• BIST 100

    10976,09%0,56
  • DOLAR

    42,44% 0,01
  • EURO

    49,26% 0,12
  • GRAM ALTIN

    5674,06% -0,14
  • Ç. ALTIN

    9236,61% -0,05

Otobüs bileti uçak fiyatını geçti!

21 Mayıs 2020, Perşembe 22:07
21 Mayıs 2020, Perşembe 22:07
Otobüs bileti uçak fiyatını geçti!
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Otobüs bileti uçak fiyatını geçti!

65 yaş ve üstü vatandaşların en az bir ay boyunca dönmemek kaydıyla şehir değişikliği izni sonrasında vatandaşlar Sakarya Büyükşehir Terminale akın etti.

Bayrama günler kala aldıkları izinler doğrultusunda şehir dışına çıkmak için terminalin yolunu tutan vatandaşlar terminale giremedi. Terminalin olduğu bölgede bulunan kavşak etrafında ve yağmur altında otobüs bekleyen vatandaşların mağdur oldukları görülürken o anlar ise havadan görüntülendi. Kavşakta saatlerce yağmur altında bekleyen vatandaşlar mağduriyetlerini dile getirerek yapılan uygulamanın yanlış olduğunu, tedbirler kapsamında ve sosyal mesafe kuralına uyarak terminalin içinde beklemeleri gerektiğini vurguladı. Bayram için gerekli izinleri alan vatandaşlar, korona virüs tedbirlerince seyahat acentelerinin yüzde 50 kuralı doğrultusunda arttırdıkları bilet fiyatlarına da tepki gösterdi. Polis ekipleri ise vatandaşların seyahat izin belgelerini kontrol ederek sosyal mesafe konusunda uyarılarda bulundu.

'BİR ÇÖZÜM BULUNULMASI LAZIM'

Korona virüsten dolayı terminale alınmadıklarını dile getiren Fırat Demir, “Yolcumuz var, otogara getirdik içeriye almayacaklarını söylediler ama bu şekilde insanları dışarıya bırakmışlar sağlık açısından çokta iyi olmamış. İçeriye alınsa arada mesafe bırakılabilir ama bu şekilde insanların ben hiç sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Yolcular dışarıda, ben şimdi yolcumu araca bindireceğim hangi araç, nereden gelecek onu bilmiyorum. Buna bir çözüm bulunulması lazım, sosyal mesafeye insanlar uymuyor şuanda 1 metreyi bırakın yarım metre bile yok şu anda. Allah devletimize zeval vermesin ama buna da bir çözüm bulunulması lazım. Otobüsün 18.00’da geleceği söylenildi ama ne zaman geleceği belli değil ve nereden bindireceğiz o bile belli değil, otobüse de ulaşamıyorum. Yolcumuz Sakarya’dan, Kars’a gidecek 400 TL otobüs bilet fiyatı şuanda 1 kişi için. Bir bilet 400 TL olamaz yani” dedi.

“3 BUÇUK SAATTİR BEKLİYORUM, MAĞDURİYET YAŞIYORUZ”

3 buçuk saattir yağmur altında gelecek otobüsü beklediklerini ve terminale giremediklerini belirten Bişar Aydoğan, “Hanımımın kardeşi rahatsız olduğu için memlekete göndereceğim ama 1 aydır izin alamadık ve daha sonrasında izni aldık ama otobüs bileti bulamayarak mağduriyet yaşadık. 3 sefer bilet aldım biletlerimiz yandı izin alamadık diye. En sonunda bir daha bileti aldık ve izin çıktı işte şimdi Diyarbakır’a göndereceğim hanımımı. Kardeşi hastanede yatıyor onun ziyaretine gidecek. Havalar yağmurlu, otogara almıyorlar bizi yağmurun altında bekliyoruz ve mağduriyet yaşıyoruz. Normalde aracımızın saat 15.30’da hareket etmesi lazımken saat şuanda 18.00 ve aracın hareket saatinden yarım saat önce buraya geldim şuanda tam olarak 3 buçuk saattir bekliyorum ayakta. Tüm imkanlar seferber edilip terminalde tedbirler alınıp, yolcuları oradan alabilirler yani. Mesafeyi koruyup oradan yolcuları alabilir ve mağduriyeti giderebilirler” diye konuştu.

Rusya, İrkutsk Konsolosluğu'nun kapatılmasına karar verdi

Mersin’de sortex operatörlüğü eğitimi başladı

BM: Kuraklık milyonlarca Somalilinin açlık ve yerinden edilmesine yol açıyor

Büyükşehir Belediye Meclisi kasım ayı toplantılarının 5. birleşimi yapıldı

Fatma Zehra Kız Anadolu İHL'den kültürel mirasa değer katacak proje

11. Yargı Paketi Meclis’e sunuldu

"24. İyilik Treni" Afganistan yolunda

Hollanda-Almanya sınırında kuş gribi tespit edildi

Yetimler Vakfı, Şehid Salih El Caferavi'nin vasiyetini Bangladeş'te gerçekleştirdi

MOTAŞ, otobüs için şoför alımı yapacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vatikan Devlet Başkanı Papa 14. Leo ile görüştü

Yetimler Vakfı'ndan, Gazze'deki yetimlere kışlık giysi yardımı

Ankara'da bazı yollar 3 gün süreyle trafiğe kapatılacak

HÜDA PAR’dan "31 Temmuz Covid Yasası" açıklaması: Binlerce mahkûm adalet bekliyor

Kurtalan’da iki araç çarpıştı: Bir kişi yaralandı

Malatya’da TYP kapsamında 150 kişilik istihdam için başvurular başladı

Caddeye çimento döken mikser sürücüsüne 28 bin TL ceza

Gaziantep'te son kullanma tarihi geçmiş ürün satan iki markete kapatma cezası

Yurdun batı kıyıları için yağış uyarısı

Türkiye’den GKRY–Lübnan MEB anlaşmasına tepki: Kıbrıslı Türklerin haklarını yok sayıyor

Merkez Bsı rezervlerinde 6,8 milyar dolarlık düşüş

Bakan Göktaş, Nallıhan'da toplu açılış töreninde konuştu

Mardin'de iki esnaf arasında kavga: 1 ölü 3 yaralı

Dr. Demirtaş: Şeker ödül değildir, çocuklarda bağımlılık oluşturuyor

Hong Kong'daki büyük yangında ölü sayısı 55'e yükseldi

Venezuela İçişleri Bakanı Diosdado Cabello: Uçaklar sizde kalsın, onur bizde

2026 hacı adayları için ek kayıt süreci başladı

Bir Amerikalı ve iki Rus'u taşıyan uzay aracı yörüngeye girdi

İşgalci siyonistler Filistinli çiftçilere saldırdı, biri ağır iki kişiyi yaraladı

Gaziantep'te araması bulunan 2 firari şahıs yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Rusya, İrkutsk Konsolosluğu'nun kapatılmasına karar verdi

Mersin’de sortex operatörlüğü eğitimi başladı

BM: Kuraklık milyonlarca Somalilinin açlık ve yerinden edilmesine yol açıyor

Büyükşehir Belediye Meclisi kasım ayı toplantılarının 5. birleşimi yapıldı

Fatma Zehra Kız Anadolu İHL'den kültürel mirasa değer katacak proje

11. Yargı Paketi Meclis’e sunuldu

"24. İyilik Treni" Afganistan yolunda