-
BIST 100
17375,05%2,41
-
DOLAR
44,60% 0,11
-
EURO
52,35% 0,46
-
GRAM ALTIN
6811,84% -0,26
-
Ç. ALTIN
10994,46% 0,29
Pandemide tarımsal üretim arttı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Pandemide tarımsal üretim arttı
Tarım ve Orman İl Müdürü Saylak; “Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması süresince 13 ilçede bünyemizde çalışan Ziraat Mühendisleri, Su Ürünleri Mühendisleri, Gıda Mühendisleri ve Veteriner Hekimlerimizle birlikte işletme ziyaretleri, denetimler ve eğitimler gerçekleştirdik. Ekiplerimiz Köyceğiz İlçesinde gerçekleşen hayvan hareketleri kapsamında yol denetimleri yaptı. Ortaca İlçesinde paketlenip ülkemiz geneline, komşu ve Avrupa ülkelerine ihracat yapan paketleme tesisleri ziyaret edildi. Sırbistan'a ihraç edilecek olan limon ürünlerinin karantina kontrolleri yapılarak, temiz bulunan ürünlere Bitki Sağlık Sertifikası düzenlendi” dedi.
İl Müdürü Saylak Yatağan İlçesi Katrancı mahallesinde bulunan Çam fıstığı kırma tesisini de ziyaret etti. Saylak; “Bölgedeki üreticilerin emeklerinin zayi olmaması, ürün kayıplarının azaltılması, artan domuz popülasyonunun ve zararın en az seviyeye düşürülmesi amacıyla düzenlenen yaban domuzu sürek avı ile mücadelemizi sürdürüyoruz. Üreticilerimizin emeklerinin en yakın koruyucusu olmaya devam edeceğiz” dedi.
Kavaklıdere, Milas ve Menteşe’de de üreticinin yanında olduklarını belirten İl Müdürü Saylak; “Sokağa çıkma kısıtlamasında da üreticilerimizi yalnız bırakmıyoruz. Kavaklıdere İlçesinde Kurucuova Mahallesinde üretici Yüksel Ön'e ait ceviz bahçesi ziyareti ve Yeşilköy mahallesinde üretici Ahmet Ali Şahin'e ait işletme ziyareti gerçekleştirildi. Milas İlçesi Savran Mahallesinde zeytincilik üzerine budama gübreleme eğitimi verdik. Ayrıca çilek bahçelerinde durum değerlendirme ve incelemeler yaptık. Menteşe İlçesinde hayvan hastalıkları ve desteklemeler hakkında bilgilendirme çalışması yürütüldü, ayrıca arıcılarımızın yanına gidilerek arı hastalıkları, kovan yönetimi ve arı konaklama noktaları konusunda bilgilendirme yapılarak sorunları ve bu sorunların çözüm arayışı için çalışmalarda bulunuldu. Marmaris ve Ula İlçelerinde su ürünleri denetimleri gerçekleştirdik” dedi.
Osmaniye’de yakıt deposuna gizlenmiş 48 kilo sıvı metamfetamin ele geçirildi
Sakarya’da 32 ton tarihi geçmiş tavuk eti ele geçirildi
Yurt dışı telefonlarda 'Çift IMEI' için 1 Mayıs son gün
Gereksiz antibiyotik kullanımı küresel risk oluşturuyor
Bakan Tekin: Katillerin nefretini kazanmak bizim için iftihar vesilesidir
Bel sağlığını korumak için nelere dikkat edilmeli?
Yaş meyve sebze ihracatı 1 milyar 70 milyon doları aştı
Van’da otomobil takla attı: Bir ölü, 2 yaralı
Çin’in SatNet test uydusu yörüngeye yerleşti
Güney Lübnan’a hava saldırısı: Çok sayıda şehit ve yaralı var
Meteorolojiden 13 il için sarı kodlu uyarı
Gümrüklerde 233 kaçak araca el konuldu
Kastamonu'da tekstil fabrikasında yangın
Otomobil ile motosiklet çarpıştı: Bir yaralı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Dinç’ten Tarsus’ta esnafına ziyaret
Bekayi: Müzakereler anlaşmayla sonuçlanmadı ama diplomasi bitmez
Irak'ta yeni cumhurbaşkanı seçildi
ABD masayı devirdi, Pakistan’dan “Ateşkesi sürdürün” çağrısı
Yüzlerce öğrenci umre ödüllü bilgi yarışmasında ter döktü
İç ve doğu bölgelerde kar, sağanak ve buzlanma etkili olacak
İslamabad'daki İran-ABD görüşmeleri sonuçsuz kaldı
Mardin'de iki otomobil çarpıştı: 10 yaralı
Malatya'da silahlı kavga: 1 ölü
Malatya'da inşaattan düşen işçi ağır yaralandı
Belçika, işgal rejimine gönderilen askeri teçhizata el koydu
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Netanyahu'ya tepki
Çorum'da trafik kazası: 1 ölü, 3 yaralı
Macron ile Pezeşkiyan kalıcı ateşkesi görüştü
Tarsus’ta Berdan Nehri’nde kaybolan genç için arama çalışmaları sürüyor
Dışişleri Bakanlığı: Netanyahu'nun hedefi, barış görüşmelerini baltalamak ve bölgedeki yayılmacı politikalarını sürdürmektir
Yükleniyor







