-
BIST 100
16252,82%1,87
-
DOLAR
44,17% 0,04
-
EURO
50,99% 0,32
-
GRAM ALTIN
7107,48% -0,02
-
Ç. ALTIN
11584,42% 0,43
‘Ödeme kuruluşları’nda yeni dönem başlıyor
-
A+Buyut
-
A-Kucult
‘Ödeme kuruluşları’nda yeni dönem başlıyor
Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Para Kuruluşları Birliği Satüsü'ne ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 6493 sayılı Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun uyarınca Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği'nin organları, görev ve yetkileri ile çalışma ilke, usul ve esasları düzenlendi.
Karar kapsamında, merkezi İstanbul olan birlik, 'Üyelerinin müşterek ihtiyaçlarını karşılayarak mesleki faaliyetleri kolaylaştırmak, birbirleri, temsilcileri ve müşteri ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hakim kılmak üzere meslek disiplini ve ahlakını korumak, üyelerin dayanışma içerisinde çalışmasını, iktisadi menfaatlerinin korunmasını ve mesleki konularda gelişimini sağlamak, üyeler arasında rekabetçi ortamın korunmasını, haksız rekabetin önlenmesini ve ödemeler alanının geliştirilmesini temin etmek' amacına hizmet edecek.
Statü kapsamında, birliğin merkezi, amacı, görev ve yetkileri ile üyelik ilişkileri belirlenirken, birliğin organları, yönetimi ve komiteleri de düzenlendi.
Birliğin organları; genel kurul, yönetim kurulu, denetleme kurulu ve disiplin komitesinden oluşurken, üyeler; birlik organında yönetim kurulu başkanı, yönetim kurulu üyesi, genel müdür veya genel müdür yardımcısı tarafından temsil edilecek.
Ödeme kuruluşları, 1 ay içerisinde birliğe üye olmak zorunda
Türkiye'de faaliyet gösterecek ödeme ve elektronik para kuruluşları, faaliyet izni aldıkları tarihten itibaren 1 ay içerisinde birliğe üye olmak için başvuru yapmakla yükümlü olurken, PTT, birliğe üye olmak için başvuruda bulunması durumunda üye olarak kabul edilecek.
Statünün yürürlüğe girmesinden önce faaliyette bulunan ödeme kuruluşları ile elektronik para kuruluşları, birliğin faaliyete geçtiği tarihi izleyen 1 ay içerisinde birliğe üye olma zorunluluğu taşırken, birlik organları oluşturuluncaya kadar üyelik başvuruları, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından sonuçlandırılacak.
Statünün hükümlerini Hazine ve Maliye Bakanı yürütecek.
AB’nin Kosova’ya uyguladığı cezai tedbirler kaldırıldı
Yapıcıoğlu: Siyonistlerin "Vadedilmiş topraklar" hedefinde Türkiye de var
Mardin’de trafik kazası: Motosiklet sürücüsü ağır yaralandı
Nijerya'da bombalı saldırı: 23 ölü, 100’den fazla yaralı
Kuşadası Belediye Başkanı Günel görevden uzaklaştırıldı
Polonya'dan Trump'a: İran savaşı bizi ilgilendirmiyor
Ortadoğu petrolünün gün içinde ki varil fiyatı 153 doları aştı
siyonist rejimden Lübnan'a saldırılar
İran: Besic Güçleri Komutanı Süleymani şehit oldu
Mardin’de iki grup arasında silahlı kavga: 1’i ağır 4 yaralı
Siyonist rejim Mescid-i Aksa’yı 18 gündür kapalı tutuyor
İran’dan, okul saldırısı nedeniyle ABD ve siyonist rejimden tazminat talebi
Güney Marmara'da feribot seferlerine fırtına engeli
Uşak'ta tarihi eser operasyonu: 1 gözaltı
Rusya iki yerleşim yerini daha ele geçirdiğini duyurdu
Yetimler Vakfı bayram öncesi Cizre'de yüzlerce yetim çocuğun yüzünü güldürdü
İran, bu savaşta yeni bir balistik füze daha kullandı
Kazakistan'da anayasa referandumundan "evet" kararı çıktı
Dışişleri Bakanı Fidan, Rus mevkidaşı Lavrov ile görüştü
Kenya'da kontrollü yıkımı planlanan bir bina çöktü: 4 ölü, 4 yaralı
Habizbinililer Derneği yeni dönem proje taslağını kamuoyuyla paylaştı
Meteorolojiden fırtına uyarısı
Tarsus Umut Kervanı muhtaçların yüzünü güldürdü
Şeker, ağız florasını bozarak çürüğü hızlandırıyor!
İzmir’de bayram tatlısı telaşı başladı: Eskiler baklavayı, gençler sütlüyü tercih ediyor
Bingöl’de otomobil takla attı: 1 yaralı
Bayram öncesi kuruyemiş satışları gramaja düştü: 'Çerez parası' lafı, tarihe karıştı!
İran Dışişleri Bakanı ve BM Genel Sekreteri saldırıları görüştü
Avrupa Yetim Eli Kahramanmaraş'ta muhtaçlara yardımda bulundu
Pervari’de çocuklardan renkli Ramazan veda etkinliği
Yükleniyor






