• BIST 100

    10879,13%-1,75
  • DOLAR

    42,21% 0,26
  • EURO

    48,92% 0,41
  • GRAM ALTIN

    5415,55% 0,50
  • Ç. ALTIN

    9007,06% 0,59

Milyonları ilgilendiren vergi ve SGK prim borcu düzenlemesi! Yasalaşıyor...

09 Kasım 2020, Pazartesi 08:36
09 Kasım 2020, Pazartesi 08:36
Milyonları ilgilendiren vergi ve SGK prim borcu düzenlemesi! Yasalaşıyor...
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Milyonları ilgilendiren vergi ve SGK prim borcu düzenlemesi! Yasalaşıyor...

Genel Kurul, 10 Kasım Salı günü saat 15.00'te toplanarak, İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi üzerindeki müzakerelerini sürdürecek. Geçen haftaki görüşmelerde teklifin ilk 20 maddesi kabul edilmişti.

Teklifle, Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, KDV, MTV, ÖTV, tüm idari para cezaları, KYK borçları ile Hazine alacaklarını kapsayan vergi borçları yapılandırılacak.

Çiftçilerin Tarım Kredi kooperatiflerine olan borçları ile orman köylülerinin kullandığı krediler de yapılandırılabilecek.

İşsizlik ödeneğinden yararlandırılanların, işten ayrılmalarını takip eden 90 gün içinde işe girmeleri ve 12 ay süreyle kesintisiz hizmet akdine tabi çalışmaları halinde, işsizlik ödeneğinden yararlandıkları süre için hesaplanacak uzun vadeli sigorta primleri, İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanacak.

Cumhurbaşkanı, kadın, genç ve mesleki yeterlilik belgesi sahiplerini istihdam etmesi halinde işverene sağlanan prim desteği bir önceki yıl ortalamasına ilave istihdam edilen kişiler için 12 ay, bu kişinin kadın, genç veya engelli olması durumunda 18 ay süreyle, işverene sağlanan prim teşviki ve ilave istihdam sağlayan işverene gelir vergisi stopaj teşviki ile damga vergisi desteği uygulamasının süresini 31 Aralık 2023'e kadar uzatmaya yetkili olacak.

Cumhurbaşkanı, kısa çalışma ödeneği uygulamasının süresini 30 Haziran 2021'e kadar uzatabilecek.

Cumhurbaşkanı, kısa çalışma ödeneğinden yararlanan sigortalıların normal çalışma sürelerine dönmeleri durumunda işverene ödenen ve İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanan prim desteği süresini de 30 Haziran 2021'e kadar uzatmaya yetkili olacak.

Ayrı bir iş yeri açmaksızın ve sanayi tipi veya seri üretim yapabilen makine, alet kullanmaksızın oturdukları evlerde imal ettikleri malları internet ve benzeri elektronik ortamlar üzerinden satanların bu faaliyetleri muaflık kapsamına alınacak. Bu muafiyetten faydalanılabilmesi için vergiden muaf esnaf belgesi alınması, Türkiye'de kurulu bankalarda bir ticari hesap açılması, tüm hasılatın münhasıran bu hesap aracılığıyla tahsil edilmesi ve hasılat tutarının belirlenen tutarı aşmaması gerekecek.

Yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarını, 30 Haziran 2021'e kadar Türkiye'deki banka veya aracı kuruma bildiren gerçek ve tüzel kişiler, bu varlıklarını serbestçe tasarruf edebilecek. Bu varlıklar nedeniyle hiçbir suretle vergi incelemesi ve vergi tarhiyatı yapılmayacak.

Esnaf Ahilik Sandığı uygulamasının yürürlük tarihi, Kovid-19 salgınının olumsuz etkileri nedeniyle 1 Ocak 2021'den 31 Aralık 2023'e ertelenecek.

Belirli süreli iş sözleşmesi, işçinin 25 yaşını doldurmamış veya 50 ve daha yukarı yaşta olma koşulunu sağlaması kaydıyla, mevcut koşullar aranmadan yazılı yapılabilecek.

