• BIST 100

    10565,74%-0,59
  • DOLAR

    42,17% -0,01
  • EURO

    49,02% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5558,99% -1,71
  • Ç. ALTIN

    9196,59% -3,17

Memurlar için yeni dönem başlıyor! Kamuda devrim gibi yenilik

29 Haziran 2021, Salı 09:18
29 Haziran 2021, Salı 09:18
Memurlar için yeni dönem başlıyor! Kamuda devrim gibi yenilik
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Memurlar için yeni dönem başlıyor! Kamuda devrim gibi yenilik

Türkiye, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçtikten sonra kamu yönetimi sisteminde ve kamu personel rejiminde de önemli değişiklikler yaşanmaya başlandı. Hükümette yaşanan hızlı ve etkin karar alma süreçleri ile dinamik yapı kamunun tüm birimlerine böylece aktarılmış olacak. Bu yönde devrim niteliğinde değişiklikler de bir bir hayata geçiriliyor. Bunlardan birisi de Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi oldu. Daha önce Başbakanlık sisteminde bulunan Devlet Personel Başkanlığı'nın kapanması ile İnsan Kaynakları Ofisi'nin önemi de bir kez daha artmış oldu.

Bu ofisle ilgili kararnamede görevler şöyle sıralanmıştı…

a) Türkiye'nin insan kaynakları envanterini çıkarmak ve ihtiyaç duyulan alanlarda yetenek gelişim faaliyetlerini yürütmek. b) Türkiye'nin vizyonu, hedefleri ve öncelikleri doğrultusunda insan kaynağının geliştirilmesini sağlamaya yönelik projeler üretmek. c) Özel yeteneklerin keşfini sağlamak ve yetenek yönetimi projelerini yürütmek. ç) Politika kurullarının öncelediği alanlarda küresel düzeyde insan kaynağının tespitini yaparak milli projelere kazandırılmasını sağlamak. d) Kamuda kariyer yönetimi, performans yönetimi ve diğer modern insan kaynağı yönetim modellemelerinin hayata geçirilmesi için projeler geliştirmek.

e) Kamu istihdamında liyakat ve yetkinliğin artırılması için gerekli projeleri üretmek ve çalışmalar yapmak. f) Verimliliğin artırılması için insan kaynakları planlamasına yönelik çalışmalar yapmak. g) Cumhurbaşkanınca verilen diğer görevleri yapmak.

YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

Şimdi kamu kurumlarının tamamında İnsan Kaynakları sistemi devreye sokulacak. İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığınca hazırlanan ve üzerinde çalışılan taslak düzenlemeye göre kamuda yenilikler bir bir devreye alınacak. İnsan Kaynakları Ofisi tüm bakanlıklar ve kamu kurumları için çerçeve insan kaynakları yapısı öngören taslak hazırladı. Hazırlanan taslağın sosyal taraflara memur sendikalarına ve bakanlıklara görüşe açılması bekleniyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı öngörülen insan kaynakları yapısında maliyet hesaplaması yapması bekleniyor.

İŞTE O YENİLİKLER

Bu taslağa göre yeniliklerden bazıları şöyle gerçekleşecek:

*Tüm bakanlıklarda eğitim yetenek ve kariyer yönetimi, daire başkanlığı, özlük işleri daire başkanlığı, mevzuat ve disiplin işleri daire başkanlığı, yönetim hizmetleri daire başkanlığı, atama daire başkanlığı gibi birimler kurulacak.

*Bu birimlerin altında iş analizi müdürlükleri, 'yönderlik' müdürlükleri kurulacak


*Tüm bakanlıklarda bulunan ve o bakanlığın merkez ve taşra teşkilatındaki çalışanların bağlı bulunduğu Personel Genel Müdürlüğü'nün adı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü olarak değiştiriliyor. Böylece personelle ilgili tüm süreçlerin takip edildiği, özlük işlerinin yapıldığı, varsa sendikalarla olan ilişkilerin yürütüldüğü bu birimler yeni adlarıyla daha etkin ve kapsamlı birer birim haline getirilecek. Kamu personelinin daha verimli çalışması, kamu hizmetinin daha kaliteli sunulması, hem hizmet alanın hem de hizmet verenin daha mutlu olduğu bir sistem de getirilmiş olacak. Böylece Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ndeki etkin ve hızlı karar süreçleri ve kamu hizmeti tabana da yayılmış olacak.

