• BIST 100

    17218,55%-0,18
  • DOLAR

    43,76% 0,08
  • EURO

    51,76% -0,18
  • GRAM ALTIN

    7032,99% 2,56
  • Ç. ALTIN

    11636,31% 0,68

Lider eşlerine korona mektubu: El ele verirsek bu krizi atlatırız

17 Haziran 2020, Çarşamba 09:29
17 Haziran 2020, Çarşamba 09:29
Lider eşlerine korona mektubu: El ele verirsek bu krizi atlatırız
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Lider eşlerine korona mektubu: El ele verirsek bu krizi atlatırız

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, dünya liderlerinin eşlerine Kovid-19 mektubu göndererek, yeni bir başlangıca davet etti.

Emine Erdoğan, mektubunda, “Lider eşleri olarak sizleri, Kovid-19 ile gelen farkındalığın kalıcı olması adına doğal tarım uygulamalarının yaygınlaştırıldığı, tabii kaynakların adaletli kullanımının sağlandığı, insan sağlığına bütüncül yaklaşıldığı yeni bir başlangıç için birlikte yapabileceklerimizi düşünmeye davet ediyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Kovid-19 ile mücadele ve dayanışma için dünya liderlerinin eşlerine mektup gönderdi.

Kovid-19 bize bir kez daha göstermiştir ki felaketler karşısında din, dil, ırk ve cinsiyet ayırt etmeksizin, tüm insanlık olarak eşit ve birbirine muhtaç durumdayız. O yüzden de ortak sorumluluk almak zorundayız. İnanıyorum ki el ele verirsek bu krizi bir öze dönüş yolculuğu olarak tamamlayabilir ve sürdürülebilir bir geleceğe adım atabiliriz” ifadelerini kullandı.

DAYANIŞMA VE GÜVEN

Emine Erdoğan, birçok ülkenin, bu süreçte daha içe kapalı politikalara başvurmalarının “üzücü” olduğunu belirterek “Umuyorum ki birbirimize her zaman olduğundan daha çok ihtiyaç duyduğumuz bu zorlu günler, bizlere insan-sonrası dönem teorilerinin vadettiğinin aksine, hayatta kalabilmemizin en temel dayanağının, insani değerlerimiz olduğunu hatırlatır. İnanç, fedakarlık, vefa, dostluk, dayanışma ve güven gibi” değerlendirmesini yaptı.

MEVLANA İLE SESLENDİ

Zorunlu karantina sürecinin doğadaki etkilerine dikkati çeken ve Mevlana’nın “Ümitsizliğin ardından nice ümitler vardır. Karanlığın ardından nice güneşler vardır” sözlerine de mektubunda yer veren Emine Erdoğan, şunları yazdı: “Bu karanlık günlerin sonunda, güneşin yeniden doğacağına olan inancım ve umudum tamdır. İnanıyorum ki el ele verirsek bu krizi bir öze dönüş yolculuğu olarak tamamlayabilir ve sürdürülebilir bir geleceğe adım atabiliriz.”

LİDER EŞLERİNDEN YANIT GELDİ

Emine Erdoğan’ın çağrısına lider eşleri kayıtsız kalmadı. Aralarında Belçika ve Norveç kraliçelerinin de bulunduğu birçok lider eşinden mektuba yanıt geldi. Özbekistan ve Singapur liderlerinin eşleri, Türkiye’nin yaptığı yardımlar için teşekkür etti. Singapur Başbakanı’nın eşi Ho Ching mektubunda, “Bize dünyayı koruma ve doğa ile birlikte yaşama sorumluluğumuzu hatırlatmakta haklısınız” ifadelerine yer verdi. Ho Ching, “Zamanlıca verdiğiniz destekler ve cömert yardımlarınız Singapur’da uzunca bir süre hatırlanacaktır” değerlendirmesini yaptı.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Savunma Sanayii İcra Komitesi Cumhurbaşkanlığı’nda toplandı

Gaziantep'te ilk teravih coşku ve heyecanla kılındı

WSJ: ABD, Suriye'deki tüm birliklerini çekiyor

Ramazan ayının ilk teravihi Malatya camilerinde eda edildi

Konya’da iş yerleri Ramazan boyunca sahura kadar açık olacak

Konya’da Ramazan ayının ilk teravih namazı kılındı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Ramazanda çalışanlara esneklik sağlanmalı

Mardin’de iki otomobil çarpıştı: 3’ü çocuk 6 yaralı

ABD'den İran'a yönelik olası saldırıya ilişkin yeni adım: Suudi'ye uçan radar" konuşlandırıldı

Adana’da ilk teravih heyecanı: Ramazan coşkusu ve Gazze için dualar

Konya’da işçilerin kaldığı konteynerlerde yangın

İşgalciler, Ramazan'ın ilk gününde Gazze'de 3 kişiyi şehit etti

Diyarbakırlılar teravih namazı için camilerde saf tuttu

Umut Kervanı Cizre’de Ramazan yardımlarına başladı

Ramazan ayının ilk teravihinde Cizreliler camilere akın etti

Macaristan, Ukrayna'ya dizel ihracatını askıya aldı

İstanbul'da ilk teravih heyecanı: Camiler dolup taştı

Hoş Geldin Ya Şehri Ramazan

Çocuklardan "Hoş geldin Ramazan" yürüyüşü

Bursa’da ilk teravih sevinci: Tarihi Ulu Camii dolup taştı

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz'dan Ramazan ayı mesajı

Ramazan ayının ilk teravihi eda edildi

Van'da ilk teravih namazında camiler doldu taştı

Siirt’te ilk teravih coşkusu: Camiler ailece doldu taştı

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Malazgirt’ten bugüne kardeşliğin temeli İslam’dır

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ramazan mesajı

Tarihi Bursa Ulu Cami’nde “Kul hakkından sakın” mahyası yakıldı

Bilge Gençlik Kulübü Dicle Üniversitesi'nde "Gazze ve Şehadet" programı düzenlendi

Bursa’da Ramazan denetimleri sıklaştırıldı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan Ramazan mesajı: Sofralarımızı ihtiyaç sahipleriyle paylaşalım

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Savunma Sanayii İcra Komitesi Cumhurbaşkanlığı’nda toplandı

Gaziantep'te ilk teravih coşku ve heyecanla kılındı

WSJ: ABD, Suriye'deki tüm birliklerini çekiyor

Ramazan ayının ilk teravihi Malatya camilerinde eda edildi

Konya’da iş yerleri Ramazan boyunca sahura kadar açık olacak

Konya’da Ramazan ayının ilk teravih namazı kılındı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Ramazanda çalışanlara esneklik sağlanmalı