-
BIST 100
15734,19%-0,47
-
DOLAR
44,46% 0,11
-
EURO
51,00% -0,42
-
GRAM ALTIN
6509,06% 1,43
-
Ç. ALTIN
10550,10% -1,12
Restoran, kafeler ve kitapçılarda her şey değişti! Aralıklı yemek
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Restoran, kafeler ve kitapçılarda her şey değişti! Aralıklı yemek
KAPASİTEYE GÖRE GİRİŞ
* Tesis işletmecileri sosyal mesafe önlemlerini almakla yükümlü olacak. Genel kullanım alanlarına ve oturum düzenine ilişkin sosyal mesafe planı hazırlanacak, kapasiteye uygun sayıda misafir kabul edilecek.
* Misafir kabulünde valeler tarafından eldiven kullanılmayacak, her araç teslim alma ve teslim etme hizmetinden önce ve sonra eller temizlenecek.
* Valeler araçlara maskesiz binmeyecek.
GİRİŞTE ATEŞ ÖLÇÜMÜ YAPILACAK
* Misafirlere tesise girişte termal kamera veya temassız ateş ölçümü uygulanacak. 38 dereceden yüksek ateş ölçümlerinde misafir işletmeye alınmayarak, sağlık kuruluşuna başvurması sağlanacak.
* Tesis girişlerinde el antiseptiği bulundurulacak ve misafirlerin ellerini temizleyerek girişleri sağlanacak.
* Maskesiz müşteri içeri alınmayacak. Misafirin yanında yoksa verilmek üzere maske bulundurulacak. Misafirlerin yeme-içme faaliyeti dışında ve masadan her kalktıklarında maske takması sağlanacak.
* Asansörlerin içine birer metre ara ile sosyal mesafe yer işaretleri yapılarak, toplam kapasitesinin üçte birini geçmemek kaydıyla kapasitesi belirlenecek.
AYNI AİLE- GRUBA SOSYAL MESAFE YOK
* Sıra oluşabilecek her yerde (lavabo önleri, varsa sigara içme alanları vb.) 1.5 metrelik işaretlemeler yapılacak. Sosyal mesafe ve oturma düzeni kuralları, aynı aileden olan veya bir grup olarak gelenlere uygulanmayacak.
* Masalar arası mesafe her yönden 1.5 metre, yan yana sandalyeler arası 60 cm olacak şekilde düzenlenecek.
* Masalarda sadece karşılıklı oturma düzeni sağlanacak. Masa yanlarına sandalye konulmayacak.
* Karşılıklı oturmada masa eni 70 cm’den küçük masalarda çapraz oturma düzeni uygulanacak veya karşılıklı oturma mesafesinin arttırılması amacıyla iki masa birleştirilerek kullanılacak.
* Yan yana tek kişilik oturma düzeni olan bar masası şeklindeki masalarda sandalyeler arası mesafe bir metre olacak şekilde düzenlenecek. Personel ile müşterinin doğrudan yüz yüze kaldığı bar masaları kullanılmayacak.
* Açık büfenin misafir tarafına misafir erişimini engelleyecek şekilde pleksiglas veya benzeri bariyer yapılacak, servis ise personel tarafından sunulacak.
* Çay/kahve makinesi, su sebilleri kaldırılacak.
* Masa ve sandalyeler, servis malzemeleri, şeker, tuz, baharat, peçete, menü gibi malzemeler her misafir kullanımından sonra dezenfekte edilecek. Tek seferlik şeker, tuz, baharat, kullanılacak.
BULAŞIK MAKİNEDE YIKANACAK
* Bütün gıdalar kapalı dolaplarda veya üzeri kapalı şekilde saklanacak.
* Çapraz bulaşmayı önlemek için, işlem görmemiş gıda maddeleri ile hazırlanmış gıdalar mutfakta birbirlerinden ayrı yerlerde muhafaza edilecek.
* Servis malzemeleri (tabak, çatal, kaşık, bıçak, bardak gibi) bulaşık makinesinde yıkanacak. Mutfak personeli çalışma esnasında iş kıyafeti ve kişisel koruyucu ekipman kullanacak, ellerini düzenli olarak yıkayacak.
* Klima ve havalandırma sistemlerinin filtreleri periyodik olarak değiştirilecek. Klimalar yüzde 100 dışarıdan temiz hava alacak şekilde çalıştırılacak.
Siyonist rejimin Lübnan'a saldırılarında şehit sayısı 1247'ye yükseldi
İran Kızılayı: ABD-siyonist rejim saldırılarında 105 binden fazla sivil birim zarar gördü
Almanya’da "Rusya için casusluk" iddiasıyla bir Ukraynalı tutuklandı
Suriye Cumhurbaşkanı Şara'dan Almanya’ya ilk resmi ziyaret
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özgür Özel'e tazminat ve suç duyurusu
Malatya'da araçlar kafa kafaya çarpıştı: 4 yaralı
Muğla’da dolandırıcılık operasyonu: 4 şüpheli tutuklandı
Rheinmetall CEO’sundan Ukraynalı İHA üreticilerine ev hanımı iması
AB, İran’a yönelik yaptırımları 2027’ye kadar uzattı
Şanlıurfa'da bakır kablo hırsızlığı: 1 gözaltı
Şanlıurfa'da kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari yakalandı
Bursa’da baraj doluluk oranları büyükşehirler arasında ilk sıraya yerleşt
NATO unsurlarına ait zırhlı konvoyu Mardin’de görüldü
Malatya'da rezerv alan inşaatında meydana gelen kazada bir işçi yüksekten düşerek yaralandı
Diyarbakır'da farklı suçlardan aranan 162 kişi yakalandı
MSB: Türkiye hava sahasına giren balistik mühimmat imha edildi
MSB: İran'dan ateşlenen 4. füze imha edildi
Batman Petrolspor’a Destek Çağrısı
Kaçakçılık operasyonlarında 87 kişi hakkında işlem başlatıldı
Trump’ın çağrısına İngiltere’nin yanıtı: Bu savaşa sürüklenmeyeceğiz
Diyarbakır'da 23 kilogram esrar ele geçirildi
Uzmanlar: Diyette yapılan yaygın hatalar kilo vermeyi zorlaştırıyor
TBMM 20 yasama uzman yardımcısı alacak
Suriye Cumhurbaşkanı Şara, Almanya Başbakanı Merz ile buluştu
Uluslararası Af Örgütü raporu: İnsan hakları krizinin olduğu ABD’de Dünya Kupası güvenliği tartışmalı
Antalya'da kamyon şarampole devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
Kocaeli'de kasten öldürme olayının şüphelisi tutuklandı
İspanya, ABD uçaklarına hava sahasını kapattı
Çin'de bina çöktü: 7 ölü, 2 yaralı
Önen: Mescid-i Aksa Müslümanların idaresi altında olduğu dönemlerde hiç kimseye kapatılmamıştır
Yükleniyor