*Bakanlıkların dışındaki bağımsız başkanlık ve genel müdürlüklerde ise yeni sistem farklı şekilde devreye girecek. Bu kurumlarda bulunan 'Personel Daire Başkanlığı'nın adı 'İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı' olarak değiştirilerek yeniden yapılandırılacak.

* Üniversitelerdeki 'Personel Daire Başkanlığı'nın adı 'İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı' olarak değişecek.

 

Hudut hattında 68 kilo 852 gram uyuşturucu ele geçirildi

Ukrayna ve Yunanistan'dan gaz anlaşması

Hindistan'da taş ocağında göçük: 1 ölü, 15 kayıp

Çin'e ait bombardıman uçakları Güney Çin Denizi'nde devriye uçuşu yaptı

Kongo'da sağlık merkezine silahlı saldırı: 20 ölü

Park halindeki otomobil alev aldı

Gazze’de ateşkese rağmen can kayıpları artıyor: Son 72 saatte 17 şehit

Güneydoğu'da 10 ayda 2,9 milyar dolarlık hububat ihracatı yapıldı

Siirt’te karayoluna çok sayıda kaya düştü: Facianın eşiğinden dönüldü

Kubbe Dağı beyaza büründü

Asırlara meydan okuyan kalaycı ustası Deveci, 4'üncü kuşak olarak sanatını devam ettiriyor

Gaziantep'te 16 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

İşgalciler, Filistinlilere ait 135 zeytin ağacını kökünden söktü

Siirt’te kar yağışı etkili oldu: Mahsur kalan araçlar kurtarıldı

Muğla’da orman yangını

Bakan Tekin'den Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne ziyaret

Siirt’te kayganlaşan yolda otomobil devrildi: 1 yaralı

HÜDA PAR Cizre İlçe Başkanı Gözüngül: Cizre halkı hizmet beklerken çileye mahkûm edildi

Güven kaybı siyonistleri göçe zorluyor: On binler işgal topraklarından ayrıldı

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Emiroğlu, muhtarlarla bir araya geldi

Şanlıurfa’da inşaat çöktü: 1 ölü, 3 kişi kurtarıldı

Dünya Sağlık Örgütü: Gazze'de 900 hasta, tıbbi tahliye gecikmesi nedeniyle hayatını kaybetti

Yahudi çeteler Filistinlilerin araçlarını tahrip etti

Ramallah girişinde kısıtlama: Siyonist rejim Atara kapısını kapattı

Kabine yarın Beştepe’de toplanacak

Siyonist rejim saldırısının ardından 3 şehidin cenazesi enkaz altından çıkarıldı

Metro tünelleri olağanüstü durumlarda 1,4 milyon kişiyi barındırabilecek

İşçi ve işveren gözüyle asgari ücret, artan masraflar ve beklentiler

Yetimler Vakfı Siirt’te yetimleri unutmadı

Venezuela'da seferberlik: Maduro'dan ABD'nin "sömürgeci yaklaşımına" sert uyarı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Hudut hattında 68 kilo 852 gram uyuşturucu ele geçirildi

Ukrayna ve Yunanistan'dan gaz anlaşması

Hindistan'da taş ocağında göçük: 1 ölü, 15 kayıp

Çin'e ait bombardıman uçakları Güney Çin Denizi'nde devriye uçuşu yaptı

Kongo'da sağlık merkezine silahlı saldırı: 20 ölü

Park halindeki otomobil alev aldı

Gazze’de ateşkese rağmen can kayıpları artıyor: Son 72 saatte 17 şehit