• BIST 100

    14915,65%1,02
  • DOLAR

    43,12% 0,21
  • EURO

    50,20% -0,08
  • GRAM ALTIN

    6245,46% 0,83
  • Ç. ALTIN

    10147,72% 0,77

Merdiven altı üretim tesislerinde üretilen bağışıklık güçlendiriciler tehlike saçıyor!

12 Mart 2021, Cuma 14:27
12 Mart 2021, Cuma 14:27
Merdiven altı üretim tesislerinde üretilen bağışıklık güçlendiriciler tehlike saçıyor!
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Merdiven altı üretim tesislerinde üretilen bağışıklık güçlendiriciler tehlike saçıyor!

Koronavirüs salgını sonrasında bağışıklık güçlendirici ürünlere talep arttı. Özellikle propolis ürünlerini kullanım sayısı artınca, merdiven altı diye tabir edilen hiçbir üretim tesisi olmayan firmalarda türemeye başladı. Ürünleri farklı yerlerden toplayarak üzerine etiket koyarak satışa sunulan faydalı olarak bilinen ürünlerin aslında zararlı olduğunu belirten Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş, vatandaşların ürünleri aldıkları firmalara dikkat etmesi gerektiğini belirtti. 

Koronavirüsle birlikte böbrek hastalıkları da artışa geçti!


 
Ürünlerin kalitesi ve içeriği çok önemli

Arı ürünlerinin faydasından bahseden Dr. Halil İbrahim Uğraş, geleneksel tıp ürünlerini alan vatandaşların satın alırken bazı parametrelere dikkat etmesi gerektiğini ürün alındıktan sonra gelişi güzel kullanılmaması gerektiğini belirtti. Prof. Dr. Uğraş, “Arı ürünleri genelde geleneksel tıp ürünlerine bir fayda sağlayıcı olarak görüyoruz. Ama bu fayda sağlama etkisini kullanırken çok dikkatli olmak gerekiyor. Geleneksel tıp kadim bir bilgiye dayanıyor. İnsanların binlerce yıldır kullanım becerilerinden yola çıkarak hangi hastalıklara iyi geldiği veya hastalıkları önlemede nasıl faydalanacağımız ile ilgili bu bilgiler insanoğlu tarafından geliştirilmiştir. Özellikle Korona virüs döneminde bu geleneksel tıp ürünleri arı ürünlerinin kullanım miktarı devasa boyutlara ulaşmıştır. Bu noktada yalnız dikkat edilmesi gereken en önemli husus bu ürünlerin kalitesi ve içeriğidir. İnsanlar bu ürünleri kullanırken gelişi güzel bir şekilde kullanmamaları gerekiyor. Satın alırken de gelişi güzel bir şekilde satın almamaları gerekiyor” dedi. 
 
Tüketilen ürünlere dikkat edilmeli

Korona virüs salgını sonrasında bağışıklık ürünlerine vatandaşların taleplerinin arttığını belirten Prof. Dr. Uğraş, vatandaşların ne yediğine ve ne içtiğine dikkat etmesi gerektiğini belirterek, 'Bağışıklık ürünlerine çokta ihtiyacımız olan bu günlerde bu ürünleri alırken gerçekten dikkat etmemiz gerekiyor. Bu ürünler gerçekten faydalı mı değil mi hangi kalite parametrelerine göre test edilip analiz edilmiş bunları mutlaka araştırmamız gerekiyor. Yani ne yediğimize ne içtiğimize dikkat edip hangi analiz süreçlerinden bilimsel araştırmalarından geçtiğini mutlaka irdeleyip satın almamız gerekir. Yoksa çocuklarımıza ailemize faydalı olacağımıza zarar verici maddeleri kendi elimiz ile yedirmiş oluruz” diye konuştu.  
 
Koronavirüs salgınında geleneksel tıp ürünlerinin ticaret hacmi 100 milyar doları geçti

Geleneksel tıp ürünlerinin korona virüs salgını sonrasında Dünya genelinde ticaret hacminin 100 milyar doları geçtiğini belirten Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş, “Geleneksel tıp ürünlerinin ticaret hacmi Dünya’da 100 milyar doların üzerinde ve bu kadar büyük bir ticaret hacmine sahip olan ürünler pazarında gerçekten işini layıkı ile yapan bazı firmalar olduğu gibi merdiven altı üretim yapan hiçbir üretim tesisi olmayan sadece formülasyona oradan buradan toplama ürünleri alıp paketlettirerek merdiven altında üretim yapan yerlere halkımızın dikkat etmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

Manisa’da sabaha karşı art arda depremler

Siyonist Yahudiler Filistinlilere ait 200 küçükbaş hayvanı çaldı

Meteoroloji'den denizlerde fırtına uyarısı

Yemen’de Ensarullah Hareketine karşı Yüksek Askeri Komite kuruldu

Yeni dolandırıcılık yöntemi: Mobil oyunlara dikkat!

Aralık 2025, Türkiye'de son 30 yılın en sıcak ayı oldu

HAKSİAD Ankara Şubesi açıldı

Fas'ta 1386 kişi kraliyet affından yararlandı

Fırtına nedeniyle bazı feribot seferleri iptal edildi

68 il için sarı kodlu uyarı: Kuvvetli yağış, fırtına ve çığ riski

Doğu Türkistan'da gazeteci olmak: Zulmü görüyor ama duyuramıyorlar

İstanbul'da şiddetli yağmur ve rüzgâr etkili oldu

Arjantin'de orman yangınları kontrol altına alınamıyor: Binlerce hektar alan küle döndü

ABD'de polise tepki olarak düzenlenen gösterilerde onlarca gözaltı

Aksaray'da feci kaza: 6 yaralı

Rusya'dan Ukrayna'ya NATO uyarısı

Avustralya'da orman yangınlarında 300 bin hektarlık alan yandı

Malatya'da rezerv alanlar istişare toplantısı yapıldı

Petro: ABD bölgeyi işgal etmek için uyuşturucuyu bahane olarak kullanıyor

Diyarbakır'da gizli buzlanma zincirleme trafik kazasına yol açtı

Diyarbakır'da kontrolden çıkan tır yoldan çıktı

Konya'da trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı

Endonezya'dan uygunsuz içerikler nedeniyle Grok'a erişim engeli

Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı

Şanlıurfa'da bir evde tüp patlaması: 3 ölü, 4 yaralı

Feribot seferlerine fırtına engeli

Lübnan: 500 binden fazla Suriyeli ülkelerine geri döndü

Venezuela: ABD'li yetkililer diplomatik ilişkilerin yeniden tesis edilmesi için Caracas'ta

ANFİDAP’tan Gazze’de şehit edilen gazeteciler için anlamlı etkinlik

Rusya, Ukrayna'nın enerji tesislerini vurdu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Manisa’da sabaha karşı art arda depremler

Siyonist Yahudiler Filistinlilere ait 200 küçükbaş hayvanı çaldı

Meteoroloji'den denizlerde fırtına uyarısı

Yemen’de Ensarullah Hareketine karşı Yüksek Askeri Komite kuruldu

Yeni dolandırıcılık yöntemi: Mobil oyunlara dikkat!

Aralık 2025, Türkiye'de son 30 yılın en sıcak ayı oldu

HAKSİAD Ankara Şubesi açıldı