• BIST 100

    16756,22%0,21
  • DOLAR

    43,63% 0,09
  • EURO

    52,02% 0,11
  • GRAM ALTIN

    7091,32% -0,37
  • Ç. ALTIN

    11697,12% 0,25

Merdiven altı üretim tesislerinde üretilen bağışıklık güçlendiriciler tehlike saçıyor!

12 Mart 2021, Cuma 14:27
12 Mart 2021, Cuma 14:27
Merdiven altı üretim tesislerinde üretilen bağışıklık güçlendiriciler tehlike saçıyor!
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Merdiven altı üretim tesislerinde üretilen bağışıklık güçlendiriciler tehlike saçıyor!

Koronavirüs salgını sonrasında bağışıklık güçlendirici ürünlere talep arttı. Özellikle propolis ürünlerini kullanım sayısı artınca, merdiven altı diye tabir edilen hiçbir üretim tesisi olmayan firmalarda türemeye başladı. Ürünleri farklı yerlerden toplayarak üzerine etiket koyarak satışa sunulan faydalı olarak bilinen ürünlerin aslında zararlı olduğunu belirten Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş, vatandaşların ürünleri aldıkları firmalara dikkat etmesi gerektiğini belirtti. 

Koronavirüsle birlikte böbrek hastalıkları da artışa geçti!


 
Ürünlerin kalitesi ve içeriği çok önemli

Arı ürünlerinin faydasından bahseden Dr. Halil İbrahim Uğraş, geleneksel tıp ürünlerini alan vatandaşların satın alırken bazı parametrelere dikkat etmesi gerektiğini ürün alındıktan sonra gelişi güzel kullanılmaması gerektiğini belirtti. Prof. Dr. Uğraş, “Arı ürünleri genelde geleneksel tıp ürünlerine bir fayda sağlayıcı olarak görüyoruz. Ama bu fayda sağlama etkisini kullanırken çok dikkatli olmak gerekiyor. Geleneksel tıp kadim bir bilgiye dayanıyor. İnsanların binlerce yıldır kullanım becerilerinden yola çıkarak hangi hastalıklara iyi geldiği veya hastalıkları önlemede nasıl faydalanacağımız ile ilgili bu bilgiler insanoğlu tarafından geliştirilmiştir. Özellikle Korona virüs döneminde bu geleneksel tıp ürünleri arı ürünlerinin kullanım miktarı devasa boyutlara ulaşmıştır. Bu noktada yalnız dikkat edilmesi gereken en önemli husus bu ürünlerin kalitesi ve içeriğidir. İnsanlar bu ürünleri kullanırken gelişi güzel bir şekilde kullanmamaları gerekiyor. Satın alırken de gelişi güzel bir şekilde satın almamaları gerekiyor” dedi. 
 
Tüketilen ürünlere dikkat edilmeli

Korona virüs salgını sonrasında bağışıklık ürünlerine vatandaşların taleplerinin arttığını belirten Prof. Dr. Uğraş, vatandaşların ne yediğine ve ne içtiğine dikkat etmesi gerektiğini belirterek, 'Bağışıklık ürünlerine çokta ihtiyacımız olan bu günlerde bu ürünleri alırken gerçekten dikkat etmemiz gerekiyor. Bu ürünler gerçekten faydalı mı değil mi hangi kalite parametrelerine göre test edilip analiz edilmiş bunları mutlaka araştırmamız gerekiyor. Yani ne yediğimize ne içtiğimize dikkat edip hangi analiz süreçlerinden bilimsel araştırmalarından geçtiğini mutlaka irdeleyip satın almamız gerekir. Yoksa çocuklarımıza ailemize faydalı olacağımıza zarar verici maddeleri kendi elimiz ile yedirmiş oluruz” diye konuştu.  
 
