• BIST 100

    15525,63%-1,13
  • DOLAR

    44,08% 0,04
  • EURO

    51,02% -0,33
  • GRAM ALTIN

    7236,43% -0,89
  • Ç. ALTIN

    11764,73% -1,49

Polateli OSB’nin alt yapısı için imzalar atıldı

23 Ocak 2023, Pazartesi 17:05
23 Ocak 2023, Pazartesi 17:05
Polateli OSB’nin alt yapısı için imzalar atıldı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Polateli OSB’nin alt yapısı için imzalar atıldı

KİLİS Polateli-Şahinbey Organize Sanayi Bölgesi 1. Etap Altyapı Yapım İşi sözleşmesi Kilis Valisi recep Soytürk ve yüklenici firma arasında imzalandı.
Kilis Valiliği toplantı salonunda yapılan imza törenine Kilis Valisi Recep Soytürk, Polateli Kaymakamı Semih Doğanoğlu, Kilis Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Hacı Mustafa Celkanlı, Demyol İnşaat A.Ş yöneticisi ile ilgililer katıldı. İmza töreninde konuşan Kilis Valisi Recep Soytürk, 'Polateli OSB için bugün başka bir safhaya gelmiş bulunmaktayız. Alt yapı ihalemizin sözleşmesini imzalayacağız. Biliyorsunuz 4 yıl önce göreve başladığımda Polateli OSB’nin tapusunu almıştık. Daha sonra ki yaptığımız çalışmalarda İmar planını yaptık bakanlıktan onayını çıkardık, ilana çıktık ve şu an itibariyle yaklaşık 6 milyon 500 bin metrekare olan buranın yarısı tahsisli durumda yaptık diğer yarısı da duruyor. Bu süre içerisinde Özel idare olarak biz Polateli Şahinbey’in anayolunu açalım istedik ve oraya araçlarımız koyduk ve kışın orada çalıştık. İkinci bir iş yaptık oraya tabelalar koyduk hem Gaziantep bölgesinden hem Kilis bölgesinden bölgeye gidenler Polateli OSB neresi görmeleri açısından. Yine Hizmet binamızın ihalesini yaptık 3 ay içerisinde orada inşallah hizmet binamız bitmiş olacak. Bunun dışında tahsisi alan yatırımcılar için elektriği getirdik. Şu an orada yatırım yapmak isteyen daha doğrusu inşaata başlamak isteyenler için elektriği hazır hale getirmiş olduk. Bir firmamız oldukça hızlı projelerini hazırladı yakın bir tarihte de inşaatı başlayacak' dedi.
Çalışmalar en kısa sürede tamamlanacak
Vali Soytürk, alt yapı çalışmalarının ise telefon, elektrik, yol gibi işleri kapsadığını hatırlatarak, 'Bugünde alt yapısının en önemli kısmı BAG sistemi içerisinde, hem telefon hem elektriği kapsıyor. Ayrıca yollarının açılmasıyla ilgili önemli bir ihale yaptık. Katılım oldukça yüksekti, iyi de bir kırım ile bu ihaleyi yapmış olduk. Firmamız inşallah en kısa zamanda orayı bitirecektir' şeklinde konuştu.
Doğal gaz projesi hazırlanacak
Soytürk, Polateli Organize Sanayi Bölgesine Doğalgaz getirmek için bir çalışmanın da bulunduğunu belirterek, 'Projelendiriyoruz. Diğer taraftan su ile ilgili olarak DSİ ile görüşüyoruz. Allah’ın izni ile Polateli OSB’nin suyunu projelendirip getirmiş olacağız. Polateli OSB olarak bu aşamaya geldiğimizden dolayı memnuniyetimi dile getirmek isterim. Kilis için Gaziantep için çok önemli bir projedir. Yaklaşık 75 bin kişinin çalışacağını tahmin ediyoruz. Bir taraftan da genişleme çalışmaları ile ilgili bir çalışma yapıyoruz. Özel idarenin bölgede ki yeri ile ilgili bir çalışmamız var. Satın alma yöntemi ile Polateli OSB’de 880 bin metre kare genişletme alanı da çalışmalarımızda devam ettiriyoruz. Burada Ticaret Odası Başkanımız tüm heyecanı ile çalışmalara iştirak ediyor. Polateli Meclis üyelerimiz ve Meclis Başkanımız ile çalışmaları beraber takip ettiğimizi belirtmek istiyorum. Yine bu proje Sayın vekillerimizin, il başkanlarımızın takip ettiği bir proje önemli bir aşamaya gelmiş durumda. En kısa zamanda orda fabrikalarımızın olmasından insanlarımızın çalışmasından ve evlerine ekmek götürmesini diliyoruz. Kilis’imize hayırlı ve uğurlu olsun' diye konuştu.
[gallery ids=',81400,81401,81402']
admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

