• BIST 100

    16088,00%-1,23
  • DOLAR

    44,18% -0,06
  • EURO

    50,61% 0,24
  • GRAM ALTIN

    7127,71% -0,10
  • Ç. ALTIN

    11571,81% 0,00

PTT'den Ayasofya Camii’ne özel pul

22 Temmuz 2020, Çarşamba 12:40
22 Temmuz 2020, Çarşamba 12:40
PTT
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

PTT'den Ayasofya Camii’ne özel pul

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ayasofya’nın müze olmaktan çıkarılıp tekrar cami olarak ibadete açılmasının tarihe geçecek önemli bir karar olduğunu belirterek, “86 yıllık hasretin vuslatla sonuçlandığı, tarihe damga vuracak önemli bir dönüm noktasına tanıklık ediyoruz. Liderliği ve iradesiyle Türkiye’yi dünya liginde zirveye taşıyan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı duruşuyla Ayasofya’yı özlediği kimliğine kavuşturuyoruz. 1453’deki ilk cuma namazında olduğu gibi 24 Temmuz’da da ellerimizi semaya, kalplerimizi duaya açacağız. Bu tarihi anı ölümsüzleştirmek için ‘Ayasofya Camii’nin ibadete açılışı’ konulu pullarımızı ve ‘ilkgün’ zarfını tedavüle sunacağız“ dedi.

Bakan Karaismailoğlu, İstanbul’un 1453 yılındaki fethinin ardından Ayasofya’nın ikinci kez camiye dönüştürülerek ibadete açılmasının tarihin şanlı sayfaları arasında yerini aldığını vurgulayarak, “Allah’a hamdolsun ki Ayasofya’nın müzeden camiye dönüştürülerek ibadete açılması, uluslararası arenada Türkiye’nin gücünün göstergesi olmuştur. Tarihimize olan bağlılığımız, milletimize olan inancımız ve atalarımızın emanetine olan saygımız doğrultusunda bugüne kadar Ayasofya başta olmak üzere kırmızı çizgilerimizden hiçbir zaman asla taviz vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz” dedi.

Karaismailoğlu, Danıştay’ın Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesini sağlayan 1934 tarihli Bakanlar Kurulu düzenlemesini iptal etmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ayasofya'nın yeniden cami olarak hizmete açılmasını sağladığını belirterek, “Liderliği ve iradesiyle Türkiye’yi dünya liginde zirveye taşıyan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı duruşuyla Ayasofya’yı özlediği kimliğine kavuşturuyoruz. Böylece Ayasofya, tarihimizde ikinci kez 86 yıl aradan sonra cami olarak hizmet vermeye başlayacak. Gönülleri fetheden bu kararı için Sayın Cumhurbaşkanımıza milletimiz adına şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.
Bakan Karaismailoğlu, Ayasofya’nın yeniden vakfiyesine uygun hale gelmesinden mutluluk duyduklarını kaydederek, vatandaşların Ayasofya’nın tekrar ibadete açılmasını olağanüstü bir sevinçle karşıladığını görmekten de büyük gurur duyduklarını dile getirdi. 86 yıllık hasretin vuslatla sonuçlandığı, tarihe damga vuracak önemli bir dönüm noktasına tanıklık edildiğinin altını çizen Karaismailoğlu, “Ecdadımızdan devraldığımız bu mirası nasıl koruyup kollayarak geleceğe taşıdığımıza dünya tanıklık edecektir' dedi.


Bu özel günün anısına pul basılacak

29 Mayıs 1453'te Osmanlı padişahı Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul'u fethettikten sonra 1 Haziran 1453 günü İstanbul'daki ilk cuma namazını Ayasofya’da kıldığını ve Ayasofya'nın Osmanlı yönetimi altında cami olarak hizmet vereceğini duyurduğunu anımsatan Bakan Karaismailoğlu, “Tıpkı o gün olduğu gibi 24 Temmuz 2020 tarihinde de ellerimizi semaya, kalplerimizi duaya açacağız. Bu tarihi anı ölümsüzleştirmek için ‘Ayasofya Camii’nin ibadete açılışı’ konulu pullarımızı ve ilkgün zarfını tedavüle sunacağız. Bu kapsamda PTT tarafından hazırlanan iki çeşit pulun her biri 100’er bin adet, ilkgün zarfı ise 2 bin 500 adet basıldı” diye konuştu.

