• BIST 100

    17132,20%0,11
  • DOLAR

    43,72% 0,19
  • EURO

    51,92% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7075,01% 2,56
  • Ç. ALTIN

    11673,05% -0,41

Piyasalar hareketlendi! Dolar altın bir anda düşüp geri çıktı

01 Ekim 2020, Perşembe 15:17
01 Ekim 2020, Perşembe 15:17
Piyasalar hareketlendi! Dolar altın bir anda düşüp geri çıktı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Piyasalar hareketlendi! Dolar altın bir anda düşüp geri çıktı

Türk Lirası, dolar ve euro başta olmak üzere döviz kurlarına karşı kaydettiği değer artışını bu sabah da koruyor. Dün kapanışa doğru belirgin bir şekilde düşüşe geçen ve 7,70'in diplerine doğru hareketlenen dolar/TL bu sabah 7,65'ten işlem görüyor. Benzer grafikleri çizen euro/TL'de bu sabah 9 liranın da altına indi.. İngiliz sterlini ise yatay hareketlerle 9,89 liradan el değiştiriyor.

Yurt içi piyasalarda imalat PMI ve eylül ayına ilişkin öncü dış ticaret rakamları takip edilecek.

KÜRESEL PİYASALARDA SINIRLI YÜKSELİŞ

Küresel piyasalarda hisseler ABD destek paketi için umutların artmasıyla yukarı yönlü hareketini sürdürmeye çabaladı ancak ABD başkanlık seçimleri öncesi artan belirsizlik ve Japonya hisse piyasasındaki teknik sorunlar kazanımları sınırladı. Asya borsalarında işlem hacimleri Tokya Borsası'nda (TSE) yaşanan teknik sorun ve Çin ve Güney Kore'deki resmi tatiller nedeniyle düşük seviyede gerçekleşti. ABD vadeli kontrarları ülkede yayımlanan güçlü ADP istihdam verisi ve uzun süredir ertelenen koronavirüs yardım paketinde mesafe katedildiğine yönelik haberlerle dün kaydedilen yükselişi devam ettirerek yüzde 0,6 düzeyinde artıda seyretti. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0,3 yükselirken Avustralya borsaları yüzde 1,4 artıda.

JAPONYA'DA SİSTEMLERİN NE ZAMAN DEVREYE GİRECEĞİ AÇIKLANMADI

TSE'de yaşanan teknik sıkıntılar nedeniyle hisse alım satımları durduruldu. TSE'den yapılan açıklamada alımların tüm gün durdurulduğu ve sistemlerin ne zaman devreye gireceğinin bilinmediği ifade edildi. Osaka'da işlem gören türev ürünler bu sıkıntılardan etkilenmezken Japonya borsası vadeli işlemleri ABD işlemlerini takip ederek %0,5 yükseldi. 

ALTINDA SON 4 YILIN EN BÜYÜK AYLIK DÜŞÜŞÜ

Altın fiyatları dolardaki gerileme ve ABD'de koronavirüs yardım paketi üzerinde mesafe katedildiğine yönelik işaretlerin altını daha çekici hale getirmesiyle yükseldi. Altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 0,3 yükselerek 1.891 dolardan işlem görürken Eylül ayında 2016 yılından beri aylık en büyük düşüşünü kaydettikten sonra Ekim ayına artıda başladı. ABD altın vadeli işlemleri yüzde 0,1 yükselerek 1.897 dolar seviyesini gördü.

PETROLDE SALGIN BASKISI SÜRÜYOR

Petrol fiyatları ABD'de 2,2 trilyon dolarlık koronavirüs yardım paketinin oylamasının iki partinin üzerinde anlaşacağı bir pakete yönelik umutlarla ertelenmesiyle yatay seyretti. Koronavirüs vaka sayılarındaki artış ve dar talep koşullarının devam edeceği beklentisi fiyatlar üzerindeki baskısını sürdürdü. Brent ham petrolünün en yakın vadeli varil fiyatı 42.3 dolar düzeyinde seyrederken ABD ham petrolü ise dün yüzde 2,4 yükseldikten sonra bugün hafif bir kayıpla 40,2 dolar civarında işlem görüyor.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Meteorolojiden Ege Bölesi için toz taşınımı uyarısı

Orban ile Zelenskiy arasında AB üyeliği gerginliği

Kazakistan Anayasa değişikliği için referanduma hazırlanıyor

Bursa için toz taşınımı uyarısı

NATO: Savaştan sonra Rusya daha tehlikeli hale gelecek

Ankara için toz taşınımı uyarısı

Ürdün, Gazze'de mobil ev projesi başlattı

Antalya'da freni boşalan tır otomobile çarptı: 1 ölü, 3 yaralı

Çin'de havai fişek mağazasında patlama: 8 ölü

Bakan Bayraktar: Çağrı Bey sondaj gemisi Somali’ye uğurlandı

Düzce'de iki motosiklet çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı

Yurdun büyük bölümünde toz taşınımı uyarısı

HAMAS'tan işgalin Batı Şeria topraklarının gaspını onaylamasına tepki

Bir milyar 787 milyon TL SED ödemesi yapıldı

Bingöl’de bir kilo 175 gram metamfetamin ele geçirildi

Dışişleri Bakanlığı: israilin Batı Şeria ile ilgili son kararını kınıyoruz

Sarı kodlu uyarı verilen illerde bin 995 kişi tahliye edildi

Iğdır'daki Ünlendi Barajı'nda su tutuldu

Meteorolojiden 9 il için sarı kodlu uyarı

ABD ordusu Hint Okyanusu'nda bir tankere el koydu

Rus ordusu ilerleyişini sürdürüyor

On Gözlü Köprü çevresinde su yükseldi: Dicle Nehri'nde son durum

Dışişleri Bakanı Fidan, Irak Savunma Bakanı Abbasi ile görüştü

Siyonist rejim Batı Şeria'da toprak gasbını "resmi hale getirecek" kararı onayladı

Afrika Birliği Zirvesi tamamlandı

Rusya, Navalni'nin zehirlendiği iddialarını reddetti

AFAD Başkanı Pehlivan Gana İçişleri Bakanı Muntaka ile görüştü

Afyonkarahisar'da çok sayıda sentetik uyuşturucu ele geçirildi: 4 tutuklama

Kanada İran'a yönelik yeni yaptırımları açıkladı

Çin'den İngiltere ve Kanada'ya vize muafiyeti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Meteorolojiden Ege Bölesi için toz taşınımı uyarısı

Orban ile Zelenskiy arasında AB üyeliği gerginliği

Kazakistan Anayasa değişikliği için referanduma hazırlanıyor

Bursa için toz taşınımı uyarısı

NATO: Savaştan sonra Rusya daha tehlikeli hale gelecek

Ankara için toz taşınımı uyarısı

Ürdün, Gazze'de mobil ev projesi başlattı