• BIST 100

    16345,82%-0,38
  • DOLAR

    43,60% 0,16
  • EURO

    51,57% 0,37
  • GRAM ALTIN

    6942,61% 3,13
  • Ç. ALTIN

    11654,37% 0,11

Oluklu mukavva sektörü ilk 6 ayda yüzde 15 büyüdü

27 Ağustos 2021, Cuma 11:20
27 Ağustos 2021, Cuma 11:20
Oluklu mukavva sektörü ilk 6 ayda yüzde 15 büyüdü
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Oluklu mukavva sektörü ilk 6 ayda yüzde 15 büyüdü

2020 yılını yüzde 12 büyüme ile kapatan sektör, 2021 yılının ilk altı ayında yüzde 15 oranında büyüme kaydetti.

Pandeminin gölgesinde geçen 2020 yılının ardından koronavirüs salgını 2021 yılına da damgasını vurdu. Türkiye’de reel sektöre güç katan sektörlerden biri olan oluklu mukavva ambalaj endüstrisi pandemiye rağmen sürdürdüğü büyüme ivmesini yılın ilk yarısında da devam ettirdi. Tedarik zincirinin önemli halkalarından biri olan sektör, bu zorlu dönemde çalışanlar için gerekli tedbirleri alarak üretimini hız kesmeden sürdürdü.

Oluklu mukavva sektörü, özellikle pandemi dönemi boyunca toplumun acil ve elzem ihtiyaçları olan gıda, maske, ilaç gibi ürünlerin taşınması, depolanması ve tüketicilere ulaştırılmasını sağlamak için çok çalıştı.

2020 yılını yüzde 12 büyüme ile tamamlayan oluklu mukavva sektörü bu yılın ilk altı ayında yüzde 15 oranında büyüme kaydetti. Üretim seviyesi de ilk altı ay için 1.4 milyon ton ve 2.5 milyar metrekare olarak gerçekleşti.

Sükan: Büyüme trendi hız kesmeden devam ediyor

Sektörün faaliyetleri hakkında bilgi veren ve Türkiye’de yıllık 2.5 milyon tonluk üretim gerçekleştiğini vurgulayan OMÜD Oluklu Mukavva Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Sükan, “Oluklu mukavva sektörü, geçmişten bu yana yatırımlara önem veren ve kendini sürekli geliştiren bir sektör. Geleceğe yönelik tüm göstergeler özellikle şehirleşme, tüketim, ihracat ve e-ticaret alanındaki gelişmeler oluklu mukavva sektörünün büyümesine yönelik sinyaller veriyor. 2020 yılını yüzde 12 büyüme ile tamamladık. Türkiye’de oluklu mukavva sektörünün üretimi 2020’de 2.5 milyon ton ve 4.9 milyar metrekare seviyelerine ulaştı. Avrupa’nın en büyük 6. büyük pazarı konumunda olan sektörümüz bu yıl da hız kesmedi. Yılın ilk yarısında yüzde 15 oranında büyüdük. Üretim seviyemiz de ilk altı ay için 1.4 milyon ton ve 2.5 milyar metrekare olarak gerçekleşti. Yıllık yaklaşık 15 milyar TL cirosu olan oluklu mukavva sektörü, her yıl Türkiye büyümesinden 3-4 puan daha fazla büyüyor.