Özgürlük mesajı olacak

Karaismailoğlu, birinci pulda Ayasofya’nın İstanbul’un fethi ile birlikte Osmanlı topraklarında cami olarak ibadete açılması nedeniyle İstanbul silüeti ile birlikte betimlendiğini, diğer pulun ise Ayasofya Camii’nin tekrar özgürlüğüne kavuştuğu mesajını vermek için üzerindeki uçan kuşları ve özgürlüğü temsil eden figürleri içerdiğini anlattı.

admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Malatya'da ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'e yoğun ilgi

Ankara'da minibüs ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 12 yaralı

Aile Hareketi Başkanı Ergincan: Aileyi yıkan kanunların kaldırılması için mücadelemiz devam edecek

Ticaret Bakanlığından tüketici haklarına yönelik açıklama

Siirt’te sağanak yağış sonrası yol çöktü

Kurtalan’da sel ve su baskınlarına 21 araç ve 59 personelle müdahale

Malatya'da iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Mescid-i Aksa'nın statüsü sistematik olarak değiştiriliyor: Mescidin kapatılmasının siyasi ve toplumsal arka planı

ABD ve Çin ekonomi müzakereleri için masada

Dışişleri Bakanı Fidan Suudi Arabistanlı mevkidaşı Bin Ferhan ile görüştü

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ve Macron görüştü

Siyoinst işgalciler Lübnan'da bir savaş suçu daha işledi: Sivil yerleşim yerine fosfor bombası kullandı

HÜDA PAR Tarsus İlçe Başkanlığından ‘Kardeşlik İftarı’

Çığ nedeniyle ulaşım dururken mahsur kalan 40 yolcu kurtarıldı

Yoğun sis kazaya neden oldu: İş makinesi kontrolden çıktı

Diyarbakır’da sağanak yağış: Cadde ve sokaklar göle döndü

Şırnak’ta sel ve heyelan: Evler zarar gördü, çok sayıda hayvan telef oldu

Batman’da site içinde park halindeki araç alev aldı

Fransa’da yerel seçimlerin ilk turu yapıldı

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesinde yolsuzluk operasyonu: 7 kişi tutuklandı

Kuveyt'teki İtalya-ABD hava üssüne insansız hava aracıyla saldırı düzenlendi

Aksaray'da feci kaza: 2 ölü, 4 yaralı

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz'dan Kadir Gecesi mesajı

Kadir Gecesi’nde “Hediyem Kur’an Olsun” programı: Vatandaşlara Kur’an-ı Kerim hediye edilecek

Macaristan: Ukrayna AB'ye katılmayacak

Bayram yolculuğuna çıkacaklar öneri ve uyarılar

DSÖ: Hastane veya okul bombalamak savaş suçudur

İran Dışişleri Bakanı: Asla ateşkes ve müzakere talebinde bulunmadık

Hark Adası'nda petrol yüklemesi devam ediyor

İran ve Fransa Dışişleri Bakanları görüştü

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Malatya'da ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'e yoğun ilgi

Ankara'da minibüs ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 12 yaralı

Aile Hareketi Başkanı Ergincan: Aileyi yıkan kanunların kaldırılması için mücadelemiz devam edecek

Ticaret Bakanlığından tüketici haklarına yönelik açıklama

Siirt’te sağanak yağış sonrası yol çöktü

Kurtalan’da sel ve su baskınlarına 21 araç ve 59 personelle müdahale

Malatya'da iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı