• BIST 100

    16659,11%-3,25
  • DOLAR

    43,77% 0,02
  • EURO

    51,58% -0,05
  • GRAM ALTIN

    7027,93% 0,22
  • Ç. ALTIN

    11672,32% 0,25

Kurulan-kapanan şirketler istatistikleri açıklandı

18 Eylül 2020, Cuma 11:29
18 Eylül 2020, Cuma 11:29
Kurulan-kapanan şirketler istatistikleri açıklandı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Kurulan-kapanan şirketler istatistikleri açıklandı

Kurulan şirket sayısı, ağustosta bir önceki aya göre yüzde 8,33 azalarak 9 bin 352 oldu. Aynı dönemde kapanan şirket sayısı yüzde 17,54'lük düşüşle 1241 olarak kayıtlara geçti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, ağustos ayına ilişkin kurulan-kapanan şirket istatistiklerini açıkladı.

Buna göre, ağustosta kurulan şirket sayısı temmuza göre yüzde 8,33 azalarak 10 bin 202'den 9 bin 352'ye geriledi. Bu dönemde kapanan şirket sayısı da yüzde 17,54 azaldı ve 1241 oldu. Temmuz ayında kapanan şirket sayısı 1505 olmuştu.

Ağustosta geçen yılın aynı ayına göre ise kurulan şirket sayısı yüzde 76,42, kapanan şirket sayısı ise yüzde 28,6 arttı.

Kurulan şirket sayısı ocak-ağustos döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20,65 artarak 63 bin 309, kapanan şirket sayısı da yüzde 11,78 artarak 8 bin 492 oldu.

KURULAN ŞİRKET VE KOOPERATİF SAYISI AĞUSTOSTA 9 BİN 496 OLDU

Türkiye'de ağustos ayında 9 bin 496 şirket ve kooperatif kuruluşu gerçekleştirildi.

Buna göre, ağustosta bir önceki aya göre kurulan şirket sayısı yüzde 8,33, kooperatif sayısı yüzde 25, gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 9,2 azaldı.

Aynı dönemde kapanan şirket sayısı yüzde 17,54, gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 39,21 azalırken, kooperatif sayısında yüzde 611,11 artış kaydedildi.

Ağustosta geçen yılın aynı ayına göre kurulan şirket sayısı yüzde 76,42, kooperatif sayısı yüzde 61,8 ve gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 93,58 arttı.

Bu dönemde kapanan şirket sayısında yüzde 28,6, gerçek kişi ticari işletme sayısında yüzde 13,58, kooperatif sayısında ise yüzde 39,13 artış gerçekleşti.

ŞİRKET VE KOOPERATİFLERİN YÜZDE 38.2'Sİ İSTANBUL'DA KURULDU

Söz konusu ayda kurulan toplam 9 bin 496 şirket ve kooperatifin yüzde 85,19'unu limited şirket, yüzde 13,26'sını anonim şirket, yüzde 1,52'sini ise kooperatifler oluşturdu. Şirket ve kooperatiflerin yüzde 38,17'si İstanbul'da, yüzde 9,81'i Ankara'da, yüzde 6,60'ı İzmir'de kuruldu. Ağustosta tüm illerde şirket kuruluşu gerçekleşti.

Geçen ay kurulan şirket ve kooperatiflerin 3 bin 337'si ticaret, 1390'ı imalat ve 1188'i inşaat sektöründe yer aldı.

Kurulan gerçek kişi ticari işletmelerinin 1080'i toptan ve perakende ticaret motorlu taşıtların ve motosikletlerin onarımı, 776'sı inşaat, 267'si imalat sektöründe faaliyet göstermek üzere çalışmalarına başladı.

Ağustosta kapanan şirket ve kooperatiflerden 396'sının toptan ve perakende ticaret, motorlu taşıtların ve motosikletlerin onarımı, 240'ının inşaat, 166'sının imalat sektöründe olduğu kayıtlara geçti.

