• BIST 100

    17249,60%-0,47
  • DOLAR

    43,72% 0,05
  • EURO

    51,77% -0,13
  • GRAM ALTIN

    6857,63% -2,24
  • Ç. ALTIN

    11540,30% -0,93

Rusya'da korona bilançosu ağırlaşıyor

20 Mayıs 2020, Çarşamba 21:44
20 Mayıs 2020, Çarşamba 21:44
Rusya
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Rusya'da korona bilançosu ağırlaşıyor

 Rusya Koronavirüs Enfeksiyonu Kontrol ve Önleme Merkezinden yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte 8 bin 764 kişide daha Kovid-19 tespit edilmesiyle vaka sayısı 308 bin 705’e ulaştı.

Ülkede ölü sayısı 135 artarak 2 bin 972’ye, iyileşen sayısı 9 bin 262 artarak 85 bin 392’ye çıktı.

Rusya'da vaka sayısında günlük artış oranının yüzde 3,2’den yüzde 2,9’a düştüğü belirtilirken, yeni vakaların yüzde 45,9’unda semptom görülmediği açıklandı.   

Salgının merkezi başkent Moskova'da günlük vaka sayısı nisan sonundan bu yana ilk defa 3 binin altına düştü. Şehirde vaka sayısı 2 bin 699 artarak 152 bin 306’ya, ölü sayısı 75 artarak 1726’ya yükseldi.

Şehirde toplam 36 bin 936 kişi sağlığına kavuştu.  

- 273 BİN KİŞİ GÖZETİM ALTINDA

Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketici Haklarını Koruma Servisinden yapılan açıklamada, son 24 saatte 225 bin testin yapıldığı ve bugüne kadar test sayısının 7 milyon 500 binden fazla olduğu bildirildi.

Açıklamada, yaklaşık 273 bin kişinin gözetim altında tutulduğu belirtildi.    

Worldometer internet sitesine göre Rusya, ABD’den sonra en çok vaka sayısı yaşanan ülke konumunda bulunuyor.

- İÇ TURİZM SEKTÖRÜ KADEMELİ OLARAK 1 HAZİRAN'DA AÇILACAK

Rusya Federal Turizm Ajansı (Rosturizm) Başkanı Zarina Doguzova, ülkede turizm sektöründeki bazı kısıtlamaların 1 Haziran’dan itibaren kaldırılmaya başlanacağını belirterek, ilk aşamada bazı  bölgelerde sağlık lisansı olan sanatoryum ve apart otellerin açılacağını açıkladı.

Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansından (Rosaviatsiya) yapılan açıklamada, salgının başlamasından sonra 20 Mart’tan 19 Mayıs’a kadar yurt dışından 182 binden fazla Rus vatandaşının tahliye yoluyla ülkeye getirildiği bildirildi.

- RUSYA'DA KOVİD-19 SALGINININ GELİŞİMİ

Rusya'da ilk Kovid-19 vakaları 31 Ocak'ta Tümen ve Sibirya'nın güneyindeki Transbaykal bölgelerinde 2 Çin vatandaşında tespit izmir escort bayan edilmişti. İlk Kovid-19 kaynaklı ölüm ise 19 Mart'ta başkent Moskova'da 79 yaşındaki bir kadının hayatını kaybetmesiyle gerçekleşmişti. Martın sonundan itibaren sınırlarını kapatan Rusya, salgının artmasıyla 'yüksek hazırlık durumu'na geçmişti.

Moskova başta olmak üzere ülkenin bazı bölgelerinde sokağa çıkma kısıtlamaları getirilmiş, market ve eczaneler hariç tüm mağazalar, restoran, kafe, eğlence, kültür ve spor merkezleri kapatılmıştı.

Moskova’nın yanı sıra ülkenin bazı bölgelerinde Kovid-19 nedeniyle alınan tüm tedbirlerin 31 Mayıs’a kadar uzatılması yönünde karar alınmıştı. Taksiler dahil toplu taşıma araçları, iş yerleri, marketler ve kalabalık ortamlarda maske ve eldiven takmak zorunlu hale getirilmişti.

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, İnşaat Bakanı Vladimir Yakuşev, Kültür Bakanı Olga Lyubimova, Bilim ve Yüksek Eğitim Bakanı Valeriy Falkov ve Rus Parlamentosunun alt kanadı Duma'daki bazı milletvekillerinde Kovid-19 tespit edilmişti.

Başbakan Mişustin, Lyubimova ve Falkov iyileşerek görevlerinin başına dönmüştü.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da Kovid-19 testinin pozitif çıktığını, hastanede tedavi gördüğünü açıklamıştı.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Siyonist rejim ateşkesi delmeyi sürdürdü: Gazze'de bir çocuk şehit oldu

Rize’de feci kaza: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Peru'da Devlet Başkanı Jeri görevden alındı

BM üyesi 80'den fazla ülke, işgal rejiminin Batı Şeria'yı ilhak kararını kınadı

Adıyaman'da trafik kazası: 3 yaralı

DMM, “CİMER’de 90 bin kişinin görev yaptığı” iddialarını yalanladı

Senegal Sahra Tozu'nun etkisi altında

Diyanet İşleri Başkanlığından Ramazan ayının başlangıcına ilişkin açıklama

Isparta’da uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı

BUDO seferlerine fırtına engeli

AB'den savunmaya 800 milyar avro kaynak

Umut Kervanı’ndan Karakoçan’da Ramazan öncesi ihtiyaç sahiplerine yardım

Rusya’da askeri tesiste patlama: 2 ölü

Bakan Bayraktar: Etiyopya ile enerji alanında iş birliği mutabakatı imzalandı

Bursa'da bir özel hastanede “hasta limit” iddiasına soruşturma

Siyer Yarışması'nda bazı sorulara yapılan itirazlar komisyon tarafından değerlendirilip sonuçlandırıldı

Siyonist rejim Batı Şeria'da işgal ve yıkıma devam ediyor

Rusya, ABD ve Ukrayna görüşmelerinde üçüncü tur sona erdi

Bosna Hersek'te 4,4 büyüklüğünde deprem

Uşak’ta yasa dışı avcılığa termal drone ile müdahale

Muş'ta tarihi eser operasyonu: 1 gözaltı

Rusya'dan donanmayı sahaya sürme sinyali

TMO 1,2 milyon ton buğdayı TÜRİB üzerinden satışa sunuyor

Nijerya'da tekne battı: 14 ölü, onlarca kayıp

ABD, Doğu Pasifik ve Karayipler'de 3 tekneyi vurdu: 11 ölü

Mardin’de camii olmayan bölgede ezan için merkezi hoparlör çözümü

Türkiye ile Etiyopya arasında çeşitli alanlarda anlaşmalar imzalandı

Sivas'ta 2 otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Siirt’te umreye gidenler gözyaşlarıyla uğurlandı

Arakçi: ABD ile temel ilkelerde anlaşmaya vardık

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Siyonist rejim ateşkesi delmeyi sürdürdü: Gazze'de bir çocuk şehit oldu

Rize’de feci kaza: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Peru'da Devlet Başkanı Jeri görevden alındı

BM üyesi 80'den fazla ülke, işgal rejiminin Batı Şeria'yı ilhak kararını kınadı

Adıyaman'da trafik kazası: 3 yaralı

DMM, “CİMER’de 90 bin kişinin görev yaptığı” iddialarını yalanladı

Senegal Sahra Tozu'nun etkisi altında