• BIST 100

    16755,02%0,21
  • DOLAR

    43,63% 0,10
  • EURO

    51,97% 0,01
  • GRAM ALTIN

    7075,20% -0,59
  • Ç. ALTIN

    11663,72% -0,15

PTT'den Ayasofya Camii’ne özel pul

22 Temmuz 2020, Çarşamba 12:40
22 Temmuz 2020, Çarşamba 12:40
PTT
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

PTT'den Ayasofya Camii’ne özel pul

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ayasofya’nın müze olmaktan çıkarılıp tekrar cami olarak ibadete açılmasının tarihe geçecek önemli bir karar olduğunu belirterek, “86 yıllık hasretin vuslatla sonuçlandığı, tarihe damga vuracak önemli bir dönüm noktasına tanıklık ediyoruz. Liderliği ve iradesiyle Türkiye’yi dünya liginde zirveye taşıyan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı duruşuyla Ayasofya’yı özlediği kimliğine kavuşturuyoruz. 1453’deki ilk cuma namazında olduğu gibi 24 Temmuz’da da ellerimizi semaya, kalplerimizi duaya açacağız. Bu tarihi anı ölümsüzleştirmek için ‘Ayasofya Camii’nin ibadete açılışı’ konulu pullarımızı ve ‘ilkgün’ zarfını tedavüle sunacağız“ dedi.

Bakan Karaismailoğlu, İstanbul’un 1453 yılındaki fethinin ardından Ayasofya’nın ikinci kez camiye dönüştürülerek ibadete açılmasının tarihin şanlı sayfaları arasında yerini aldığını vurgulayarak, “Allah’a hamdolsun ki Ayasofya’nın müzeden camiye dönüştürülerek ibadete açılması, uluslararası arenada Türkiye’nin gücünün göstergesi olmuştur. Tarihimize olan bağlılığımız, milletimize olan inancımız ve atalarımızın emanetine olan saygımız doğrultusunda bugüne kadar Ayasofya başta olmak üzere kırmızı çizgilerimizden hiçbir zaman asla taviz vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz” dedi.

Karaismailoğlu, Danıştay’ın Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesini sağlayan 1934 tarihli Bakanlar Kurulu düzenlemesini iptal etmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ayasofya'nın yeniden cami olarak hizmete açılmasını sağladığını belirterek, “Liderliği ve iradesiyle Türkiye’yi dünya liginde zirveye taşıyan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı duruşuyla Ayasofya’yı özlediği kimliğine kavuşturuyoruz. Böylece Ayasofya, tarihimizde ikinci kez 86 yıl aradan sonra cami olarak hizmet vermeye başlayacak. Gönülleri fetheden bu kararı için Sayın Cumhurbaşkanımıza milletimiz adına şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.
Bakan Karaismailoğlu, Ayasofya’nın yeniden vakfiyesine uygun hale gelmesinden mutluluk duyduklarını kaydederek, vatandaşların Ayasofya’nın tekrar ibadete açılmasını olağanüstü bir sevinçle karşıladığını görmekten de büyük gurur duyduklarını dile getirdi. 86 yıllık hasretin vuslatla sonuçlandığı, tarihe damga vuracak önemli bir dönüm noktasına tanıklık edildiğinin altını çizen Karaismailoğlu, “Ecdadımızdan devraldığımız bu mirası nasıl koruyup kollayarak geleceğe taşıdığımıza dünya tanıklık edecektir' dedi.


Bu özel günün anısına pul basılacak

29 Mayıs 1453'te Osmanlı padişahı Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul'u fethettikten sonra 1 Haziran 1453 günü İstanbul'daki ilk cuma namazını Ayasofya’da kıldığını ve Ayasofya'nın Osmanlı yönetimi altında cami olarak hizmet vereceğini duyurduğunu anımsatan Bakan Karaismailoğlu, “Tıpkı o gün olduğu gibi 24 Temmuz 2020 tarihinde de ellerimizi semaya, kalplerimizi duaya açacağız. Bu tarihi anı ölümsüzleştirmek için ‘Ayasofya Camii’nin ibadete açılışı’ konulu pullarımızı ve ilkgün zarfını tedavüle sunacağız. Bu kapsamda PTT tarafından hazırlanan iki çeşit pulun her biri 100’er bin adet, ilkgün zarfı ise 2 bin 500 adet basıldı” diye konuştu.

