-
BIST 100
16190,73%0,15
-
DOLAR
44,08% 0,05
-
EURO
51,07% -0,24
-
GRAM ALTIN
7332,01% -0,31
-
Ç. ALTIN
11826,62% -0,32
Piyasalar hareketlendi! Dolar altın bir anda düşüp geri çıktı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Piyasalar hareketlendi! Dolar altın bir anda düşüp geri çıktı
Türk Lirası, dolar ve euro başta olmak üzere döviz kurlarına karşı kaydettiği değer artışını bu sabah da koruyor. Dün kapanışa doğru belirgin bir şekilde düşüşe geçen ve 7,70'in diplerine doğru hareketlenen dolar/TL bu sabah 7,65'ten işlem görüyor. Benzer grafikleri çizen euro/TL'de bu sabah 9 liranın da altına indi.. İngiliz sterlini ise yatay hareketlerle 9,89 liradan el değiştiriyor.
Yurt içi piyasalarda imalat PMI ve eylül ayına ilişkin öncü dış ticaret rakamları takip edilecek.
KÜRESEL PİYASALARDA SINIRLI YÜKSELİŞ
Küresel piyasalarda hisseler ABD destek paketi için umutların artmasıyla yukarı yönlü hareketini sürdürmeye çabaladı ancak ABD başkanlık seçimleri öncesi artan belirsizlik ve Japonya hisse piyasasındaki teknik sorunlar kazanımları sınırladı. Asya borsalarında işlem hacimleri Tokya Borsası'nda (TSE) yaşanan teknik sorun ve Çin ve Güney Kore'deki resmi tatiller nedeniyle düşük seviyede gerçekleşti. ABD vadeli kontrarları ülkede yayımlanan güçlü ADP istihdam verisi ve uzun süredir ertelenen koronavirüs yardım paketinde mesafe katedildiğine yönelik haberlerle dün kaydedilen yükselişi devam ettirerek yüzde 0,6 düzeyinde artıda seyretti. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0,3 yükselirken Avustralya borsaları yüzde 1,4 artıda.
JAPONYA'DA SİSTEMLERİN NE ZAMAN DEVREYE GİRECEĞİ AÇIKLANMADI
TSE'de yaşanan teknik sıkıntılar nedeniyle hisse alım satımları durduruldu. TSE'den yapılan açıklamada alımların tüm gün durdurulduğu ve sistemlerin ne zaman devreye gireceğinin bilinmediği ifade edildi. Osaka'da işlem gören türev ürünler bu sıkıntılardan etkilenmezken Japonya borsası vadeli işlemleri ABD işlemlerini takip ederek %0,5 yükseldi.
ALTINDA SON 4 YILIN EN BÜYÜK AYLIK DÜŞÜŞÜ
Altın fiyatları dolardaki gerileme ve ABD'de koronavirüs yardım paketi üzerinde mesafe katedildiğine yönelik işaretlerin altını daha çekici hale getirmesiyle yükseldi. Altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 0,3 yükselerek 1.891 dolardan işlem görürken Eylül ayında 2016 yılından beri aylık en büyük düşüşünü kaydettikten sonra Ekim ayına artıda başladı. ABD altın vadeli işlemleri yüzde 0,1 yükselerek 1.897 dolar seviyesini gördü.
PETROLDE SALGIN BASKISI SÜRÜYOR
Petrol fiyatları ABD'de 2,2 trilyon dolarlık koronavirüs yardım paketinin oylamasının iki partinin üzerinde anlaşacağı bir pakete yönelik umutlarla ertelenmesiyle yatay seyretti. Koronavirüs vaka sayılarındaki artış ve dar talep koşullarının devam edeceği beklentisi fiyatlar üzerindeki baskısını sürdürdü. Brent ham petrolünün en yakın vadeli varil fiyatı 42.3 dolar düzeyinde seyrederken ABD ham petrolü ise dün yüzde 2,4 yükseldikten sonra bugün hafif bir kayıpla 40,2 dolar civarında işlem görüyor.
Romanya, ABD birliklerinin topraklarında geçici olarak konuşlandırılmasına onay verdi
Devrim Muhafızları: El Udeyri Üssü'ne yönelik saldırımızda 100 ABD personeli yaralandı
Avrupa Yetim Eli Gazze'de binlerce kişiye ulaşmaya devam ediyor
Cadde üzerindeki çukur tepki topladı: Vatandaş çözüm bekliyor
Batman girişinde tır devrildi: 1 kişi yaralandı
HÜDA PAR Elazığ Kadın Kollarından Gazze’de 1000 kişilik iftar
Van’da iki grup arasında bıçaklı ve sopalı kavga: 1’i ağır 3 yaralı!
Hafriyat kaldırma çalışması 4 binayı etkiledi: Bina sakinlerinden "mağduriyetimiz giderilsin" talebi
Sözleşmeli öğretmen ek atama sonuçları açıklandı
HÜDA PAR: İran’a yönelik saldırlar bölgesel felaketin habercisi
İran Devrim Muhafızları: Hürmüz Boğazı’nda ABD-siyonist rejime ait iki gemi füzelerle vuruldu
Batman'da fırın ve lokantalara sıkı takip
İstanbul’da "Yüzyılın Konut Projesi" için hak sahipleri bayram sonrası belirlenecek
Minik yürekler ilk seccadeleriyle namazla tanıştı
Sason Balı'nın AB tescili için toplantı gerçekleştirildi
İspanya, Tel Aviv'deki büyükelçisini geri çekti
Müftü Durmuş: İtikaf sünnetini ihya etmek büyük önem taşıyor
Pervari’de heyelan nedeniyle köy yolu ulaşıma kapandı
Malatya'da YKS adaylarına ücretsiz ve nitelikli eğitim sağlıyor
Bakan Gürlek: Mahkeme salonları siyaset arenası değildir, şov yapılamaz
İzmir’de 1 ton 346 kilogram skunk ele geçirildi
Bakan Fidan, Polonyalı mevkidaşı Sikorski ile görüştü
Siyonist rejimin Gazze'ye saldırılarında şehit sayısı 72 bin 135’e ulaştı
Kahramanmaraş’ta 4 büyüklüğünde deprem
TUS uzmanlık dalı değişikliği tercihleri başladı
DMM: İmam Hatip Lisesi’ndeki yurt projesine ilişkin iddialar asılsız
Elazığ’da uyuşturucu operasyonu: 14 tutuklama
Oto aksesuar esnafı: Bu yasakla dükkanlar kapanır
Petrol fiyatları 90 doların üzerine çıktı
Diyarbakır kırsalına füze başlığı düştü
Yükleniyor