Bu dönemde kapanan gerçek kişi ticari işletmelerinin 420'sinin toptan ve perakende ticaret, motorlu taşıtların ve motosikletlerin onarımı, 161'inin inşaat, 132'sinin ulaştırma ve depolama sektöründe faaliyet gösterdiği belirlendi.

Ağustosta 144 kooperatif kurulurken bunların 71'i konut yapı, 25'i işletme, 15'i tarımsal kalkınma kooperatifi olarak iş başı yaptı.

YABANCI ORTAK SERMAYELİ ŞİRKETLER

Geçen ay kurulan 1037 yabancı ortak sermayeli şirketten 64'ü İran, 38'i Suriye ortaklı olarak faaliyete başladı.

İş başı yapan yabancı ortak sermayeli şirketlerin 104'ünün anonim, 933'ünün limited şirket statüsünde faaliyet gösterdiği görüldü.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Kızılay’ın 21'inci iyilik gemisi Gazze için yola çıktı

Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Aktan: Mukabelenin asıl amacı Kur'an'ın mesajını hayata taşımaktır

Bakan Yumaklı: Sungurlu Diği Göleti tamamlandı

Çin'de havai fişek dükkânında patlama: 12 ölü

Filipinler'deki Kanlaon Yanardağı'nda patlama

Siirt Üniversitesi merkez kampüsü tarihe karışıyor

Görme engelli kardeşlerin azmi ilham veriyor

Malatya'da 4-6 Yaş Kur'an Kursu öğrencilerinden anlamlı etkinlik

Şanlıurfa’da GAP Havalimanı yolcu trafiği ocakta 100 bini aştı

Konya Kayalıpark’ta Ramazan geleneği devam ediyor

Ramazanda anlamlı program: 4–6 yaş grubundan Kur’an’a ilk adım

TAB ile MYK arasında iş birliği: Arıcılığa ulusal meslek standardı geliyor

Zekât ve fitre bilinci Ramazan ayında yeniden gündemde

Şanlıurfa’da uyuşturucu operasyonu: 4 kilo sentetik uyuşturucu ele geçirildi

Nijerya, 38 kişinin öldüğü maden kazasını soruşturuyor

Battalgazi zabıta ekiplerinden fahiş fiyat denetimi

Savunma sanayiinde 2026 hedefleri masaya yatırıldı

Muğla’da uyuşturucu operasyonu: 3 şüpheli tutuklandı

Epstein davasında adı geçen Kral III. Charles'ın kardeşi İngiltere'de gözaltına alındı

Sahil Güvenlik’ten yasa dışı avcılığa 47 milyon TL ceza

Yeryüzü Doktorları'ndan açlıkla mücadele projesi

Afganistan önemli yol yapımı için 33 milyon dolarlık anlaşma imzaladı

Okullarda Ramazan coşkusu: Çocuklar oruçla tanıştı

Elazığ’da silahlı saldırı operasyonu: 4 tutuklama

İran ve Rusya, Umman Körfezi'nde ortak deniz tatbikatı düzenledi

O yaya geçidinde yine kaza oldu

Gaziantep'te ters yön kullanan 639 sürücüye ceza kesildi

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesindeki yükümlüler Ulu Camii’de Ramazan temizliği yaptı

Diyarbakır’da Ramazan ayının ilk mukabelesinde camiler doldu taştı

Batman'da Ramazan coşkusu: Camilerde mukabeleye yoğun ilgi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kızılay’ın 21'inci iyilik gemisi Gazze için yola çıktı

Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Aktan: Mukabelenin asıl amacı Kur'an'ın mesajını hayata taşımaktır

Bakan Yumaklı: Sungurlu Diği Göleti tamamlandı

Çin'de havai fişek dükkânında patlama: 12 ölü

Filipinler'deki Kanlaon Yanardağı'nda patlama

Siirt Üniversitesi merkez kampüsü tarihe karışıyor

Görme engelli kardeşlerin azmi ilham veriyor