• BIST 100

    10935,30%-0,09
  • DOLAR

    42,50% 0,17
  • EURO

    49,27% -0,08
  • GRAM ALTIN

    5720,38% 0,80
  • Ç. ALTIN

    9240,28% 0,00

Lider eşlerine korona mektubu: El ele verirsek bu krizi atlatırız

17 Haziran 2020, Çarşamba 09:29
17 Haziran 2020, Çarşamba 09:29
Lider eşlerine korona mektubu: El ele verirsek bu krizi atlatırız
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Lider eşlerine korona mektubu: El ele verirsek bu krizi atlatırız

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, dünya liderlerinin eşlerine Kovid-19 mektubu göndererek, yeni bir başlangıca davet etti.

Emine Erdoğan, mektubunda, “Lider eşleri olarak sizleri, Kovid-19 ile gelen farkındalığın kalıcı olması adına doğal tarım uygulamalarının yaygınlaştırıldığı, tabii kaynakların adaletli kullanımının sağlandığı, insan sağlığına bütüncül yaklaşıldığı yeni bir başlangıç için birlikte yapabileceklerimizi düşünmeye davet ediyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Kovid-19 ile mücadele ve dayanışma için dünya liderlerinin eşlerine mektup gönderdi.

Kovid-19 bize bir kez daha göstermiştir ki felaketler karşısında din, dil, ırk ve cinsiyet ayırt etmeksizin, tüm insanlık olarak eşit ve birbirine muhtaç durumdayız. O yüzden de ortak sorumluluk almak zorundayız. İnanıyorum ki el ele verirsek bu krizi bir öze dönüş yolculuğu olarak tamamlayabilir ve sürdürülebilir bir geleceğe adım atabiliriz” ifadelerini kullandı.

DAYANIŞMA VE GÜVEN

Emine Erdoğan, birçok ülkenin, bu süreçte daha içe kapalı politikalara başvurmalarının “üzücü” olduğunu belirterek “Umuyorum ki birbirimize her zaman olduğundan daha çok ihtiyaç duyduğumuz bu zorlu günler, bizlere insan-sonrası dönem teorilerinin vadettiğinin aksine, hayatta kalabilmemizin en temel dayanağının, insani değerlerimiz olduğunu hatırlatır. İnanç, fedakarlık, vefa, dostluk, dayanışma ve güven gibi” değerlendirmesini yaptı.

MEVLANA İLE SESLENDİ

Zorunlu karantina sürecinin doğadaki etkilerine dikkati çeken ve Mevlana’nın “Ümitsizliğin ardından nice ümitler vardır. Karanlığın ardından nice güneşler vardır” sözlerine de mektubunda yer veren Emine Erdoğan, şunları yazdı: “Bu karanlık günlerin sonunda, güneşin yeniden doğacağına olan inancım ve umudum tamdır. İnanıyorum ki el ele verirsek bu krizi bir öze dönüş yolculuğu olarak tamamlayabilir ve sürdürülebilir bir geleceğe adım atabiliriz.”

LİDER EŞLERİNDEN YANIT GELDİ

Emine Erdoğan’ın çağrısına lider eşleri kayıtsız kalmadı. Aralarında Belçika ve Norveç kraliçelerinin de bulunduğu birçok lider eşinden mektuba yanıt geldi. Özbekistan ve Singapur liderlerinin eşleri, Türkiye’nin yaptığı yardımlar için teşekkür etti. Singapur Başbakanı’nın eşi Ho Ching mektubunda, “Bize dünyayı koruma ve doğa ile birlikte yaşama sorumluluğumuzu hatırlatmakta haklısınız” ifadelerine yer verdi. Ho Ching, “Zamanlıca verdiğiniz destekler ve cömert yardımlarınız Singapur’da uzunca bir süre hatırlanacaktır” değerlendirmesini yaptı.

Kuzey Kore’den ABD–Güney Kore tatbikatlarına sert tepki

"Bahçelievler 4. Ulusal Kitap Fuarı" Filistin temasıyla açıldı

BM’: israil’in Suriye’deki saldırıları kabul edilemez

İspanya: Filistin’de iki devletli çözümü savunuyoruz

Eskişehir'de uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı

Karadeniz'de Rusya'ya giden tankerde patlama

Zelenski'nin üst düzey yardımcısı istifa etti

ECOWAS Gine Bissau'daki darbeyi kınadı

İstanbul’da suç çetelerine operasyon: 8 tutuklama

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

Türkiye ile Ermenistan "Kars-Gümrü Demiryolu"nu görüştü

Romanya Savunma Bakanı istifa etti

Karla mücadeleye 2,2 milyar liralık araç desteği

Lübnan işgal rejimini BMGK'ye şikâyet etti

Dışişleri Bakanlığından işgalci rejimin Suriye saldırılarına tepki

Türkmenistan kripto para madenciliğini yasallaştırdı

İspanya'da grip vakaları salgın seviyesine ulaştı

Camiler ve Cami Eksenli Din Hizmetleri Fotoğraf Sergisi, Ankara’da açıldı

Zonguldak’ta tefecilik operasyonu: 3 şüpheli gözaltına alındı

Bakan Göktaş: Bireyselleşme, sosyal izolasyon ve yalnızlık giderek artıyor

Suriye'de halk, Esad rejiminin devrilişini başlatan yolun birinci yılını kutluyor, işgal saldırılarını kınıyor

Ukrayna ve ABD heyetleri bir araya geliyor

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saral'dan "Kara Cuma" adlandırmalarına tepki

Tardigratlar insanlığın geleceğine ilham kaynağı oluyor

Hafta sonu yurdu yağışlı hava saracak

Bakan Göktaş: Kasım ayı doğum yardımı ödemelerini bugün itibarıyla annelerin hesaplarına yatırdık

Mardin’de ölü bulunan aileye ilişkin 2 yeni gözaltı

Ankara’da ABD Büyükelçiliği önünde Gazze için protesto: “BMGK’nın Gazze Kararına İtiraz Ediyoruz”

Adana'da “Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar” programı düzenlenecek

Meteorolojiden bazı bölgeler için sağanak uyarısı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kuzey Kore’den ABD–Güney Kore tatbikatlarına sert tepki

"Bahçelievler 4. Ulusal Kitap Fuarı" Filistin temasıyla açıldı

BM’: israil’in Suriye’deki saldırıları kabul edilemez

İspanya: Filistin’de iki devletli çözümü savunuyoruz

Eskişehir'de uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı

Karadeniz'de Rusya'ya giden tankerde patlama

Zelenski'nin üst düzey yardımcısı istifa etti