarlık dersi uygulaması
Orta Doğu’daki gerilim akaryakıt fiyatlarını uçurdu
Yahudi çeteler Filistinli aileye ait evi ateşe verdi
Minik yüreklerden Gazze'ye anlamlı bağış
Dezenformasyon bülteni yayımlandı: 5 iddiaya açıklık getirildi
Çin'den, vatandaşlarına işgal altındaki toprakları "terk edin" uyarısı
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor
ABD-İran arasında ara buluculuk çabaları
Ticaret Bakanlığı’ndan yabancı plakalı taşıt işlemlerinde yeni dönem
Dolar ve Euro bugün ne kadar?
Altın fiyatları dibi gördü mü?
Meteorolojiden kuvvetli yağış, rüzgâr ve çığ tehlikesi uyarısı
"Çamaşırhane yangını" dediler, USS Gerald R. Ford aylarca sürecek bakıma alındı
HAMAS: Yerleşimcilerin saldırıları açık savaşa dönüştü
İran'dan geniş çaplı misilleme: Eilat, Dimona ve Tel Aviv'de patlamalar
Siyonistler, iki yaşındaki çocuğun bacağına çivi ve iğne soktu, vücudunda sigara söndürerek işkence etti
Dimona ve Arad'da cehennem: İran işgalcilerin hava savunmasını aştı
Muğla’da 43 bin araç kontrol edildi, çok sayıda kişi sorgulandı
Yükleniyor







