-
BIST 100
16159,56%0,68
-
DOLAR
44,36% 0,05
-
EURO
51,46% -0,09
-
GRAM ALTIN
6479,24% 1,62
-
Ç. ALTIN
10914,09% 1,40
Rusya'da korona bilançosu ağırlaşıyor
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Rusya'da korona bilançosu ağırlaşıyor
Rusya Koronavirüs Enfeksiyonu Kontrol ve Önleme Merkezinden yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte 8 bin 764 kişide daha Kovid-19 tespit edilmesiyle vaka sayısı 308 bin 705’e ulaştı.
Ülkede ölü sayısı 135 artarak 2 bin 972’ye, iyileşen sayısı 9 bin 262 artarak 85 bin 392’ye çıktı.
Rusya'da vaka sayısında günlük artış oranının yüzde 3,2’den yüzde 2,9’a düştüğü belirtilirken, yeni vakaların yüzde 45,9’unda semptom görülmediği açıklandı.
Salgının merkezi başkent Moskova'da günlük vaka sayısı nisan sonundan bu yana ilk defa 3 binin altına düştü. Şehirde vaka sayısı 2 bin 699 artarak 152 bin 306’ya, ölü sayısı 75 artarak 1726’ya yükseldi.
Şehirde toplam 36 bin 936 kişi sağlığına kavuştu.
- 273 BİN KİŞİ GÖZETİM ALTINDA
Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketici Haklarını Koruma Servisinden yapılan açıklamada, son 24 saatte 225 bin testin yapıldığı ve bugüne kadar test sayısının 7 milyon 500 binden fazla olduğu bildirildi.
Açıklamada, yaklaşık 273 bin kişinin gözetim altında tutulduğu belirtildi.
Worldometer internet sitesine göre Rusya, ABD’den sonra en çok vaka sayısı yaşanan ülke konumunda bulunuyor.
- İÇ TURİZM SEKTÖRÜ KADEMELİ OLARAK 1 HAZİRAN'DA AÇILACAK
Rusya Federal Turizm Ajansı (Rosturizm) Başkanı Zarina Doguzova, ülkede turizm sektöründeki bazı kısıtlamaların 1 Haziran’dan itibaren kaldırılmaya başlanacağını belirterek, ilk aşamada bazı bölgelerde sağlık lisansı olan sanatoryum ve apart otellerin açılacağını açıkladı.
Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansından (Rosaviatsiya) yapılan açıklamada, salgının başlamasından sonra 20 Mart’tan 19 Mayıs’a kadar yurt dışından 182 binden fazla Rus vatandaşının tahliye yoluyla ülkeye getirildiği bildirildi.
- RUSYA'DA KOVİD-19 SALGINININ GELİŞİMİ
Rusya'da ilk Kovid-19 vakaları 31 Ocak'ta Tümen ve Sibirya'nın güneyindeki Transbaykal bölgelerinde 2 Çin vatandaşında tespit izmir escort bayan edilmişti. İlk Kovid-19 kaynaklı ölüm ise 19 Mart'ta başkent Moskova'da 79 yaşındaki bir kadının hayatını kaybetmesiyle gerçekleşmişti. Martın sonundan itibaren sınırlarını kapatan Rusya, salgının artmasıyla 'yüksek hazırlık durumu'na geçmişti.
Moskova başta olmak üzere ülkenin bazı bölgelerinde sokağa çıkma kısıtlamaları getirilmiş, market ve eczaneler hariç tüm mağazalar, restoran, kafe, eğlence, kültür ve spor merkezleri kapatılmıştı.
Moskova’nın yanı sıra ülkenin bazı bölgelerinde Kovid-19 nedeniyle alınan tüm tedbirlerin 31 Mayıs’a kadar uzatılması yönünde karar alınmıştı. Taksiler dahil toplu taşıma araçları, iş yerleri, marketler ve kalabalık ortamlarda maske ve eldiven takmak zorunlu hale getirilmişti.
Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, İnşaat Bakanı Vladimir Yakuşev, Kültür Bakanı Olga Lyubimova, Bilim ve Yüksek Eğitim Bakanı Valeriy Falkov ve Rus Parlamentosunun alt kanadı Duma'daki bazı milletvekillerinde Kovid-19 tespit edilmişti.
Başbakan Mişustin, Lyubimova ve Falkov iyileşerek görevlerinin başına dönmüştü.
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da Kovid-19 testinin pozitif çıktığını, hastanede tedavi gördüğünü açıklamıştı.
ABD’nin Kızıldeniz başarısızlığı Hürmüz’de tekrar ediyor
Mardin’de karton yüklü tır devrildi
Bakan Gürlek’in tapu kayıtlarını sorgulayan ilçe tapu müdürü tutuklandı
Diyarbakır’da çöken yolun sebebi ortaya çıktı
Şanlıurfa’da kuvvetli sağanak uyarısı
Gaziantep'te 15 bin ton mısır açık artırma usulüyle satışa sunuldu
Uluslararası ayakkabı fuarı 74'üncü kez kapıları açtı
Bakan Fidan, Suriye, Katar ve Özbekistanlı mevkidaşlarıyla görüştü
Bakan Çiftçi: Nevruz etkinlikleri kapsamında 209 kişi gözaltına alındı
Ulusal Pediatri Kış Kongresi Bursa’da gerçekleştirilecek
Rusya-İran hattına saldırı: Siyonist rejim stratejik tedarik yolunu bombaladı
Mardin’de otomobilin çarptığı kadın hayatını kaybetti
"Hesap ve IBAN Bilgisi Paylaşma Suçtur" seminerleri sürüyor
Evlenecek gençlere faizsiz kredi ve indirim desteği
Kapanan köy yolları yeniden ulaşıma açıldı
Bingöl'de okulda 'Kar spreyi' paniği: 30 öğrenci hastaneye kaldırıldı
İzmir Serbest Bölgesi’ndeki rüşvet soruşturmasında 34 sanık hakkında dava
Gazze'de şehit sayısı 72 bin 265'e yükseldi
Ramazan sonrası düzenli beslenme alışkanlığını kazanmak için izlenmesi gereken yol
Bingöl’de kuzuların anneleriyle buluşma anı kalpleri ısıttı
Bakan Göktaş: Gençlere 10 milyar 734 milyon lira kredi desteği sağladık
Uzmanından kritik uyarı: Geçmeyen öksürük veremin habercisi olabilir
TKDK, IPARD III kapsamında 2026 yılı çağrı takvimini açıkladı
“Her gebeye bir ebe” uygulamasıyla anne adaylarına yakın takip
Türkiye ile İngiltere arasında Eurofighter için teknik ve lojistik destek anlaşması
Batman'da sera üretimine nem uyarısı
Siirt'te hastane önündeki yol yeniden çöktü
Ürün değişikliği başvurularında son tarih 15 Nisan
İngiltere’de 300 gencin evinde sosyal medya yasakları ve zaman sınırlaması test ediliyor
Şehid Muhammed Ata Zengin’in annesi Mardin’de hayatını kaybetti
Yükleniyor