Komisyonlar 

Plan ve Bütçe Komisyonunda 2021 yılı bütçesi görüşmeleri de devam edecek. Komisyonda 10 Kasım Salı günü Adalet Bakanlığı, 11 Kasım Çarşamba günü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 12 Kasım Perşembe günü Milli Savunma Bakanlığı, 13 Kasım Cuma günü Gençlik ve Spor Bakanlığı ile bağlı kurum ve kuruluşların bütçeleri ele alınacak.

Dilekçe Komisyonu ile İnsan Haklarını İnceleme Karma Komisyonu, 11 Kasım Çarşamba günü toplanacak. Kamu denetçilerinin belirlenmesi için alt komisyon raporunun ele alınacağı toplantıda, kamu denetçilerinin seçimi ve yemini yapılacak.

Çocuk Hakları Alt Komisyonu da çarşamba günü toplanacak. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü'nün çocuk işçiliğiyle alakalı sunumunun yer alacağı toplantıda, alt komisyonun 2020 yılındaki çalışmaları ile 2021 yılı planı değerlendirilecek.


 

AB, Ruslara yönelik vize kurallarını sıkılaştıracağını duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Libya Başbakanı Dibeybe telefonda görüştü

Batman’da iki ayrı ev yangını can kaybı yaşanmadan söndürüldü

Otomobil tır'a çarptı: 3 ölü

Hollanda'da kesin seçim sonuçları açıklandı, koalisyon pazarlıkları başladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü

ABD ve Suudi Arabistan'dan ortak tatbikat

HAMAS, Kazakistan'ın "İbrahim Anlaşması"na katılmasını kınadı

Çin nadir toprak elementleri kısıtlamalarını durdurdu

Bosna Hersek'teki huzurevi yangınında ölü sayısı 13'e yükseldi

Kuzey Kore, Japon Denizi yönüne balistik füze fırlattı

Azimle başlayan meslek yolculuğu: Hiçbir zaman hak etmediğim paraya el uzatmadım

HAMAS liderlerinden El Hayye: 7 Ekim Filistin davasını yeniden ön plana çıkardı

Gençler camiyle buluştu: Namaz dinimizin direğidir

Bulgaristan'da meydana gelen trafik kazasında 6 kaçak göçmen hayatını kaybetti

Sudan'daki çatışmalar kolera salgınını şiddetlendirdi: 2 bin ölü

Hacı adaylarına 'sağlık raporu' uyarısı

18 milyon öğrenci için ilk ara tatil başladı

Meksika açıklarında 6 büyüklüğünde deprem

Şanlıurfa’da sahte faturalı 44 kamyon lastiği ele geçirildi

Gençler evlilikten uzaklaşıyor: Ekonomik zorluklar ve değer erozyonu evliliği zorlaştırıyor

Sudan ordusu, başkent bölgesine bir drone saldırısı düzenlendiğini bildirdi

Gaziantep'te "Ailenin Geleceği, Tehditler, Değerler ve Çözüm Arayışları" sempozyumu başladı

UNRWA: Gazze’de her 5 çocuktan biri temel aşılardan mahrum kaldı

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Alpaya: Halkın mağduriyetine rıza gösteremeyiz

Batman'da okul kantinlerinde denetim: 4 kantine para cezası

Liberal Parti Genel Başkanı Gülabi'den HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'na ziyaret

Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan'a gidecek

MASKİ'den ilçelere yeni depo yatırımı

Hatay'da 3.9 büyüklüğünde deprem

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


AB, Ruslara yönelik vize kurallarını sıkılaştıracağını duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Libya Başbakanı Dibeybe telefonda görüştü

Batman’da iki ayrı ev yangını can kaybı yaşanmadan söndürüldü

Otomobil tır'a çarptı: 3 ölü

Hollanda'da kesin seçim sonuçları açıklandı, koalisyon pazarlıkları başladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü

ABD ve Suudi Arabistan'dan ortak tatbikat