• BIST 100

    16709,28%-0,07
  • DOLAR

    43,63% 0,10
  • EURO

    51,97% 0,00
  • GRAM ALTIN

    7037,44% -1,12
  • Ç. ALTIN

    11686,79% 0,16

Nureddin Nebati: 5 milyon yeni istihdam, 'biteceğiz' diyenlere kapaktır

02 Temmuz 2022, Cumartesi 12:51
02 Temmuz 2022, Cumartesi 12:51
Nureddin Nebati: 5 milyon yeni istihdam,
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Nureddin Nebati: 5 milyon yeni istihdam, 'biteceğiz' diyenlere kapaktır

Artan istihdama dikkat çeken Bakan Nureddin Nebati, Türkiye'nin 5 milyon yeni istihdam sağladığını belirterek, 'Bu bir rekordur. Şom ağızlılara göre; öleceğiz, biteceğiz diyenlere bir kapaktır.' dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Diyarbakır İş Dünyası Toplantısı'na katıldı.

Artan enflasyonla mücadele ederken kararlılıklarını sürdürdüklerini belirten Bakan Nebati, Türkiye'nin istihdamda ilerleme kaydettiğini belirtti.

'Çin'den sonra en çok büyüyen ülke olduk'

Nebati'nin konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

'Son 2 yılda tüm dünya gibi Türkiye'yi de etkileyen bir salgınla baş başa kaldık. Ve bunu en iyi yöneten ülkelerin başında yer aldık. Gelişmiş ülkelerin ekonomide tökezlediği, sağlık hizmetleri açısında sınıfta kaldığı bir dönemden alnımızın akıyla güçlenerek çıktık. Çin'den sonra en çok büyüyen ülke olduk.

'Öleceğiz, biteceğiz diyenlere kapaktır'

Büyüme devam ediyor. Bu yılın İlk çeyrekte yüzde 7,3 gibi dengeli bir büyüme yakaladık. İmalat sanayinde makine teçhizat yatırımları 2019'un son çeyreğinden bu yana kesintisiz şekilde büyüyor. Nisan ayıyla birlikte toplam İstihdamımızı 30,4 milyona çıkardık. Ülkenin tamamı üretiyor ve ihraç ediyor. İstihdamı da en üst düzeye getirmiş durumda. 2020'nin Nisan ayına göre Türkiye 5 milyon yeni istihdam sağladı. Bu bir rekordur. Neye göre? Şom ağızlılara göre; öleceğiz, biteceğiz diyenlere bir kapaktır bu aslında.

Yıl sonu ihracat hedefimiz 250 milyar dolar, daha erken ulaşacağız. Her ay ihracatta istisnasız rekorlar kırarak ilerliyoruz. 2023 yılında 300 milyar dolar ihracatı geçmiş olacağız.

Halkımızın refahını artırmak için pek çok üründe KDV oranının düşürdük. Enflasyonla mücadeleye kararlılıkla devam edeceğiz.

'Krediyi uygun alanda kullanmak zorundasınız'

BDDK düzenlemesinin amacı son derece açık; krediyi alıyorsanız, üretim yapın, ihracat yapın, ter dökerek para kazanın ama dövize yatırım yapmayın. Şimdi yine sazı ellerine aldı bizim karamsarlar, neymiş devlet müdahale ediyormuş, sermaye kontrol altına alınmış. Türkiye serbest piyasadan asla taviz vermeyen bir ülke. Bu ülke en doğru şekilde 20 yıldır nasıl yönetildiyse bundan sonra da yönetilmeye devam edecek. Türkiye ekonomi modeline uyum sağlayın.

Selektif kredisi anlayışıyla çalışıyoruz, kredilerin dövize gidişine izin vermeyiz. İsteyen kendi kaynağını istediği yerde kullanabilir, krediyi uygun alanda kullanmak zorundasınız. Proforma fatura karşılığı kredi alıp, sonra iptal edenler var, buna karşı adım atacağız.

'Üretmek zorunda oldukları için karamsarlık yayıyorlar'

Asıl karamsarlık sebebi rant ekonomisinden üretim ekonomisine geçişten kaynaklanıyor, eskisi gibi rant ekonomisi olmadığı için, artık para kazanmak için üretmek zorunda, üretmek zorunda oldukları için de karamsarlık yayıyorlar.

'Kredilerin dövize gidişine izin vermeyeceğiz'

Bakan Nebati BDDK'nın 15 milyon lira üzerinde döviz mevduatı olan şirketlere kredi sınırlaması kararına ilişkin 'sermaye kontrolü' eleştirilerine 'Türkiye serbest piyasadan asla taviz vermeyen bir ülke' derken, kredilerin dövize gidişine izin verilmeyeceğini belirtti.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Erzurum’da kar nedeniyle 3 ilçede okullar tatil edildi

Erzincan'da 4,1 büyüklüğünde deprem

Küba’da petrol krizi

Kabinede görev değişimi Resmi Gazete'de

Bakan Fidan Pakistan Dışişleri Bakanı Ishaq Dar ile görüştü

Uşak’ta uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı

Şanlıurfa’da elektriğin yarısı kaçak kullanılıyor

Arnavutluk'ta hükümet karşıtı gösteri

Ankara’da İran İslam Devrimi’nin 47. yıl dönümü resepsiyonu düzenlendi

Ağrı ve Van'da eğitime kar tatili

Meksika'da kaçırılan madenciler ölü bulundu

Tarsus Umut Kervanı’ndan yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere yardım

Hatay’da motosiklet sürücüsüne akrobatik hareketten 77 bin lira ceza

Kolombiya'da şiddetli yağışlar sel ve heyelana yol açtı: 14 ölü

Libya’da ambulans helikopter askeri üsse düştü: Ölü sayısı 5'e yükseldi

AB'de iltica başvurularında yeni dönem 

Venezuela Meclis Başkanı Rodriguez: Ülkede yakın zamanda seçim planlanmıyor

DMM, "10 TL değerinde madeni para olduğu" iddialarını yalanladı

ABD ve Azerbaycan arasında Stratejik Ortaklık Anlaşması imzalandı

Otobanda yarışa ağır ceza: 14 sürücüye 407 bin TL’den fazla para cezası

Bakan Fidan, BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü

Bakan Bayraktar Avrupa İmar ve Kalkınma Bsı heyetini kabul etti

Yunanistan Başbakanı Miçotakis yarın Ankara'ya geliyor

ABD ile Ermenistan arasında İHA ve nükleer iş birliği anlaşması

Şanlıurfa’da bağımlılık, aile ve çiftçilerin sorunları masaya yatırıldı

İşlevsel donma yaşıyor olabilirsiniz!

Malatya'da hırsızlık şüphelileri yakalandı

Ekmek almaya giderken kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti

Portekiz'de gençlerin yüzde 85'i aktif şekilde yapay zeka kullanıyor

Kurtulmuş, Kırgız Meclis Başkanı Uulu ile ortak basın toplantısı düzenledi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Erzurum’da kar nedeniyle 3 ilçede okullar tatil edildi

Erzincan'da 4,1 büyüklüğünde deprem

Küba’da petrol krizi

Kabinede görev değişimi Resmi Gazete'de

Bakan Fidan Pakistan Dışişleri Bakanı Ishaq Dar ile görüştü

Uşak’ta uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı

Şanlıurfa’da elektriğin yarısı kaçak kullanılıyor