• BIST 100

    16834,12%0,95
  • DOLAR

    43,82% 0,16
  • EURO

    51,69% 0,16
  • GRAM ALTIN

    7182,08% 2,07
  • Ç. ALTIN

    11729,31% 0,51

Milyonları ilgilendiren vergi ve SGK prim borcu düzenlemesi! Yasalaşıyor...

09 Kasım 2020, Pazartesi 08:36
09 Kasım 2020, Pazartesi 08:36
Milyonları ilgilendiren vergi ve SGK prim borcu düzenlemesi! Yasalaşıyor...
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Milyonları ilgilendiren vergi ve SGK prim borcu düzenlemesi! Yasalaşıyor...

Genel Kurul, 10 Kasım Salı günü saat 15.00'te toplanarak, İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi üzerindeki müzakerelerini sürdürecek. Geçen haftaki görüşmelerde teklifin ilk 20 maddesi kabul edilmişti.

Teklifle, Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, KDV, MTV, ÖTV, tüm idari para cezaları, KYK borçları ile Hazine alacaklarını kapsayan vergi borçları yapılandırılacak.

Çiftçilerin Tarım Kredi kooperatiflerine olan borçları ile orman köylülerinin kullandığı krediler de yapılandırılabilecek.

İşsizlik ödeneğinden yararlandırılanların, işten ayrılmalarını takip eden 90 gün içinde işe girmeleri ve 12 ay süreyle kesintisiz hizmet akdine tabi çalışmaları halinde, işsizlik ödeneğinden yararlandıkları süre için hesaplanacak uzun vadeli sigorta primleri, İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanacak.

Cumhurbaşkanı, kadın, genç ve mesleki yeterlilik belgesi sahiplerini istihdam etmesi halinde işverene sağlanan prim desteği bir önceki yıl ortalamasına ilave istihdam edilen kişiler için 12 ay, bu kişinin kadın, genç veya engelli olması durumunda 18 ay süreyle, işverene sağlanan prim teşviki ve ilave istihdam sağlayan işverene gelir vergisi stopaj teşviki ile damga vergisi desteği uygulamasının süresini 31 Aralık 2023'e kadar uzatmaya yetkili olacak.

Cumhurbaşkanı, kısa çalışma ödeneği uygulamasının süresini 30 Haziran 2021'e kadar uzatabilecek.

Cumhurbaşkanı, kısa çalışma ödeneğinden yararlanan sigortalıların normal çalışma sürelerine dönmeleri durumunda işverene ödenen ve İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanan prim desteği süresini de 30 Haziran 2021'e kadar uzatmaya yetkili olacak.

Ayrı bir iş yeri açmaksızın ve sanayi tipi veya seri üretim yapabilen makine, alet kullanmaksızın oturdukları evlerde imal ettikleri malları internet ve benzeri elektronik ortamlar üzerinden satanların bu faaliyetleri muaflık kapsamına alınacak. Bu muafiyetten faydalanılabilmesi için vergiden muaf esnaf belgesi alınması, Türkiye'de kurulu bankalarda bir ticari hesap açılması, tüm hasılatın münhasıran bu hesap aracılığıyla tahsil edilmesi ve hasılat tutarının belirlenen tutarı aşmaması gerekecek.

Yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarını, 30 Haziran 2021'e kadar Türkiye'deki banka veya aracı kuruma bildiren gerçek ve tüzel kişiler, bu varlıklarını serbestçe tasarruf edebilecek. Bu varlıklar nedeniyle hiçbir suretle vergi incelemesi ve vergi tarhiyatı yapılmayacak.

Esnaf Ahilik Sandığı uygulamasının yürürlük tarihi, Kovid-19 salgınının olumsuz etkileri nedeniyle 1 Ocak 2021'den 31 Aralık 2023'e ertelenecek.

Belirli süreli iş sözleşmesi, işçinin 25 yaşını doldurmamış veya 50 ve daha yukarı yaşta olma koşulunu sağlaması kaydıyla, mevcut koşullar aranmadan yazılı yapılabilecek.

