• BIST 100

    9257,37%-0,24
  • DOLAR

    38,75% 0,35
  • EURO

    43,61% 0,21
  • GRAM ALTIN

    4143,09% 0,96
  • Ç. ALTIN

    6692,26% -0,58

Opr. Dr. Abdurrahman Özdemir: 'Bel ağrısını ciddiye alın'

GÜNDEM 28.09.2023 09:55:21 0
Opr. Dr. Abdurrahman Özdemir:

Opr. Dr. Abdurrahman Özdemir: 'Bel ağrısını ciddiye alın'

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Abdurrahman Özdemir, toplumda oldukça yaygın görülen sağlık sorunları arasında yer alan bel fıtığına dikkat çekti.
Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Abdurrahman Özdemir, toplumda oldukça yaygın görülen sağlık sorunları arasında yer alan bel fıtığına dikkat çekti. Bel fıtığının korkulması gereken bir durum olmadığını belirten Op.Dr. Özdemir, doğru tedavi ile hastalıktan kurtulmanın mümkün olduğunu dile getirdi.

Opr. Dr. Abdurrahman Özdemir, bel fıtığının belirtileri, nedenleri ve tedavi yöntemleri ile ilgili, “Omurgalar arasında yer alan kıkırdağın aşırı zorlama nedeniyle yerinden kayıp omurilik kanalı içine doğru uzanması sonucu, bacaklara gelen sinirlere ve omuriliğe baskıyla ortaya çıkan bir durumdur. Fıtık etkilenen kas grubuna bağlı olarak güçsüzlük, hissizlik, yanma, uyuşma, idrar tutamama ve büyük abdesti kaçırma gibi belirtiler verebilir. Her bel veya boyun ağrısı fıtık olmamakla birlikte bu ağrıları insanlar mutlaka hayatlarında birkaç kez yaşamaktadır ancak bunun araştırılması ve teşhisi çok önemlidir. Eğer fıtık hastayı hiçbir zaman tehdit etmeyip sadece belirli dönemlerde ağrılara sebep olacaksa, yılda 1-2 defa tutulma şeklinde görülecekse, bu dönemde ilaçlardan yararlanmak mümkündür. Başlangıç aşamasındaki bel fıtığının egzersiz, dinlenme ve ilaç gibi çok basit tedaviler ile kontrol altında tutulması mümkünken ilerlemiş bel fıtığı hem yol açtığı sağlık sorunları hem de yaşam kalitesi üzerindeki olumsuz etkisi ile mutlaka tedavi edilmelidir” dedi.

Bel fıtığının ilerlemiş olup olmadığını anlamanın en kolay yönteminin bel fıtığı sorununun yaşam kalitesini düşürmeye başlaması olduğunu söyleyen Op.Dr. Özdemir, “Eğer bel fıtığı artık günlük hayatı olumsuz etkiliyor, bacağa yayılıyor, kişinin daha hareketlerini ciddi düzeyde kısıtlıyorsa, ağrılar ilaçlarla kontrol edilemiyorsa ilerlemeye başlamış demektir. İlerlemiş bel fıtığının en kısa sürede tedavi edilmesi kişinin hareket kabiliyetinin korunması ve tedavinin başarı oranının artması açısından büyük bir öneme sahiptir. Hastanın ameliyatına karar verilmeden önce, hastanın önce ciddi bir şekilde değerlendirilmesi gerekir. Fıtığın radyolojik görüntüsü, bulunduğu bölge gibi hususlar önem taşımaktadır. Belde çok büyük bir fıtık görüldüğünde eğer hiçbir bulgusu yoksa endişe duyulmaz. Fakat boyunda büyükçe bir fıtık görüldüğünde, hastanın hiçbir bulgusu olmasa da omurilik basısı kati ise ameliyat önerilir. Çünkü hastanın ters bir hareketinde omuriliğe bası artarsa hastanın felç kalma riski bulunmaktadır. Bu nedenle erken teşhis ve tedavi hayati önem taşımaktadır” diye konuştu.

Alerjik rinitli çocuklarda görülen şikayetler ve belirtiler

Siyonist rejim Gazze'de yine bir aileyi yok etti: Biri bebek 4 şehit

İş güvenliği uzmanları uyardı: İş kazalarının yüzde 98'i önlenebilir

73 yaşında Kur’an'la buluştu, azmiyle gönüllere taht kurdu

Mardin’de silahlı saldırıda ölen öğretmen defnedildi

Şili'de ambulans uçak kazasında 6 kişi öldü

Bisiklet ile otomobil çarpıştı: Kaza anı kameraya yansıdı

Van Umut Kervanı’ndan 350 aileye yardım

Afganistan'ın Host eyaletinde sel

Van ve Şanlıurfa'da 311 kilo narkotik madde ele geçirildi

Aksu: Gençlik manevi buhranda, çözüm değer temelli eğitimde

Hukukçular Derneği: Gazze'de uluslararası hukukun ikiyüzlülüğünü görüyoruz

Sri L'da askeri helikopter düştü: 6 ölü 6 yaralı

Rehber Gençlik Topluluğu öğrencilere aile mefhumunu aşılıyor

Bilim insanları uyarıyor: "Mardin ovası obruk tehlikesiyle karşı karşıya"

Ensarullah lideri El Husi: Önceliğimiz Gazze'ye destektir

Malatya şehir merkezinde ateş semenderi görüldü

"Huzur İstanbul" uygulaması: 982 gözaltı

İşgal ordusu, Refah'taki çatışmalarda iki siyonistin öldürüldüğünü kabul etti ve ayrıntıları açıkladı

Batman'da İnşaatta İş Güvenliği Alarmı: Çatıda Emniyetsiz Çalışma Kamerada

Batman, mercimek üretiminde Türkiye üçüncüsü oldu

Kassam, Refah'ta işgalcilere ait iki birliği vurdu: 19 ölü ve yaralı

Balkondan düşen bebek hayatını kaybetti

DSİ'den uyarı: Su yapılarına girmek tehlikeli ve yasak

Fransa İçişleri Bakanı Retailleau üniversitelerde başörtüsü yasağını savundu

BBC'ye Gazze soykırımı protestosu: Batı basını gerçekleri gizliyor

Altın fiyatları güne yükselişle başladı

Döviz kurlarında son durum

Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