-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,26% 0,01
-
EURO
51,26% -0,05
-
GRAM ALTIN
6404,70% -3,26
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
Ölümlü kazaları önlemek için uzmanından lastik uyarısı
28 Eylül 2023, Perşembe 16:10
28 Eylül 2023, Perşembe 16:10
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Ölümlü kazaları önlemek için uzmanından lastik uyarısı
Diyarbakır’da 45 yıldır araç bakım ve lastik onarım işi yapa Hasan Kamçı, 'Kaliteli bir lastik yakıt tasarrufu, konfor ve can güvenliğini sağlıyor' dedi.
Bir araç için önemli parçalardan biri olan lastik, otomobilin tüm yükünü temel sistemini taşısa da lastikler yük dağılımında önemli rol oynar. Lastik değişiminde doğru seçilmeyen lastikler, aracın istenildiği gibi taşınılmamasına ve ölümlü veya yaralanmalı kazaların ortaya çıkmasına davetiye çıkartıyor.
Diyarbakır’da 45 yıldır araç bakım ve lastik onarım işi yapa Hasan Kamçı, otomobil sürerken insanı hayata bağlayan tek parçanın lastik olduğunu söyledi.
Araç lastiğinin önemine vurgu yapan Kamçı, “Lastiğin araçtaki önemi çok fazladır. Aracı yola bağlayan tek şey lastiktir. Lastiğin kaliteli olması gerekir ki yolu iyi tutsun. Birinci sınıf lastikler kullanımı dışında kesinlikle önermiyoruz. Kaliteli bir lastik yakıt tasarrufu, konfor ve can güvenliğini sağlıyor. Araç sürerken bizi hayata bağlayan tek şey lastiktir. Lastik iyi olmadı mı kaza yapılmasına sebep olur ve öldürebilir. Ama bir motor arızası insanı sadece yolda bırakır” dedi.
“50 bin kilometrede bir değişmeli”
Lastik değişiminden sonra rot balans ayarının da muhakkak yapılması gerektiğine vurgu yapan Kamçı, “İyi bir lastiğin ömrü 50 bin kilometredir. Lastik üreticileri de 50 bin kilometrede değişim gerçekleştirilmesi yönünde açıklıyor. Bunun yanında lastik değişimi yapıldıktan sonra mutlaka balans ayarının yapılması lazım. Balans ayarı merkez kaç kuvvetini dengeliyor. Aslında her 10 bin kilometrede balans ayarının yapılması gerekiyor. Tabii ki rot ayarını da unutmamalıyız. Çünkü lastik aşındıkça rot balans ayarı bozuluyor. Bu ayarlar bozulunca da lastiğin aracı savurması artıyor ve lastiğin yere teması azalıyor” diye konuştu.
“Çıkma lastikler insan öldürüyor”
Çıkma lastik kullananlara uyarı yapan Kamçı, şunları kaydetti:
“Çıkma lastiklerin alınmasını kesinlikle tavsiye etmiyorum. Adı üstünde çıkan lastik. Çıkma lastik ömrünü tamamlamamışsa sürücü niye o lastiği çıkarsın? O lastikler bana göre tamamen insan öldürüyor. Aracınızı mutlaka TSE belgesi olan yerlere götürün.”
Mehmet Salih Seyhan Bayram Mesajı
Kırklareli'de bir iş yerinde soba patladı: 1 ölü, 2 yaralı
Nijerya'da Ramazan Bayramı dolayısıyla 92 mahkuma af kararı
Almanya Irak’ta görev yapan askerlerini tahliye etti
BM: 2,1 milyar insan temiz suya erişemiyor
İsviçre’den ABD’ye silah ihracatı durduruldu
Rusya'dan AB'ye LNG ithalatı tepkisi
Niğde'de trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı
Dışişleri Bakanlığı: israilin Suriye’ye saldırısını tehlikeli bir tırmanma olarak görüyoruz
ABD, Doğu Pasifik'te bir tekneye daha saldırdı
Mardin’de dereye düşen kız çocuk hayatını kaybetti
Güney Kore'de otomobil parça fabrikasında yangın: En az 50 yaralı
Bayramda Ücretsiz Bekleniyordu, Batman’da Ücretli Oldu!
Mardin'de asansör boşluğuna düşen çocuk yaralandı
Şırnak'ta yoğun yağış sele neden oldu
Kolombiya'da sağanak sel baskınına yol açtı
Dışişleri Bakanı Fidan BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile bir araya geldi
Şırnak için şiddetli yağış ve kar uyarısı
Pezeşkiyan: Devlet terörizmi siyonist rejimin doğasında var
Edirne'de trafik kazası: 4 yaralı
Malatya'da kent bayramlaşması programı gerçekleştirildi
NATO, Irak misyonunda görev yapan tüm personeli Avrupa'ya tahliye etti
Avrupa'da ülkeler arasında gerilim: Almanya, Macaristan'ı 'AB'ye sadakatsizlikle' suçladı
Mücteba Hamaney'den sahte bayrak girişimi uyarısı: Türkiye ve Umman'a saldırılar İran tarafından yapılmadı
Yozgat'ta feci kaza: 1 ölü, 5 yaralı
Akdeniz’de Fransız donanmasından Rus "Gölge Gemisi"ne baskın
Kazakistan'da yeni anayasa resmen kabul edildi
Kuzey Kore'de tank birliklerinin katılımıyla taktik saldırı tatbikatı
Siyonist işgalcilerin Lübnan'a saldırılarında şehit sayısı 1001'e yükseldi
İran'dan İngiltere'ye 'askeri üs' tepkisi: Saldırıya iştirak olarak değerlendirilecek
Yükleniyor







