• BIST 100

    15120,77%-0,14
  • DOLAR

    43,18% 0,04
  • EURO

    50,35% 0,17
  • GRAM ALTIN

    6401,05% -0,45
  • Ç. ALTIN

    10370,94% 0,00

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde “Spinal Günleri” düzenlendi

22 Mayıs 2023, Pazartesi 10:30
22 Mayıs 2023, Pazartesi 10:30
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde “Spinal Günleri” düzenlendi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde “Spinal Günleri” düzenlendi

SANKO Üniversitesi Hastanesi ve Türk Nöroşirürji Derneği Spinal ve Periferik Sinir Cerrahisi Grubu tarafından “Gaziantep Spinal Günleri” konulu bir toplantı düzenlendi. Gaziantep Divan Otel’de alanında uzman birçok konuşmacının katıldığı toplantıda omurga cerrahisi konusunda vaka sunumları yapıldı.
Toplantının yöneticiliğini üstlenen SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Erdal Yayla, “Beyin ve Sinir Cerrahisi konusunda bölgemizdeki uzmanları bir araya getirerek, bilgi paylaşımında bulunmak için ilkini düzenlediğimiz bu toplantıyı devamlı hale getirmek istiyoruz” dedi. Dr. Öğr. Üyesi Yayla, toplantıya Prof. Dr. Mehmet Zileli ve Dr. Öğr. Üyesi Kadir Çınar ile ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.
Omurga cerrahisinde sık yapılan hatalar ve önlenmesi
Omurga cerrahisinin Türkiye’deki önemli isimlerinden SANKO Üniversitesi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü’nden Prof. Dr. Mehmet Zileli ise ilk kez düzenlenen bu toplantının sürekli olmasını arzuladıklarını ve çok yararlı olacağına inandığını kaydetti.
“Omurga Cerrahisinde Sık Yapılan Hatalar ve Önlenmesi” konulu sunum yapan Prof. Dr. Zileli, bu konuda yapılan yanlışların hangilerinin hata, hangilerinin komplikasyon olduğunun doğru tespitinin önemli olduğuna dikkat çekti.
Hata çeşitlerini, endikasyon (Hastalıkta izlenecek tedavi yöntemi ve müdahalenin belirlenmesi aşamalarını içerir) hataları, cerrahi girişim şekli hataları, stabilizasyon (Hastanın omurgasının vidalar ile sabitlenmesi) hataları ve komplikasyon yönetimi (Komplikasyon: bir rahatsızlığın, hastalığın veya tıbbi tedavi işleminin ön görülebilen istenmeyen etkiler. Komplikasyon Yönetimi: Komplikasyonun meydana gelmesini önleme, meydana geldiğinde ise hastanın en az zararla komplikasyonu atlatması için gerekli özeni göstermek) hataları olarak sıralayan Prof. Dr. Zileli, spinal dejeneratif (eskime, yıpranma sonucu olan) hastalıklarda ağrının kaynağını ayırt etmenin zor, yakınmaların ise genelde ağrı olduğuna vurgu yaptı.
Kronik ağrısı olan hastayı sadece ameliyatla tedavi etmenin mümkün olmadığını belirten Prof. Dr. Zileli, bu hastaların tedavilerinin farklı uzmanlık alanlarının katılımıyla olması gerektiğinin altını çizdi. Ağrıyı ölçen bir testin olmadığını vurgulayan Prof. Dr. Zileli, elektrofizyolojik testlerin ağrıyı ölçemediğini ve muayenenin yerini tutamadığını belirtti.
Sunumlar
Toplantıda SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Kadir Çınar, “Olgu Sunumu”, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi ABD’den Dr. Öğr. Üyesi Gulyara Çiğdem “Schwannom Olgu Sunumu”, Hatem Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü’nden Opr. Dr. Tevfik Güç “Servikal Disk Protezi Komplikasyonları”, Gaziantep Şehitkâmil Devlet Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü’nden Opr. Dr. Adem Doğan “Spinal Olgu Sunumu”, 25 Aralık Devlet Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü’nden Opr. Dr. Ali Nehir “C2 Parçalı Fraktür + C2-C3 Dislokasyon”, Gaziantep Medicalpoint Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü’nden Opr. Dr. Hüseyin Karasu “Olgu Sunumu”, Özel ADN Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü’nden Doç. Dr. Çağatay Çalıkoğlu “Romatoid Artritte C1-C2 Dislokasyonu” konulu sunum gerçekleştirdi.
Vaka sunumlarının ardından katılımcıların sorularının yanıtlanması ve anı fotoğrafı çekimi ile toplantı sona erdi.

“Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" yarışması için başvurular sürüyor

Toplanan inek sütü yüzde 4 azaldı

Başakşehir’de 3 İETT otobüsü çarpıştı: 5 yaralı

Yarıyıl tatili başlıyor: Karne zili yarın çalacak

Gümrük denetimlerinde 13,6 milyar TL ceza kesildi

Trump ile Rodriguez görüştü

Güneydoğu'nun 2025 hububat ihracatı 3,6 milyar dolar oldu

İhtiyaç sahiplerine 2026 yılında da kömür yardımı yapılacak

Bursa’da silah operasyonu: 2 gözaltı

Dolar kuru bugün ne kadar?

Malatya'da hafızlık öğrencileri umre yolculuğuna dualarla uğurlandı

Gaziantep'te silahlı kavga: 9 gözaltı

Altın fiyatları bugün düşüş seyrinde

Mersin Limanı'nda 298 kilo kokain ele geçirildi

Meteoroloji'den birçok il için yağmur ve kar uyarısı

Miraç Kandili bugün idrak edilecek

İngiltere, Tahran Büyükelçiliğini kapattı

Trafik cezalarında büyük artış: Kanun teklifinin 10 maddesi daha kabul edildi

Wall Street Journal: Washington askeri saldırıdan geri adım atıyor

İran: ABD gerilimi büyütürse sonuçları ağır olur

İran hava sahasını geçici olarak kapattı

Kocaeli’de 9 farklı suçtan ve 18 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

ABD'li heyet, Putin'i yakın zamanda ziyaret edecek

Suudi Arabistan'da bir adam 142 yaşında vefat etti

Şırnak’ta yolu kardan kapanan köydeki hastaya paletli ambulansla ulaşıldı

Halep şehrine insani koridor açılıyor

Bakan Fidan BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile görüştü

Kastamonu’da çeşitli suçlardan aranan 28 kişi yakalandı

Danimarka ve Almanya'dan Grönland için "askeri" adım

Kahramanmaraş’ta 2 bin 958 sentetik hap ele geçirildi: 2 tutuklama

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


“Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" yarışması için başvurular sürüyor

Toplanan inek sütü yüzde 4 azaldı

Başakşehir’de 3 İETT otobüsü çarpıştı: 5 yaralı

Yarıyıl tatili başlıyor: Karne zili yarın çalacak

Gümrük denetimlerinde 13,6 milyar TL ceza kesildi

Trump ile Rodriguez görüştü

Güneydoğu'nun 2025 hububat ihracatı 3,6 milyar dolar oldu