-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
Rus rublesi, dolar karşısında yükselişe geçti
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Rus rublesi, dolar karşısında yükselişe geçti
Ukrayna ile savaş halinde olan Rusya kendisine uygulanan ekonomik yaptırımlar nedeni ile önce bocaladı. Sonra da uygulamaya geçirdiği tedbirlerle kendi para biriminin değerini korumaya odaklandı.
Ukrayna ile girdiği savaşta Avrupa ülkeleri başta olmak üzere yaptırımlara maruz kalan Rusya, önceliği kendi para birimi üzerinden ticaret yapmaya veren uygulamaları birbiri ardına yürürlüğe soktu.
Gelinen noktada dolar karşısında değer kazanmaya başlayan Rus rublesinin Mart 2018'den bu yana son 4 yılın en yüksek seviyesinde olduğu bildirildi.
Ruble yükselilişini sürdürüyorRuble dolar karşısında bu yıl yaklaşık yüzde 30 yükselerek en iyi performans gösteren para birimi oldu. Rusya'nın ulusal para birimi, euro ve dolar karşısında değer kazanmaya devam ediyor. Ruble dolar karşısında yaklaşık yüzde 4, euro karşısında yüzde 6 değer kazandı.
Rusya'nın sermaye kontrollerini gevşetmeyi değerlendirdiğine dair haberlere rağmen para birimi bugün de dolar karşısında yüzde 2 yükselişle 56 seviyelerinde seyrediyor. Bugün ayrıca bir euro da 59,89 Rus rublesinden işlem görüyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Rusya'dan ürün ihraç eden yabancı firmaların ruble ödemelerine geçişinin rublenin değer kazanmasını sağlayacağını açıklaması para biriminin yükselmesini destekledi.
Putin Belarus Devlet Başkanı Alexander Lukashenko ile televizyonda yaptığı konuşmada, Rus hükümetinin ekonomiyi desteklemek için aldığı tedbirlerin de olumlu etkisi olduğunu söylemişti.
Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak da Gazprom'un doğalgaz müşterilerinden yarısının rubleyle ödeme sistemi için Gazprombank'ta hesap açtıklarını aktarmıştı.
Ayrıca Rus ihracatçılarının döviz kazançlarındaki mecburi satış oranı yüzde 80'den yüzde 50'ye düşürüldü.

İşgal rejimi saldırısında 6 Filistinli şehit oldu
Kastamonu’da kuvvetli yağış uyarısı
Bursa’da zincirleme trafik kazası: 3 yaralı
Uşak’ta uyuşturucu operasyonu: Bir tutuklama
İran, Suudi Arabistan'daki ABD askeri üssünü vurdu: 15 yaralı
Katar ve Mısır’dan kritik zirve: Bölgesel gerilim masada
Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani'nin evine bombalı saldırı
5G kullanmak için ne gerekli?
Meteorolojiden 10 il için sarı kodlu uyarı
Ülke genelinde kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
Fransa’da kamyon şoförlerinden akaryakıt zammına protesto
Malatya'da otomobil takla atarak ters döndü: 1 yaralı
İran Hürmüz Boğazı'ndan 20 geminin geçişine izin verdi
ABD'de hemzemin geçitte tren minibüse çarptı: 5 ölü
Bölge Ekonomisi Diyarbakır’da Masaya Yatırıldı
Mısır'da kamu ve özel sektörde uzaktan çalışma kararı
Lübnan'da basın aracı hedef alındı: 3 gazeteci katledildi
Malatya'da traktör kazası: 2 yaralı
Cibuti açıklarında göçmen teknesi battı: 9 ölü, 45 kayıp
Siyonist işgalciler Mescid-i Aksa'yı bir aydır kapalı tutuyor
Çin'de alevlere teslim olan binanın çatısında mahsur kalanlar hastaneye kaldırıldı
Dışişleri Bakanı Fidan Pakistan'a gidiyor
Küba’da olası bir ABD saldırısına karşı hazırlıklar devam ediyor
Meteorolojiden bazı iller için sarı kodlu uyarı
Şanlıurfa'da iki otomobil çarpıştı: 3 kişi yaralandı
Şanlıurfa'da seyir halindeki otomobile silahlı saldırı
Şanlıurfa'da soba gazı sızıntısı: Aynı aileden 5 kişi hastaneye kaldırıldı
Şanlıurfa'da otomobil şarampole devrildi: Aynı aileden 5 yaralı
Lübnan'a yönelik siyonist rejimin saldırıları sürüyor: Şehit sayısı 1189'a yükseldi
Yetimler Vakfı, kurban hazırlıklarını masaya yatırdı
Yükleniyor







