• BIST 100

    16345,82%-0,38
  • DOLAR

    43,60% 0,16
  • EURO

    51,57% 0,37
  • GRAM ALTIN

    6942,61% 3,13
  • Ç. ALTIN

    11654,37% 0,11

Merdiven altı üretim tesislerinde üretilen bağışıklık güçlendiriciler tehlike saçıyor!

12 Mart 2021, Cuma 14:27
12 Mart 2021, Cuma 14:27
Merdiven altı üretim tesislerinde üretilen bağışıklık güçlendiriciler tehlike saçıyor!
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Merdiven altı üretim tesislerinde üretilen bağışıklık güçlendiriciler tehlike saçıyor!

Koronavirüs salgını sonrasında bağışıklık güçlendirici ürünlere talep arttı. Özellikle propolis ürünlerini kullanım sayısı artınca, merdiven altı diye tabir edilen hiçbir üretim tesisi olmayan firmalarda türemeye başladı. Ürünleri farklı yerlerden toplayarak üzerine etiket koyarak satışa sunulan faydalı olarak bilinen ürünlerin aslında zararlı olduğunu belirten Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş, vatandaşların ürünleri aldıkları firmalara dikkat etmesi gerektiğini belirtti. 

Koronavirüsle birlikte böbrek hastalıkları da artışa geçti!


 
Ürünlerin kalitesi ve içeriği çok önemli

Arı ürünlerinin faydasından bahseden Dr. Halil İbrahim Uğraş, geleneksel tıp ürünlerini alan vatandaşların satın alırken bazı parametrelere dikkat etmesi gerektiğini ürün alındıktan sonra gelişi güzel kullanılmaması gerektiğini belirtti. Prof. Dr. Uğraş, “Arı ürünleri genelde geleneksel tıp ürünlerine bir fayda sağlayıcı olarak görüyoruz. Ama bu fayda sağlama etkisini kullanırken çok dikkatli olmak gerekiyor. Geleneksel tıp kadim bir bilgiye dayanıyor. İnsanların binlerce yıldır kullanım becerilerinden yola çıkarak hangi hastalıklara iyi geldiği veya hastalıkları önlemede nasıl faydalanacağımız ile ilgili bu bilgiler insanoğlu tarafından geliştirilmiştir. Özellikle Korona virüs döneminde bu geleneksel tıp ürünleri arı ürünlerinin kullanım miktarı devasa boyutlara ulaşmıştır. Bu noktada yalnız dikkat edilmesi gereken en önemli husus bu ürünlerin kalitesi ve içeriğidir. İnsanlar bu ürünleri kullanırken gelişi güzel bir şekilde kullanmamaları gerekiyor. Satın alırken de gelişi güzel bir şekilde satın almamaları gerekiyor” dedi. 
 
Tüketilen ürünlere dikkat edilmeli

Korona virüs salgını sonrasında bağışıklık ürünlerine vatandaşların taleplerinin arttığını belirten Prof. Dr. Uğraş, vatandaşların ne yediğine ve ne içtiğine dikkat etmesi gerektiğini belirterek, 'Bağışıklık ürünlerine çokta ihtiyacımız olan bu günlerde bu ürünleri alırken gerçekten dikkat etmemiz gerekiyor. Bu ürünler gerçekten faydalı mı değil mi hangi kalite parametrelerine göre test edilip analiz edilmiş bunları mutlaka araştırmamız gerekiyor. Yani ne yediğimize ne içtiğimize dikkat edip hangi analiz süreçlerinden bilimsel araştırmalarından geçtiğini mutlaka irdeleyip satın almamız gerekir. Yoksa çocuklarımıza ailemize faydalı olacağımıza zarar verici maddeleri kendi elimiz ile yedirmiş oluruz” diye konuştu.  
 
Koronavirüs salgınında geleneksel tıp ürünlerinin ticaret hacmi 100 milyar doları geçti

Geleneksel tıp ürünlerinin korona virüs salgını sonrasında Dünya genelinde ticaret hacminin 100 milyar doları geçtiğini belirten Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş, “Geleneksel tıp ürünlerinin ticaret hacmi Dünya’da 100 milyar doların üzerinde ve bu kadar büyük bir ticaret hacmine sahip olan ürünler pazarında gerçekten işini layıkı ile yapan bazı firmalar olduğu gibi merdiven altı üretim yapan hiçbir üretim tesisi olmayan sadece formülasyona oradan buradan toplama ürünleri alıp paketlettirerek merdiven altında üretim yapan yerlere halkımızın dikkat etmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Bitlis’te Siyer Yarışması yoğun katılımla gerçekleştirildi

Yüzyılın Konut Projesi'nde 7 ilin kura tarihi açıklandı

İtalya'da çığ: 4 ölü

Siirt’te çocuklar ellerinden tutularak Siyer Yarışması'na getirildiler

Batman'da "Umre Ödüllü Siyer Yarışması" büyük ilgi gördü

Refah Sınır Kapısı hasta tahliyesi ve insani yardımlar için yeniden açıldı

Viranşehir'de Siyer Yarışmasına yoğun ilgi

Yaçin: Peygamberimizin hayatını okuyan bir toplum, geleceğe yön verecek ve istikbali aydınlık bir toplum olacaktır

İstanbul'da 30 bini aşkın kişi "Siyer Yarışması"na katıldı

ABD’den işgal rejimi şirketiyle 210 milyon dolarlık misket bombası anlaşması

Gaziantep'te 28 yıl hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

Çin'de fabrika patlaması: 8 ölü

Gaziantep'te 18 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

Ankara'da Siyer Yarışması heyecanı yaşandı

Siyer sevdası engel tanımadı, kırık ayağıyla Siyer Yarışmasına girdi

BA-MED’den Esnaf ve Sanatkârlar Odası’na Ziyaret

Bursa’da Siyer Yarışması başladı

Barış Kurulu, ilk zirvesini 19 Şubat'ta yapmayı planlıyor

Mardin’de soluk borusuna cisim kaçan çocuk hayatını kaybetti

Diyarbakır'da siyer yarışması başladı

Mardin’de Siyer Yarışması heyecanı 12 bini aşkın katılımcıyla başladı

HÜDA PAR Mardin’de “Ana Dilimi Seçiyorum” paneli düzenledi

Türkiye geneli yapılan Siyer Yarışması başladı

Sahte plakalı çalıntı araç operasyonunda 2 kişi gözaltına alındı

Afganistan'da ısınmak için kullanılan tüp patladı: 8 ölü

Kırmızı bültenle aranan 15 suçlu Türkiye’ye getirildi

Kudüs ve Ramallah'ta siyonist saldırılar

Batman Sera Organize Tarım Bölgesi uluslararası yatırımcıların ilgi odağında

Uzmanlar uyardı: Az sigara içmek de güvenli değil

Gaziantep’te Siyer-i Nebi yarışmasına binlerce kişi katılacak

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bitlis’te Siyer Yarışması yoğun katılımla gerçekleştirildi

Yüzyılın Konut Projesi'nde 7 ilin kura tarihi açıklandı

İtalya'da çığ: 4 ölü

Siirt’te çocuklar ellerinden tutularak Siyer Yarışması'na getirildiler

Batman'da "Umre Ödüllü Siyer Yarışması" büyük ilgi gördü

Refah Sınır Kapısı hasta tahliyesi ve insani yardımlar için yeniden açıldı

Viranşehir'de Siyer Yarışmasına yoğun ilgi