-
BIST 100
17923,19%-0,01
-
DOLAR
44,89% 0,07
-
EURO
52,87% -0,11
-
GRAM ALTIN
6908,68% -0,63
-
Ç. ALTIN
11040,68% -0,53
Otoparklara yerli otomobil ayarı! TOGG için zorunlu olacak
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Otoparklara yerli otomobil ayarı! TOGG için zorunlu olacak
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yerli otomobil TOGG için elektrikli şarj istasyonlarının kurulumu noktasında çalışmaların sürdüğünü belirterek 'AVM'lerdeki otoparklarda her 50 park yerinde en az bir elektrikli araçlara uygun şekilde park etme yeri zorunluluğu getiriyoruz' dedi. Kurum, bakanlığının 2021 bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda milletvekillerinin sorularını yanıtladı.
ŞARJ ÜNİTESİ ŞARTI
TAM ENTEGRASYON: Akıllı otomobil tanıtılırken şöyle bir ifade kullanıldı; 'Türkiye'nin yerli otomobili akıllı bir otomobildir. Sürücüsünü kullandığı tüm mekânlarla entegredir'. İşte bu entegrasyonu sağlayabilmek adına Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızla birlikte gerekli olan şarj istasyonları altyapılarını inşa edecek navigasyon uygulamalarını da gerçekleştiriyoruz.
ZORUNLU OLACAK: Yine yerli otomobil projemizi yakından ilgilendiren elektrikli şarj istasyonlarının kurulumu noktasında mevzuat çalışmalarını yapıyoruz. Otopark Yönetmeliği'yle birlikte otoparklarda, AVM'lerdeki otoparklarda her 50 park yerinde en az bir elektrikli araca uygun park yeri zorunluluğu getiriyoruz. Bu parklarda şarj ünitesi olacak.
KONUTLARDA: 2023'ten sonra konutlarda elektrikli şarj istasyonlarının kurulmasıyla ilgili mevzuat çalışmalarımız da devam ediyor.
İMAR BARIŞI: 7 milyon 285 bin vatandaşımız imar barışı müracaatı yapmıştır ve 25 milyar 315 milyon TL'lik Yapı Kayıt Belgesi tahsil edilmiştir.
DEPREM VERGİLERİ: Deprem vergileri kapsamında devletimiz 17 yılda 147 milyar lira deprem vergisi toplamıştır. Bunun 8 katı yani 1,21 trilyon lira deprem bölgelerine ve depremzedelere harcanmıştır. Bu para yalnızca depremin yaşandığı yerlerde mi harcanmıştır? Hayır. Deprem öncesinde hazırlık için devletimiz Türkiye'yi kapsayan hazırlık, güçlendirme ve önleme çalışmaları yapmıştır. Riskli binlerce kamu binası güçlendirilmiştir. Okullar, barajlar yapılmış, afetzede vatandaşlarımıza sosyal destekler sağlanmıştır.
DEPREMZEDELERE MÜJDE VERDİ
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, depremde büyük yıkıma uğrayan Adalet, Mansuroğlu ve Manavkuyu mahallelerinde yaşayan İzmirlilerle bir araya geldi. Kurum, yeni konutların inşaatına bu ay içinde başlayacağı müjdesini verdi.
Kastamonu’da aranan şahıslara operasyon: 56 kişi yakalandı, 19’u tutuklandı
Uzmanlardan önemli uyarılar: Çocuklarda konuşma gecikmesine dikkat
Özgürlük Filosu'na katılan Yunus Kava: Hedef lojistik desteği engellemek
Ağrı'da 600 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi
Fransa’dan Avrupa’ya Nükleer Açılım: Ortak Tatbikatlar Gündemde
Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı görevden uzaklaştırıldı
Mersin’de bahis operasyonu: 4 kişi tutuklandı
Prof. Dr. Vasfi Aşur: Okulda güven sarsılırsa toplumun tamamında güven krizi başlar
Ağrı'da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 1 kişi tutuklandı
İstanbul için kuvvetli yağış uyarısı: Sel ve su baskını riski
"AVM’lere giriş ücretli olacak" iddiasına yalanlama
Japonya silah ihracatı kısıtlamalarını gevşetti
Gaziantep'te rüşvet operasyonu: 19 şüpheli yakalandı
ABD'de silahlı saldırı: 2 ölü
Batman'da yoğun yağış heyelana neden oldu
Batman'da teknoloji bağımlılığına karşı farkındalık eğitimi
Mevlid-i Nebi etkinlik alanında sağlık görevlileri gönüllü mesai yapıyor
Konya İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nden okullarda yeni güvenlik kuralları
Batman'da heyelana rağmen kanamalı gebe için seferberlik
İzmir’de baraj doluluk oranları yükseldi
Konya’da okul çevrelerinde güvenlik önlemleri artırıldı
Dünyanın en büyük buzdağı olan A23a tamamen parçalandı
Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan teşekkür mesajı
Çocuklarda cinsiyet ve kimlik karmaşasına karşı ailelere uyarı
Mardin’de silahlı saldırıya uğrayan çoban hayatını kaybetti
Mevlid-i Nebi etkinliğine farklı şehirlerden katılan vatandaşlar duygularını paylaştı
Tarım ve Orman Bakanlığı: Mart yağışları son 38 yılın en yüksek seviyesinde
İzmir Körfezi'nde kirlilik alarmı
Malatya'da yeni imar yolu açıyor
Kastamonu’da metil alkol operasyonu
Yükleniyor