Koronavirüs salgınında geleneksel tıp ürünlerinin ticaret hacmi 100 milyar doları geçti

Geleneksel tıp ürünlerinin korona virüs salgını sonrasında Dünya genelinde ticaret hacminin 100 milyar doları geçtiğini belirten Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş, “Geleneksel tıp ürünlerinin ticaret hacmi Dünya’da 100 milyar doların üzerinde ve bu kadar büyük bir ticaret hacmine sahip olan ürünler pazarında gerçekten işini layıkı ile yapan bazı firmalar olduğu gibi merdiven altı üretim yapan hiçbir üretim tesisi olmayan sadece formülasyona oradan buradan toplama ürünleri alıp paketlettirerek merdiven altında üretim yapan yerlere halkımızın dikkat etmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Tarsus’ta motosiklet kazası can aldı

İşgal rejiminin Gazze’de ateşkes ihlalleri sürüyor

Şırnak’ta uyuşturucu suçundan aranan 2 kişi yakalandı

Makine hızında saldırı dönemi: AI destekli siber saldırılar hız kazandı

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı İnallı Mahallesi esnafını ziyaret etti

Psikolog Bozkuş: Panik atak sandığınız kadar korkunç bir şey değil

Kremlin, Bakan Fidan'ın nükleer silahlarla ilgili açıklamasına ilişkin yorumda bulundu

Batman’da yeşil kuşak projesi fidanları için kış bakımı başlatıldı

Diyarbakırlılar: Gündüz kuşağı programları aile ve toplumda hasara yol açıyor

TÜİK açıkladı: Karlıova’nın nüfusu 2025’te geriledi

Prof. Dr. Dilaver Taş: Sigara alışkanlık değil, tedavi edilmesi gereken bir bağımlılık

Bolat: Türkmenistan ile ticaret hacmi 2,2 milyar dolara ulaştı

Gazze'de 2 bin 842'den fazla şehidin naaşı uluslararası yasaklı silahlar nedeniyle buharlaştı

Siirt’in kadim lezzeti "Pırtike Çorbası" coğrafi işaretle tescillendi

Batman Havalimanı'nda Ocak ayında 404 uçuş gerçekleşti

PKK/SDG cami hoparlörlerinden şarkı çaldı: Erbil'de İslam'a hakarete karşı sokaklar doldu

İran, ABD'yi dış politika kararlarında "israile bağımlı kalmamaya" çağırdı

Bakan Tunç: Yeni anayasa millet iradesinin teminatı olacaktır

3’üncü kattan düşen kadın hayatını kaybetti

Millî Eğitim Akademisi sözleşmeli eğitim personeli başvuruları başladı

Risale-i Nur Müzesi Ankara'da kültür hizmeti veriyor

Japonya, Ukrayna'ya ölümcül olmayan ekipman tedarikine katılmayı planlıyor

Bilecik’te 3 bin 586 haneye 51 milyon lirayı aşkın sosyal yardım

Dışişleri Bakan Yardımcısı Kulaklıkaya, Iraklı mevkidaşıyla Riyad’da görüştü

İran’ın İstanbul Başkonsolosu Mohammadi’den Vali Gül’e ziyaret

Macron, bazı Avrupa ülkelerinin Rusya ile diyaloğu yeniden başlatmasını önerdi

Mersin’de tarihi eser kaçakçılığı operasyonu: 1 şüpheli yakalandı

Çocuklarda matematik başarısızlığının nedeni sayılar değil, strateji güncelleyememek olabilir

Refah Sınır Kapısı’ndan geçişler beklenenin yüzde 25’inde kaldı

Bursa’da göçmen kaçakçılığı operasyonu: 6 kişi yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Tarsus’ta motosiklet kazası can aldı

İşgal rejiminin Gazze’de ateşkes ihlalleri sürüyor

Şırnak’ta uyuşturucu suçundan aranan 2 kişi yakalandı

Makine hızında saldırı dönemi: AI destekli siber saldırılar hız kazandı

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı İnallı Mahallesi esnafını ziyaret etti

Psikolog Bozkuş: Panik atak sandığınız kadar korkunç bir şey değil

Kremlin, Bakan Fidan'ın nükleer silahlarla ilgili açıklamasına ilişkin yorumda bulundu