• BIST 100

    16834,12%0,95
  • DOLAR

    43,82% 0,16
  • EURO

    51,69% 0,16
  • GRAM ALTIN

    7182,08% 2,07
  • Ç. ALTIN

    11729,31% 0,51

Polateli OSB’nin alt yapısı için imzalar atıldı

23 Ocak 2023, Pazartesi 17:05
23 Ocak 2023, Pazartesi 17:05
Polateli OSB’nin alt yapısı için imzalar atıldı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Polateli OSB’nin alt yapısı için imzalar atıldı

KİLİS Polateli-Şahinbey Organize Sanayi Bölgesi 1. Etap Altyapı Yapım İşi sözleşmesi Kilis Valisi recep Soytürk ve yüklenici firma arasında imzalandı.
Kilis Valiliği toplantı salonunda yapılan imza törenine Kilis Valisi Recep Soytürk, Polateli Kaymakamı Semih Doğanoğlu, Kilis Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Hacı Mustafa Celkanlı, Demyol İnşaat A.Ş yöneticisi ile ilgililer katıldı. İmza töreninde konuşan Kilis Valisi Recep Soytürk, 'Polateli OSB için bugün başka bir safhaya gelmiş bulunmaktayız. Alt yapı ihalemizin sözleşmesini imzalayacağız. Biliyorsunuz 4 yıl önce göreve başladığımda Polateli OSB’nin tapusunu almıştık. Daha sonra ki yaptığımız çalışmalarda İmar planını yaptık bakanlıktan onayını çıkardık, ilana çıktık ve şu an itibariyle yaklaşık 6 milyon 500 bin metrekare olan buranın yarısı tahsisli durumda yaptık diğer yarısı da duruyor. Bu süre içerisinde Özel idare olarak biz Polateli Şahinbey’in anayolunu açalım istedik ve oraya araçlarımız koyduk ve kışın orada çalıştık. İkinci bir iş yaptık oraya tabelalar koyduk hem Gaziantep bölgesinden hem Kilis bölgesinden bölgeye gidenler Polateli OSB neresi görmeleri açısından. Yine Hizmet binamızın ihalesini yaptık 3 ay içerisinde orada inşallah hizmet binamız bitmiş olacak. Bunun dışında tahsisi alan yatırımcılar için elektriği getirdik. Şu an orada yatırım yapmak isteyen daha doğrusu inşaata başlamak isteyenler için elektriği hazır hale getirmiş olduk. Bir firmamız oldukça hızlı projelerini hazırladı yakın bir tarihte de inşaatı başlayacak' dedi.
Çalışmalar en kısa sürede tamamlanacak
Vali Soytürk, alt yapı çalışmalarının ise telefon, elektrik, yol gibi işleri kapsadığını hatırlatarak, 'Bugünde alt yapısının en önemli kısmı BAG sistemi içerisinde, hem telefon hem elektriği kapsıyor. Ayrıca yollarının açılmasıyla ilgili önemli bir ihale yaptık. Katılım oldukça yüksekti, iyi de bir kırım ile bu ihaleyi yapmış olduk. Firmamız inşallah en kısa zamanda orayı bitirecektir' şeklinde konuştu.
Doğal gaz projesi hazırlanacak
Soytürk, Polateli Organize Sanayi Bölgesine Doğalgaz getirmek için bir çalışmanın da bulunduğunu belirterek, 'Projelendiriyoruz. Diğer taraftan su ile ilgili olarak DSİ ile görüşüyoruz. Allah’ın izni ile Polateli OSB’nin suyunu projelendirip getirmiş olacağız. Polateli OSB olarak bu aşamaya geldiğimizden dolayı memnuniyetimi dile getirmek isterim. Kilis için Gaziantep için çok önemli bir projedir. Yaklaşık 75 bin kişinin çalışacağını tahmin ediyoruz. Bir taraftan da genişleme çalışmaları ile ilgili bir çalışma yapıyoruz. Özel idarenin bölgede ki yeri ile ilgili bir çalışmamız var. Satın alma yöntemi ile Polateli OSB’de 880 bin metre kare genişletme alanı da çalışmalarımızda devam ettiriyoruz. Burada Ticaret Odası Başkanımız tüm heyecanı ile çalışmalara iştirak ediyor. Polateli Meclis üyelerimiz ve Meclis Başkanımız ile çalışmaları beraber takip ettiğimizi belirtmek istiyorum. Yine bu proje Sayın vekillerimizin, il başkanlarımızın takip ettiği bir proje önemli bir aşamaya gelmiş durumda. En kısa zamanda orda fabrikalarımızın olmasından insanlarımızın çalışmasından ve evlerine ekmek götürmesini diliyoruz. Kilis’imize hayırlı ve uğurlu olsun' diye konuştu.
[gallery ids=',81400,81401,81402']

