• BIST 100

    10565,74%-0,59
  • DOLAR

    42,17% -0,01
  • EURO

    49,02% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5558,99% -1,71
  • Ç. ALTIN

    9196,59% -3,17

Normalleşme dönemi başlıyor: Düğün rezervasyonları patladı

30 Haziran 2021, Çarşamba 14:03
30 Haziran 2021, Çarşamba 14:03
Normalleşme dönemi başlıyor: Düğün rezervasyonları patladı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Normalleşme dönemi başlıyor: Düğün rezervasyonları patladı

İçişleri Bakanlığı, korona virüs nedeniyle sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlamalarının sona ereceği 1 Temmuz saat 05.00'te başlayacak kademeli normalleşmenin üçüncü etabına ilişkin genelge yayımladı. Haziran ayından itibaren belirli kısıtlamalarla yapılan düğün, nişan, kına ve sünnet düğünü gibi organizasyonlara da düzenleme getirildi. Buna göre nikah ve düğün merasimlerinde yiyecek ve içecek ikramı yapılabilecek. Ayrıca merasimlerde katılımcı sınırlamasına gidilmeyecek, fiziki mesafe kuralına aykırılık teşkil etmeyecek şekildeki oyun, dans, halay ya da gösteriler yapılabilecektir.

Açıklanan kararların ardından geçen dönemlerde organizasyonlarını ileri tarihlere erteleyen vatandaşlar da salonların randevu defterlerini adeta patlattı. 1 Temmuz öncesinde randevuları kabul eden salonlara geçen yıla göre yüzde 75 talep artışı yaşanırken Eylül ayına kadar da sezonu doldurdu.

'ORGANİZASYONLARIMIZDA MASKE, MESAFE VE HİJYEN KURALLARINA UYUYORUZ'

Düğün planlayıcı Arzu Çetin Akyol, İHA muhabirine geçen sene kısıtlamalar eşliğinde organizasyonlar gerçekleştirdiklerini söyledi. Kurallar dahilinde organizasyonların devam ettiğini belirten Akyol, 'Malumunuz bütün dünyada bir pandemi sürecinden geçiyoruz. Yasaklar doğrultusunda da 2020’de çok kısıtlı organizasyonlar yaptık. 55 gün açık kaldı sektörümüz. 55 gün sonra ikramsız adı altında 100 kişiyle sınırlandırılan düğünler ve nikah merasimleri gerçekleştirildi. Sonrasında tekrar yasaklar devam etti. 2021 başladı Mart ayı derken Nisan ayında biraz hafifleyecek, Mayıs ayındaki kapanmalarla birlikte devletin ön gördüğü şartlarda 1 Haziran denildi. 1 Haziran’da da 15 Haziran'a kadar kısıtlı ikramsız organizasyonlar 15 Haziran sonrasında da kapalı salonlarda kişi sayısı kısıtlaması kaldırılarak ikramlı organizasyonlara geçileceği noktasında Bakanlık açıklama yaptı. Biz bu kurallar doğrultusunda girişte hosteslerin ateş ölçümü, maske kontrolü masalarımızda 1.5 metre aralar ve özellikle masalarda dezenfektanlarla mesafe, hijyen ve maske kurallarına uyuyoruz' diye konuştu.

“YÜZDE 75 ARTIŞLA 2021 SEZONUNU GÖTÜRECEĞİZ'

Düğün planlayıcısı Akyol, “2020 yılında gelen kısıtlamalar doğrultusunda birçok çift düğünlerini erteleyerek 2021’e taşıdı. 2021’in ilk aylarında da bu belirsizlikler yüzünden 'acaba evlenecek miyiz?, Bu yıl düğünümüzü yapabilecek miyiz?, Bütün hazırlıklarımızı yaptık resmi nikahımızı yaptık bir düğün organizasyonuyla çevreye eşe dosta bunu duyurabilecek miyiz?' diyen çiftlerle birlikte bu 15 Haziran açıklamaları doğrultusunda bir artış söz konusu. 1 Temmuz itibari ile kına ve nişan organizasyonlarının da izinleri çıkacak. Böylelikle kına, nişan sünnet ve düğün merasimleriyle geçen yıla oranla yüzde 75 artışla 2021 sezonunu götüreceğiz. 2021 için en çok açık alan kır bahçesi salonları tercih ediliyor. Biz de çiftlerimizin tercihi ve isteği doğrultusunda düğünlerini planlıyoruz' ifadelerini kullandı.

