-
BIST 100
16079,81%-1,28
-
DOLAR
44,19% 0,15
-
EURO
50,77% -0,32
-
GRAM ALTIN
7270,08% 0,90
-
Ç. ALTIN
11683,13% -0,68
Müjdenin kapsamı genişletildi! Öğrenci ve çiftçiye yeniden yapılandırma müjdesi
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Müjdenin kapsamı genişletildi! Öğrenci ve çiftçiye yeniden yapılandırma müjdesi
Pandemi döneminde ekonomik sorun yaşayan kişilerin, devlete olan borçlarının yeniden yapılandırılarak, ödenmesi için yeni bir takvim oluşturulması çalışmasında son noktaya gelindi.
Bu hafta, İstihdam Paketi’nin içine monte edilecek düzenleme konusunda iki önemli toplantı yapıldı. Toplantıda ortaya atılan öneriler madde olarak pakete konulacak.
KAPSAM GENİŞLİYOR
Edinilen bilgiye göre, Maliye Bakanlığı bürokratlarıyla, AK Parti’nin ekonomi kurmaylarının katıldığı dar kapsamlı toplantıda, daha önce Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da düzenleme yapılmasını istediği ‘öğrenci kredileri’ ile ‘çiftçi borçlarının’ da yeniden yapılandırılma kapsamına alınması tartışıldı.
Toplantıda, tarım kredi borçları başta olmak üzere SGK prim borçları, trafik cezaları, motorlu taşıtlar vergisi, emlak vergisi, kurumlar vergisi gibi bir dizi alan sıralandı.
Yapılandırılacak borç tutarının 500 milyar liradan fazla olduğu ve 4 milyon kişiyi ilgilendirdiği belirtiliyor.
SÜRE VE KAPSAM
Toplantıda ele alınan bir konu yeniden yapılandırmanın kapsamı, diğer konu ise uygulamanın nasıl yapılacağı oldu. Maliye Bakanlığı bürokratları, çalışmanın erteleme süresi verilmeden, bütçe sonrasında uygulamaya konulacak şekilde yapılması önerisinde bulundular.
Ancak, AK Parti kurmayları, düzenlemenin bütçeden önce Meclis’e getirilmesi ve bir yıl ödemesiz olarak borçların taksitlendirilmesini önerdi.
Gümrük cezaları, gecikme cezaları, gecikme faizleri ve idari para cezalarının da kapsamda olması tartışılıyor.
ESKİ YAPILANDIRMALAR
AK Parti kurmayları, faizler ve cezalarda indirim yapılması yönünde görüş dile getirirken, böyle bir kararın vergilerini zamanında ödeyen vatandaşların cezalandırılması anlamına geleceğini söyleyenler oldu.
Vergilerini ve cezalarını erken ödeyen vatandaşların teşvik edilmesi için bir mekanizma kurulması gerektiği de önerildi.
Yeni düzenlemeye, daha önceki yapılandırmalara katılan ancak borçların ödeyemediği için yapılandırması bozulanlar da dahil edilecek. Buna bağlı haciz işlemleri ve icra takipleri de durdurulacak.
BU HAFTA KOMİSYONDA
Partide daha önce yapılan toplantılarda, borçların yeniden yapılandırılması konusunda vatandaşların ve işletme sahiplerinin sorunları milletvekilleri tarafından sık sık dile getirilmiş, Cumhurbaşkanı da bu konuda çalışma yapılması talimatı vermişti.
Çalışma Maliye Bakanlığı’nda son şeklini aldıktan sonra önceki gün TBMM’ye sevk edilen istidam paketinin içine konulacak. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nun bu hafta çarşamba veya perşembe günü toplanması planlanıyor.
Şanlıurfa’da 14 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
İlber Ortaylı öldü
Memur-Sen Adıyaman İl Başkanı Demir: israilin başlattığı savaş kabul edilemez
Milli Eğitim Bakanı Tekin’den öğrenci ve öğretmenlere ara tatil mesajı
700 yıllık Kur'an-ı Kerim Bursa’da ziyarete açıldı
Tahran’da yürüyüşteki siviller hedef alındı: Bir kadın şehit oldu
Gaziantep'te aranan 28 şüpheli yakalandı
Memur Sen’den uluslararası topluma çağrı: Savaş durdurulsun barış sağlansın
Aşıların "iğnesiz enjeksiyon yöntemi" ile uygulanmasına yönelik ilk adım
Güney Kore'den Japonya Başbakanı'nın toprak iddialarına tepki
Kadın kooperatiflerinin ürünlerine barkod ücretlerinde indirim sağlandı
Konya Peygamber Sevdalıları, “Dünya Kudüs Günü” basın açıklaması yaptı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ve Bakan Işıkhan Mardin’de
Takkeli Cılıbıt kuşu Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te görüntülendi
Silivri’de uyuşturucu operasyonu: 1 milyon 400 bin hap ele geçirildi
Fitre nasıl verilmeli? Vaiz Karanfil merak edilenleri açıkladı
"Küresel barışın anahtarı Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüdür"
Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Çetin: Tütün bağımlılığı birçok hastalığın nedeni
Pakistan'da polise saldırı: 7 ölü
Elazığ’da Dünya Kudüs Günü açıklaması: Kudüs’ün özgürlüğü insanlığın ortak barış meselesidir
Dünya Kudüs Günü’nde Van’dan vahdet çağrısı
Adana Peygamber Sevdalıları: Kudüs ve Aksa özgürleşmeden, ne bölgeye ne de dünyaya huzur gelmeyecektir
Mardin'de "Dünya Kudüs Günü" münasebetiyle basın açıklaması düzenlendi
Mardin’in Midyat ilçesinde Dünya Kudüs Günü dolayısıyla basın açıklaması düzenlendi
Şanlıurfa’da siyer yarışmasında başarılı olan öğrencilere ödül verildi
Doğu Akdeniz’de fırtına uyarısı
Şanlıurfa’da bayram öncesi şeker ve lokum denetimi yapıldı
Şanlıurfa’da uyuşturucu operasyonu: 3 şüpheli gözaltına alındı
Doğanşehir-Suçatı demiryolu hattına yüksek gerilim verilecek
Şanlıurfa’da ruhsatsız silah operasyonu
Yükleniyor






