-
BIST 100
16262,74%0,06
-
DOLAR
44,21% 0,06
-
EURO
51,11% 0,19
-
GRAM ALTIN
7088,58% -0,33
-
Ç. ALTIN
11553,96% -0,29
Masum Türker, CHP'nin '128 milyar dolar' iddiasını çürüttü!
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Masum Türker, CHP'nin '128 milyar dolar' iddiasını çürüttü!
Eski Başbakan Bülent Ecevit'in döneminde ekonomi bakanlığı yapan, 2009-2015 yılları arasında Demokratik Sol Parti genel başkanlığı görevini yürüten Masum Türker, Türk ekonomisine yönelik saldırı olduğunu ve bunun hala devam ettiğini belirtti.
YURT DIŞINDAKİ REZERVLERİN TÜRKİYE'YE GETİRİLMESİ
Ekonomi yönetiminin değiştiği o süreçte önce bakan atamalarını etkilemek için bir saldırı yapıldı. Sonrasında durum biraz değişti. Neden? Bizim yurtdışındaki rezervlerimiz Türkiye’ye getirildi. Bunun fakına varan ABD ve özellikle yabancı şirketler Türkiye'ye baskı yapmaya başladılar. İşte o baskı yapmaya başladıkları tarih de artık ekonomi yönetiminin değiştiği tarihti. Ekonomi yönetiminin değiştiği o süreçte önce bakan atamalarını etkilemek için bir saldırı yapıldı. Ama kesin bakan atamaları yapıldıktan sonra döviz kurları biraz durdu çünkü bir strateji değişikliği yapmaları gerekiyordu.
BU MİLLİ OLARAK ÖVÜNÜLECEK BİR DURUM
Devlete ait olan paraları Swap aracılığı ile Londra'ya taşıdılar. Londra'dan fiilen uçaklarla taşındı. Ben bunu takip etmişimdir ama bu milli övünülecek bir şey olduğu için bu operasyon tamamlandığı güne kadar ağzımı açmadım. Ondan sonra bazı toplantılarda söyledim Türkiye'nin bu parası geldi başarılıdır. Bu paraların geldiğini sonradan fark eden dış güçler Türkiye'de kendilerini mutemet adamı gördüklerini fırçalamıştır.
'BENCE ALBAYRAK BAŞARILIYDI'
Albayrak'ı herkes saldırıyor belki damat olduğu için saldırıyorlardı ama bence Albayrak başarılıydı, başarısız değildi. Orada ekonomiyi yönlendirmeye alışmış kişiler liderin çevresine gidip şikayet ederlerdi damat olduğu için şikayet edemiyorlardı rahatsızlık buydu ama yönetim iyiydi. Kadrolarında bir zayıflık vardı.
Türker, Türk ekonomisine yönelik saldırının arkasında başka nelerin olabileceğini de değerlendirdi: O saldırının temelinde bizim Suriye'de diğer ülkelerdeki varlığımız ve bu döviz rezervlerinin özellikle altınların Türkiye’ye getirilmiş olması dolayısıyla bize tehdit olarak kullanılamadığı için Cumhurbaşkanı ya da diğer yöneticilerin sert çıkışlarına bir eylem yapamıyorlar eskisi gibi.
CHP'YE 128 MİLYAR DOLAR TEPKİSİ
Türkiye'nin 128 milyar dolar döviz rezervi yoktu. Türkiye'nin döviz rezervi kendi sahip olduğu rezervdir. 128 milyar dolar dediğimizde yurtdışından gelmiş borç para eklendiği zaman sanki o para bizim gibi rezerv olarak belirleniyor. Halbuki döviz rezervleri artık modern anlamda ikiye ayrılarak tanımlanması gerek birincisi öz kaynaklardan oluşan rezerv ikincisi ise yabancı kaynaklardan oluşan rezerv.
KAYBOLAN REZERV YOK!
Türkiye'nin kaybolan rezervi yok. Bu hükümetin yaptığı başarılı bir iş var, bunu kimse söylemiyor. Bu yüzden de bir bakan biraz dış çevreler tarafından da hedef alındı.
BAB-GED’ den Ramazan Bayramı mesajı
Elektrikli araçlar seyir halindeyken şarj olacak projede başarı sağlandı
Cansuyu’ndan Halep’e Ramazan Desteği: 300 Bin Ekmek ve 2 TIR Giysi Dağıtıldı
HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin: Daha özgür ve huzurlu bayramlar için dua edelim
BM: İran savaşı sürerse küresel açlık şiddetlenecek
Beyaz et, yumurta, nohut ve kuru fasulye ihracatı sınırlandırıldı
Keşm Adası neden hedefte? Hürmüz'de kritik düğüm
İşgal rejimi Batı Şeria’da çoğu esir eşi 16 kadını alıkoydu
Müftü Yardımcısı Kiraz: Kabirler yaşayanlar için ibret vesilesidir
Kastamonu’da denizlerde fırtına uyarısı
Çarşı ve pazarlarda bayram bereketi ve yoğunluğu yaşanıyor
Avrupa, Trump'ın yardım çağrısını neden reddetti?
Endonezya, artan riskler nedeniyle Gazze’ye asker gönderme planını erteledi
Niğde’de uyuşturucu operasyonu: 4 kişi tutuklandı
Kayseri’de 214 kilogram uyuşturucu hap ele geçirildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı
Batman'da nesli tehlike altındaki toy kuşu kameralara yansıdı
Buşehr Nükleer Santrali'ne füze saldırısı: Uluslararası Atom Ajansı'ndan uyarı
Yeşilyurt'ta bayram öncesi temizlik seferberliği
Müftü Durmuş: Ramazan bir mekteptir, asıl olan sonrasını koruyabilmektir
Batman'da otel odasına narkotik baskını
Afyonkarahisar’da aranan 20 kişi yakalandı
Gaziantep'te 40 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
TÜİK dış ticaret endekslerini açıkladı: İhracat birim değeri arttı, miktar azaldı
Tarımsal girdi fiyat endeksi açıklandı: Yıllık artış yüzde 30,59
Şanlıurfa’da tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü: 3 yaralı
Siyonist rejim Lübnan'ın başkentinde bir binayı yerle bir etti
DMM dolandırıcılık mesajlarına karşı uyardı
Bakan Fidan Riyad’daki toplantıya katılacak
İran'ın misillemesi siyonist rejime zor bir gece yaşattı
Yükleniyor






