• BIST 100

    10979,73%0,7
  • DOLAR

    42,42% 0,18
  • EURO

    49,00% 0,16
  • GRAM ALTIN

    5527,88% -0,46
  • Ç. ALTIN

    9236,33% 0,00

Otobüs bileti uçak fiyatını geçti!

21 Mayıs 2020, Perşembe 22:07
21 Mayıs 2020, Perşembe 22:07
Otobüs bileti uçak fiyatını geçti!
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Otobüs bileti uçak fiyatını geçti!

65 yaş ve üstü vatandaşların en az bir ay boyunca dönmemek kaydıyla şehir değişikliği izni sonrasında vatandaşlar Sakarya Büyükşehir Terminale akın etti.

Bayrama günler kala aldıkları izinler doğrultusunda şehir dışına çıkmak için terminalin yolunu tutan vatandaşlar terminale giremedi. Terminalin olduğu bölgede bulunan kavşak etrafında ve yağmur altında otobüs bekleyen vatandaşların mağdur oldukları görülürken o anlar ise havadan görüntülendi. Kavşakta saatlerce yağmur altında bekleyen vatandaşlar mağduriyetlerini dile getirerek yapılan uygulamanın yanlış olduğunu, tedbirler kapsamında ve sosyal mesafe kuralına uyarak terminalin içinde beklemeleri gerektiğini vurguladı. Bayram için gerekli izinleri alan vatandaşlar, korona virüs tedbirlerince seyahat acentelerinin yüzde 50 kuralı doğrultusunda arttırdıkları bilet fiyatlarına da tepki gösterdi. Polis ekipleri ise vatandaşların seyahat izin belgelerini kontrol ederek sosyal mesafe konusunda uyarılarda bulundu.

'BİR ÇÖZÜM BULUNULMASI LAZIM'

Korona virüsten dolayı terminale alınmadıklarını dile getiren Fırat Demir, “Yolcumuz var, otogara getirdik içeriye almayacaklarını söylediler ama bu şekilde insanları dışarıya bırakmışlar sağlık açısından çokta iyi olmamış. İçeriye alınsa arada mesafe bırakılabilir ama bu şekilde insanların ben hiç sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Yolcular dışarıda, ben şimdi yolcumu araca bindireceğim hangi araç, nereden gelecek onu bilmiyorum. Buna bir çözüm bulunulması lazım, sosyal mesafeye insanlar uymuyor şuanda 1 metreyi bırakın yarım metre bile yok şu anda. Allah devletimize zeval vermesin ama buna da bir çözüm bulunulması lazım. Otobüsün 18.00’da geleceği söylenildi ama ne zaman geleceği belli değil ve nereden bindireceğiz o bile belli değil, otobüse de ulaşamıyorum. Yolcumuz Sakarya’dan, Kars’a gidecek 400 TL otobüs bilet fiyatı şuanda 1 kişi için. Bir bilet 400 TL olamaz yani” dedi.

“3 BUÇUK SAATTİR BEKLİYORUM, MAĞDURİYET YAŞIYORUZ”

3 buçuk saattir yağmur altında gelecek otobüsü beklediklerini ve terminale giremediklerini belirten Bişar Aydoğan, “Hanımımın kardeşi rahatsız olduğu için memlekete göndereceğim ama 1 aydır izin alamadık ve daha sonrasında izni aldık ama otobüs bileti bulamayarak mağduriyet yaşadık. 3 sefer bilet aldım biletlerimiz yandı izin alamadık diye. En sonunda bir daha bileti aldık ve izin çıktı işte şimdi Diyarbakır’a göndereceğim hanımımı. Kardeşi hastanede yatıyor onun ziyaretine gidecek. Havalar yağmurlu, otogara almıyorlar bizi yağmurun altında bekliyoruz ve mağduriyet yaşıyoruz. Normalde aracımızın saat 15.30’da hareket etmesi lazımken saat şuanda 18.00 ve aracın hareket saatinden yarım saat önce buraya geldim şuanda tam olarak 3 buçuk saattir bekliyorum ayakta. Tüm imkanlar seferber edilip terminalde tedbirler alınıp, yolcuları oradan alabilirler yani. Mesafeyi koruyup oradan yolcuları alabilir ve mağduriyeti giderebilirler” diye konuştu.

İşgalciler, Filistinlilerin arazilerine el koyuyor

Batman Üniversitesi'nde eğlence etkinliklerine tepki

HAMAS: "Sarı Hat" işgalciler tarafından ihlal ediliyor

Göktaş: Kur'an kıyamete kadar Musablar yetiştirmeye devam edecek

Altın fiyatlarında gerileme

Şeker sektöründe 2026-2027 kotaları açıklandı

Venezuela’dan ABD’ye sert çıkış: Bizi 51. eyalet yapamayacaksınız

Serbest piyasa döviz kurları ne kadar?

Bakan Yerlikaya: 1 milyon 913 bin uyuşturucu hap ele geçirildi

Cumhurbaşkanlığına Yılmaz vekalet edecek

Meteoroloji'den batı bölgelerine fırtına uyarısı

Erdoğan, G20 zirvesi için Güney Afrika'ya Gidiyor: Gazze ve küresel adalet gündemde

Trump'ın tartışmalı Ukrayna planında toprak tavizleri ve NATO'dan vazgeçme şartı

15 bin öğretmen için tercih sürecinde son gün

Kudüs'ün kuzeyinde iki şehit: Yahudi çetelerin saldırıları Batı Şeria'da tırmanıyor

Soykırımcı Netanyahu: İkinci aşamaya geçiş ancak esirlerin cansız bedenleri bulununca olur

Deprem bölgesindeki seyahat acentelerinin aidatları bu yıl alınmayacak

Gaziantep’te 56 kişi zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

Bursa’da "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" programı düzenlendi

Yalova’da 18 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

Mardin’de bulunan yanmış erkek cesedi toprağa verildi

Kosova'da Meclis feshedildi, erken seçim süreci başladı

Umut Kervanı'ndan Kahramanmaraş'ta depremzedelere sıcak yemek ikramı

Mardin’de kontrolden çıkan otomobil takla attı: 7 yaralı

Nefes borusuna yiyecek kaçan öğrenci Heimlich manevrası ile kurtarıldı

Gaziantep Geri Gönderme Merkezi'ndeki yabancı uyrukluların sağlık durumuna ilişkin açıklama

ABD'den Hindistan'a füze satışına onay

Amasya’da 3,5 milyon TL dolandıran şahıslar yakalandı

Venezuela kıyı bölgeleri için yeni bir güvenlik planı devreye soktu

Kars’ta asayiş denetimlerinde çok sayıda silah ve fişek ele geçirildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İşgalciler, Filistinlilerin arazilerine el koyuyor

Batman Üniversitesi'nde eğlence etkinliklerine tepki

HAMAS: "Sarı Hat" işgalciler tarafından ihlal ediliyor

Göktaş: Kur'an kıyamete kadar Musablar yetiştirmeye devam edecek

Altın fiyatlarında gerileme

Şeker sektöründe 2026-2027 kotaları açıklandı

Venezuela’dan ABD’ye sert çıkış: Bizi 51. eyalet yapamayacaksınız