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

MÜSİAD Batman Şubesi’nden geleneksel iftar programı

Macaristan, AB'nin Rusya'ya yaptırım paketini reddetti

İşgalci rejim, bu ay Suriye'de 41 ihlal gerçekleştirdi

'Savcıyım' deyip otobüsteki yolcuları tehdit eden kadın tutuklandı

ABD, Ürdün'deki hava üssündeki askeri varlığını artırdı

Güney Kore'den Japonya'ya "adacıklar" tepkisi

Ege Denizi’nde 3.5 Büyüklüğünde Deprem

Afganistan'da 10 uyuşturucu laboratuvarı imha edildi

Bakan Yardımcısı Aydın: Milletin inancıyla kavga etmek özgürlük değil, vesayetçi bir dayatmadır

İran Dışişleri Bakanı Erakçi ile UAEA Başkanı Grossi arasında "nükleer" görüşme

Aksaray’da Ramazan denetimleri sıkılaştı

Eyüpsultan’da iş yeri yangını kontrol altına alındı

Türkiye dahil Müslüman ülkeler siyonist ABD elçisinin "Orta Doğu" açıklamalarını kınadı

Tarihi camide 1387 yıldır devam eden sünnet kültürü: Mukabele

Rusya’dan Ukrayna’ya 50 füze ve 297 İHA ile eş zamanlı saldırı

Ramazan YKS’ye hazırlıkta "turbo" etkisi yapabilir

Isparta’da bir haftada aranan 47 kişi yakalandı

İşgal rejimi ateşkese rağmen yine Gazze’yi bombaladı

500 bin sosyal konut projesinde kura süreci sona yaklaşıyor

Taşlıçay’da Ramazan ayı coşkusu çocuklarla büyüyor

Esenboğa Havalimanı’nda Gazze için eylem

Erzincan Valisi Aydoğdu'dan bir aileye ev sözü

Diyetisyen Ceceli'den Ramazan'da doğru beslenmenin 3 temel kuralı

Oruç sürecinde dengeyi korumak sağlığın anahtarı

Meclis’in gündemi yeni haftada da yoğun olacak

Başörtülü öğrenciyi derse almayan öğretmen açığa alındı

İran’dan ABD Büyükelçisinin “Nil’den Fırat’a” küstahlığına tepki

Kızılay'ın Gazze'ye gönderdiği iyilik gemisi El Ariş Limanı’na ulaştı

Gazze’de çadırların arasında Ramazan bereketi

Uşak’ta uyuşturucu operasyonu: Bir şüpheli tutuklandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


MÜSİAD Batman Şubesi’nden geleneksel iftar programı

Macaristan, AB'nin Rusya'ya yaptırım paketini reddetti

İşgalci rejim, bu ay Suriye'de 41 ihlal gerçekleştirdi

'Savcıyım' deyip otobüsteki yolcuları tehdit eden kadın tutuklandı

ABD, Ürdün'deki hava üssündeki askeri varlığını artırdı

Güney Kore'den Japonya'ya "adacıklar" tepkisi

Ege Denizi’nde 3.5 Büyüklüğünde Deprem