-
BIST 100
16124,69%0,46
-
DOLAR
44,36% 0,06
-
EURO
51,39% 0,25
-
GRAM ALTIN
6333,25% -1,40
-
Ç. ALTIN
10945,35% 0,00
Online alışveriş 2.5 kat arttı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Online alışveriş 2.5 kat arttı
Kasım ayı boyunca internet üzerindeki indirim günleri e-ticarete olduğu kadar KOBİ’lere de ilaç gibi geldi. Ödeme kuruluşu PayTR’nin verilerine göre, Kasım kampanyalarında internetten alışveriş hacmi geçen yıla göre yüzde 166, işlem adedi ise yüzde 162 artış gösterdi. En çok satış, tekstil (giyim), ayakkabı ve elektronik kategorisinde yapıldı.
Geçen yıl en çok alışveriş yapılan kategori elektronik olurken, bu yıl tekstil sektörü rağbet gördü. Ortalama sepet tutarında ise geçtiğimiz yıla göre düşüş yaşandı. 2019’da 647 TL olan rakam, bu yıl 247 TL’ye düştü.
2,3 KAT ARTIŞ YAŞANDI
Kasım ayındaki cirolarla karşılaştırıldığında 2019 kasımdaki artış yüzde 40 iken, bu yıl yaklaşık yüzde 61 oldu. Online alışverişlerde 2020’de geçen yıla göre 2,5 kat artış yaşandığını belirten PayTR Genel Müdürü Tarık Tombul, “Pandemi süreciyle birlikte tüketicilerin alışveriş tercihlerinin online alışverişe yöneldiğini ve e-ticaret üzerinden yapılan işlemlerin hızlı bir yükselişe geçtiğini biliyoruz. Sektörden gelen bilgiler, ‘Efsane Cuma’ günü, online ticaret hacminin tüm zamanların en iyi rakamlarına ulaştığını gösteriyor” dedi.
PİYASADA YÜZLER GÜLDÜ
Kovid-19 salgını nedeniyle evden çalışanların ve online alışveriş alışkanlıklarının artması, tüketicilerin en çok alışveriş yaptığı saatlerde de değişiklik yaşanmasına neden oldu. Mediamark açıklamasında göre çok alışverişi saat 19.00 ila 22.00 arasında yaptık. Verilere göre, en çok alışveriş yapan kişilerin 25 ila 34 yaş aralığındaki bireyler olduğu görüldü. Mobilexpress’in verilerine göre, bu dönemde yapılan alışverişlerin toplam tutarı 3.4 milyar TL oldu. Kısacası, kasım ayı kampanyaları yüz güldürdü.
Mark Ruffalo'dan Batı Şeria'daki işgalci terörüne tepki
Motorine büyük indirim geliyor
Döviz kurlarında son durum
50 ton tarihi geçmiş bozuk tavuk eti ele geçirildi
Karadeniz’de Türkiye tankerine İHA isabet etti
Meteoroloji'den sağanak ve kar uyarısı
Altın fiyatları yükselişte
Putin'den kritik hamle: Altın ihracatına sınırlama
Siyonist vekilden skandal sözler: Masum Filistinli çocuk yok
İran: ABD ve siyonist rejime ait 202 hava aracı hedef alındı
Gazze'de ateşkes ihlali: Siyonist rejim saldırısında 2 şehit
İran'dan çok cepheli misilleme: Siyonist rejim ve Körfez hedef alındı
Bakan Gürlek: Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı var
CENTCOM'a göre, İran ile savaşta 290 ABD askeri yaralandı
Guterres, İran'a karşı savaşı sona erdirmeye çağırdı
İzmir açıklarında lastik bottaki 37 düzensiz göçmen yakalandı
Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı ile görüştü
Orta Doğu’daki savaş STRATCOM’da masaya yatırılacak
Bakan Çiftçi: Türkiye-İran sınırında tedbirler alınmış durumda
Erakçi: Düşman İran'ı bölmekte ve hızlı zafere ulaşmakta başarısız oldu
Bakan Fidan: Türkiye dengeleri etkileyen bir aktör konumuna taşınmıştır
Pezeşkiyan'dan Macron'a: Kapsamlı savunmada kararlıyız
İBB davasına bir soruşturma daha
Siirt minibüslerinin Batman Havalimanı'na giriş yasağı yolcuları mağdur ediyor
Trump’tan, ABD havaalanlarına Ulusal Muhafız gönderme seçeneği
MEAB sözleşmeli eğitim personeli yerleştirme sonuçları açıklandı
İran: ABD'ye ait savaş uçağını düşürdük
Lübnan'da ölü sayısı 1094'e yükseldi
Trabzon'da fındık fabrikası deposunda yangın
Köstence Hünkâr Camii yeniden ihya ediliyor
Yükleniyor







