• BIST 100

    15344,11%0,58
  • DOLAR

    43,27% 0,22
  • EURO

    50,24% 0,00
  • GRAM ALTIN

    6404,59% 0,17
  • Ç. ALTIN

    10346,92% 0,00

Masum Türker, CHP'nin '128 milyar dolar' iddiasını çürüttü!

12 Nisan 2021, Pazartesi 08:58
12 Nisan 2021, Pazartesi 08:58
Masum Türker, CHP
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Masum Türker, CHP'nin '128 milyar dolar' iddiasını çürüttü!

Eski Başbakan Bülent Ecevit'in döneminde ekonomi bakanlığı yapan, 2009-2015 yılları arasında Demokratik Sol Parti genel başkanlığı görevini yürüten Masum Türker, Türk ekonomisine yönelik saldırı olduğunu ve bunun hala devam ettiğini belirtti.

YURT DIŞINDAKİ REZERVLERİN TÜRKİYE'YE GETİRİLMESİ

Ekonomi yönetiminin değiştiği o süreçte önce bakan atamalarını etkilemek için bir saldırı yapıldı. Sonrasında durum biraz değişti. Neden? Bizim yurtdışındaki rezervlerimiz Türkiye’ye getirildi. Bunun fakına varan ABD ve özellikle yabancı şirketler Türkiye'ye baskı yapmaya başladılar. İşte o baskı yapmaya başladıkları tarih de artık ekonomi yönetiminin değiştiği tarihti. Ekonomi yönetiminin değiştiği o süreçte önce bakan atamalarını etkilemek için bir saldırı yapıldı. Ama kesin bakan atamaları yapıldıktan sonra döviz kurları biraz durdu çünkü bir strateji değişikliği yapmaları gerekiyordu.

BU MİLLİ OLARAK ÖVÜNÜLECEK BİR DURUM

Devlete ait olan paraları Swap aracılığı ile Londra'ya taşıdılar. Londra'dan fiilen uçaklarla taşındı. Ben bunu takip etmişimdir ama bu milli övünülecek bir şey olduğu için bu operasyon tamamlandığı güne kadar ağzımı açmadım. Ondan sonra bazı toplantılarda söyledim Türkiye'nin bu parası geldi başarılıdır. Bu paraların geldiğini sonradan fark eden dış güçler Türkiye'de kendilerini mutemet adamı gördüklerini fırçalamıştır.

'BENCE ALBAYRAK BAŞARILIYDI'

Albayrak'ı herkes saldırıyor belki damat olduğu için saldırıyorlardı ama bence Albayrak başarılıydı, başarısız değildi. Orada ekonomiyi yönlendirmeye alışmış kişiler liderin çevresine gidip şikayet ederlerdi damat olduğu için şikayet edemiyorlardı rahatsızlık buydu ama yönetim iyiydi. Kadrolarında bir zayıflık vardı.

Türker, Türk ekonomisine yönelik saldırının arkasında başka nelerin olabileceğini de değerlendirdi: O saldırının temelinde bizim Suriye'de diğer ülkelerdeki varlığımız ve bu döviz rezervlerinin özellikle altınların Türkiye’ye getirilmiş olması dolayısıyla bize tehdit olarak kullanılamadığı için Cumhurbaşkanı ya da diğer yöneticilerin sert çıkışlarına bir eylem yapamıyorlar eskisi gibi.

CHP'YE 128 MİLYAR DOLAR TEPKİSİ

Türkiye'nin 128 milyar dolar döviz rezervi yoktu. Türkiye'nin döviz rezervi kendi sahip olduğu rezervdir. 128 milyar dolar dediğimizde yurtdışından gelmiş borç para eklendiği zaman sanki o para bizim gibi rezerv olarak belirleniyor. Halbuki döviz rezervleri artık modern anlamda ikiye ayrılarak tanımlanması gerek birincisi öz kaynaklardan oluşan rezerv ikincisi ise yabancı kaynaklardan oluşan rezerv.

KAYBOLAN REZERV YOK!

Türkiye'nin kaybolan rezervi yok. Bu hükümetin yaptığı başarılı bir iş var, bunu kimse söylemiyor. Bu yüzden de bir bakan biraz dış çevreler tarafından da hedef alındı.

Yemen'de Şayi Zindani hükümeti kurmakla görevlendirildi

Sosyal medya yasası gündemde: Dijital ebeveynlik uyarısı

Bursa’da minik öğrencinin ambulans hayali gerçeğe dönüştü

Siirt’te karne sevinci: Öğretmenden tatilde teknoloji bağımlılığı uyarısı

Şanlıurfa’da ruhsatsız silah denetimlerinde 5 şüpheliye adli işlem

Bitlis 18 köy yolunun ulaşıma açılması için çalışmalar sürüyor

Millî Savunma Bakanı Güler, ABD Büyükelçisi Barrack’ı kabul etti

Bakan Tekin’den ara tatile ilişkin açıklama

Kolik hastalık değil, geçici bir süreç

Antarktika’da “Buz Hafızası”: Dünya atmosferinin tarihi donmuş kasada korunacak

Batman Vali Canalp: Bu karneler hepimizin

BM'den Sudan'da gıda yardımlarının iki ay içinde tükeneceği uyarısı

İlk yardımda yaş engel değil: 68 yaşındaki Naciye Budak örnek oldu

Uzm. Dt. Demir: Çocuklarda diş fırçalama alışkanlığında ebeveynler belirleyici

Merkez Bsı ocak ayı piyasa katılımcıları anketini yayımladı

Bursa’da karne sevinci: 700 bin öğrenci tatile çıktı

Afganistanlı iş insanı Dr. Hayatullah Atid’den HAKSİAD’a ziyaret

Malatya'da ruhsatsız silah operasyonunda 3 kişi yakalandı

Şırnak'ta Kırk Hadis-i Şerif Ezberleme Yarışması'nda dereceye girenler ödüllendirildi

Bakan Tekin Ağrı'da öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu

Güney Kore’nin eski devlet başkanı 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı

İmam Hatipli öğrenciler: Aldığımız takdir belgesinin asıl sahibi Gazzeli kardeşlerimizdir

2025'te trafikte kaydı silinen araç sayısı arttı

Dark web listelerinde yer alan bilgiler için kritik uyarı

Konya’da KOSKİ tarihinin en büyük yatırımı için süreç başladı

Kasım 2025’te ücretli çalışan sayısı yıllık bazda arttı

Orta-yüksek ve yüksek teknolojili ihracat 112 milyar doları aştı

İstanbul merkezli 5 ilde tefecilik operasyonu: 9 gözaltı

Konya'da "Mirâciye" 100 yıl sonra Mevlânâ Türbesi’nde yeniden yankılandı

Muş’ta silah operasyonu: 4 şüpheli gözaltına alındı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Yemen'de Şayi Zindani hükümeti kurmakla görevlendirildi

Sosyal medya yasası gündemde: Dijital ebeveynlik uyarısı

Bursa’da minik öğrencinin ambulans hayali gerçeğe dönüştü

Siirt’te karne sevinci: Öğretmenden tatilde teknoloji bağımlılığı uyarısı

Şanlıurfa’da ruhsatsız silah denetimlerinde 5 şüpheliye adli işlem

Bitlis 18 köy yolunun ulaşıma açılması için çalışmalar sürüyor

Millî Savunma Bakanı Güler, ABD Büyükelçisi Barrack’ı kabul etti