ABD, Doğu Pasifik'te bir tekneye saldırdı: 6 ölü

Denizli'de 4.1 büyüklüğünde deprem

HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı: Birliğimizi korursak hiçbir zalim bize saldırmaya cesaret edemez

İran Kızılayı: ABD-israilin saldırılarında 13 bin 785 sivil birim hasar gördü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ile görüştü

Bazı kullanıcılar ‘yapay zeka psikozu’ riski altında olabilir!

Malatya'da cami yararına hurda toplayan 72 yaşındaki adam ölü bulundu

Siyonist rejim Orta Doğu'daki gündemden yararlanarak Gazze'de katliamlarını tırmandırıyor

Macaristan’dan AB’ye Rus enerji ürünlerine yasaklar derhal kaldırılsın

Diyarbakır'a düşen mühimmatın görüntülerine İLKHA ulaştı

Azerbaycan ve İran, sınır ötesi yük taşımacılığına yeniden başladı

Enerji fiyatlarındaki artış AB'de endişeye karşılanıyor

Macron: Fransız uçak gemisi Charles de Gaulle Kıbrıs yakınlarına ulaştı

Avrupa en büyük silah ithalatçısı oldu

Glasgow’daki tren istasyonunda yangın sonucu istasyon kapatıldı

Çocuklarda ekran karşısında yemek masum mu?

BAE'de askeri helikopter düştü: 2 ölü

Çin-Rusya yolcu treni seferleri 6 yıl aradan sonra yeniden başladı

Vaiz Karanfil: Zekât bireysel yardımdan öte İslam hukukuna göre sistematik şekilde verilmeli

İşgalin Lübnan'a saldırısında 20 şehit 55 yaralı

Umut Kervanı İzmir'de Ramazan ayı vesilesiyle yüzlerce aileye yardımda bulundu

Umut Kervanı Adana'da çocuklara yönelik giyim yardımında bulundu

Eğitimci Haras, suça sürüklenen çocuklarla ilgili konuştu: Temel sebep maneviyattan uzaklaşmak

Başkan Er: Altyapıdan ulaşıma, çevre projelerinden sanayi yatırımlarına kadar birçok alanda önemli çalışmalar yürütüyoruz

Putin, İran'ın yeni Yüksek Lideri Mücteba Hamanei'yi tebrik etti

Gaziantep'te çeşitli suçlardan aranan 2 şahıs yakalandı

Adana’da uyuşturucu operasyonunda bir kişi tutuklandı

İzmir’de kağıt havlu yüklü TIR’da yangın

Malatya Büyükşehir Belediyesinden öğrencilere izleme ve değerlendirme sınavı

Bağımlılıkla mücadelede 'Batman modeli': AMATEM'in temeli atıldı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


ABD, Doğu Pasifik'te bir tekneye saldırdı: 6 ölü

Denizli'de 4.1 büyüklüğünde deprem

HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı: Birliğimizi korursak hiçbir zalim bize saldırmaya cesaret edemez

İran Kızılayı: ABD-israilin saldırılarında 13 bin 785 sivil birim hasar gördü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ile görüştü

Bazı kullanıcılar ‘yapay zeka psikozu’ riski altında olabilir!

Malatya'da cami yararına hurda toplayan 72 yaşındaki adam ölü bulundu