-
BIST 100
15747,44%-0,79
-
DOLAR
44,46% 0,28
-
EURO
51,22% -0,05
-
GRAM ALTIN
6310,90% 1,04
-
Ç. ALTIN
10541,83% -0,68
Normalleşme dönemi başlıyor: Düğün rezervasyonları patladı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Normalleşme dönemi başlıyor: Düğün rezervasyonları patladı
İçişleri Bakanlığı, korona virüs nedeniyle sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlamalarının sona ereceği 1 Temmuz saat 05.00'te başlayacak kademeli normalleşmenin üçüncü etabına ilişkin genelge yayımladı. Haziran ayından itibaren belirli kısıtlamalarla yapılan düğün, nişan, kına ve sünnet düğünü gibi organizasyonlara da düzenleme getirildi. Buna göre nikah ve düğün merasimlerinde yiyecek ve içecek ikramı yapılabilecek. Ayrıca merasimlerde katılımcı sınırlamasına gidilmeyecek, fiziki mesafe kuralına aykırılık teşkil etmeyecek şekildeki oyun, dans, halay ya da gösteriler yapılabilecektir.
Açıklanan kararların ardından geçen dönemlerde organizasyonlarını ileri tarihlere erteleyen vatandaşlar da salonların randevu defterlerini adeta patlattı. 1 Temmuz öncesinde randevuları kabul eden salonlara geçen yıla göre yüzde 75 talep artışı yaşanırken Eylül ayına kadar da sezonu doldurdu.
'ORGANİZASYONLARIMIZDA MASKE, MESAFE VE HİJYEN KURALLARINA UYUYORUZ'
Düğün planlayıcı Arzu Çetin Akyol, İHA muhabirine geçen sene kısıtlamalar eşliğinde organizasyonlar gerçekleştirdiklerini söyledi. Kurallar dahilinde organizasyonların devam ettiğini belirten Akyol, 'Malumunuz bütün dünyada bir pandemi sürecinden geçiyoruz. Yasaklar doğrultusunda da 2020’de çok kısıtlı organizasyonlar yaptık. 55 gün açık kaldı sektörümüz. 55 gün sonra ikramsız adı altında 100 kişiyle sınırlandırılan düğünler ve nikah merasimleri gerçekleştirildi. Sonrasında tekrar yasaklar devam etti. 2021 başladı Mart ayı derken Nisan ayında biraz hafifleyecek, Mayıs ayındaki kapanmalarla birlikte devletin ön gördüğü şartlarda 1 Haziran denildi. 1 Haziran’da da 15 Haziran'a kadar kısıtlı ikramsız organizasyonlar 15 Haziran sonrasında da kapalı salonlarda kişi sayısı kısıtlaması kaldırılarak ikramlı organizasyonlara geçileceği noktasında Bakanlık açıklama yaptı. Biz bu kurallar doğrultusunda girişte hosteslerin ateş ölçümü, maske kontrolü masalarımızda 1.5 metre aralar ve özellikle masalarda dezenfektanlarla mesafe, hijyen ve maske kurallarına uyuyoruz' diye konuştu.
“YÜZDE 75 ARTIŞLA 2021 SEZONUNU GÖTÜRECEĞİZ'
Düğün planlayıcısı Akyol, “2020 yılında gelen kısıtlamalar doğrultusunda birçok çift düğünlerini erteleyerek 2021’e taşıdı. 2021’in ilk aylarında da bu belirsizlikler yüzünden 'acaba evlenecek miyiz?, Bu yıl düğünümüzü yapabilecek miyiz?, Bütün hazırlıklarımızı yaptık resmi nikahımızı yaptık bir düğün organizasyonuyla çevreye eşe dosta bunu duyurabilecek miyiz?' diyen çiftlerle birlikte bu 15 Haziran açıklamaları doğrultusunda bir artış söz konusu. 1 Temmuz itibari ile kına ve nişan organizasyonlarının da izinleri çıkacak. Böylelikle kına, nişan sünnet ve düğün merasimleriyle geçen yıla oranla yüzde 75 artışla 2021 sezonunu götüreceğiz. 2021 için en çok açık alan kır bahçesi salonları tercih ediliyor. Biz de çiftlerimizin tercihi ve isteği doğrultusunda düğünlerini planlıyoruz' ifadelerini kullandı.