Komisyonlar 

Plan ve Bütçe Komisyonunda 2021 yılı bütçesi görüşmeleri de devam edecek. Komisyonda 10 Kasım Salı günü Adalet Bakanlığı, 11 Kasım Çarşamba günü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 12 Kasım Perşembe günü Milli Savunma Bakanlığı, 13 Kasım Cuma günü Gençlik ve Spor Bakanlığı ile bağlı kurum ve kuruluşların bütçeleri ele alınacak.

Dilekçe Komisyonu ile İnsan Haklarını İnceleme Karma Komisyonu, 11 Kasım Çarşamba günü toplanacak. Kamu denetçilerinin belirlenmesi için alt komisyon raporunun ele alınacağı toplantıda, kamu denetçilerinin seçimi ve yemini yapılacak.

Çocuk Hakları Alt Komisyonu da çarşamba günü toplanacak. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü'nün çocuk işçiliğiyle alakalı sunumunun yer alacağı toplantıda, alt komisyonun 2020 yılındaki çalışmaları ile 2021 yılı planı değerlendirilecek.


 

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Arnavutluk'ta protestocular Rama hükümetinin istifasını istedi

Nevşehir'de uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama

Litvanya’da gündem sanal medya için 16 yaş sınırı

DMM'den 'platin' iddialarına açıklama

Pamukluk Barajı Sulama Projesi’nde çalışmalar yüzde 60’ı aştı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Çocuk Korosunun "kutlu nağmeler" konseri

Elbistan’da uyuşturucu operasyonu: 3 şüpheli tutuklandı

28 Şubat zihniyeti pusuda: Kocaeli'de başörtülü öğrenci derse alınmadı

Eğitime Destek Platformu'ndan Ramazan etkinliklerine destek

Bursa’da TOKİ sosyal konut kurası başladı

Bingöl'de trafik kazası: 1 yaralı

Deprem riskine karşı zemin güçlendirici formül: Bor katkılı zemin enjeksiyonu

Bingöl'de zorlu kış şartlarında ambulans helikopterli sağlık müdahalesi

Bingöl’de Ramazan ayı gıda denetimleri sürüyor

Ramazan ayında yapılması gereken sünnetler

Minik kardeşlerden kumbara dolusu umut

Van Eğitime Destek Platformu’ndan Ramazan etkinliği eleştirilerine yanıt

Başhekim Sarıkaya: ‘Kalp hastası oruç tutamaz’ demek doğru değil

Müftü Pinal: Bu ay ruhlarımızı yeniden inşa etme fırsatıdır

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Suiçer: Manevi eğitime laiklik kılıfıyla engel olunamaz

Dijital medya, siyasi algı ve uluslararası politikalarda sosyal medya savaşlarının büyüyen etkisi

Tarsus Umut Kervanı’ndan Ramazanda kırmızı et yardımı

HAKSAV: Yargı mensubu olmadığı halde savcı unvanı kullanan şahısla ilgili süreci takip edeceğiz

Toplu taşımadaki tehdit içerikli sözlere re’sen soruşturma

Ramazan ayında sağlıklı ve dengeli beslenmenin temel kuralları nelerdir?

Rami Kütüphanesi'nde "Tekne Orucu" programı

Mersin’de hijyen kurallarına uymayan fırına ceza

Gaziantepli öğrencilerden Gazze'ye anlamlı yardım

Battalgazi Belediyesi’nden su ürünlerine modern depolama yatırımı

Sancaktepe’de "Ben Okuyorum, İstanbul Okuyor" kitap fuarı başladı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Arnavutluk'ta protestocular Rama hükümetinin istifasını istedi

Nevşehir'de uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama

Litvanya’da gündem sanal medya için 16 yaş sınırı

DMM'den 'platin' iddialarına açıklama

Pamukluk Barajı Sulama Projesi’nde çalışmalar yüzde 60’ı aştı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Çocuk Korosunun "kutlu nağmeler" konseri

Elbistan’da uyuşturucu operasyonu: 3 şüpheli tutuklandı