2021 yılı sonunda yine bu çizgide devam eden bir büyüme bekliyoruz. Tüm sektörlerde kullanılan bir ambalaj malzemesi olduğu için dönem dönem bazı sektörler daralma yaşasa da başka sektörlerin büyümesiyle toplamda oluklu mukavvaya olan talep yukarı seyrinde ilerliyor. Bunların yanı sıra tüm dünyanın gündemi olan sürdürülebilirlik ve Avrupa Yeşil Mutabakat konularındaki hassasiyet oluklu mukavva ambalaj ile çok örtüşüyor. Döngüselliği doğasında barındıran oluklu mukavva ambalajın bu süreçte tedarik zincirinin en önemli unsuru olacağına inanıyoruz. Geri dönüşüm, sürdürülebilirlik ile oluklu mukavva ambalajın uyumu sektörün ilerleyen dönemlerde de büyümesini ve çevreci faaliyetlerde ön plana çıkmasını destekliyor. OMÜD olarak oluklu mukavva ambalajın üstün özelliklerinin anlatılması ve sürdürülebilir yapısına vurgu yapan çalışmalar yürütüyoruz. Önümüzdeki dönemde de sektörümüzün büyümesine katkı sağlayacak projeleri sürdüreceğiz” dedi. 

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Netanyahu, ABD'ye gidiyor: Gündem İran müzakereleri

Nijerya: Türkiye ile güvenlik ve ticarette iş birliğini derinleştirmeyi hedefliyoruz

İstanbul'da "Şehitler Gecesi" programı

Kolombiya’da şiddetli yağışlar sellere yol açtı: 6 ölü

ABD-Grönland hattında kritik süreç

İstanbul'da ambulans ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Batı Şeria'da siyonist vahşet insanlarla sınırlı kalmıyor: Hayvanlar çalındı, ağaçlar söküldü

Lübnan Başbakanı Selam: israi saldırıları egemenliğimizi hedef alıyor

Rusya'dan Ukrayna'daki enerji tesislerine saldırı

ABD ve Hindistan geçici ticaret anlaşmasında uzlaşıya vardı

İspanya'dan 5 maddelik sosyal medya planı: Denetimler artırılıyor

Orban: AB birliklerini Ukrayna'ya göndermek, Rusya ile doğrudan çatışma anlamına gelir

Fransa'dan sonra Kanada da Grönland'da konsolosluk açtı

Suriye ile Suudi Arabistan arasında çeşitli anlaşmalar imzalandı

Gazze Sağlık Bakanlığı: Sağlık sistemi çökme noktasında, binlerce hasta ve yaralının durumu belirsiz

Konya’da yasa dışı silah operasyonu: 6 şüpheli tutuklandı

Konya'da “Camiyi Seviyoruz Namazla Buluşuyoruz” programı yapıldı

Konya’da organize suç örgütüne oeprasyon: 25 şüpheli tutuklandı

Mardin’de otomobil ile tır çarpıştı: 2 ölü, 3 yaralı

Japonya'da kar 4,5 metreyi aştı: 45 ölü, 500’den fazla yaralı

El Cezire 17. Forumu Doha’da Başladı

Siirt’te ilk kez düzenlenen ekonomi zirvesinde Yılmaz’dan yatırım çağrısı

Japonya erken seçim için sandık başına gidiyor

Kavan: Bir dil resmi ya da eğitim dili olmazsa kaybolmaya mahkumdur

Irak, Suriye’den 2 bin 250 DAİŞ’i teslim aldı

ABD'den İran'a yönelik yeni gümrük vergisi

Bursa Kuzey Çevre Otoyolu Projesi masaya yatırıldı

Dörtyol FSRUda kapasite iki katına çıkarılacak

Duran: Gazze’de yaşananlar, uluslararası sistemin iflasını gözler önüne seriyor

Kayseri’de çeşitli suçlardan aranan hükümlü yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Netanyahu, ABD'ye gidiyor: Gündem İran müzakereleri

Nijerya: Türkiye ile güvenlik ve ticarette iş birliğini derinleştirmeyi hedefliyoruz

İstanbul'da "Şehitler Gecesi" programı

Kolombiya’da şiddetli yağışlar sellere yol açtı: 6 ölü

ABD-Grönland hattında kritik süreç

İstanbul'da ambulans ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Batı Şeria'da siyonist vahşet insanlarla sınırlı kalmıyor: Hayvanlar çalındı, ağaçlar söküldü