• BIST 100

    16163,69%-0,18
  • DOLAR

    44,11% 0,07
  • EURO

    51,05% 0,10
  • GRAM ALTIN

    7329,62% -0,08
  • Ç. ALTIN

    11826,62% 0,00

Müjdenin kapsamı genişletildi! Öğrenci ve çiftçiye yeniden yapılandırma müjdesi

18 Ekim 2020, Pazar 21:07
18 Ekim 2020, Pazar 21:07
Müjdenin kapsamı genişletildi! Öğrenci ve çiftçiye yeniden yapılandırma müjdesi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Müjdenin kapsamı genişletildi! Öğrenci ve çiftçiye yeniden yapılandırma müjdesi

Pandemi döneminde ekonomik sorun yaşayan kişilerin, devlete olan borçlarının yeniden yapılandırılarak, ödenmesi için yeni bir takvim oluşturulması çalışmasında son noktaya gelindi.

Bu hafta, İstihdam Paketi’nin içine monte edilecek düzenleme konusunda iki önemli toplantı yapıldı. Toplantıda ortaya atılan öneriler madde olarak pakete konulacak.

KAPSAM GENİŞLİYOR 

Edinilen bilgiye göre, Maliye Bakanlığı bürokratlarıyla, AK Parti’nin ekonomi kurmaylarının katıldığı dar kapsamlı toplantıda, daha önce Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da düzenleme yapılmasını istediği ‘öğrenci kredileri’ ile ‘çiftçi borçlarının’ da yeniden yapılandırılma kapsamına alınması tartışıldı.

Toplantıda, tarım kredi borçları başta olmak üzere SGK prim borçları, trafik cezaları, motorlu taşıtlar vergisi, emlak vergisi, kurumlar vergisi gibi bir dizi alan sıralandı.

Yapılandırılacak borç tutarının 500 milyar liradan fazla olduğu ve 4 milyon kişiyi ilgilendirdiği belirtiliyor.

SÜRE VE KAPSAM 

Toplantıda ele alınan bir konu yeniden yapılandırmanın kapsamı, diğer konu ise uygulamanın nasıl yapılacağı oldu. Maliye Bakanlığı bürokratları, çalışmanın erteleme süresi verilmeden, bütçe sonrasında uygulamaya konulacak şekilde yapılması önerisinde bulundular.

Ancak, AK Parti kurmayları, düzenlemenin bütçeden önce Meclis’e getirilmesi ve bir yıl ödemesiz olarak borçların taksitlendirilmesini önerdi.

Gümrük cezaları, gecikme cezaları, gecikme faizleri ve idari para cezalarının da kapsamda olması tartışılıyor.

ESKİ YAPILANDIRMALAR 

AK Parti kurmayları, faizler ve cezalarda indirim yapılması yönünde görüş dile getirirken, böyle bir kararın vergilerini zamanında ödeyen vatandaşların cezalandırılması anlamına geleceğini söyleyenler oldu.

Vergilerini ve cezalarını erken ödeyen vatandaşların teşvik edilmesi için bir mekanizma kurulması gerektiği de önerildi.

Yeni düzenlemeye, daha önceki yapılandırmalara katılan ancak borçların ödeyemediği için yapılandırması bozulanlar da dahil edilecek. Buna bağlı haciz işlemleri ve icra takipleri de durdurulacak.

BU HAFTA KOMİSYONDA 

Partide daha önce yapılan toplantılarda, borçların yeniden yapılandırılması konusunda vatandaşların ve işletme sahiplerinin sorunları milletvekilleri tarafından sık sık dile getirilmiş, Cumhurbaşkanı da bu konuda çalışma yapılması talimatı vermişti.

Çalışma Maliye Bakanlığı’nda son şeklini aldıktan sonra önceki gün TBMM’ye sevk edilen istidam paketinin içine konulacak. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nun bu hafta çarşamba veya perşembe günü toplanması planlanıyor.


 

admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Piyasalar Merkez Bsı'nın faiz kararına kilitlendi

Adana şalgamı AB tescili aldı

Gaziantep’te yüzlerce araç sürücüsüne ceza

Çin benzin ve dizel ihracatını askıya aldı

Mardin’de 16 yaşındaki kız evinde ölü bulundu

Bursa'da hafriyat kamyonu otomobile çarptı: Bir kişi yaralandı

Maden sahalarının ihale usulleri yeniden düzenlendi

Beyrut'ta kanlı gece: Siyonist rejim onlarca sivili şehit etti

Trump’tan sivil altyapıya yönelik yeni tehdit: Bir saatte imha edebiliriz

Limonda ithalat vergisi yeniden düzenlendi

Döviz kurlarında son durum

Akaryakıta çifte indirim: Benzin ve motorin fiyatları geriledi

Altın fiyatları satıcılı seyirde

8 ülkeden işgal rejimine Mescid-i Aksa tepkisi

Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da çığ tehlikesi sürüyor

Okullarda ikinci ara tatil yarın başlıyor

Umman: israil ile ilişkilerimizi normalleştirmeyeceğiz ve "Barış Konseyi"ne katılmayacağız

Uluslararası Kudüs Kurumu'ndan Ürdün'e çağrı: Mescid-i Aksa'nın açıldığını ilan edin

İşgalciler Mescid-i Aksa'yı 13 gündür kapalı tutuyor

Irak açıklarında iki petrol tankeri vuruldu: Bir ölü, çok sayıda kayıp

Hizbullah tek seferde 100 roket fırlattı, siyonist rejim Lübnan'ı yoğun şekilde bombaladı

Aydın'da 18 düzensiz göçmen ile 4 göçmen kaçakçısı yakalandı

Şanlıurfa'da durdurulan tırda 33 kilo skunk ele geçirildi

Limonda gümrük vergisi yeniden düzenlendi

Elazığ’da uyuşturucu operasyonunda 14 şüpheli tutuklandı

Rojin Kabaiş'in babasına yönelik tehdit iddialarına ilişkin soruşturma başlatıldı

Bakan Güler Suudi Arabistan Savunma Bakanı Selman ile görüştü

İstanbul'da 2 katlı iş yerinde çıkan yangın söndürüldü

İranlı Tümgeneral Rızaî: Uzun bir savaşa hazırız ancak düşman buna hazır değil

Bakan Bayraktar: Kozlu'da en kısa sürede normal üretim süreçlerine döneceğiz

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Piyasalar Merkez Bsı'nın faiz kararına kilitlendi

Adana şalgamı AB tescili aldı

Gaziantep’te yüzlerce araç sürücüsüne ceza

Çin benzin ve dizel ihracatını askıya aldı

Mardin’de 16 yaşındaki kız evinde ölü bulundu

Bursa'da hafriyat kamyonu otomobile çarptı: Bir kişi yaralandı

Maden sahalarının ihale usulleri yeniden düzenlendi