-
BIST 100
17375,05%2,41
-
DOLAR
44,60% 0,11
-
EURO
52,35% 0,46
-
GRAM ALTIN
6811,84% -0,26
-
Ç. ALTIN
10994,46% 0,29
Ramazan kolileri yüzde 35 zamlandı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Ramazan kolileri yüzde 35 zamlandı
Ramazan erzak kolileri bu yıl, geçen yıla göre yaklaşık yüzde 35 zamlı. Geçen yıl en ucuzu 13 üründen oluşan ve 44.90 liraya tüketiciye sunulan Ramazan kolisi bu yıl aynı ürünlerle 59.90 liraya satılıyor. Son yıllarda çeklerin yükselişte olduğunu belirten sektör temsilcileri, bu yıl da çeklerin öne çıkmasını bekliyor.
FİYATLAR YÜZDE 35 ZAMLANDI
Ramazan erzak kolilerinde birçok ürün yer alırken, her bütçeye uygun seçenekler bulunuyor. 2018 yılında 25 ila 105 lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunulan Ramazan erzak kolileri, 2019 yılında 37 ila 124 lira, 2020 yılında ise 45 ila 150 lira arasında satılmıştı.
Bu yıl erzak kolilerinin fiyat aralığı 60 liradan başlayıp 190 lirayı buluyor. Ramazan erzak kolilerinin yanı sıra ihtiyaç sahiplerinin istedikleri ürünü alabileceği hediye çekleri ise her bütçeye uygun doldurulabiliyor ve tutar 500 liraya kadar çıkıyor.
Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Başkanı Ömer Düzgün, marketlerin Ramazan erzak kolileri için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Son yıllarda erzak kolilerinin yanı sıra çeklerde yükseliş olduğunu belirten Düzgün, “Bu yıl yine çeklerin öne çıkmasını bekliyoruz. Fakat erzak kolileri de Ramazan’ın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Ramazan’ın başlamasına birkaç gün kala bu durum daha da netleşir” diye konuştu.
Çeklerin erzak kolilerine göre avantajının olduğunu kaydeden Düzgün, “Çeklerle birlikte ihtiyaç sahipleri istediği ürünü satın alabiliyor. En azından mutfağında eksik ne varsa onu tercih ediyor. Erzak kolileri biraz daha genel gıdaya yönelik yapılıyor. Erzak kolileriyle evde ihtiyaç olmayan ürünler gönderilmiş olabiliyor. Ama çekte bu ihtimal olmuyor” dedi.
Düzgün, gıda fiyatlarındaki artışla erzak kolilerinin fiyatlarında da geçen yıla göre artış olduğunu sözlerine ekledi.
Adana’da sulama kanalına devrilen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti
AFAD Başkanı Pehlivan Osmaniye'de sel bölgesinde incelemelerde bulundu
İslam İşbirliği Teşkilatı, Batı Şeria'da yasadışı yerleşim birimlerin onaylanmasına tepki
Sevabite'den Gazze'ye giren kamyon sayısındaki yanıltıcı bilgiler hakkında uyarı
Aydın açıklarında 25 düzensiz göçmen ve 1 göçmen kaçakçısı yakalandı
Kocaeli'de 17 yıl hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı
Şahbaz Şerif: İran ve Amerikan heyetleri Cumartesi günü İslamabad'da olacak
İçişleri Bakanlığından "sarı" kodlu kuvvetli yağış uyarısı
Malatya'da 2 ayrı kaza: 4 yaralı
Rus kaynaklar: Ukrayna, Norveç desteğiyle Rus gemilerine saldırı hazırlığında
Bahar havası yerini doluya bıraktı
Küresel Sumud Filosu 29 Mart’ta yola çıkıyor
Afganistan'da sivillere silahlı saldırı: 7 ölü 13 yaralı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İşgalci rejim ateşkes günü 254 Lübnanlıyı katletti
Vietnamlı uzmanlar: İran–ABD ateşkesi kırılgan, işgalci rejim faktörü risk oluşturuyor
Hasbi Dede CHP’den istifa etti
Bakan Gürlek: Sumud filosuna yönelik saldırıya ilişkin önemli bir yargılama süreci başladı
HPV aşısında Danıştay’dan sağlık hakkı vurgusu
Mersin Yenişehir Belediyesine yolsuzluk soruşturması: 33 gözaltı
Derin deniz sondaj gemisi Çağrı Bey Somali'ye ulaştı
Karacabey’de dere faciası: 72 yaşındaki sürücü öldü
İşgalciler, Lübnan'a saldırdı: 12'si güvenlik görevlisi 19 kişi hayatını kaybetti
Altının kilogram fiyatı 6,8 milyon lirayı aştı
İnterpol operasyonuyla 61 suçlu Türkiye’ye teslim edildi
Türkiye’nin ilk yurt dışı sondajı Somali’de başladı
Eskişehir’de gaspçı sosyal medya paylaşımıyla yakalandı
Kalibaf, İran'ın müzakerelere başlamak için iki şartını açıkladı
HÜDA PAR Milletvekili Dinç’ten taziye ziyareti
Konya ve çevresinde zirai don alarmı
Siirt’te su kesintisi: Arıza nedeniyle bazı mahallelere geçici olarak su verilemiyor
Yükleniyor







