• BIST 100

    15349,56%0,62
  • DOLAR

    43,27% 0,22
  • EURO

    50,24% -0,02
  • GRAM ALTIN

    6401,25% 0,12
  • Ç. ALTIN

    10384,03% 0,36

Milyonları ilgilendiren vergi ve SGK prim borcu düzenlemesi! Yasalaşıyor...

09 Kasım 2020, Pazartesi 08:36
09 Kasım 2020, Pazartesi 08:36
Milyonları ilgilendiren vergi ve SGK prim borcu düzenlemesi! Yasalaşıyor...
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Milyonları ilgilendiren vergi ve SGK prim borcu düzenlemesi! Yasalaşıyor...

Genel Kurul, 10 Kasım Salı günü saat 15.00'te toplanarak, İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi üzerindeki müzakerelerini sürdürecek. Geçen haftaki görüşmelerde teklifin ilk 20 maddesi kabul edilmişti.

Teklifle, Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, KDV, MTV, ÖTV, tüm idari para cezaları, KYK borçları ile Hazine alacaklarını kapsayan vergi borçları yapılandırılacak.

Çiftçilerin Tarım Kredi kooperatiflerine olan borçları ile orman köylülerinin kullandığı krediler de yapılandırılabilecek.

İşsizlik ödeneğinden yararlandırılanların, işten ayrılmalarını takip eden 90 gün içinde işe girmeleri ve 12 ay süreyle kesintisiz hizmet akdine tabi çalışmaları halinde, işsizlik ödeneğinden yararlandıkları süre için hesaplanacak uzun vadeli sigorta primleri, İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanacak.

Cumhurbaşkanı, kadın, genç ve mesleki yeterlilik belgesi sahiplerini istihdam etmesi halinde işverene sağlanan prim desteği bir önceki yıl ortalamasına ilave istihdam edilen kişiler için 12 ay, bu kişinin kadın, genç veya engelli olması durumunda 18 ay süreyle, işverene sağlanan prim teşviki ve ilave istihdam sağlayan işverene gelir vergisi stopaj teşviki ile damga vergisi desteği uygulamasının süresini 31 Aralık 2023'e kadar uzatmaya yetkili olacak.

Cumhurbaşkanı, kısa çalışma ödeneği uygulamasının süresini 30 Haziran 2021'e kadar uzatabilecek.

Cumhurbaşkanı, kısa çalışma ödeneğinden yararlanan sigortalıların normal çalışma sürelerine dönmeleri durumunda işverene ödenen ve İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanan prim desteği süresini de 30 Haziran 2021'e kadar uzatmaya yetkili olacak.

Ayrı bir iş yeri açmaksızın ve sanayi tipi veya seri üretim yapabilen makine, alet kullanmaksızın oturdukları evlerde imal ettikleri malları internet ve benzeri elektronik ortamlar üzerinden satanların bu faaliyetleri muaflık kapsamına alınacak. Bu muafiyetten faydalanılabilmesi için vergiden muaf esnaf belgesi alınması, Türkiye'de kurulu bankalarda bir ticari hesap açılması, tüm hasılatın münhasıran bu hesap aracılığıyla tahsil edilmesi ve hasılat tutarının belirlenen tutarı aşmaması gerekecek.

Yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarını, 30 Haziran 2021'e kadar Türkiye'deki banka veya aracı kuruma bildiren gerçek ve tüzel kişiler, bu varlıklarını serbestçe tasarruf edebilecek. Bu varlıklar nedeniyle hiçbir suretle vergi incelemesi ve vergi tarhiyatı yapılmayacak.

Esnaf Ahilik Sandığı uygulamasının yürürlük tarihi, Kovid-19 salgınının olumsuz etkileri nedeniyle 1 Ocak 2021'den 31 Aralık 2023'e ertelenecek.

Belirli süreli iş sözleşmesi, işçinin 25 yaşını doldurmamış veya 50 ve daha yukarı yaşta olma koşulunu sağlaması kaydıyla, mevcut koşullar aranmadan yazılı yapılabilecek.

