-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Risk giderek artıyor! İşte altın fiyatlarında son durum
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Risk giderek artıyor! İşte altın fiyatlarında son durum
Küresel enflasyon sorunu, Fed'in faiz artırma beklentisi, koronavirüsün yeni varyantlarının etkilerinin neler olacağının bilinmezliği altın piyasasında endişelere neden oluyor. Tüm bu olumsuzluklar varken risk iştahında artış görülmeye başlandı. Yılsonu olması nedeniyle piyasaya yeni katılımcı gelmesinin de az olmasından ötürü Ons Altın fiyatları dar bantta seyrediyor.
ALTIN FİYATLARI 1.800-1815 DOLAR BANDINDA SIKIŞTI
Uluslararası piyasalarda spot altın fiyatı, risk iştahında iyileşme yaşansa da 1815 dolar direncinin üzerine çıkamadı. Analistler, yıl sonu olması nedeniyle yeni katılımcıların gelmediği piyasada 1800-1815 dolar aralığında sıkışmanın sürmesini bekliyorlar.
Faiz artırımı beklentilerine hassas olan 2 yıl vadeli ABD Hazine kağıdı getirilerinin 22 ayın en yüksek seviyesine çıkmaları da altın fiyatının dirençlerini kırmasını engelliyor.
CREDİT SUİSSE, 2022 ALTIN TAHMİNİNİ AÇIKLADI
Credit Suisse değerli metaller analisti Fahad Tarıq, Fed'in 2022 yılında faiz oranlarını artırmaya hazırlanmasına rağmen kısa vadede altın fiyatları için iyimser olmaya devam ettiklerini söyledi.
PANDEMİ ÖNCESİNDE KALAMAYACAK
2022 yılında altında ortalama fiyatın 1850 dolar/ons civarında oluşmasını beklediklerini ifade eden Tarıq, altın fiyatının uzun vadede ise pandemi öncesi seviyelerinde üzerinde kalamayacağını öngördüklerini belirtti.
2023 yılında altın fiyatının, büyük merkez bankalarının faiz artırımlarına devam ettirmelerine bağlı olarak 1600 dolar/ons seviyesine doğru gerileyeceğini öngören Credit Suisse, uzun vadede ise altın fiyatının 1400 dolar/ons seviyelerinde oluşmasını beklediklerini vurguladı.
Credit Suisse analisti Tarıq, 2022 yılında Fed'den 3 faiz artırımı beklediklerini, bu artırımlara rağmen reel faizin negatif olmaya devam edeceğini ve bunun kısa vadede altın fiyatı için destekleyici olmayı sürdüreceğini vurguladı.
GRAM ALTIN DENGE ARAYIŞINDA
Gram Altın fiyatları 650 lira seviyelerinde denge arayışını sürdürüyor. Dolardaki düşüşle birlikte 1069 liradan 600 lira seviyelerine gerileyen gram altın denge noktasını arıyor. Güne 672 liradan başlayan gram altın en düşün 669 lira, en yüksek de 681 lira seviyesini gördü. Saat 09:21 itibarıyla 686 liradan alıcı buluyor.
Doğu’da kış etkisini sürdürüyor: 279 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapalı
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Mescid-i Aksa'ya kilit vurmak milyonlarca Müslümanın inancına saldırıdır
Gaziantep'te göçmen kaçakçılığı: 3 gözaltı
Diyanet Başkanı Arpaguş: İslam düşmanlığına karşı durmak insanlık borcudur
Palandöken: Esnaf bayramda 100 milyar liranın üzerinde ciro bekliyor
İran’ın misillemelerine karşı ABD’den medyaya tehdit
Bakan Gürlek: İslamofobi değil, İslam düşmanlığı
Evde Bakım Yardımı ödemeleri başladı
Sürücülerin merak ettiği düzenleme: Hangi ekranlar yasak?
Eric Cantona’dan Trump’a savaş göndermesi: Savaş başlatan başkanlar cepheye gitmeli
İstanbul’da baraj doluluk oranı yüzde 45,93 olarak açıklandı
İran Dışişleri Bakanı Arakçi’den Hürmüz Boğazı açıklaması
Adana’da 4,1 milyon kaçak makaron ele geçirildi
Peygamber Sevdalıları: Kadir Gecesi'ni ibadet, dua ve muhasebe ile değerlendirelim
Esnafın bitmeyen kâbusu: Yağmurla gelen su baskınları
Cezaevinden firar eden hükümlü jandarma tarafından yakalandı
Pendik’te silah operasyonu: 44 tabanca ele geçirildi
İran Devrim Muhafızları: Netanyahu’ya yönelik saldırılar sürecek
İşgalciler, bayram alışverişine giden aileyi kurşunladı: 2'si çocuk 4 Filistinli şehit oldu
Ulusal staj programı başvuruları 31 Mart’a kadar uzatıldı
Trump’tan “Küstah” açıklama: Hark Adası’nı eğlence olsun diye yine vurabiliriz
İran: ABD ve işgal rejimi İran İHA’sını taklit ederek bölge ülkelere saldırıyor
İran'dan siyonist işgal rejimine bilgi sızdıran 20 ajan yakalandı
İşgal rejiminin gece Lübnan saldırısında 14 kişi şehit oldu
19 il için sarı kodlu uyarı
Netanyahu ilk defa askeri kabine toplantısına katılmadı
İşgalci ABD Rümeylan Üssü’nden çekildi
Meteoroloji’den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
Konya Kapu Camii’nde Ramazan’ın son günlerinde itikâf yoğunluğu
Aksaray’da acı kaza: Anne ve baba hayatını kaybetti, 4 çocuk ağır yaralı
Yükleniyor






