• BIST 100

    17330,64%1,16
  • DOLAR

    43,71% -0,04
  • EURO

    51,86% -0,13
  • GRAM ALTIN

    6997,45% -1,10
  • Ç. ALTIN

    11672,76% -0,70

Memurun fazla mesai ücreti belli oldu

22 Ekim 2020, Perşembe 20:30
22 Ekim 2020, Perşembe 20:30
Memurun fazla mesai ücreti belli oldu
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Memurun fazla mesai ücreti belli oldu

Devlet memurlarının saat başına fazla mesai ücretleri, yeni yılda 14 kuruş artarak 2 lira 40 kuruşa yükselecek.

AA muhabirinin, 2021 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi verilerinden derlediği bilgiye göre, memurların saat başı fazla çalışma ücreti, yeni yılda yüzde 6,19 artacak. 2 lira 26 kuruş olan saat başı fazla mesai ücreti, 1 Ocak 2021'den itibaren 2 lira 40 kuruş olarak uygulanacak.

Bakanlıkların özel kalem müdürlüklerinde çalışan personele ve makam şoförlerine ayda 90 saati, genel müdürlüklerin merkez teşkilatlarında görevli şoförlere de 60 saati geçmemek üzere yeni yılda 2,39 lira yerine 2,54 lira fazla mesai ücreti ödenecek.
Her makam için aylık toplam 450 saati geçmemek kaydıyla kurul başkanı (bakanlıklar), genel müdür ve daha üst birim yöneticileri, strateji geliştirme başkanı, vali, general ve amiral rütbesini haiz olmak kaydıyla Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, kuvvet komutanlıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığındaki daire başkanı ve daha üst birimlerin yöneticileri, rektör, büyükşehir ve il belediye başkanlarıyla çalışan personel de yine ayda 90 saati geçmemek üzere saat başına 2,54 lira fazla çalışma ücreti alacak.

DİĞER FAZLA MESAİ ÜCRETLERİ

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne ve üniversitelere bağlı yurtlarda görev yapan personelden gerçekleştirdikleri fazla çalışma karşılığında kendilerine izin verilme imkanı bulunmayanlara da ayda 90 saati aşmamak kaydıyla yeni yılda 2,40 lira ek çalışma ücreti ödemesi yapılacak.

Mesleki ve teknik eğitim bölgesinde yer alan meslek yüksekokullarıyla ilişkilendirilen ve teknik ortaöğretim kurumlarında görev yapan Milli Eğitim Bakanlığı idari personeline, yasal çalışma saatinin bitiminden sonra fiilen yaptıkları fazla mesai için ayda 100 saati geçmemek kaydıyla saat başına 4,14 lira ödemede bulunulacak.

YURT İÇİ GÜNDELİKLER

Harcırah Kanunu uyarınca verilecek yurt içi gündelik ve tazminat tutarları da belirlendi. Yeni yılda TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanı yardımcılarına ödenecek yurt içi gündelik tutarı 73,25 liradan 80,50 liraya çıkacak.

Anayasa Mahkemesi Başkanı, bakanlar, Genelkurmay Başkanı, milletvekilleri, kuvvet komutanları, Jandarma Genel Komutanı, Sahil Güvenlik Komutanı, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı, TBMM Genel Sekreteri, orgeneraller, oramiraller, Yargıtay, Danıştay, Uyuşmazlık Mahkemesi ve Sayıştay başkanları, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, Danıştay Başsavcısı, Diyanet İşleri ve Yükseköğretim Kurulu başkanlarının yurt içi gündeliği de 66,85 liradan 73,50 liraya yükselecek.

Yurt içi gündelik tutarı, ek göstergesi 8000 ve daha yüksek kadrolarda bulunan memurlar için 61,65 liraya çıkacak. En alt kademedeki memura ise 46,35 lira ödenecek.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

AB'den işgal rejimine Batı Şeria çağrısı: İlhak kararı BM kararları ve iki devletli çözüme aykırı

Hakkari’de avda yakalanan kişiye para cezası uygulandı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ürdün Dışişleri Bakanı es-Safedi ile görüştü

Mersin Üniversitesi’nde Gazze’ye destek için kermes düzenlendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Etiyopya'ya gidiyor

STK'lardan mazlum coğrafyalara 5 tırlık insani yardım

Mersin’de güvenlik ve asayiş değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi

Mersin için kuvvetli yağış uyarısı

DMM, büyükbaş hayvan verilerine yönelik “hayalet artış” iddialarını yalanladı

Malatya Büyükşehir Belediyesinden engellilere EKPSS desteği

Malatya'da 5 milyon 600 bin TL'lik dolandırıcılık son anda engellendi

Mardin halkı: İki yıldır bitmeyen altyapı çalışmaları nedeniyle yollar köstebek yuvasına döndü

HÜDA PAR’dan Bangladeş seçimlerine ilişkin tebrik mesajı

HAKSİAD Elazığ Şube Başkanı Karamazı’dan "Ramazan" mesajı

Gaziantep'te Ramazan ayı öncesi denetim

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Bölgemizde güç birlikleri oluşturmalıyız

Esnaftan Ramazan öncesi taze ve güvenilir ürün uyarısı

Kütahya Umut Kervanı'ndan onlarca aileye Ramazan yardımı

Rusya 12 yerleşim birimini ele geçirdiğini duyurdu

Umut Kervanından ramazan ayı öncesi "iyilik" çağrısı

Müftü Bekiroğlu: Ramazan Müslümanlar için her yönüyle rahmet ve bereket ayıdır

İmam hatipliler kendi roket kartını tasarlayıp üretti

İran Dışişleri Bakanı, Cenevre'de UAEA direktörüyle görüştü

Malatya'da camiler ramazan ayına hazırlanıyor

Zonguldak'ta maden ocağında göçük: 4 işçi mahsur kaldı

Batman'da trafo yangını

Diyarbakır'daki taksiciler büyükşehir belediyesi önünde eylemde

Ramazan Ayı: Paylaştıkça Çoğalan Rahmet, Birleştikçe Güçlenen Kardeşlik

Gaziantep'te kural ihlali yapan motosiklet sürücülerine 115 bin TL ceza

Rusya'da çatıdan düşen kar nedeniyle 9 kişi hayatını kaybetti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


AB'den işgal rejimine Batı Şeria çağrısı: İlhak kararı BM kararları ve iki devletli çözüme aykırı

Hakkari’de avda yakalanan kişiye para cezası uygulandı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ürdün Dışişleri Bakanı es-Safedi ile görüştü

Mersin Üniversitesi’nde Gazze’ye destek için kermes düzenlendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Etiyopya'ya gidiyor

STK'lardan mazlum coğrafyalara 5 tırlık insani yardım

Mersin’de güvenlik ve asayiş değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi