• BIST 100

    16761,58%0,39
  • DOLAR

    43,96% 0,17
  • EURO

    51,90% 0,05
  • GRAM ALTIN

    7329,11% -0,03
  • Ç. ALTIN

    11819,10% 0,00

Otobüs bileti uçak fiyatını geçti!

21 Mayıs 2020, Perşembe 22:07
21 Mayıs 2020, Perşembe 22:07
Otobüs bileti uçak fiyatını geçti!
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Otobüs bileti uçak fiyatını geçti!

65 yaş ve üstü vatandaşların en az bir ay boyunca dönmemek kaydıyla şehir değişikliği izni sonrasında vatandaşlar Sakarya Büyükşehir Terminale akın etti.

Bayrama günler kala aldıkları izinler doğrultusunda şehir dışına çıkmak için terminalin yolunu tutan vatandaşlar terminale giremedi. Terminalin olduğu bölgede bulunan kavşak etrafında ve yağmur altında otobüs bekleyen vatandaşların mağdur oldukları görülürken o anlar ise havadan görüntülendi. Kavşakta saatlerce yağmur altında bekleyen vatandaşlar mağduriyetlerini dile getirerek yapılan uygulamanın yanlış olduğunu, tedbirler kapsamında ve sosyal mesafe kuralına uyarak terminalin içinde beklemeleri gerektiğini vurguladı. Bayram için gerekli izinleri alan vatandaşlar, korona virüs tedbirlerince seyahat acentelerinin yüzde 50 kuralı doğrultusunda arttırdıkları bilet fiyatlarına da tepki gösterdi. Polis ekipleri ise vatandaşların seyahat izin belgelerini kontrol ederek sosyal mesafe konusunda uyarılarda bulundu.

'BİR ÇÖZÜM BULUNULMASI LAZIM'

Korona virüsten dolayı terminale alınmadıklarını dile getiren Fırat Demir, “Yolcumuz var, otogara getirdik içeriye almayacaklarını söylediler ama bu şekilde insanları dışarıya bırakmışlar sağlık açısından çokta iyi olmamış. İçeriye alınsa arada mesafe bırakılabilir ama bu şekilde insanların ben hiç sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Yolcular dışarıda, ben şimdi yolcumu araca bindireceğim hangi araç, nereden gelecek onu bilmiyorum. Buna bir çözüm bulunulması lazım, sosyal mesafeye insanlar uymuyor şuanda 1 metreyi bırakın yarım metre bile yok şu anda. Allah devletimize zeval vermesin ama buna da bir çözüm bulunulması lazım. Otobüsün 18.00’da geleceği söylenildi ama ne zaman geleceği belli değil ve nereden bindireceğiz o bile belli değil, otobüse de ulaşamıyorum. Yolcumuz Sakarya’dan, Kars’a gidecek 400 TL otobüs bilet fiyatı şuanda 1 kişi için. Bir bilet 400 TL olamaz yani” dedi.

“3 BUÇUK SAATTİR BEKLİYORUM, MAĞDURİYET YAŞIYORUZ”

3 buçuk saattir yağmur altında gelecek otobüsü beklediklerini ve terminale giremediklerini belirten Bişar Aydoğan, “Hanımımın kardeşi rahatsız olduğu için memlekete göndereceğim ama 1 aydır izin alamadık ve daha sonrasında izni aldık ama otobüs bileti bulamayarak mağduriyet yaşadık. 3 sefer bilet aldım biletlerimiz yandı izin alamadık diye. En sonunda bir daha bileti aldık ve izin çıktı işte şimdi Diyarbakır’a göndereceğim hanımımı. Kardeşi hastanede yatıyor onun ziyaretine gidecek. Havalar yağmurlu, otogara almıyorlar bizi yağmurun altında bekliyoruz ve mağduriyet yaşıyoruz. Normalde aracımızın saat 15.30’da hareket etmesi lazımken saat şuanda 18.00 ve aracın hareket saatinden yarım saat önce buraya geldim şuanda tam olarak 3 buçuk saattir bekliyorum ayakta. Tüm imkanlar seferber edilip terminalde tedbirler alınıp, yolcuları oradan alabilirler yani. Mesafeyi koruyup oradan yolcuları alabilir ve mağduriyeti giderebilirler” diye konuştu.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Kırmızı bültenle aranan 23 suçlu yakalandı

Venezuela Geçici Devlet Başkanı Rodriguez, ABD'den yaptırımları kaldırmasını istedi

Bitlis’te hayat durdu, 304 köy yolu ulaşıma kapandı

Yarısı Bizden’de yeni düzenleme: 31 Aralık’a kadar başvuranlar yararlanacak

"Yüzyılın Sosyal Konut Projesi"nde 3 il için kura heyecanı

İşgal reminin Gazze’ye hava saldırılarında 4 Filistinli şehid oldu

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca rahmet ve minnetle anılıyor

Benzine 1,11 TL zam geliyor

28 Şubat mağduru Rukiye Dal: Nerde bir öğrenci görsem ağlıyordum

İstanbul’da bahis operasyonunda 18 şirkette el konuldu, 10 kişi gözaltına alındı

Serbest piyasada döviz kurları ne kadar?

Gaziantep'te araması bulunan FETÖ hükümlüsü tutuklandı

Altın fiyatları yatay seyrediyor

Yeni trafik cezaları Resmi Gazete’de yayımlandı

Meteoroloji'den kuvvetli yağış, kar ve fırtına uyarısı

Francesca Albanese'nin ailesinden Trump yönetimine dava

Nijerya'da teravihte kanlı saldırı: 5 şehit

Trump, İran'a yönelik askeri seçenekleri masada tutuyor

Siyonistlerden Ramazan katliamı: Gazze'de polis noktalarına saldırıda 5 şehit

Pakistan ile Afganistan arasında gerilim: Karşılıklı saldırılar ve "açık savaş" açıklaması

Muğla’da 25 düzensiz göçmen ve 2 göçmen kaçakçısı yakalandı

Aksa'da teravih ve yatsı coşkusu: İşgalcilerin engeline rağmen saflar doldu

İstanbul’da metruk binadaki yangın ahşap binaya sıçradı

Milli Eğitim Bakanlığı 903 sözleşmeli personel alımı yapacak

Kocaeli’de hemşire gibi tanıtıp dolandırıcılık yapan şüpheli yakalandı

Kahramanmaraş’ta aranan 7 şahıs yakalandı

Bakan Kacır İstanbul’da sanayicilerle bir araya geldi

Nevşehir'de izinsiz iguana besleyen kişiye para cezası

Pakistan'da bir evde tüp patladı: 7 ölü, 25 yaralı

Bakan Gürlek: Avukatlık Kanunu daha kapsamlı ele alınacak

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kırmızı bültenle aranan 23 suçlu yakalandı

Venezuela Geçici Devlet Başkanı Rodriguez, ABD'den yaptırımları kaldırmasını istedi

Bitlis’te hayat durdu, 304 köy yolu ulaşıma kapandı

Yarısı Bizden’de yeni düzenleme: 31 Aralık’a kadar başvuranlar yararlanacak

"Yüzyılın Sosyal Konut Projesi"nde 3 il için kura heyecanı

İşgal reminin Gazze’ye hava saldırılarında 4 Filistinli şehid oldu

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca rahmet ve minnetle anılıyor