• BIST 100

    11206,44%1,81
  • DOLAR

    42,56% 0,08
  • EURO

    49,61% 0,11
  • GRAM ALTIN

    5749,87% 0,08
  • Ç. ALTIN

    9289,24% 0,09

Mardin Artuklu Üniversitesi’nde cübbe giyme töreni

02 Haziran 2023, Cuma 23:20
02 Haziran 2023, Cuma 23:20
Mardin Artuklu Üniversitesi’nde cübbe giyme töreni
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Mardin Artuklu Üniversitesi’nde cübbe giyme töreni

Mardin Artuklu Üniversitesi’nde akademik değerlendirme ve cübbe gitme töreni düzenlendi.
Törenin açılış konuşmasını ve sunumunu Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar yaptı. 2019 yılından itibaren Mardin Artuklu Üniversitesi olarak neler yapıldığını ve gelecek 3 yılda neler yapmayı planladıklarını, kamu, özel sektör ve sivil toplum paydaşlarıyla paylaşmak istediklerini söyleyen Rektör Özcoşar, akademik değerlendirme, fahri doktora ve cübbe giyme töreninde Mardin Artuklu Üniversitesi’nin dünden bugüne fiziki ve akademik gelişim serüvenini görsel ve videolarla anlattı.
Bütün çalışmalarının ana temasının bir Artuklu Üniversitesi kimliği oluşturmak olduğunun altını çizen Özcoşar, bugün artık şehre dokunan ve şehrin dokunduğu bir üniversiteye dönüşmüş olduklarını belirtti.
Üniversite yönetiminin en belirgin özelliğinin ilişkilerin hiyerarşik değil, paydaşlık zemininde kurulması olduğunu anlatan Rektör Özcoşar, 'Yerel ve evrensel değerlerden güç alarak ilim, kültür, sanat ve teknolojide uluslararası alanda özgün, yaratıcı ve lider bir üniversite olmak vizyonuyla yollarına devam edeceğiz' dedi.
Üniversitenin artık öğrencisi, hocası ve idari çalışanları ile koca bir aile olduğunu ifade eden Özcoşar, 'Bu aile kendi içinde uyumu sağladığı gibi Mardin’de de hemen her alanda görünür ve şehre katkı sunan bir üniversite kimliğine dönüştü. MAÜ öğrencisiyle, hocasıyla bir yandan deprem çalışmalarında en önde yer alırken diğer yandan sanayi, tarım, turizm ve akla gelebilecek çok farklı sektörlerle projeler hazırlayan, iş birlikleri yapan bir üniversiteye dönüştü. Bugün artık şehirde nereye bakarsanız üniversitenin izini görmeniz mümkün. Bununla birlikte ulusal ve uluslararası alanlarda kendini ispatlamaya çalışan bir girişim ruhu da her gün biraz daha görünür hale geliyor' diye konuştu.
Sunumun ardından Vali Vekili Abdullah Demirdağ’a, Mardin Valiliği adına Rektör Özcoşar tarafından üniversite teşekkür şilti verildi.
Törende, Mardin Artuklu Üniversitesi akademik kadrosuna yeni katılan ve üniversitede görev yapıp akademik yükseliş gösteren profesör, doçent ve doktor öğretim üyelerine Rektör Özcoşar tarafından cübbe giydirildi.
Rektörlük Binası AKM salonlarında yapılan törene, Mardin Vali Vekili Abdullah Demirdağ, Rektör Prof. Dr. İbrahim Özcoşar ve çok sayıda davetli katıldı.

Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye-Macaristan Ortak Toplantısı’na ev sahipliği yaptı

Manisa'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Sisi, Libya'nın doğusundaki Hafter ile görüştü

Avustralya orman yangınlarıyla mücadele ediyor

İspanya’da domuz vebası alarmı

Japonya'da 7,2 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı yapıldı

Rusya: Zaporijya ve Donetsk'te 2 yerleşim birimi ele geçirildi

Macaristan Başbakanı Orban, Ankara’da

INSURE projesi kapsamındaki ikinci çalıştay Bursa'da gerçekleştirildi

Memur-Sen: Kamuda ücret dengesi kurulmalı, gelir adaleti sağlanmalı

Malatya’da 2 gündür kayıp olan yaşlı adam ölü bulundu

Adana’da bir haftada 10 bin 864 sürücüye işlem uygulandı

42 STK Gazze ve mazlum coğrafyalar için bir araya geldi

Adana’da asayiş uygulaması: 430 kişi yakalandı

Bursa merkezli dolandırıcılık operasyonu: 10 gözaltı

Battalgazi Belediyesi aralık ayı meclis toplantısı tamamlandı

Şanlıurfa’da 3 ilçede ruhsatsız silahlar ele geçirildi

Tunceli’de drone destekli denetimde yasa dışı avcılık yapan 3 kişi tespit edildi

Gazze'de şehit sayısı 70 bin 365'e yükseldi

Gaziantep’te dron destekli trafik denetimi: 63 bin araç sorgulandı

Yetimler Vakfı’ndan bağışçılara teşekkür mesajı

Malatya Havalimanı'nda son 11 ayda 780 bin 49 yolcuya hizmet verildi

Gaziantep'te uyuşturucu suçundan aranan hükümlü yakalandı

Rusya'da elektrikli araç satışları Kasım ayında yüzde 57 arttı

HÜDA PAR Dış İlişkiler Başkanlığı: Suriye’nin yeniden ayağa kalkması için destek olunmalı

AKİB, uzak pazarlarda ürün etki alanını genişletiyor

Filistinli doktor şehit El Burş için hukuki bir kampanya başlatıldı

Ticaret İl Müdürlüğü kasım ayı denetimlerini tamamladı

Bakan Bayraktar Macar mevkidaşı Lantos ile görüştü

İstanbul'daki uyuşturucu operasyonunda ağır yaralanan polis hayatını kaybetti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye-Macaristan Ortak Toplantısı’na ev sahipliği yaptı

Manisa'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Sisi, Libya'nın doğusundaki Hafter ile görüştü

Avustralya orman yangınlarıyla mücadele ediyor

İspanya’da domuz vebası alarmı

Japonya'da 7,2 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı yapıldı

Rusya: Zaporijya ve Donetsk'te 2 yerleşim birimi ele geçirildi