• BIST 100

    15992,35%-0,59
  • DOLAR

    44,18% -0,07
  • EURO

    50,53% -0,01
  • GRAM ALTIN

    7096,19% -0,55
  • Ç. ALTIN

    11571,81% 0,00

PKK'nın hain tuzağı: Mezarlara bomba yerleştirdiler

25 Mayıs 2020, Pazartesi 15:33
25 Mayıs 2020, Pazartesi 15:33
PKK
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

PKK'nın hain tuzağı: Mezarlara bomba yerleştirdiler

Hain terör örgütü PKK, Diyarbakır'da bayramı kana bulamak isterken önlendi. PKK mensupları tarafından Ramazan Bayramında asker ve polis güvenlik noktalarına gerçekleştirilmesi planlanan bombalı saldırılar, düzenlenen operasyonlarla çökertildi.

Eylem planı tasarlayan teröristler,n, mezarlıklara patlayıcı gömerek tuzakladığı ortaya çıktı.

PATLAYICILI SALDIRI GİRİŞİMİ

Terör örgütü PKK'ya yönelik istihbari çalışma yürüten Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri, koronavirüs tedbirleri kapsamında artırılan polis ve jandarma kontrol noktalarına Ramazan Bayramı'nda bombalı saldırı düzenleneceği bilgisiyle harekete geçti.

Ekipler, yapılan teknik ve fiziki takibin ardından şüphelilerin Dicle ilçesinde, saldırılarda kullanılacak patlayıcıların da Yeniköy Asri Mezarlığı'nda olduğunu belirledi.

BOMBALI PLAN

Ekipler takip sonucunda saptanan adreslere operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda Z.A., K.A., E.Y., A.Y,. S.Y. ve R.E. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı. 

Bir diğer operasyon da Diyarbakır Asri mezarlığında gerçekleştirildi. İz takip köpekleri ve dedektörlerle arama yapan polisler, toprağın altına gizlenmiş vaziyette silindirik bir metal kutuda telefon kumandalı 4 kilo patlayıcı buldu.

 4 kiloluk PETN plastik patlayıcı, metal ve mıknatıslı kapta 382 gram zaman ayarlı, parça ve basınç etkili araç altına yerleştirilmek üzere hazırlanan el yapımı bomba ve düzenek, konserve kutusu içerisine hazırlanmış, zaman ayarlı, parça ve basınç etkili 167 gramlık el yapımı bomba, 4 el bombası, bomba yapımında kullanılan malzemeler ve örgütsel materyaller ile çok sayıda dijital doküman ele geçirildi.

KULLANIM TALİMATLARI

PKK'nın tuzakladığı bombaların üzerinde, bombanın nasıl kurulup, nasıl patlamaya hazır hale getirileceğine ilişkin bir talimatname de yer aldığı görüldü.

Araç altına yerleştirilen mıknatıslı bombanın üzerinde 'Düğmeyi aç. Kablo uçlarını kontrol et. Dilinde yanma olursa kabloyu birbirine bağlama. Yanma yoksa bağla. 15 dakika sonra patlar. Bu zaman ayarlı' yazısı yer alıyor.

OLASI SALDIRILAR ÖNLENDİ

Yüksek tahrip gücüne sahip olan, genellikle RDX, C-4 ve TNT gibi patlayıcılarla karıştırılıp kullanılan PETN'den 1 kilonun, yaklaşık 100 kilo C-4 patlayıcıya eşdeğerde olduğu belirtildi. Terör örgütü PKK'ya ağır darbe vurulan başarılı operasyonla, bayramda düzenlenecek saldırılarla yaşanacak olası kayıplar da önlendi.

Konu ile ilgili yapılan çalışmalarda, şüphelilerin operasyon kapsamında ele geçirilen patlayıcı madde ve mühimmat ile jandarma ve polis uygulama noktalarına yönelik saldırı hazırlığında oldukları yönünde bilgi elde edildiği öğrenildi. 

admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Gazze'de bombardımanda hasar gören bina çöktü: Biri çocuk üç şehit

Müftü Durmuş: Kadir Gecesi bir ömre bedel olan bir gecedir

Almanya’dan Trump’ın İran planına ret: Bu savaşa girmeyeceğiz!

Tarım ÜFE şubat ayında arttı

Batman Diyanet-Sen: Bu gece bir ömre bedel muhasebe fırsatıdır

İşgalciler Batı Şeria'da camilere saldırdı, çok sayıda Filistinli esir alındı

Emeklilere bayram ikramiyesi ödemeleri sürüyor

Askon’dan İhtiyaç Sahibi Ailelere Gıda Yardımı

ASELSAN’dan 166 milyon dolarlık sözleşme

Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş'tan Kadir Gecesi mesajı

Brent petrol 104,61 dolardan işlem görüyor

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer'den Kadir Gecesi mesajı

Akdeniz’de 4,8 büyüklüğünde deprem

"İtikâf Müslümanın kendini yenilediği önemli bir ibadettir"

Filistinli esirlere siyonist zindanlarda sistematik işkence

Siyonist rejim Lübnan'ın güneyine kara saldırısı başlattı

Kudüs askeri abluka altında: Mescid-i Aksa Kadir Gecesi'nde kapalı

Kadir Gecesi bu gece idrak edilecek: Müminler dualarla ihya edecek

Dolar ve Euro bugün ne kadar?

Altın fiyatları haftaya düşüşle başladı

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve çığ uyarısı

Avrupalı müttefikler Trump'a baskı yapıyor: İran savaşının hedefi belirsiz

Trump Hürmüz'de çıkmazda: Uluslararası destek arayışına girdi

İran misillemeleri sonrası işgal altındaki topraklarda iç göç dalgası

İHA ile vurulan Dubai Uluslararası Havalimanı'nda uçuşlar askıya alındı

İran'dan işgal altındaki topraklara yeni füze dalgası

Antalya’da yakalanan 253 şüpheli tutuklandı

İç sularda sazangiller için av yasağı başladı

Hakkari’de 25 yıl hapis cezası bulanan 5 şahıs yakalandı

Malatya'da ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'e yoğun ilgi

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gazze'de bombardımanda hasar gören bina çöktü: Biri çocuk üç şehit

Müftü Durmuş: Kadir Gecesi bir ömre bedel olan bir gecedir

Almanya’dan Trump’ın İran planına ret: Bu savaşa girmeyeceğiz!

Tarım ÜFE şubat ayında arttı

Batman Diyanet-Sen: Bu gece bir ömre bedel muhasebe fırsatıdır

İşgalciler Batı Şeria'da camilere saldırdı, çok sayıda Filistinli esir alındı

Emeklilere bayram ikramiyesi ödemeleri sürüyor