'EYLÜL AYINA KADAR RANDEVULARIMIZI OLUŞTURDUK'

Düğün salonu müdürü Turgut Şen ise, “Geçen yıl aldığımız pandemi önlemleri dezenfektan, maske, ateş ölçümü aynı sistem devam ediyor. Burası açık alan olduğu için misafirlerimiz daha rahat ediyor. Bu sene yoğunluğumuz var. Geçen yılki sıkıntıları bu sene serbest bırakılmasıyla beraber artış oldu. İnşallah bundan sonra biz yine kurallara uyarak Çankırı Valiliği’nde yapılan toplantıdaki kurallara uyarak düğünlerimizi yapmaya çalışacağız. Salonumuzda bin 200 kişiyi ağırlayabiliyoruz açık alan olduğu için. Toplamda 400 kişiyi geçmiyoruz. Şu anda Eylül ayına kadar randevularımızı oluşturduk. Salonumuzda en düşük fiyat 8 bin liradan başlıyor. İçeriklere göre de bu fiyatlarda değişiklik görülebiliyor' dedi.

LPG ithalatı eylülde arttı

TBMM bu hafta yoğun gündemle toplanıyor

15 bin sözleşmeli öğretmen ataması için tercih başvuruları yarın başlıyor

ABD’de silahlı saldırı: 4 ölü, çok sayıda yaralı

Türkiye'nin petrol ithalatı eylülde yüzde 30 arttı

Lübnan, siyonist rejime karşı sınır duvarı nedeniyle BMGK'ya şikâyette bulundu

Batman Valiliği; üç yılda 2 bin 312 silah ele geçirildi

Diyarbakır'da yüzlerce yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğa kışlık kıyafet desteği

Suriye: Suveyda'da kanun dışı gruplar ateşkesi ihlal ediyor

Bitlis mevsimin ilk karıyla beyaza büründü

Meksika'da "Z kuşağı" protestosu: 120 yaralı

İSKİ'den musluklardan çamurlu su akmasına ilişkin açıklama

Ara tatil sona eriyor: Yarın ders zili çalacak

"Yurt Dışındaki Filistinliler" Ulusal Halk Meclisi kurdu

Batı Şeria'da işgalci rejim saldırıları: Bir şehit, bir yaralı

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı: Doğu'da kar ve sağanak bekleniyor

Trump, Suudi Arabistan'a "F-35" satışını masaya koydu

Sudan ordusu Kuzey Kordofan'da iki bölgeyi geri aldı

İşgalci rejim, El Halil'deki İbrahim Camisi'ni Müslümanlara kapattı

Mısır: Gazze'nin bölünmesi ya da Filistinlilerin yerinden edilmesi kırmızı çizgimizdir

Netanyahu, Gazze'de direnişi "zorla" bastıracak uluslararası güç istiyor

Trump yönetimi, Refah'taki direnişçiler için siyonist rejime baskıyı artırdı

Libya açıklarında göçmenleri taşıyan 2 tekne alabora oldu: 4 can kaybı

Meksika'da binlerce kişi sokağa indi

İstanbul'da metro inşaatında göçük: 1 işçi hayatını kaybetti

Claudia Fırtınası Portekiz’i etkisi altına aldı: 1 ölü, 28 yaralı

Çanakkale açıklarında 4 büyüklüğünde deprem

İstanbul'daki metro inşaatında iskele çöktü

Batman'da "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" sahabe programı düzenlendi

Siyonist rejim Gazzeli 15 şehidin naaşını teslim etti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


LPG ithalatı eylülde arttı

TBMM bu hafta yoğun gündemle toplanıyor

15 bin sözleşmeli öğretmen ataması için tercih başvuruları yarın başlıyor

ABD’de silahlı saldırı: 4 ölü, çok sayıda yaralı

Türkiye'nin petrol ithalatı eylülde yüzde 30 arttı

Lübnan, siyonist rejime karşı sınır duvarı nedeniyle BMGK'ya şikâyette bulundu

Batman Valiliği; üç yılda 2 bin 312 silah ele geçirildi