'EYLÜL AYINA KADAR RANDEVULARIMIZI OLUŞTURDUK'
Düğün salonu müdürü Turgut Şen ise, “Geçen yıl aldığımız pandemi önlemleri dezenfektan, maske, ateş ölçümü aynı sistem devam ediyor. Burası açık alan olduğu için misafirlerimiz daha rahat ediyor. Bu sene yoğunluğumuz var. Geçen yılki sıkıntıları bu sene serbest bırakılmasıyla beraber artış oldu. İnşallah bundan sonra biz yine kurallara uyarak Çankırı Valiliği’nde yapılan toplantıdaki kurallara uyarak düğünlerimizi yapmaya çalışacağız. Salonumuzda bin 200 kişiyi ağırlayabiliyoruz açık alan olduğu için. Toplamda 400 kişiyi geçmiyoruz. Şu anda Eylül ayına kadar randevularımızı oluşturduk. Salonumuzda en düşük fiyat 8 bin liradan başlıyor. İçeriklere göre de bu fiyatlarda değişiklik görülebiliyor' dedi.
Trump’ın politikaları Londra’yı alternatif ittifaklara itiyor
Diyarbakır’da silahlı kuyumcu soygunu kameralara yansıdı
HAMAS: İşgalcilerin Mescid-i Aksa'yı kapatma kararı planlı bir Yahudileştirme girişimidir
İstanbul’da engelli vatandaşlar için "Engelsiz Şarj" uygulaması hayata geçirildi
Batman'da sel riskine karşı kuşaklama projesiyle kalıcı çözüm başlıyor
Yeşilyurt Belediye Başkanı GEÇİT, vatandaşların taleplerini dinledi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Stratejik iletişim, bir iç güvenlik unsuru haline de gelmektedir
Kanada'da İslami eğitim veren okullara ilgi artıyor
Hasarlı araçlar üzerinden dolandırıcılık: 29 şüpheli hakkında gözaltı kararı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uluslararası sistem neredeyse her alanda büyük bir meşruiyet krizi yaşıyor
Tarihi cami siluetlerini tesbih tanelerine işliyor
Adalet Bakanı Akın Gürlek, Türkiye Barolar Birliği Başkanı ve heyetini kabul etti
Bursa’da uyuşturucu operasyonu
Şanlıurfa'da uyuşturucu operasyonu: Ruhsatsız silah ve uyuşturucu ele geçirildi
İzmir’de dolmuşta doğan bebek devlet gözetimine alındı
Adalet Bakanı akın Gürlek KKTC İçişleri Bakanı Dursun Oğuz ile bir araya geldi
Motorine 6,23 liralık zam bekleniyor
Karlıova’da 229 deprem konutları için kuralar çekiliyor
Konya’da yatırımlar masaya yatırıldı
BM Güvenlik Konseyi İran gündemiyle toplanıyor
Şanlıurfa'da kaçak keklik avlayan 3 şüpheli yakalandı
Gaziantep aday öğretmenleri ağırlıyor
SYDV’den ebeveynlerinden yoksun çocuklara giyim desteği kartı
Güney Kore'de enerji alarmı
Şırnak il Milli Eğitim müdürlüğüne Hakan Cirit getirildi
Trabzon Limanı’nda yaban hayatı kaçakçılığına operasyon
Tarım Müdürlüğü'nden uyarı: Yağışlar hastalık riskini artırıyor
siyonist rejimin Pakistan’ın diplomatlarına suikast iddiasına uyarı çek sert oldu: “Biz Katar Değiliz”
Şanlıurfa’da yağış rekoru: 3 ayda yıllık ortalama aşıldı
Hürmüz Boğazı’ndan son 48 saatte 7 gemi geçti
Yükleniyor