Özgürlük mesajı olacak

Karaismailoğlu, birinci pulda Ayasofya’nın İstanbul’un fethi ile birlikte Osmanlı topraklarında cami olarak ibadete açılması nedeniyle İstanbul silüeti ile birlikte betimlendiğini, diğer pulun ise Ayasofya Camii’nin tekrar özgürlüğüne kavuştuğu mesajını vermek için üzerindeki uçan kuşları ve özgürlüğü temsil eden figürleri içerdiğini anlattı.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Batman'ın nüfusu 662 bin 626'ya yükseldi

Afganistan, ekonomiyi ve istihdamı artırmak için önemli bir balıkçılık geliştirme planını onayladı

Batso Başkanı Demir, DİKA 2026 Yılı İlk Yönetim Kurulu Toplantısına Katıldı

Bangladeş, perşembe günü genel seçim ve referanduma gidiyor

Çocuklar için sosyal medya düzenlemesi geliyor

Konya Büyükşehir’den aile destek paketi açıklandı

Batman'da sigarayı bırakma günü etkinlikleri düzenlendi

Şanlıurfa’da Umut Kervan’ından Ramazan öncesi yardım

Huzurevinde şiddet iddiası dezenformasyon çıktı

Tekirdağ’da silahlı kavga: 1 çocuk hayatını kaybetti

Batman'da kemik yetersizliği olan hastaya sinüs lift ameliyatı yapıldı

Konya’da ocak ayında trafik bilonçusu açıklandı

Op. Dr. Özkaya'dan çocuklarda yabancı cisim ve kimyasal madde uyarısı

Konya Büyükşehir’den gençlere eğitim ve askerlik desteği

Nepal'de otobüs nehre düştü: 10 ölü

Batı Akdeniz’in batısında kısa süreli fırtına uyarısı

Olumsuz hava koşullarından dolayı Doğu'da 5 ile bağlı 420 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor

Tarsus’ta motosiklet kazası can aldı

İşgal rejiminin Gazze’de ateşkes ihlalleri sürüyor

Şırnak’ta uyuşturucu suçundan aranan 2 kişi yakalandı

Makine hızında saldırı dönemi: AI destekli siber saldırılar hız kazandı

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı İnallı Mahallesi esnafını ziyaret etti

Psikolog Bozkuş: Panik atak sandığınız kadar korkunç bir şey değil

Kremlin, Bakan Fidan'ın nükleer silahlarla ilgili açıklamasına ilişkin yorumda bulundu

Batman’da yeşil kuşak projesi fidanları için kış bakımı başlatıldı

Diyarbakırlılar: Gündüz kuşağı programları aile ve toplumda hasara yol açıyor

TÜİK açıkladı: Karlıova’nın nüfusu 2025’te geriledi

Prof. Dr. Dilaver Taş: Sigara alışkanlık değil, tedavi edilmesi gereken bir bağımlılık

Bolat: Türkmenistan ile ticaret hacmi 2,2 milyar dolara ulaştı

Gazze'de 2 bin 842'den fazla şehidin naaşı uluslararası yasaklı silahlar nedeniyle buharlaştı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Batman'ın nüfusu 662 bin 626'ya yükseldi

Afganistan, ekonomiyi ve istihdamı artırmak için önemli bir balıkçılık geliştirme planını onayladı

Batso Başkanı Demir, DİKA 2026 Yılı İlk Yönetim Kurulu Toplantısına Katıldı

Bangladeş, perşembe günü genel seçim ve referanduma gidiyor

Çocuklar için sosyal medya düzenlemesi geliyor

Konya Büyükşehir’den aile destek paketi açıklandı

Batman'da sigarayı bırakma günü etkinlikleri düzenlendi