• BIST 100

    17330,64%1,16
  • DOLAR

    43,71% -0,04
  • EURO

    51,86% -0,13
  • GRAM ALTIN

    6997,45% -1,10
  • Ç. ALTIN

    11672,76% -0,70

Oluklu mukavva sektörü ilk 6 ayda yüzde 15 büyüdü

27 Ağustos 2021, Cuma 11:20
27 Ağustos 2021, Cuma 11:20
Oluklu mukavva sektörü ilk 6 ayda yüzde 15 büyüdü
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Oluklu mukavva sektörü ilk 6 ayda yüzde 15 büyüdü

2020 yılını yüzde 12 büyüme ile kapatan sektör, 2021 yılının ilk altı ayında yüzde 15 oranında büyüme kaydetti.

Pandeminin gölgesinde geçen 2020 yılının ardından koronavirüs salgını 2021 yılına da damgasını vurdu. Türkiye’de reel sektöre güç katan sektörlerden biri olan oluklu mukavva ambalaj endüstrisi pandemiye rağmen sürdürdüğü büyüme ivmesini yılın ilk yarısında da devam ettirdi. Tedarik zincirinin önemli halkalarından biri olan sektör, bu zorlu dönemde çalışanlar için gerekli tedbirleri alarak üretimini hız kesmeden sürdürdü.

Oluklu mukavva sektörü, özellikle pandemi dönemi boyunca toplumun acil ve elzem ihtiyaçları olan gıda, maske, ilaç gibi ürünlerin taşınması, depolanması ve tüketicilere ulaştırılmasını sağlamak için çok çalıştı.

2020 yılını yüzde 12 büyüme ile tamamlayan oluklu mukavva sektörü bu yılın ilk altı ayında yüzde 15 oranında büyüme kaydetti. Üretim seviyesi de ilk altı ay için 1.4 milyon ton ve 2.5 milyar metrekare olarak gerçekleşti.

Sükan: Büyüme trendi hız kesmeden devam ediyor

Sektörün faaliyetleri hakkında bilgi veren ve Türkiye’de yıllık 2.5 milyon tonluk üretim gerçekleştiğini vurgulayan OMÜD Oluklu Mukavva Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Sükan, “Oluklu mukavva sektörü, geçmişten bu yana yatırımlara önem veren ve kendini sürekli geliştiren bir sektör. Geleceğe yönelik tüm göstergeler özellikle şehirleşme, tüketim, ihracat ve e-ticaret alanındaki gelişmeler oluklu mukavva sektörünün büyümesine yönelik sinyaller veriyor. 2020 yılını yüzde 12 büyüme ile tamamladık. Türkiye’de oluklu mukavva sektörünün üretimi 2020’de 2.5 milyon ton ve 4.9 milyar metrekare seviyelerine ulaştı. Avrupa’nın en büyük 6. büyük pazarı konumunda olan sektörümüz bu yıl da hız kesmedi. Yılın ilk yarısında yüzde 15 oranında büyüdük. Üretim seviyemiz de ilk altı ay için 1.4 milyon ton ve 2.5 milyar metrekare olarak gerçekleşti. Yıllık yaklaşık 15 milyar TL cirosu olan oluklu mukavva sektörü, her yıl Türkiye büyümesinden 3-4 puan daha fazla büyüyor.

2021 yılı sonunda yine bu çizgide devam eden bir büyüme bekliyoruz. Tüm sektörlerde kullanılan bir ambalaj malzemesi olduğu için dönem dönem bazı sektörler daralma yaşasa da başka sektörlerin büyümesiyle toplamda oluklu mukavvaya olan talep yukarı seyrinde ilerliyor. Bunların yanı sıra tüm dünyanın gündemi olan sürdürülebilirlik ve Avrupa Yeşil Mutabakat konularındaki hassasiyet oluklu mukavva ambalaj ile çok örtüşüyor. Döngüselliği doğasında barındıran oluklu mukavva ambalajın bu süreçte tedarik zincirinin en önemli unsuru olacağına inanıyoruz. Geri dönüşüm, sürdürülebilirlik ile oluklu mukavva ambalajın uyumu sektörün ilerleyen dönemlerde de büyümesini ve çevreci faaliyetlerde ön plana çıkmasını destekliyor. OMÜD olarak oluklu mukavva ambalajın üstün özelliklerinin anlatılması ve sürdürülebilir yapısına vurgu yapan çalışmalar yürütüyoruz. Önümüzdeki dönemde de sektörümüzün büyümesine katkı sağlayacak projeleri sürdüreceğiz” dedi. 

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Erzurum’da kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Madagaskar'da Gezani Tropikal Siklonu nedeniyle can kaybı artıyor

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama

Brezilya'da tarım işçilerini taşıyan otobüs devrildi: 6 ölü, 46 yaralı

Kovancılar’da trafik kazası: 1’i ağır 2 yaralı

Sakarya’da 850 kilogram kalkan balığına el konuldu

BM: israil Gazze'de insani yardım operasyonlarını engellemeye devam ediyor

Malatya'da silahlı kavga: 1 yaralı

Kırıkkale’de 2 bin 617 sentetik uyuşturucu ele geçirildi: 1 tutuklama

Konya'da "Şubat Ayı Şehadet Ayı " programı düzenlendi

Karabük-Kastamonu yolunda orman emvali denetimi yapıldı

İran ile ABD Cenevre'de görüşecek: Masada nükleer müzakereler temel madde

Suriye'de bomba yüklü araç patladı: 2 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı

Şanlıurfa’da seyir halindeki otomobil alev aldı

İtalya’da çığ düştü: 2 ölü, 1 yaralı

İran Dışişleri Bakanı Erakçi, Cenevre'de UAEA Başkanı Grossi ile görüştü

Yalova’da firmalar ve ürünler Ramazan öncesi denetlendi

Endonezya'da hızla yayılan devasa obruk endişelere yol açıyor

TBMM’de komisyon raporu mesaisi: Kurtulmuş siyasi parti temsilcilerini kabul etti

Hawaii'deki Kilauea Yanardağı patladı: Lavlar 350 metreye yükseldi

Çukurova Havalimanı’nda yasa dışı yaban hayvanı ürünleri ele geçirildi

Ateşkese rağmen işgalcilerin saldırıları sürüyor: Gazze'de şehit sayısı 72 bin 63’e yükseldi

Rusya: Cenevre'deki Ukrayna müzakerelerinde topraklar konusu ele alınacak

Zonguldak'ta maden ocağında göçük: 2 işçi hayatını kaybetti

Dışişleri Bakanı Fidan Suudi Arabistanlı mevkidaşıyla görüştü

Malatya’da "torbacı" operasyonu: 1 tutuklama

İran, Hürmüz Boğazı'nda tatbikat başlattı

AB'den işgal rejimine Batı Şeria çağrısı: İlhak kararı BM kararları ve iki devletli çözüme aykırı

Hakkari’de avda yakalanan kişiye para cezası uygulandı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ürdün Dışişleri Bakanı es-Safedi ile görüştü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Erzurum’da kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Madagaskar'da Gezani Tropikal Siklonu nedeniyle can kaybı artıyor

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama

Brezilya'da tarım işçilerini taşıyan otobüs devrildi: 6 ölü, 46 yaralı

Kovancılar’da trafik kazası: 1’i ağır 2 yaralı

Sakarya’da 850 kilogram kalkan balığına el konuldu

BM: israil Gazze'de insani yardım operasyonlarını engellemeye devam ediyor