• BIST 100

    16252,82%1,87
  • DOLAR

    44,20% 0,06
  • EURO

    51,18% 0,36
  • GRAM ALTIN

    7121,78% 0,13
  • Ç. ALTIN

    11584,42% 0,00

Müjdenin kapsamı genişletildi! Öğrenci ve çiftçiye yeniden yapılandırma müjdesi

18 Ekim 2020, Pazar 21:07
18 Ekim 2020, Pazar 21:07
Müjdenin kapsamı genişletildi! Öğrenci ve çiftçiye yeniden yapılandırma müjdesi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Müjdenin kapsamı genişletildi! Öğrenci ve çiftçiye yeniden yapılandırma müjdesi

Pandemi döneminde ekonomik sorun yaşayan kişilerin, devlete olan borçlarının yeniden yapılandırılarak, ödenmesi için yeni bir takvim oluşturulması çalışmasında son noktaya gelindi.

Bu hafta, İstihdam Paketi’nin içine monte edilecek düzenleme konusunda iki önemli toplantı yapıldı. Toplantıda ortaya atılan öneriler madde olarak pakete konulacak.

KAPSAM GENİŞLİYOR 

Edinilen bilgiye göre, Maliye Bakanlığı bürokratlarıyla, AK Parti’nin ekonomi kurmaylarının katıldığı dar kapsamlı toplantıda, daha önce Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da düzenleme yapılmasını istediği ‘öğrenci kredileri’ ile ‘çiftçi borçlarının’ da yeniden yapılandırılma kapsamına alınması tartışıldı.

Toplantıda, tarım kredi borçları başta olmak üzere SGK prim borçları, trafik cezaları, motorlu taşıtlar vergisi, emlak vergisi, kurumlar vergisi gibi bir dizi alan sıralandı.

Yapılandırılacak borç tutarının 500 milyar liradan fazla olduğu ve 4 milyon kişiyi ilgilendirdiği belirtiliyor.

SÜRE VE KAPSAM 

Toplantıda ele alınan bir konu yeniden yapılandırmanın kapsamı, diğer konu ise uygulamanın nasıl yapılacağı oldu. Maliye Bakanlığı bürokratları, çalışmanın erteleme süresi verilmeden, bütçe sonrasında uygulamaya konulacak şekilde yapılması önerisinde bulundular.

Ancak, AK Parti kurmayları, düzenlemenin bütçeden önce Meclis’e getirilmesi ve bir yıl ödemesiz olarak borçların taksitlendirilmesini önerdi.

Gümrük cezaları, gecikme cezaları, gecikme faizleri ve idari para cezalarının da kapsamda olması tartışılıyor.

ESKİ YAPILANDIRMALAR 

AK Parti kurmayları, faizler ve cezalarda indirim yapılması yönünde görüş dile getirirken, böyle bir kararın vergilerini zamanında ödeyen vatandaşların cezalandırılması anlamına geleceğini söyleyenler oldu.

Vergilerini ve cezalarını erken ödeyen vatandaşların teşvik edilmesi için bir mekanizma kurulması gerektiği de önerildi.

Yeni düzenlemeye, daha önceki yapılandırmalara katılan ancak borçların ödeyemediği için yapılandırması bozulanlar da dahil edilecek. Buna bağlı haciz işlemleri ve icra takipleri de durdurulacak.

BU HAFTA KOMİSYONDA 

Partide daha önce yapılan toplantılarda, borçların yeniden yapılandırılması konusunda vatandaşların ve işletme sahiplerinin sorunları milletvekilleri tarafından sık sık dile getirilmiş, Cumhurbaşkanı da bu konuda çalışma yapılması talimatı vermişti.

Çalışma Maliye Bakanlığı’nda son şeklini aldıktan sonra önceki gün TBMM’ye sevk edilen istidam paketinin içine konulacak. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nun bu hafta çarşamba veya perşembe günü toplanması planlanıyor.


 

admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Malatya'da uyuşturucu ve silah operasyonu: 4 gözaltı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonunda 3 tutuklama

İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi: Laricani şehit edildi

Artvin'de bayram öncesi gıda ve fiyat denetimleri sıkılaştırıldı

Kayısıda çiçeklenme başladı: Üreticilere monilya uyarısı

Bozcaada hattında bazı araçların geçişine kısıtlama

AB: Rusya ile diyalog kurmaya hazırlanmalıyız

Hatay'da 1.1 kilogram esrar ele geçirildi: 1 tutuklama

AB’nin Kosova’ya uyguladığı cezai tedbirler kaldırıldı

Yapıcıoğlu: Siyonistlerin "Vadedilmiş topraklar" hedefinde Türkiye de var

Mardin’de trafik kazası: Motosiklet sürücüsü ağır yaralandı

Nijerya'da bombalı saldırı: 23 ölü, 100’den fazla yaralı

Kuşadası Belediye Başkanı Günel görevden uzaklaştırıldı

Polonya'dan Trump'a: İran savaşı bizi ilgilendirmiyor

Ortadoğu petrolünün gün içinde ki varil fiyatı 153 doları aştı

siyonist rejimden Lübnan'a saldırılar

İran: Besic Güçleri Komutanı Süleymani şehit oldu

Mardin’de iki grup arasında silahlı kavga: 1’i ağır 4 yaralı

Siyonist rejim Mescid-i Aksa’yı 18 gündür kapalı tutuyor

İran’dan, okul saldırısı nedeniyle ABD ve siyonist rejimden tazminat talebi

Güney Marmara'da feribot seferlerine fırtına engeli

Uşak'ta tarihi eser operasyonu: 1 gözaltı

Rusya iki yerleşim yerini daha ele geçirdiğini duyurdu

Yetimler Vakfı bayram öncesi Cizre'de yüzlerce yetim çocuğun yüzünü güldürdü

İran, bu savaşta yeni bir balistik füze daha kullandı

Kazakistan'da anayasa referandumundan "evet" kararı çıktı

Dışişleri Bakanı Fidan, Rus mevkidaşı Lavrov ile görüştü

Kenya'da kontrollü yıkımı planlanan bir bina çöktü: 4 ölü, 4 yaralı

Habizbinililer Derneği yeni dönem proje taslağını kamuoyuyla paylaştı

Meteorolojiden fırtına uyarısı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Malatya'da uyuşturucu ve silah operasyonu: 4 gözaltı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonunda 3 tutuklama

İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi: Laricani şehit edildi

Artvin'de bayram öncesi gıda ve fiyat denetimleri sıkılaştırıldı

Kayısıda çiçeklenme başladı: Üreticilere monilya uyarısı

Bozcaada hattında bazı araçların geçişine kısıtlama

AB: Rusya ile diyalog kurmaya hazırlanmalıyız