Komisyonlar 

Plan ve Bütçe Komisyonunda 2021 yılı bütçesi görüşmeleri de devam edecek. Komisyonda 10 Kasım Salı günü Adalet Bakanlığı, 11 Kasım Çarşamba günü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 12 Kasım Perşembe günü Milli Savunma Bakanlığı, 13 Kasım Cuma günü Gençlik ve Spor Bakanlığı ile bağlı kurum ve kuruluşların bütçeleri ele alınacak.

Dilekçe Komisyonu ile İnsan Haklarını İnceleme Karma Komisyonu, 11 Kasım Çarşamba günü toplanacak. Kamu denetçilerinin belirlenmesi için alt komisyon raporunun ele alınacağı toplantıda, kamu denetçilerinin seçimi ve yemini yapılacak.

Çocuk Hakları Alt Komisyonu da çarşamba günü toplanacak. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü'nün çocuk işçiliğiyle alakalı sunumunun yer alacağı toplantıda, alt komisyonun 2020 yılındaki çalışmaları ile 2021 yılı planı değerlendirilecek.


 

İzmir açıklarında 61 düzensiz göçmen yakalandı

Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de

Gazze’de şehit sayısı 71 bin 455'e yükseldi

Patagonya'daki yangınlarda 12 bin hektarlık alan küle döndü

Rusya: Ukrayna'da son bir haftada 5 yerleşim yerini ele geçirdik

Hakkında 27 yıl hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

Erzurum’da “1001 Hatim” geleneğinin duası yapıldı

Batman–Beşiri kara yolunda feci kaza: 1’i ağır 4 yaralı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz KKTC Ekonomik Örgütler Toplantısı’na katıldı

Tarsus Yeni Devlet Hastanesi’nde hasta yoğunluğu şikâyetlere neden oldu

Suriye Ordusu SDG-PKK/YPG mevzilerine yönelik operasyona başladı

Mardin’de kaybolan iki çocuk gölette ölü bulundu

İngiltere'de 'Süper virüs' hızla yayılıyor

Hizbullah Cemaati Rehberi Gümüş'ten 17 Ocak Mesajı

ABD'den İran'a yaptırım kararı

Fransa'dan ABD'ye: Grönland egemen bir devletin parçası

Cumhurbaşkanı Erdoğan MÜSİAD heyetini kabul etti

Slovakya ile ABD'den nükleer santral adımı

Trump'tan Grönland konusunda ABD ile uyumsuz ülkelere gümrük vergisi tehditi

Batman’da bahis operasyonu: 11 şüpheli yakalandı

Kocaeli’de uyuşturucu operasyonlarında 189 şüpheli yakalandı

Dışişleri Bakanı Fidan Ummanlı mevkidaşı ile görüştü

Tarsus’ta Filistin şehitleri için gıyabi cenaze namazı

Kütahya’da kapatılan bazı hayvan pazarları açılıyor

ABD'de Minnesota kaynaklı gerilim sürüyor: Protestocular ile ICE ekipleri karşı karşıya geldi

Japonya ile İtalya arasında 'özel stratejik ortaklık' anlaşması

Batman'da park halindeki otomobil alevlere teslim oldu

Kastamonu’da uyuşturucu ve silah ele geçirildi: 8 gözaltı

Sağlık Bakanı Memişoğlu Erzurum’da temaslarda bulundu

Şanghay İşbirliği Örgütü: İran'nın içişlerine müdahaleye karşıyız

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İzmir açıklarında 61 düzensiz göçmen yakalandı

Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de

Gazze’de şehit sayısı 71 bin 455'e yükseldi

Patagonya'daki yangınlarda 12 bin hektarlık alan küle döndü

Rusya: Ukrayna'da son bir haftada 5 yerleşim yerini ele geçirdik

Hakkında 27 yıl hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

Erzurum’da “1001 Hatim” geleneğinin duası yapıldı